Къде живеем? Разкажете за мястото, където живеете.

• 341 064
  • 431
  •   1
Отговори
# 120
http://www.oldamascus.com/home.htm
 ето и малко снимки ..мако тъп въпрос но как мога да ви пратя снимки на децата????

# 121
Привет и от мен Hug
Аз се присъединявам към холандската групичката - приятно е да видиш "свои" в чата  Laughing
Аз съм малко по на юг - Северен Брабант, в китното селце по-известно не със собственото си име Катсьойвел /Kaatsheuvel/, а  Ефталинг - огромен увеселителен парк в близост. Страшно красив, спокоен и китен район на Холандия. 
С удоволствие ще пусна снимки, но съм малко новак в тоз чат и ще съм благодарна, ако някой ме светне как се качват снимки тук Simple Smile

Поздрави!  newsm44

# 122
Здравей.Смятам да работя в Абърдийн,ако всичко мине добре със заминаването.Ще ми разкажеш ли малко за нравите и стандарта на живот в Шотландия,и предимно за Абърдийн.Какви са шотландците?Разглеждах снимки на Абърдийн,струва ми се ужасно красиво ShockedБлагодаря ти предварително.

# 123
  • Варна
Цитат на: тити
извинявам се, че се намесвам, обаче веднъж една екскурзоводка ми каза, че изразът "Виж Неапол и умри" бил странен грешен превод на заглавието на някакъв филм:"Виж Неапол и Умбрия". Дали може да е така? Simple Smile
ох, аз на ири разказвах, че ходих първата седмица на ноември в Неапол, хванах страхотно време и останах мнооого доволна:) харесаха ми и малките селца-предградийца между Неапол и Соренто.
Пoзволявам си да ти отговоря аз вместо Деси.  Grinning Не мисля,4е има място за какъвто и да е греШен превод ,заЩото думата "умри" на италиански няма ниЩо обЩо с думата "Умбрия". "Умри"= muori " Умбрия"= Umbria
Тая екскурзоводка неЩо ви е метнала или някой неЩе не е разбрал  Thinking  Wink
Както и да е важното е ,4е ти е харесало  Grinning
Извинявам се за ОФФа.. Confused

Тази фраза е разпространена сред българите, така че италианския няма нищо общо тук. И аз съм го чувала в този вариант, че "умри" става въпрос за някакво географско понятие, но на български се разбира по друг начин.

# 124
Здравейте и от мен,
аз живея в Ирландия, в едно малко градче в южната част Уатърфорд. Колкото и да е малко основен проблем ни е трафика. Много коли и никакви пътища тук. Иначе живеем в нов квартал на 1 час пеша от центъра. Квартала е много спокоен и в него живеят главно млади хора с деца.
През центъра на града минава река.Има яхтено пристанище на нея.Иначе сме на 10 км. от океана.
Тук всичко е много зелено.Няма зима, но и лято няма.Затова винаги се връщаме в България през лятото - да хванем малко слънце. Wink

Слагам ви малко снимки:

# 125
Привет от Испания/Аликанте/

# 126
  • E-CLM & CH-VD
Здравейте и от мен!   bouquet
Пак от Испания. Живеем в малко градче в областта Ла Манча, което не блести с нищо особено  hahaha
Но ето малко снимки от други интересни места

Мадрид, Барселона, Валенсия

Толедо, Палма де Майорка, Гранха

В момента сме за 1 година в Швейцария, Лозана, така, че ще постна малко снимчици и оттам  Sunglasses

Женева, Лозана, Берн

# 127
  • В голямото море...Живот
Здравейте и от Португалия!Забелязах, че няма никой от тук и реших да се включа. На мен също ми е за първи път, една позната ми го препоръча. И така - Живея в едно градче на 20 км от Лисабон, казва се Loures. Ама съвсем нищо особено няма в този град, иначе е център на общината. Големите забележителности са градския парк, съда и точно в този момент големите строителни работи по линиите на метрото. Тук има толкова стари сгради от 17, 18 и 19 век, които преустрояват и запазват стария им вид. Сега нямам нови снимки, но ще се опитам да аранжирам. Извинявайте за латиницата, но късно се усетих. Sad

Цитат
Zdraveite i ot Portugaliq!Zabelqzah,4e nqma nikoi ot tuk i re6ih da se vkliu4a.Na men sa6to mi e za 1-vi pat,edna poznata mi go prepora4a.I taka-Jiveq v edno grad4e na 20km ot Lisabon,kazva se Loures.Ama savsem ni6to osobeno nqma v tozi grad,ina4e e centar na ob6tinata.Golemite zabelejitelnosti sa gradskiq park,sada i to4no v tozi moment golemite stroitelni raboti po cqlata glavna ulica.Lisabon e drugo ne6to,no sega mai vsi4ko e v remont sa6to-osobeno po liniite na metroto.Tuk ima tolkova stari sgradi ot 17,18 i 19 vek,koito preustroqvat i zapazvat stariq im vid.Sega nqmam novi snimki,но 6те се опитам да аранжирам. Извинявайте за латиницата,но касно се усетих. Sad

