АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 008
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Простете за невежеството, но IP адреса нещо като лични данни ли е? Написах същото и в темата в която Профи ме прати. Сигурно и там са ме изтрили.

Марги, какви словесни престрелки имаш предвид? В нашата къщичка ли?

И аз имам чувството, че докато довършваха Ангела и Лунната светлина нещо стана и лейдито се отдръпна от излъчването на к-сериалите. Ръководство ли смениха? Финансирането ли загубиха, не знам, но нещо се промени, а така добре беше направена схемата за делниците и уикендите.

Дже като актьор не ми е въздействащ като Ючон, но пък ми харесва повече от Юно.
Има много хубави отзиви за филма му с Хьо Джу конкретно за неговата игра и може да го изгледам между сериите на Д-р Джин. Засега историята в сериала е любопитна най-вече с прескоците във времето, но се надявам нататък да е по-интересно. Нищо де, то и Маската до 3та серия ми вървеше мудно, а после не мирясах, докато не я приключих.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 19:08 от Рори72

# 106
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, в другата тема не беше написала точно същото. Беше се ограничила само до излизащото съобщение. Останалото с IP адреса го нямаше. Не е лични данни, но прилича на тях. За повече подробности нека тийна ти разкаже.
Като го споменах тийна, нищо ли не гледате заедно в момента? Знам, че сте в учебен период, но все пак не му ли даваш да се поразсея с нещо? Сещам се, че беше писала за някое от изгледаните от теб заглавия, че би му допаднало. Естествено, не помня кое.

Лейдито явно нямат закупени други к-сериали. Което е много жалко, като се има предвид колко хубави имат произведени. Нашият списък на първа страница е съвсем скромен, а колко много заглавия има в каталога на Eastern Spirit! Спокойно биха могли да закупят и по-старички, съответно и по-евтини, заглавия. Наясно сме, че винаги ще дават приоритет на турските сериали. Но поне малко, дори и само за собственото им разнообразяване, би следвало да предлагат и нещо от корейските продукции.

# 107
  • Русе
Рори, не съм гледала Юно, Ючон и Хьо Джу, които споменаваш, но и на мен Дже нещо не ми въздейства. Може би е от ролята. Д-р Джин ми харесва много повече. Този артист ( според мен) е красив, но има нещо  властно в устните, почти жестоко и това е единственото, което не ми харесва външно. Най-много ми харесва Минка, макар че жизнерадостните сцени тук са оскъдни и само в наше време.
Опааа, забравих - попадна ми първия гаф: дадоха в близък кадър съвременна спринцовка с деления в еп.8. Simple Smile

# 108
И в нашата, и в другата тема копирах съобщението от екрана, но тъй като почти винаги редактирам написаното, защото след публикуването откривам грешки при редакцията може да съм изтрила част от него без да е било осъзнато и целенасочено от моя страна.
Ще питам тийна, ама той понякога се гаври и си придава важности като му задавам такива въпроси свързани с компютри, телефони, интернет.
Сега учи, да, а в почивките изгледахме таз годишните сезони на Мандалореца и Лошата партида, както и Асока и още едно аниме, защото той беше решил, че не иска да ги гледаме когато излизат, а чак след като излезе и последния сериал за годината. Остана ни още Андор от вселената на МВ и чак след това ще се оглеждаме за други заглавия. Смятам, че има доста от моите любими сериали, които биха му харесали, но МВ са с предимство в случая.

Уинона, още съм на 2 епизод, че все още се заплесвам по темата на ДБСК и музикални клипове, но останах с впечатление, че доктора периодично се появява и в съвременността и ако е така, то тогава в тези моменти би могъл да си пълни джобовете с медицински материали, които да пренася когато пропадне назад във времето.
Ако си гледала Принц на покрива, Ючон играе принца. Хьо Джу е главната в Илджиме и Два свята/Паралелни светове. Дже е певец и в това е много добър, но нали знаеш че канят и айдълите да играят. А на някой им се отдава много добре актьорството - Айю, 10ия ни принц, Ючон, но не на всички. За Дже ми е още е рано да изкажа категорично мнение, въпреки че съм го гледала и в сериалчетата на групата. Като видя още 1-2 сериала и филмите за които го хвалят, тогава ще реша харесва ли ми като актьор. Но Ючон ме спечели още с първата роля в която го видях в партньорство с Минка, а и в сериалчетата и филмите на групата за мен той се справя най-добре от петимата. И лично на мен ми е по-въздействащ като актьор и от Минчо, и от Бини.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 20:51 от Рори72

