АС и други романтични К-драми - тема 5

• 20 690
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Първите две серии на Вяра вървят мудно. Нищо де, често е така. Актрисата играе героиня с темперамент сходен на другите две героини, с които съм гледала или пък актрисата може би си е такава и това се усеща в героините й не знам. Но лицето й е различно от лицето на героините й в Мамчето и сапунката. Оказва се, че 2-3 год. при нея не са никак малко време. Но Минчо  е респектиращ. До момента най-много ми хареса във Вечния монарх като визия специално, но като воин от Корьо също има аристократично излъчване.
Но се чудя нещо. Тези шапки с ушичките не са ли от епохата на Чосон? Виждала съм ги и в други сериали, а досега само АС и Хуаранг от т.н. исторически сериали не са били от чосонската епоха, а точно в тях такива шапки с ушички настрани не е имало.

Интересното е, че и Др. Джин беше от същата година, а и двата сериала показват съвременна медицина в условия, в които на практика тя не може да се упражнява. Ефектно е като за екранизирана история, но е любопитно, че в един и същ момент в една и съща страна два различни творчески екипа правят сериал изграден върху тази идея.

По същия начин като актьора от Демона виждам и корейския Ча. Знам, че по принцип го смятат за много красиво момче, но всеки път като загледам клип или снимка с него от тези, които слагате в темата нещо в лицето му ме дразни и отблъсква. Ако в Демона, заради КимЮ успея да преодолея това усещане за визуално дразнене от главния след него ще опитам да гледам и нещо с корейския Ча, защото всички много го харесвате.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 16:21 от Рори72

# 601
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
На няколко пъти вече се улавям, че тръгвам да пиша пост, който поради заспиване пред компа всъщност не публикувам. Тръгвайки да лягам излизам от браузъра, явно мислейки си, че съм го постнала. После се чудя що ми го няма.
Слагам нещо, дето уж още снощи ви го сложих Laughing. Продуцентът на Кухнята на Джин организира много мило посрещане на предстоящия рожден ден на ВИ, на който поради това, че ще е в казармата, няма да могат да са заедно. Само Пако беше свободен за случая, но на нас той ни стига. Какво старание вложи само, да направи красиви (със сърчица) предястия за приятеля си! Впечатлих се и от факта, че поради стечение на обстоятелствата е живял известно време в дома на ВИ, включително понякога само с родителите на ВИ. Автоматичният превод върви. Peace

Често се питам дали в нашенския, или в западния, шоубизнес има такива взаимоотношения.

# 602
  • пак на Рив Гош
Белл, а на френски плочките ги наричат "шоколадови" (tablettes de chocolat). Как да не ги хареса човек? Joy

Рори, обещаните "визитки" на петимата Главни от Hospital Playlist (слагам в скрит текст, че е дълго, пък и не на всички може да им е интересно):
Скрит текст:
Започвам първо с екипа сценарист/режисьор - работили са заедно по серията "Отговори" (Reply 1997 / Reply 1994 / Reply 1988). Имат и още един проект заедно, Prison Playbook.