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 19:49 от Дивиана

# 128
Здравейте и от мен Бг. мама във Финландия.От 1,7год. живея тук в град Коувола намира се на 120км. северо-източно от Хелзинки и не е много голям окло 35,000 жители и не се намира в шведско говорящата шаст тук почти няма шведи.Живота тък е доста спокоен.
  Аз лично много си обичкам този град Heart Eyes Hug
  http://www.kouvola.fi/domino/webbi/kieliversiot.nsf/Kehykset/Englkehys
    На този сайт можете да видите и повече информация за градчето надявам се да ви хареса  bouquet

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 13:03 от mss_ursula

# 129
Привет от една чужбинска мама живееща в Palma da Mallorca.Аз сьм нова в клуба и ми се иска да си пия кафето с мамите ,да обменяме опит и информация и да ни е приятно.А за мястото кьдето живея какво да ви кажа,ами представата ми беше друга,но след 8г. се свиква.Живеем в курортно селище,много е спокоино,защото почиващите са немски семеиства,а не англ.младоци.Аз работя в хотелиерството само лятото,така че докато почне ще сьм активна а за после не знам,но пак ще доиде зиматаааа.

# 130
 здравейте ,аз живея в сирия в предградие на столицата,на около 20 мин. от дамаск.имам 3 принцеси,които са родени в бг,големите 4етът и пишат и на 2 езика,а у4ат и англииски.това което най много ми харесва тук е спокойствието и ниската престъпност.работя в семеината ни фирма,и гледам бебето.
marhaba в коя част на дамаск си живяла?за снимките на децата направи си регистрация на някои от сайтовете например
www.foto.bg ,след това си качи снимките там и от там ве4е попд всяка снимка ти излиза като линк копираш го и след като си напишеш писмото под текста слагаш copy.дано да съм ти помогнала

# 131
Здравейте, аз живея от 8 месеца в Бърно, Чехия. Града е много хубав тих и спокоен, сравнение със София. Има страхотни катедрали не много големи паркове, но много добре поддържани. Живея в квартал близо до центъра 10 мин. пеша в семейно жилище с много красива градина. Тук всички съседи имат красиви градини и като разхождам детето, често се любувам на цветя, които не съм виждала в България. Не мога да ви разкажа много за Бърно, защото не го познавам много добре, само знам, че е панаирно градче. Обещавам скоро да напиша нещо повече за него и да ви покажа снимки.

# 132
И аз живея в Испания-Валенсия.Лично на мен града много ми харесва,но честно да ви кажа повече ми харесват околностите,като Торент и Каликанто например.В града е много шумно,а в селцата на около 6 до 10 км. е много красиео и спокойно...Но нищо не може да се сравни с БГ

# 133
аз живея в лондон. близо сме до реката. квартала е Battersea и си имаме един от най хубавите паркове в града- battersea park. там прекарвам повечето време с моето мишле. като цяло лондон не ме кефи, предпочитам предградията. центъра ме натоварва с прекалената си забързаност и многото туристи.много харесвам Kinghston. напомня ми на бг и морето с всичките си заведения покрай реката и главна улица като тази в пловдив. единственото нещо което харесвам на града са парковете. много е красиво през пролета защото всичко цъфти а през лятото любимо място ми са розовите градини в regens park.
п.с. ако има някоя майка в battersea нека пише. ще се радвам да се запознаем.

Цитат
az jiveia  v london. blizo sme do rekata. kvartala e Battersea i si imame edin ot nai hubavite parkove v grada- battersea park. tam prekarvam pove4eto vreme s moeto mi6le. kato cialo london ne me kefi, predpo4itam predgradiata. centara me natovarva s prekalenata si zabarzanost i mnogoto turisti.mnogo naresvam Kinghston. napomnia mi na bg i moreto s vsi4kite si zavedenia pokrai rekata i glavna ulica kato tazi v plovdiv. edinsvenoto ne6to koeto haresvam na grada sa parkovete. mnogo e krasivo prez proleta za6toto vsi4ko cafti a prez liatoto lubimo miasto mi sa rozovite gradini v regens park.
p.s. ako ima niakoia maika v battersea neka pi6e. 6te se radvam da se zapoznaem. [/size]

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 00:26 от Дивиана

# 134
Много хубава тема!!!  bouquet

Аз съм в Норвегия... Grinning в третия по големина град.Той раздела южна и северна Норвегия..и се води средна Норвегия. Градът е красив...и зимата и лятото.Много е чисто в тази държава!Въздуха е чист...зеленото е друго..свежо. Flutter  Грдчето се  казва се Трондхейм. Но зимата е е ужасно дълга. Sad  ... Лятото ужасно кратко... Sad

Иначе хората са  усмихнати и добри и мили  Grinning ...макар и малко хладни което е типично за северните народи.
По принцип си падам много  по южни страни  с топли морета...палми.Но съдбата ми явно е била друга... Hug Иначе Норвегия е много популярна с фьордовете и глейсчарите и викингите... Joy

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 03:53 от Дивиана

Общи условия

Активация на акаунт