АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 025
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Това за пътуващата девойка си е моя интерпретация на думи казани в двете времеви линии от девойката. Не са го показали като безспорен факт. Просто аз виждам така нещата. И ми е интересно ти как ги виждаш.
Обърква ме. Затова предположих сън в съня. Ще видим финала, може би ще ми се изясни.
Относно връщането на Доктора в настоящето: знаем как отиде в миналото, а как ще се върне?

# 121
Ами главната кисенг пък коя. В 11 серия направо с гатанки му говореше на доктора. Аз се обърках, ма той всичко й разбра. Девойката я натири да се връща при мама и да се жени, като я отстрани и от медицината. Обаче какще върне принца и ще убие главния министър хич не ми иде на акъл Та той е лекар от 21 век. Ни може да се бие, ни да убива. И все пак коя е тази кисенг. Не може да Ми На в друго тяло, защото няма логика Йонг Ре да е със същото лице, силно и необяснимо привлечена и от медицината, и от лекаря. Интересна времева каша са объркали. До един момент си мислех че ми е ясно кой накъде е отпрашил във времевата равнина, обаче сега съм направо мат без шах след думите на главната кисенг.
Уинона, ти до коя серия стигна и какво разбра за тази мацка. Остави ги главните в коя времева линия са цопнали, кажи за кисенг ама най-подробно всичко което си разбрала.

# 122
  • Русе
Ох, Рори, направили са с миксер една кашевица и не мога да разбера! Аз сега започвам 14 еп., разбрах кисенката коя е, ама защо си идва и отива ( тъй било ставало значи), не ми е ясно. Сценарият така са го заплели...Куртизанката е момиченцето в инвалидната количка още от 1 епизод.

# 123
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Joy Чета ви и няма как да не се разсмея. Припомнете си, че известна част от корейските сериали задължително трябва да минат на повторка. Никога няма да забравя как на всяко следващо гледане на АС откривах нови и нови детайли, които са ми убегнали при първо, че и при второ гледане. При това в повечето случаи ставаше въпрос за неща от значение за целия сюжет. Значи, изгледайте го сега тоя Доктор от началото до края, защото няма начин баш в последната серия да няма разплитане. А после го почнете наново отначало, така голяма част от неяснотите, тормозещи ви в момента, ще ви се изяснят. Hands Thumbsup

# 124
Чета и аз, но се омотах и ако трябва да посоча заглавието на сериала който обсъждат Уинона и Рори няма да мога 😂

Бел, ти докъде стигна със Силната Бонг Сун?

# 125
Накратко заглавието е Д-р Джин, но всъщност е малко по-дългичко на английски и във вбокса е преведено като Пропадане във времето, а при рускините Пътуването във времето на Д-р Джин.

Профи, АС да ми го пуснат след Пако и Ера пак ще го гледам от първа до последна серия, но този точно няма да повторя. Аз че казах, че въпреки плювките в темата му сериала ми хареса казах и продължавам да държа на тези си думи, но харесах не в смисъл хареса ми и мога да го гледам повече от един път, а хареса ми за не повече от едно гледане. Най-хубавата част от сериала за мен на първо място е Минка - героиня и актьорска игра, после Хонито - герой и актьорска игра, историята преплетена във времето, а след това Дже на екрана, но всичко това не ми стига като стимул за повторка, освен че ще се върна в 1 серия да видя момиченцето дали с нещо ще ми заприлича на пътник във времето. Останалото ще го ръфаме с Уинона и ако се включи 2 в 1 с разяснения.

# 126
  • Варненска клюкарка
Марги изгледах и 13-та, главните са сладки, нашия 14ти също добре стои в ролята на полицай, чисто физически много му отива на атлетичната форма, иначе не е кой знае какъв актьор. Има от всичко, любов, комедия, драма, че и съспенс 🤪

Да метна броманса кьор кандил прострян на билярдната маса преди силната девойка да ги метне и двамата на рамо и да ги пренесе на по удобно за спане място. Представям си какъв смях е било на сета докато ги "носи" но не съм запазила кадри....

