АС и други романтични К-драми - тема 5

• 20 994
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Варненска клюкарка
Не знаех че има К-версия на Чудото. Интересно кой ли е сниман първи. Не помня финала на турската версия, ама се сещам че стана много голям хит на  НФ а преди това по кината. Сещам се и за едни коментари от Неймар, който писа че плакал много, жената на Меси и още някаква звездна футболна съпруга, май Джорджината на Роналдо и те пуснаха едни хвалби. На мен ми беше по скоро блудкав и предсказуем, но Арас беше много добър.

# 91
Не знам турската версия от кога е, но корейският филм е от 2013г. и е по действителен случай.
Финалът, който всъщност се знае още от началото е, че....
Скрит текст:
Бащата е осъден на смърт и е екзекутиран. 16 години по-късно дъщеря му, която вече е адвокат, се изправя пред съда, за да докаже, че той не е убил детето и е обвинен несправедливо. И тук вече връщат историята назад и разказват какво се е случило. В крайна сметка съдията оневинява бащата и му дава посмъртно оправдателна присъда и издава заповед за повторно разследване на смъртта на момиченцето.

# 92
  • Варненска клюкарка
Турската мисля че беше от 2019, очевидно е римейк на корейската.  Обвиняемия, умствено изостанал млад човек и в този смисъл абсолютно неспособен да се защити, го осъдиха на смърт чрез обесване, обвинен в убийство на детето на полковник, шеф на местното военно поделение. Мисля че ставаше въпрос за исторея от 1984г. В турската версия смъртта на детето беше в резултат на  нещастен случай - падна в морето от високо. На финала друг отиде на смърт вместо ГГ, като сам избра да го направи, преди, обесването,  никой не разбра за подмяната, заради качулката на главата.  На ГГ му помогнаха да избяга от затвора и с лодка през Черно море да стигне в България. На финала историята се разказваше от порасналата му дъщеря, беше оцеляла, но не помня нейната история след бягството.

# 93
Не че е важно, но ми стана любопитно как стана така, че постовете на Профи и Крис от 7 стр. отидоха на 6та?

Уинона, ако не бях се върнала на 6та страничка заради песните, които 2 в 1 и Роца сложиха за мен нямаше да видя, че си решила да почваме Д-р Джин. Дано не си много напред, че да те догоня.
Не разбрах дали ти хареса сезон 2 на Хрониките, но попаднах на това видео зад кадър
https://youtu.be/89yUmUn-lbU?si=n35IARa7HKoMF8bU

2 в 1, Дже и Джунсу изявяват ли се като дует след отстраняването на Ючон от триото или тази песен е изключение. Много е хубава. От соло песните им които чух не че не си харесах много от тях, ама като група - и триото, и сега с тази песен като дует ги харесвам повече. Ако пеят като група няма как да са запазили марката JYJ. Имат ли си име под което пеят двамата? И двамата с естествен цвят на косите и обикновени прически са направо неузнаваеми.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 22:25 от Рори72

# 94
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Крисс,  благодаря. Hug
60 няма да постигна, не се и мъча Stuck Out Tongue Winking Eye. Виж, другото с бройката, единадесет са си направо малко. Joy

Рори, на въпроса ти, единственият начин постовете ни с Крисс да са преминали от 7 на 6 страница, е някои два поста, от постовете преди тях, да са изтрити. Не помня какво съм писала предишни дни, така че не мога да преценя дали има трит мой пост.

Насладих се на Пако тази вечер, което пък ме подсети, че май не сме чули Лейдито с какво ще го заменят в програмата за уикенда?

# 95
Има още една седмица с Пако и Ера и чак след това ще пуснат нова реклама по лейдито, освен ако Марги, като наша шпионка в сайта на лейдито не разбере предварително какво ни готвят за след това. Не знам защо, но въпреки че го гледах още чакам да ни пуснат по лейдито Гоблина.

По моя начин си го гледам с кеф и признавам,че след снощната серия не ми се чакаше до днес и си изгледах днешната серия предварително. Пако е много изразителен и сладък, а с Ера са направо магнетични.