И така, героите, известни още с прякора "99та" (Ninety-Niners), защото са влезли в медицинския университет през 1999та година:
- д-р И Ик Джун - в ролята Чо Джонг Сук (Jo Jung Suk, който в реалния живот е женен за певицата Gummy) - коремен хирург, женен (жена му е на специализация в Германия), има син на 7-8 години, У Джу (страхотно хлапе!), с когото са голяма комбина. Зевзек, общителен, в течение на всички клюки в болницата и Купидон в сянка. Има сестра (важно е за по-нататък), с която са доста близки. Кара колело и в групата свири на китара и най-често пее. Приятел от детските години с д-р Ким Чун Уан (виж по-долу).
- д-р Ким Чун Уан - в ролята Чонг Кьонг Хо (Jung Kuyng Ho, мисля, че сте го споменавали във връзка с ролята му в "Кучето и вълка" ) - сърдечен хирург, с прякор "Танос", има някакво гадже, също лекарка, но за кратко. По-скоро студен и строг, не много общителен, но пред приятелите си разкрива добрите си страни. Приятели от началното училище с Ик Джун (по-горе). Двамата са от един град и от време на време минават на местния диалект. В групата свири втора китара.
- д-р Ан Джонг Уон - в ролята Ю Йон Сок (Yoo Yeon Seok , който е споменаван в темата във връзка с ролята си в Mr Sunshine и първия сезон на Dr Romantic) - педиатър-хирург, идва от заможно семейство и му се носи славата на стиснат, но непрекъснато е без пари и муфти приятелите си за някой и друг вон или някоя цигара. А къде отиват парите му се разбира по-нататък в хода на действието. Добър, на моменти наивен, много мил, особено с пациентите си. Ревностен католик, по-големите му братя и сестри са свещеници и монахини, а и той самият се готви да смени попрището и да се замонаши (дали го прави, ще се разбере в хода на сериала Wink). Дотогава оперира децата и удря барабаните в групата. Приятел е от (про)гимназията с д-р Янг Сук Хьон (по-долу).
- д-р Янг Сук Хьон - в ролята Ким Де Мьон (Kim Dae Myung, не е споменаван досега в темата) - гинеколог, прясно разведен и наскоро върнал се в Корея  от специализация в Щатите. Идва от заможно семейство, обича класическа музика, силно привързан към майка си (защо, се разбира по-нататък). Скромен и стеснителен, с тих глас и непривличащ вниманието към себе си, много мил и добър. Пианистът на групата.
И, накрая, единственото момиче:
- д-р Че Сонг Ха - в ролята Чон Ми До (Jeon Mi Do, не е споменавана досега в темата, не е участвала в много сериали, повече в театрални постановки и мюзикъли) - неврохиружка, много способна, ученолюбива, работна, практична. Обича да къмпингува, има добро чувство за хумор и досадна на моменти майка. Има някакво гадже-доктор, но развитието с него бързо ще се види в сериала. В групата свири на бас-китара и иска да е певица, но момчетата ѝ разрешават веднъж годишно, на рождения ѝ ден (причината се разбира в четвъртия епизод).
Това е "ядрото". Всеки от тях има по един основен специализант, за който се грижи и обучава, и по няколко по-млади студенти. В коремната хирургия, обаче, има само една специализантка и всички хирурзи се надпреварват да я канят да им помага при операциите - Чанг Гьо Ул. Тя е от важните второстепенни образи, затова я споменавам тук.

Долу пускам и кратко резюме на основното, което се случва с героите в първия епизод, без да засягам медицинските случаи и самото представяне на образите:
Скрит текст:
В началото на първия епизод директорът на болницата (Юлдже), в която работят Ан Джонг Уон, Че Сонг Ха и Ким Чун Уан почива и се очаква синът му (д-р Ан) да наследи поста. Само дето той предпочита да бъде педиатър и прехвърля директорстването на един от близките приятели на баща си. Успява и да убеди и другите си двама приятели, И Ик Джун и Янг Сук Хьон да дойдат да работят в болницата Юлдже. А тъй като всичките са добри професионалисти, им предлага да станат референтни лекари за ВИП-отделението (придружено с увеличение на заплатата). Сук Хьон, обаче, вместо увеличената заплата иска да сформират отново групата, в която са свирили в студентските си години. Успява да ги убеди и така започват репетициите.
В края на първия епизод показват и как петимата са се запознали - по време на събиране на новопостъпилите студенти по медицина, където основно се пие, правят разни комични изпълнения и т.н. Та на Ик-Джун и Чун Уан им става скучно и търсят къде да се скрият. Намират един килер, в който вече е зает от Джонг Уон и Сук Хьон, та се наместват някак си. А малко по-късно пристига и избягалата от вечеринката и Че Сонг Ха... и групичката се сформира.