# 109
  • Варненска клюкарка
След август миналата година, до юни тази година се заредиха десетина премиери, започвайки с ТГ, а последната май беше през юни-юли с Батко Рейн... Сега ТГ е в трети кръг, вероятно ще потретят и следващите пуснати след него. Само 4 заглавия не са повторили от миналия август досега - Смъртоносна изневяра, един от края на този януари, забравих му заглавието, също старичък от 2014 едвам го добутах до 5та серия, Паралелни светове и сериала с Батко Рейн. Без последния че още е  много пресен, може би ще повторят като уикенд сериал някое от другите 3 заглавия... Наистина като че ли просто запълват времето, няма грижа за страницата във ФБ, няма премиери, обратното, крачка назад с връщане на късния час на излъчване - такава липса на внимание показва че никой в Бтв не го е грижа за зрителите на К-сериалите. А хубаво беше да има сериали с дублаж...

# 110
След втория живот с Рейн даваха Феята с 13ия ни принц. И Полицейската академия с момчето от Лунна светлина даваха. А сериала който ти гледа до 5 серия, а аз изгледах с прескачане на серии беше В търсене на любовта.
Иска ми се това да е временно и отново да започнат да излъчват премиери. Имаше заглавие, което уж предстоеше след Ангела - Не съм робот или нещо такова.

В този сериал който гледаме с Уинона, май ще има много кръв, заради това, че лекарят е хирург. Дават много отблизо как забива игли и реже и това ми е някак в повече. Може да правя някакви подсъзнателни асоциации, но за пръв път на к-сериал отвърнах поглед.
Не че си се засилила да го гледаш, но Белл, този сериал не става за теб.

# 111
  • Варненска клюкарка
Забравих за Феята през юли, за него не знам повторение или премиера беше, но Полицейска академия беше повторение, за пръв път го излъчиха 
 миналия ноември/декември, а след него в края на декември започна Ангела. Абе много премиери бяха - както казах започнаха с ТГ от миналия септември и стигнаха до този юни-юли, може и повече от 10 да са били новите заглавия, дано не ги смятат че са достатъчни за 2-3 години напред...

Аз си продължих сериала за силната девойка, днес изгледах и 9та серия.

# 112
Уинона, къде гледа 3 серия. Във Вбокса е на точки. Не знам как се превежда заглавието на руски и не знам дали ще успея да го намеря.

# 113
Оф, по едно време поддържаха по-добре фейсбук страницата, даже отговаряха на потребителите. Сега нищо... Съдя по коментарите и харесванията на даден пост, интересът рязко спадна и малкото хора на които им се занимава да напишат два реда молят да пуснат нещо "ново", пък нека не е от най-новите, т.е. същото което има предвид и Профи.

Няма актьор, който да ми е въздействащ навсякъде и да ми се иска да видя всичко с него. Бях се засилила към ДжГ и Бини, но след третото заглавие се усещам изморена и от тях, и от себе си и непременно търся нови лица😂
И любими актриси нямам. След ЛПВТ мислех, че много ми допада Сончето, но впоследствие от клиповете в Шортс добих представа за останалите ѝ роли и осъзнах, че ми е еднаква навсякъде и я харесвам само с Бини. Иначе и до днес не подминавам видеата с тях двамата😘😂 Но любимци като цяло нямам, сериали не повтарям и не потретвам (може би определени моменти, но рядко), предпочитам да изгледам нещо, което досега не съм, а определено има много такива hahaha

Марги, какви словесни престрелки имаш предвид? В нашата къщичка ли?

Не Рори, по принцип. Аз само си разсъждавам на глас, че в нашия случай нямаше нищо такова, но обикновено забърсват след спорове, а като увисват постове става неразбираемо за четящите. Най-вече за любопитните като мен 😝

# 114
Д-р Джин е сериал направен по японска манга и римейк на японския сериал Jin, който има и втори сезон. Японският беше много популярен, когато го излъчваха. В интерес на истината, корейската версия му отстъпва, но кастът е този заради, който хората гледаха. Не са най-добрите роли нито на Хубавото Хони (Сонг Сънг Хон), нито на Дже, нито на Минка, но пък и тримата си имат много фенове, които са готови да гледат всичко с тях.
Минка си я познавате.
Дже винаги е смятан за "красавецът" на групата. И, за да докаже, че не е само едно хубаво личице, много се старае в актьорството, та чак на моменти се престарава и това не му правеше услуга, особено в първите му роли. По-добре да го видите в Triangle, Spy, Protect the Boss или във филма с Хьо Джу.
А Хубавото Хони вече не е първа младост и мина към аджошитата, но преди 10-15 години беше един от тези, които подкосяваха краката на повечето жени. За мен лично, прави най-добрата си роля в East of Eden. Доста серии са - 56, но историята обхваща голям период от време и се случват много неща, които няма как да се разкажат в 15-20 епизода. Препоръчвам ви го, макар че е тежък и наситен с емоции.
За тези, които искат да му се порадват, но им се гледа нещо по-розАвко-бозАвко и с еднорози My Princess ще им свърши работа.