Сещам се за един пост на Белл, който може да е изтрит.

# 96
Рори, не се изявяват отделно като дует Дже и Джунсу.
Джунсу си продължава с мюзикълите, прави песни за филми и сериали, изнася концерти, има си солови албуми. И двамата с Дже, след изтичането на договорите им, напуснаха компанията, която ги представляваше и си създадоха собствени агенции.
Дже беше доста време в Япония миналата година, издаде албум там, участва в разни техни предавания, мисля, че и концерти имаше. Там си има много фенове, даже се снима в японски сериал преди години - Sunao ni Narenakute/Hard to Say I Love You, в който е един от главните герои.
Снима и някаво шоу, в което пътуваше из Аржентина и се срещаше с различни хора.
Сега си има предаване Jae Joong and Friends, където кани приятели, на които им готви и си говорят. Той е известен  като добър готвач още от времето на TVXQ и има издадени две готварски книги. По сценарий не знае кой ще е гостът му и трябва да познае като му дават някава подсказка. В един от епизодите гост му беше неговата колежка от Girls' Generation, Су Йонг. Като я видя разказа смешна история от годините им като трейнита. Когато срещнал за пръв път Юна, която също е от Girls' Generation, тя му казала да не се влюбва в нея и да не я кани на среща. А той си помислил, че тя е прекалено хубава и самоуверена, което изобщо не е типът жени, с които би искал да се среща. Настана смях, а коментарите бяха, че Дже е бил отхвърлен от Юна още преди дори да направи опит да я сваля Joy.

# 97
  • Варненска клюкарка
Рори, ако визираш поста ми в който отговарям как съм - там си е, на 5та страница и питането си стои и цветята за Проф са си там. Не съм забелязала и да излизаме драстично от темата, с изключение на обичайни малки отклонения в скрит текст, които ги има във всяка тема, но след като казваш ще внимаваме.

# 98
Неее, помислих, че може да са затрили споменаването на Киво и Берен в новото им партньорство но си е там. Проверих. Странно, кое ли са затрили и защо?

# 99
  • Варненска клюкарка
Рори, нали знаеш на кого не му е интересно в собствената му тема...сигурно пак от там идват нещата, ама бих искала да знам по какви критерии като сме по темата. И музиката и изпълнителите са по темата - някои колкото са актьори, толкова са и певци, а музиката в К-сериалите е като третия ГГ  ...

# 100
Учудих се какво стана като всичко си е по темата. Просто запомних поста на Профи, който беше първи на стр. 7, а после той и следващия минаха на предната страница, което означава че има външна намеса, която не можах да свържа с нищо.
Всъщност повечето актьори пеят и моделстват, повечето модели и айдъли актьорстват. Много от ОСТовете са изпълнени от певци, които са актьори независимо дали играят в съответния филм/сериал. Дори нямаме информация съответно снимки и клипове за половинките на любимците, с каквито материали са пълни другите теми затова се зачудих има ли друго обяснение за преместването на двата поста на предната страница.

Покрай последната песен на Бийтълс, която за няколко дни се изкачи в класациите до ном. 1 и предстоящата 20та год. на ДБСК се замислих пак за обратите в живота. И Бийтълс са били явление в света на музиката, и приятели, а после се изпокарват и разделят, но ето сега останалите двама живи членове на над 80г. с помощта на ИИ отделят вокала на Джон и го добавят към това, което са записали с Джордж и имаме една последна, много красива песен подарък за феновете им. Иска ми се и други едни такива явления в света на музиката да не чакат повече от 40г. и да намерят път един към друг, за да направят такъв подарък на феновете си.