Смея се по к- сериалите какви жертви им се налага да правят влюбените главни момци - тук амбициозната майка на главната ще пукне от ядене героя на Пакито, направо ще го задуши от люта храна, а той горкия се дави и преглъща от ръката на потенциалната тъща, наложи му се и два пъти да закусва веднъж у девойката, после в дома на баща си да не обиди майка и със "скромната и закуска" В Истинска красота, на главните мъже пък им се наложи да бъркат теста и да майсторят кнедли с фемилито на главната, че и ноктите на краката един на друг рязаха, а на елегентния геро на Джуно в Кингленд пък му се наложи да обели един леген с лук, и още един беше готов да обели ако беше казала баба и....Joy
Посмях се и как майката на силната девойка се опитва да я вкара в леглото на главния, по правило по сериалите гледаме високо морални майки които и на 30 годишните си щерки не позволяват да погледнат мъж, камо ли да пренощуват в къщата му ако не им е предложил брак, а тука ловим зет без да жалим средства. На думите на девойката че бил гей майка и и вика "спокойно, ще го оправим" Joy

Забравих му името на 14-я принц от АС, но така и така съм го споменала да питам:
2в1:
Чела ли си нещо по въпроса със скандала около него, прекратиха ли делото?

Проф, да кажа че далеч не всички сериали стават за повтаряне, поне при мен е така - разбрала- неразбрала, карам нататък с надеждата в някакъв момент да ми се изясни. Съвсем малко истории въздействат като АС, да не кажа че като пръв за нас К- сериал направо ни отнесе Joy

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 20:28 от Беллора

# 127
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уцелихме точния сериал в точното време, така че да отворим вратата на "сладкарницата" Wink. Станахме нещо като героини във фентъзи, успели да преминат през вълшебната врата и озовали се в чуден нов свят. Пожелавам ни дълго и приятно изследване, и удовлетворяващо откривателство в него. Hug
...
Посмях се и как майката на силната девойка се опитва да я вкара в леглото на главния, по правило по сериалите гледаме високо морални майки които и на 30 годишните си щерки не позволяват да погледнат мъж, камо ли да пренощуват в къщата му ако не им е предложил брак, а тука ловим зет без да жалим средства. На думите на девойката че бил гей майка и и вика "спокойно, ще го оправим" Joy
...
Joy Joy В момента направо си гриза ноктите от яд, че няма как да започна/довърша сериал. Този ми беше харесал още докато го теглех от СуперК.

# 128
  • пак на Рив Гош
Смея се по к- сериалите какви жертви им се налага да правят влюбените главни момци -
Тук-таме има и пременени в шарени панталони да правят легени с кимчи със сюрия аджуми Wink

Аз само да ви разкажа снощи как се смях на сцена от един от текущите сериали, които следя, The Matchmakers ("Сватовниците"). Накратко, Тя е сватовница, Той пък трябва по кралска заповед да ожени три "стари моми" (на 21, 23 и 24 години Wink) за трима стари ергени и по неволя трябва да работят заедно по въпроса. Та Той се появява с една книга-списък на всички стари ергени в Чосон, от която да изберат потенциалните мъже. Тя, обаче, го разкритикува, че списъкът му вече бил остарял, понеже не са го подновявали от две години. Взе книгата, разлисти я, посочи Му едно име и каза "Ето, дори Хьон Бин от незнам-къде-си (написаха името в субтитрите, ама не го запомних), се ожени преди повече от година и вече има и син" Joy

# 129
................................
Забравих му името на 14-я принц от АС, но така и така съм го споменала да питам:
 2в1 чела ли си нещо по въпроса със скандала около него, прекратиха ли делото?
.....................................
Джи Су се уволни от казармата наскоро. Разбра се, че обвиненията срещу него не са били основателни и доста от излязлата информация по време на скандала изобщо не е вярна. Той беше завел дело срещу този, който го обвини, но след това двамата са се срещнали и се изяснили. За сега не се говори още за завръщане, но си мисля, че в даден момент в бъдеще ще започнат лека-полека да го реабилитират.

За Д-р Джин не мога да се включа в коментарите, че почти никакви подробности не помня.

The Matchmakers още не съм го почнала. Чосонския Ред Бътлър и неговата Скарлет гледам в My Dearest, драмите на пътуващия във времето Рьо Ун в Twinkling Watermelon и братовчедката на Бонг Сун - силната Нам Сун в Strong Girl Nam-Soon.

# 130
  • Русе
Дами, моля Ви, кажете къде сте коментирали за този скандал на 14 принц, за да се върна и прочета! Нямам спомен за това.