Рори, Д-р Джин на руски

# 115
2 в 1, благодаря!
Дже е много магнетичен визуално в сериалите и реалити форматите, които са снимали докато са били петимата. Затова със сигурност ще изгледам това което препоръчваш. В Д-р Джин може да не е уау играта му, но никак не е зле. Само че героят му е много нещастен дори сега в началото, а предполагам че нататък ще е още по-тъпкан и унижаван.
Минка много я харесвам и в този сериал. Харесва ми и доктора - хубавото Хони и непременно ще видя още нещо с него. А бъдещият регент на краля е много нетипичен за такъв ранг герой.
Макар и някак бавно да се развива действието ми стана интересна историята, но много ме мъчат тези близки кадри на разрезите и това което се вижда когато е отстранена част от черепа. Знам, че е филм, реквизит, и едва ли е реалистично, но много ми въздейства. Изгледала съм много докторски серияла, но за пръв път тук тези гледки ми се забиват в очите и не издържам и поглеждам встрани докато се отдалечи кадъра.
И въпреки плювките по сериала в темата му на мен ми харесва поне до където съм стигнала. Не се налага да го гледам само заради Минка, Дже и хубавото Хони. Гледам го заради историята. Е, можеше и по-добре да го заснемат, но не е лош като за едно гледане.

Аз ли не виждам добре или хлапето, чиято майка докторът спаси в 3 серия има шини или брекети на зъбите. Вярно, че сериалът е фантастика, ама такова недоглеждане малко е прекалено.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 04:37 от Рори72

# 116
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
От време на време Ютюб ми подхвърля напомняния, че хубавият Ча в момента участва в сериала "A good day to be a dog", където играе учител по математика. В една от сериите героят му трябва да пее на сватба. Ето негов кратък влог от записването на песента в звукозаписно студио.
https://www.youtube.com/watch?v=cXh888j_uhc
Сериалът му се излъчва от октомври и до момента са стигнали до 4 епизод. Рейтингът е слабичък. На 8 ноември предстои да бъде излъчен 5 епизод.

# 117
Напреднах с историята на доктора пътуващ във времето и според такъв какъвто е разписан по сценарий героят на Дже до момента смятам че се справя добре. Любопитна съм героят му търпи ли развитие до края на историята и как Дже е изразил тези промени в него. Но за моя изненада Минка не си химичи с никой от двамата. До този момент смятах, че химичи с всичките си партньори, но тук химия не усещам, въпреки че тя е много изразителна, а партньорите й сами по себе си хващат окото с различна красота и чар.

Какво видя Хонито на врата на инка след пожара. Нещо особено трябва да е било, защото се сети за раните й след катастрофата в съвременността?

Ама и Минка е пътничка във времето само че в обратна посока. Докторът отива в миналото и среща девойката от Чосон, а после или по-точно  преди това в съвременноста Ми На е всъщност дошлата от миналото девойка. Нали?

И в този сериал има трагично приятелство като в Маската, но тук актьорите, а може би и сценаристите, и режисьорите не са могли да му предадат заряд и сила, така че да въздейства. Обаче взе да ми доскучава с поредните номера с цел дискредитиране на доктора и принца. И в Маската имаше серия, която ми дойде ту мач, но беше към края, а тук е още в средата и се чудя още 12 серии какво ще гледам. Много мудно се развива действието поне за мен.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 13:21 от Рори72

# 118
  • Русе
И аз мисля, че мудно тече сценария. И отново съм разбрала-недоразбрала "Кой накъде пътува във времето". Това напред-назад никак не ми изяснява времената.
В същност и аз гледам сериала заради самата история .
А относно зъбите на хлапето - не мисля, че са брекети, по-точно бяха черно-кафяви, лоша хигиена. В Хуаранг подобни зъби имаше генерала на хуараните.

# 119
Това за пътуващата девойка си е моя интерпретация на думи казани в двете времеви линии от девойката. Не са го показали като безспорен факт. Просто аз виждам така нещата. И ми е интересно ти как ги виждаш.

Общи условия

Активация на акаунт