Къде живеем? Разкажете за мястото, където живеете.

• 341 073
  • 431
  •   1
Отговори
# 225
здравейте,аз живея в 4ехия,в едно малко град4е Кдине,тук е мн 4исто по улиците,хората са културни е има си и изклу4ения но...не ми харесва това,4е няма детски площадки за децата,добре 4е в кооперацията,кадето живеем от зад има лулки,пързалки и пясъ4ник.на 5-6 км сме от Германия.

# 226
Много хубава темичка! Аз обожавам да пътувам (когато мога да си го позволя) и сега чрез разказите ви се пренасям къде ли не, безплатно  Wink

Аз от 6 години живея в Бостън, като съм минала през няколко квартала - Cambridge, Somerville, Allston и сега Watertown. В миналото тези са били отделни градчета, но сега са се сраснали, и центъра на Бостън заедно с всички тях образува Greater Boston Area, и сега практически те са като негови квартали. Бостън е един от първите градове, основани в Северна Америка, като е на около 380 години. Намира се на брега на Атлантическия океан, на река Чарлз - така че наоколо вода бол, кеф ти солена, кеф ти сладка  Laughing Градът има богата история, както и много сефтета - първото училище в Америка, първият университет (Харвард), първото метро, и т.н. Поради това архитектурата на по-старите сгради и улици напомня на Европа, и Бостън се счита за един от най-европейските градове в Щатите.

По население Greater Boston Area е към 4-5 милиона. Съчетава толкова много - модерен, но и исторически; гъсто застроен в центъра, но с много зеленина и къщи с дворове по перифериите; има река, океан, плажове, паркове, нощен живот, удобен градски транспорт, и най-много работни места в цялата страна. Много е чист, подреден и красив. Хората са много учтиви и усмихнати. Престъпност има малко, най-вече по бедните квартали в центъра. Има много българи, клуб по народни танци, фестивал на българската култура за 3ти март, но не знам защо няма нито един български ресторант. Климата е близък до този в България, само че зимата е по-студена, лятото е много влажно, а пролетта и есента са много къси. Есента в тази част на страната обаче е известна с изумителната си красота - дърветата и храстите в този район придобиват много ярки, пъстри цветове, като нарисувани от художник. Даже местните си имат вицове за туристите, които идват до тук специално заради дърветата  Simple Smile

На мен Бостън много ми хареса още от началото (дойтох тук като студентка), и затова останах. Известен е като град на образованието, науката и прогреса, защото има много университети, болници и научни институции тук. Затова населението е сравнително младо, либерално и трудолюбиво. Също много ми харесва факта, че за разлика от мнозинството американски градове, тук има добре развит градски транспорт, което много ми помага след като нямам кола. Също, много ми харесва как онези бивши градчета сега са квартали на Бостън, и ако живееш там вместо в центъра, наема пада драстично, и вместо кооперации има предимно къщички с дворове. Така че хем си в такава къщичка на спокойствие, хем си на половин час от големия град с всичките му предимства. Аз наскоро се омъжих за дългогодишния си приятел американец, и сега живеем под наем на първия етаж на една къща във Watertown, и си гледаме зеленчуци в двора  Grinning На около половин час е от центъра (където аз работя), много е спокойно и зелено, с паркове, площадки за деца, лодки под наем по реката и т.н. Ние сме през три къщи от реката, което много ми харесва защото обожавам да съм около вода. От време на време ходим до любимия ми плаж, който е много чист и красив, но за съжаление по тези ширини океана никога не се затопля достатъчно за плуване. Само по няколко откачалки има дето влизат смело вътре  Crazy От пристанището можеш да си хванеш корабче до някой от съседните градове, курорти или острови, или пък навътре в океана, където можеш да гледаш китове - които идват баш до кораба и те гледат любопитно.

Ето и няколко снимки, които сглобих набързо:

# 227
здравейте,
аз живея вече от 10 години във виена. за виена вече доста е писано, има много българи тук. градът е много благоустроен. учудих се, че някой е писал че няма паркове. виена според мен е много зелена. точно за малки деца е идеално.
проблем тук по скоро е отношението на виенчани - не са много приветливи. от 10 години сам тук, завърших икономика и работя по специалността, но винаги си остава една преграда. така че в личния живот общувам най-вече с българи.
за мен виена печели много с това , че е столицата на класическта музика. http://www.concertvienna.com
ако обичате mozart, щраусс, опера - това е един наистина невероятен град!