# 131
Обвинили са го, че в училище е тормозел децата. Уж е направил самопризнания, но около 2г. по-късно е оневинен.

# 132
  • Варненска клюкарка
Уин, рядко сме коментирали, никакъв спомен нямам кога се е случвало. И обвинение в изнасилване имаше.  Мисля, че беше приел някои от обвиненията, мисля че от там идва и изясняването за което спомена 2в1, което някои  източници  коментираха като извън съдебно споразумение, което най често означава че едни пари са преминали от нечия сметка в нечия чужда, но не помня подробности, а и доколко коректно са поднесли тази информация, кой знае.... Историите в които го обвиняваха бяха от ученическите му години от типа ЕЖК т.е. недоказуеми, но с всяко повтаряне, съсипващи кариери. Като знам как им се отразяват скандалите на имиджа, дори и на невинните, не знам как би се завърнал, но дано да му дадат нов шанс!

Роци, казваш поредния сериал в който споменават Бинчо, малко двусмислено, ама все пак. 2в1 беше го споменала в 2 проекта в които има закачка с красотата му, Крис го донесе на снимка от сериал в който няма роля, в Гоблина пак го споменаха, изкараха фамилията му като закономерна за красавци... Кой знае и в още колко го отразяват🤪 Със сигурност има други по-красиви от него, за мен по скоро е секси, елегантен и с приятно излъчване, а  и със запомнящо се лице.

# 133
Обаче излиза, че докторът е живял поне 2г. в миналото, защото някъде в началото като пита коя година е му казват, че е 1860г., и когато създава пеницилина споменава, че се случва 68г. преди историческото му откриване т.е. подтвърждава че действието се развива 1860г., а в 12 серия изведнъж показват въстанието от 1862г. Някак на сценария рязко му се изгубиха 2г. Като преминавам през руски и бг преведени серии да не би да съм пропуснала някой скок във времето?
Уинона, при теб също ли някои части на сериите, предимно първите са на точки или само при мен не тръгват?

В Разгневеното мамче на мен много ми хареса 14ия ни принц как си изигра ролята, а беше пълноценна поддържаща роля, не някоя с моментни включвания. И в АС много го харесах и се надявам да успее да се върне като актьор, но няма да му е никак лесно.
Ючон набра доста скандали в автобиографията, но по обвиненията за изнасилване от 2016г. още същата година, даже само след 2-3 месеца е бил оневинен, но срещнах коментари от 2023г., че е бил осъден и лежал в затвора за изнасилване. Т.е. някои хора дебнат да уловят пиперливата част от клюките за някой известен и не се интересуват да проследят доказано ли е, има ли наказание и т.н. В тази връзка на Джи Су ще му е нужен опитен и стабилен екип, който да се погрижи да му изчисти името и да го върне в играта, защото за мен той е добър актьор с потенциал и искам да го срещам в сериалите които гледам.

# 134
Бел, напредваш 🙃

... майката на силната девойка се опитва да я вкара в леглото на главния, по правило по сериалите гледаме високо морални майки които и на 30 годишните си щерки не позволяват да погледнат мъж, камо ли да пренощуват в къщата му ако не им е предложил брак, а тука ловим зет без да жалим средства.
Ааа, корейските мами по сериалите често го нарушават това правило - дават щерката преди да са я поискали 😆 Тази в Силната Бонг Сун като разбра, че полицайчето ще остане в дома на бъдещия ѝ зет по телефона се опита да го отпрати, че да не им пречи😂
Друга пък съветваше дъщеря си да се постарае да ѝ се случи случка, 😂т.е. да забременее и роди преди да е навършила 35 или нещо такова (в Усещане за жена).

Нарушено е и още едно правило - онзи с несподелените чувства не изтрещява - вместо да отвлече ГГероиня и да завърши в затвор или лудница, просто приема, че е отхвърлен и със съперника му в крайна сметка стават съюзници. Не само в този, а и в други сериали.

Не съм срещала видео зад кадър от момента когато Силната премята двамата на рамо, които уж се събраха на едно място, за да пазят нея 🤣 Но това крехко създание определено си е много подходящо за ролята
https://youtube.com/shorts/3CW87x2bji0?si=-3J7m0wVLD-xWI-1

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 12:14 от Margarita N.

Общи условия

Активация на акаунт