Шапките с ушичките се казват "само" (samo) и наистина са от чосонската епоха. Това са шапките на държавните чиновници и на членове на кралското семейство. А крилцата са означавали ранга на носещия (тъй като цялото облекло по времето на Чосон е "кодирано" и определено в зависимост от ранга и произхода). Също така, само женените мъже имат крилца на шапката "само" (а ако някой от тях се ожени повторно, са махали едно от крилцата).

Профи, аз Пако и Ви ще ги запомня от едно предаване, на което бях попаднала в Ютуб преди години (явно е било от някое от реалитита, ама не помня кое). Та там Пак Со Джун беше гости по едно време водещите го питат може ли да се обади на някой от приятелите си и да го пита еди-какво си. Той се съгласи и звънна на Ви по Фейстайм, Ви вдигна (някъде от Тайланд), та си поговориха в ефир за най-голяма радост на публиката Grinning

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 17:11 от Роца

# 603
Роца, много благодаря! И визитките и басоките за 1а серия са страхотни. Чакам с нетърпение ваканцията, за да споделим емоцията от гледането на Плейлиста. Актьорът от Кучето и вълка много ми хареса там. Изпълни си ролята много завладяващо. Имаха страхотен броманс с героя на Джун. Наистина имам желание да го видя и в други роли, така че в Плейлиста неговият герой ще е с едни гърди напред в "битката" за мой любим герой в сериала.

# 604
...
Ако в Демона, заради КимЮ успея да преодолея това усещане за визуално дразнене от главния след него ще опитам да гледам и нещо с корейския Ча, защото всички много го харесвате.
Е, той наистина си е за харесване 😂😘

Не ме слушай, тези дни съм го ударила на лигавене, но всъщност пак стигам до извода, че различните очи различно виждат и е напълно възможно и при следващ опит да не те впечатли.

Докато търсех снимки от Истинска красота забелязах, че излъчването му е започнало преди три години точно на днешната дата. 🙃

# 605
  • Варненска клюкарка
Марги а рейтинга какъв е бил, че ИГ на Ча е полудял точно покрай тоя сериал - към започването му е бил към 15 млн.  последователи трупани в  продължение на 7-8 г. а за  слеащите 3 години от тогава, сега всеки момент ще закръгли 40 млн.  И кариерата му като рекламно лице също рязко е дръпнала напред. Минал е набързо даже Минчо в ИГ а е само на 27.

Рори, сигурно някои тук ще се сетите, че Ча ме преследваше в Шортс от месеци преди да кандисам да го видя, че поне да знам кой е този човек. И аз от малко снимки и кадри от сериали не клъвнах веднага. Велик актьорски талант не съм очаквала, не съм видяла, не ми е и трябвал за да ми хареса видяното, даже го нарекох дръвце, макар че не можех да преценя от ролята му ли е или нещо от него, а Марги каза че е по добър в рекламата, отколкото в драмата,(то и това си е талант де) но пък общото ни мнение с Крис и Проф е че е  приятен за очите. Всъщност досег всички главни момчета съм ги харесвала, едни повече, други по-малко, но като цяло все са ми оставяли приятно  впечатление, нещо, което по-рядко мога да кажа за актрисите. Но наистина различните очи различно виждат, аз например повечето от нещата които ти харесваш не бих могла да ги гледам, но това не прави нито твоя, нито моя вкус по добър или лош, а просто вкус..

Роци, това за шоколадовите блокчета, френско сравнение отнесено към съответните части голям майтап, а общото с баклавите че все за едно и също сладко иде реч😜

Снимките от последните серии на Истинска красота, които сложи Марги  и "шоколадчето" Сонг Канг ме подсетиха че на финала героите на Ча и Мун  Га Йонг оставиха Проф леко гладна, но тези на Сонг Канг и Хан Со Хи още в първите серии добро колиство "храна" сервираха, та Проф, ако ти се гледа нещо от сладкарницата без да търсиш някакъв дълбок смисъл...😜

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 23:01 от Беллора

# 606
Ча сега е в устата на феновете заради целувката в A Good Day To Be A Dog. Международните фенове му се радват, а корейците мърморят, че целувката била истинска Joy.