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 11:55 от Servelan

# 228
Здравейте,
Аз пиша за втори път тук, защото се преместихме от Германия в Швейцария. Тук сме в малко селце между Цюрих и Баден - Вюренлос. Малко но затова пък прекрасно, като късче от рая. Хората са дружелюбни винаги готови да помогнат с каквото могат. Имаме си църква непосредствено до блока, която напомня за себе си на всеки 15 минути. Тишина и спокойствие, безопасно място за детенце и все такива хубави неща.

# 229
Здравейте, аз бях за известно време в Испания, Валядолид.Много ми хареса там признавам.Смятам в най-скоро време да се върна и да запиша да уча.Запознах се с толкова много българи там, неочаквано за мен Simple Smile Там където живях и където ще живея се намира в непосредствено до града селце на име Fuensaldaña.Много е спокойно всички хора се познават,а ако докато си вървиш из селцето не поздравиш някого дори да не го познаваш най-вроятно ще се обиди.Наистина съм във възторг от видяното Simple Smile

# 230
Здравеите Simple SmileИ аз като пове4ето от вас много оби4ам да пътувам  и 4рез тази прекрасна теми4ка се пренасям по света  Hug   Няколко пъти съм 4ела,но не бях писала.. Аз живея в Лондон,Англия от 2 години и няколко месеца ве4е. Определено Лондон е огромен-около 14 милиона души,но се простира и на голяма територия,което позволява да има много паркове,градини и къщи .По-гъсто заселено е в центъра,но в покраинините има огромни имения и дворове с декари.. Аз живея със съпруга ми в северозападната 4аст на града,в къща (под наем).Винаги наи-много ми е харесвало,4е зеленината е много и когато пътуваш е страшно приятно и красиво!  В Лондон има много забележителности,които са  пове4е от известни:Tower i London Bridge ,както и още много мостове по Темза.Реката мина по ширината на града,и навсякъде покраи нея е много хубаво.Big Ben,двореца на кралицата (както и много други дворци с история),и др... Местата за забавление и отдих са много-зоологи4ески и ботани4ески градини,паркове с езера и животни и птици в тях.Катери4ките са наи 4есо срещани дори и в дворовете на къщите ни...Единственото,което не ми харесва е 4е националностите са много-индиици,4ернокожи,азиатци,изто4но европеици и от къде ли още не хора...,но в толкова милионен град ,маи това е неибежно  Peace  засега ни харесва тук и смятаме да си поживееем още доста години в Лондон  Wink  само да сме живи и здррави !                 http://www.twip.org/photo-of-the-world---london-bg-1024.html

# 231
Здравеите Simple SmileИ аз като пове4ето от вас много оби4ам да пътувам  и 4рез тази прекрасна теми4ка се пренасям по света  Hug   Няколко пъти съм 4ела,но не бях писала.. Аз живея в Лондон,Англия от 2 години и няколко месеца ве4е. Определено Лондон е огромен-около 14 милиона души,но се простира и на голяма територия,което позволява да има много паркове,градини и къщи .По-гъсто заселено е в центъра,но в покраинините има огромни имения и дворове с декари.. Аз живея със съпруга ми в северозападната 4аст на града,в къща (под наем).Винаги наи-много ми е харесвало,4е зеленината е много и когато пътуваш е страшно приятно и красиво!  В Лондон има много забележителности,които са  пове4е от известни:Tower i London Bridge ,както и още много мостове по Темза.Реката мина по ширината на града,и навсякъде покраи нея е много хубаво.Big Ben,двореца на кралицата (както и много други дворци с история),и др... Местата за забавление и отдих са много-зоологи4ески и ботани4ески градини,паркове с езера и животни и птици в

тях.Катери4ките са наи 4есо срещани дори и в дворовете на къщите ни...Единственото,което не ми харесва е 4е националностите са много-индиици,4ернокожи,азиатци,изто4но европеици и от къде ли още не хора...,но в толкова милионен град ,маи това е неибежно  Peace  засега ни харесва тук и смятаме да си поживееем още доста години в Лондон  Wink  само да сме живи и здррави !                 http://www.twip.org/photo-of-the-world---london-bg-1024.html

ти добре си  разказала за Лондон,но цифрите,които си посочила са мноогооо далеч от истината PeaceКато видях 14 милиона население и доста се учудих. Whistling Whistling Whistling
ето виш това-Лондон е 7,5 мил. души Peace
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD

# 232
мила Аirin 555,по официални данни  Лондон е около 8 милиона,но според много неофициални статистики ,цифрите са дале4 по-големи  Peace  Защото В Лондон са вклю4ени и предградията,които повярваи ми са много,а в тази статистика от уикипедия ,Лондон е само Графство Лондон,т.е. Център ,широк център (ако изобщо можем да ги наре4ем така!)и близките зони,в които посткодовете им са само с първите букви на посоките!
Никога не бих си позволила да давам грешна информация за град ,в които живеят толкова много българи!!!    Peace

# 233
Аз съм живяла в Ню Йорк не много време,но знам,че той е много по-голям град от Лондон и в териториално отношение и по брой жители. PeaceПо официални данни Ню Йорк сити е 8,5 мил.жители в това число и всички "квартали",ако могат така да се нарекат-Бруклин,Бронкс,Куинс,Стейтън айлънд и Манхатън(центъра).
не знам,може и ти да си права,но едва ли има чак такава фрапантна разлика между данните в Уикипедиа и реалните цифри,които ти твърдиш,че са верни.Все пак разлика от 1-2 мил.бих приела,но ти посочваш цифра удвоена на тази,която е в интернет Rolling Eyes
Стана ми наистина интересно-моля да се включат и други,които имат мнение по въпроса и живеят в Лондон. Hug  bouquet

П.С. в никакъв случай не се заяждам,но просто ми е много интересно дали наистина има такива големи отклонения от действителните официални данни. Thinking

# 234
Не съм била в Лондон, не знам, но ми се струва за правилно поне да се спомене че по неофициални данни достига може би 14-15-20 милиона. Все пак статистиката показва нещо коренно различно...
А принципно ми е все тая колко милиона е Лондон -  и 5. и 6. и 8. все са ми много милионите жители за един град...

От друга страна като чужденец за мен Лондон си е графството Лондон, предградията са си околия - там адреса Лондон ли е?
Нещо като Панчарево, Божурище или Банкя ли се има в предвид - защото те не са София, въпреки че жителите им може и да се броят за Софиянци да кажем...

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 16:25 от Eli_cz

# 235
Здравеите отново Simple Smile аз също не искам да споря ,изобщо дори,но според мен и самият Ню Иорк е по-голям от това,което пише в уикипедия...Наистина,ако има и други,които знаят,нека се вклю4ат...Аз така смятам и така съм 4увала от много места...  А предградията са си вклю4ени в Лондон много отдавна,както е в Париж примерно..Не е то4но като Банкя,Пан4арево и т.н...,защото малките град4ета са си отделно и пак са много близко до Лондон...
   И все пак смятам,4е целта на тази интересна тема е да "опознаем "света и кът4етата ,където живеем вси4ки ние и да нау4им пове4е неща за тях   Peace 

# 236
Здравейте!  bouquet Аз съм Албенка от Шумен и вече почти 3години живея в Прага или както много хора я наричат златната среда на Европа, където няма забранени неща! Grinning Животът тук е много добре организиран, навсякъде е чисто, спретнато, подредено..........Пълно е с красиви огромни паркове за отдих, а нощния живот няма равен на себе си...... Party Много бих се радвала  някои ден да се върна в България и да знам, 4е тя ще предложи на детенцето, което ще родя на 30.04.2010, добър живот и много перспективи за развитие...........но за момента определено оставаме тук.....! Въпреки всичко, тук е пълно с Българи и даже мога да кажа, че не усещам разликата от тази гледна то4ка........и все пак бих се радвала да се срещна с някоя бъдеща бг мама в Прага...... Grinning

# 237
аз съм в Солун!съседна Гърция!интересен и хубав град!пълен с исторически местности свързани с нашата история!проблема е само един.нещо което не ми харесва и ми се иска да го споделя -нашето консулство тук,няма дори знаме!никъде по нищо не си личи ,че сградата представлява България!

# 238
Здравейте!
Аз живея в село Рипли - Англия. На 40км от Лондон в Графство Съри. Населението на Рипли е около 2-3хиляди.
http://www.surreyproperty.com/photos2/Large/005DSC_0338.jpg
http://surreyproperty.com/photos2/Large/005DSC_0373.jpg

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 21:02 от Дивиана

# 239
  • Egypt
Привет! Аз съм в Египет, по принцип в Кайро, но временно, за няколко месеца, в един малък военен град на брега на Битер Лейк- Файед.

Общи условия

Активация на акаунт