Тази униформа, червената с черната шапка на всички много им отива. Заради нея захаресвах Минчо след като ми беше безкрайно антипатичен от клиповете в ютуб. Дже си е много хубав по принцип, ама с униформата е хубав по друг начин и с Минка си стоят много добре един до друг, но доколкото разбирам Минка ще е двойка с доктора пътешественик, щото тя главна и доктора главен и героят на Дже само ще си мечтае да се ожени за нея. Още съм на първа серия, ама Дже и Минка в един кадър е голяма красота, та не се въздържах да го споделя тук. Бая плювки прочетох за сериала, но ми се струва интересен поне за сега и има цели три причини да си го изгледам - Минка, Дже и пътуването във времето. Обаче нямам търпение да разбера нещо. Онова нещо в бурканчето ли прави нещо, че се случват тези прескоци във времето. И този от който го извадиха , този с бинтованата глава дето обра медикаментите на болницата и доктора един и същи човек ли са. Почти съм сигурна, че е един и същ, но е някакъв парадокс. Има ли обяснение по-нататък или е дупка в сценария?

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 16:15 от Рори72

# 101
  • Русе
Кой е Дже в сериала "Др,Джин"? Годеникът й може би?
А това с тумора в бурканчето е невероятна хрумка. Simple Smile За сега не мога да предположа това сън ли е или...

# 102
Хм, официален годеник ли е? Мислех че я харесва и затова така говори, защото не ми се видя и тя да го харесва. Незаконен син на някого е и е някакъв началник от видяното в първа серия. И е много нежен и красив в лице.

Това човече в бурканчето няколко пъти го показаха в 1 серия и ми се стори, че лицето и очите му леко се движеха. Но когато доктора се наткна на човека с пижамата и буркана взе да пада доктора всъщност се протегна за буркана и докато падаха се появи някакъв проблясък откъм буркана и доктора се "събуди" спасен от падане в пропаст в Чосон. Така че това човече някак е свързано с пътуването във времето. Не мисля, че е сън.

# 103
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирах. Мистерията е разкрита. Laughing
---------------------------------------------------------------------------
Неее, помислих, че може да са затрили споменаването на Киво и Берен в новото им партньорство но си е там. Проверих. Странно, кое ли са затрили и защо?
Според мен нещо на 4-та страница, но не съм сигурна какво. Видя ми се странно, че ми благодариш за работещата си поща, а липсва пост, в който да съм ти обяснявала нещо подобно.

Гледам подхванали сте някаква докторска фантастика, ако мога така да го определя. Освен, че Минка и Дже са си сладки, другото може би няма да си заслужава чак толкова. Иначе едва ли би имало толкова плювки по сериала. Все едно де, няма да го загледам. Така или иначе нямам време за сериали в момента. А така ми се иска да мога да се отпусна ментално и да си "заредя" Laughing мозъчните клетки с някоя романтична комедия, с красиви главни. Въздиша ми се. Еднорози ми дайте! Wink Ама по-нататък. Joy
--------------------------------------------------------------------------
Рори,
Скрит текст:
точно е изтрит твой пост, в който беше публикувала какво ти излиза като съобщение при опит да си влезеш в ЛС. Заедно със съобщението беше постнала и други данни, в т.ч. IP адрес. А аз ти бях отговорила с линк към тема, в която да попиташ. Изтрити са тези два поста.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 18:06 от profi_1

# 104
Любопитна бях и прегледах. От 4 стр. е изметеното, да - Рори споделя, че няма достъп до ЛС и какъв надпис ѝ излиза, Профи даде линк за темата където може да попита. Мен това нещо с триенето на едни постове и увисването на други във въздуха ме дразни повече отколкото словесните престрелки да си кажа честно, та щях да се правя на разсеяна и нямаше да ви казвам, но за да не се чудите кои са липсващите...

Рори, освен да попитам в страницата на Лейдито и да се надявам, че ще получа отговор.😆
Казвате вървят последните епизоди на По моя начин, но те едва сега се сетиха да пуснат пост за него. За сериала през седмицата (в случая ТГ) няма и дума. Последно писаха за Лечителят и то седмица след започването му... С корейските сериали просто си запълват програмата сякаш, премиери скоро да не очакваме...

Профче, късно видях допълнението ти. Няма да трия.🙃

Общи условия

Активация на акаунт