И понеже Роца спомена за другите проекти на екипа сценарист/режисьор зад Плейлиста, да кажа само, че Prison Playbook също е много добър сериал.

# 607
Бях чела за анимацията във Вяра, но някак не си го представях така. За оригинално, оригинално е, но не ми харесва как е направено. Принцесата от Юан много ми харесва докато главната т.е. лекарката засега е по-скоро дразнещо неадекватна. Мина достатъчно време, но тя продължава да се държи все едно не е разбрала къде е попаднала. И е ужасно глупава. Само не казвайте, че героят на Минчо се влюбва в нея. Като оставим настрана, че актрисата е 10г. по-голяма от него, защото все пак не й личи, детето принц беше в пъти по-умно и адекватно от лекарката. И Хе Су и Др. Джин попаднаха в миналото, но осъзнаха, приеха съдбата си и се адаптираха. Тук главната продължава да се държи като глупава егоистка, която не може да направи елементарни изводи на база това къде се намира и какво се случва около нея. Вероятно постепенно ще влезе в час и ще стане готина ама дотогава ще съм фен на кралицата, въпреки че и тя допуска емоциите да надделеят над разума. А войниците на генерала са не по-малко глупави от лекарката. Разиграват ги и глупавата лекарка и враговете на краля. Иначе от трета серия нататък историята стана интересна. Много ми харесаха като хрумка придворните дами в седма позиция. А вътрешните им сили ми напомнят за една далечна галактика с джедаи и сити и едни супер герои с куамита. Вече напреднах със сериите, но не мога еднозначно да определя колко точно ми харесва този сериал.
Странното е, че Вяра едновременно и прилича, и не прилича на Др. Джин, но приликата доколкото я има в никакъв случай не е дразнеща за мен.
Лошият съм го гледала като лошия и в Стрелеца. Чудя се този актьор някога играл ли е добрия герой в историята.
Кралят до 8 серия беше неприятен, но рязко взе завой в мисленето и действията си и мисля, че започнах да го харесвам.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 08:50 от Рори72

# 608
Ах, този Ча, професионалист 😂В коментарите доста му се радват 😂

Бел, при рейтинга на Истинска красота положението ми изглежда средно, движи се около 3-4%. Ако ти е любопитно, домъкнах таблицата от Уикипедия:
Скрит текст:

Но предвид факта, че е по платена телевизия резултатите му може би никак не са лоши.

# 609
...
Снимките от последните серии на Истинска красота, които сложи Марги  и "шоколадчето" Сонг Канг ме подсетиха че на финала героите на Ча и Мун  Га Йонг оставиха Проф леко гладна, но тези на Сонг Канг и Хан Со Хи още в първите серии добро колиство "храна" сервираха, та Проф, ако ти се гледа нещо от сладкарницата без да търсиш някакъв дълбок смисъл...😜

В последните месеци хич не ща да гледам нещо с дълбок смисъл. Предпочитам мозъкът ми да си почива с лекички и неангажиращи клипове в Ютюб. Или със сериалчета, които просто да ме разтоварват и разсмиват. Стигнах до 7 епизод на Protect the boss, колкото и да мразя субтитри.
"Храната" в началото на Nevertheless ли беше?

# 610
  • пак на Рив Гош
Белл, както повдигна въпроса за рейтингите, ми стана любопитно (понеже обикновено не следя рейтинги), та се зачетох Joy.
Рейтингите Нилсен (таблиците в поста на Марги) се базират на гледаемостта в домакинствата в дадения часови пояс, не на абсолютния брой на зрителите. Тоест, ако някой сериал в часовия пояс 20-21ч има рейтинг 5%, това значи, че 5% от 20тте милиона домакинства в Корея са гледали този сериал. Останалите 95% или са гледали друг сериал по друг канал, или изобщо не са гледали телевизия. А сред гледалите 5%, може при някои цялото семейство барабар с роднините да са били пред сериала, а може и само аджумата, която въздиша по Уон Бин / Хьон Бин / Ким У Бин Wink да е била пред телевизора.
И както казва Марги, като цяло сериалите излъчавани по националните канали, имат по-висок рейтинг (средно 10-12%), в сравнение с кабелните телевизии (средно 2-4%). Така че, "Истинската красота" си е бил със среден рейтинг за часовия пояс.
Но някои сериали по платените канали могат да достигнат много добра гледаемост. Това са сериалите с най-висок рейтинг на даден епизод на телевизия tvN (излъчила "Истинска красота"), според Уики  - ще видите доста познати имена Wink
Скрит текст:

Профи, и аз съм от твоята партия - напоследък гледам само сериали със сюжет тип "оставям си мозъка на нощното шкафче".

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 00:02 от Роца

# 611
  • Варненска клюкарка
Направо си е нисък, ама пък каква цифра на ЛПВТ🤪

Ча сега е в устата на феновете заради целувката в A Good Day To Be A Dog. Международните фенове му се радват, а корейците мърморят, че целувката била истинска Joy..
Ейй това зрителят угодия няма Joy Като се стиска, можел повече, като се отпуска как можел 😂
Преди време  в Шортс под едно от видеата от  заснемането на романтична сцена в басейна в Кингленд според корейските коментари, които пуснах на английски,  режисьорът казва по уретбата на Джуно да си прибере езика и пак беше така - коментарите на испански и англиски им се радват, а корейците като свекърви, пък онези двамата дето се раздаваха в кадъра от забележката им пука на папука - обърнаха глави на другата сграна и се изкикотиха 😂 Ама Ча е срамежлив, виждала съм как се смущава докато снимат такива сцени 🤪

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 00:54 от Беллора

# 612
Тия, срамежливите, са като безопасна игла. Уж не бодат, ама като се откопчеят ... Joy
И Хубавият Ча така. Срамежлив, стиска се, ама като се отпусне и се набере ... Stuck Out Tongue Winking Eye

Роци, точно от това "да си оставя главата някъде" имам нужда.
Ей сега се мятам в Ютюб и смятам да откарам поне два часа ровичкайки из клиповете с музика, и т.н.

# 613
  • Варненска клюкарка
Проф същия -Невърдълес, някъде към 2-3-4та от общо 10 но има непрекъснато привличане между главните. От пълнежа пък 2 девойчета ми приличат на айдълки но не знам, може да греша.
Като те чета си и за Кингленд, с главните ще си усмихната широко от начало до край. Там е и най прочутата корейска баба.

ПП Хубавия Ча -
 безопасната игла😜

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 00:57 от Беллора

# 614
Ча сега е в устата на феновете заради целувката в A Good Day To Be A Dog. Международните фенове му се радват, а корейците мърморят, че целувката била истинска Joy.
   Joy  така де, като го обвиняват че не може да играе. Ако за толкова преминават на "ауу , че неморално" вълна, какво ли са изписали за файнсаждията от невърдълес Joy
Господин Трапчинка сваля омъжени девойки https://youtube.com/shorts/hS3ElpZ1pac?si=U5r3s_LsUYf05asV
в "because this is my first life" https://youtu.be/N4b69634U3s?si=2MVBSnoFkX233TOu  В момента ми е около 7ца, даже семействата им са почти нормални.  ГГня е асистент сценарист , остана без къща защото брат и се ожени и зае нейната. ГГой програмист купил си двустайка и ще я изплаща 30години. Та се взеха, за да комбинират доходите си.

Общи условия

Активация на акаунт