Къде живеем? Разкажете за мястото, където живеете.

• 341 076
  • 431
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!!!Ние живеем в Валядолид,Испания.Валядолид е град в северозападна Испания,столица на автономната обаст Кастиля и Леон.Населението е около 4оо хил души,има много чужденци българи,румънци,екваторианци,мароканци,китайци.......По дължината на града минава река Писуерга,по която през лятото има корабче на което разказват историята на реката,също така са направили и плаж Ла плая де лас Морерас.В центъра на града има невероятен парк Кампо Гранде където има много пауни,гълъби, катерички както и много дървета дарения на парка от рзлични държави.във Валядолид се провежда един от най-важните филмови фестивали СЕМИНЧИ.Христофор Колумб умира във Валядолид на 20 май 1506.Както във всеки град в Испания и тук не липсват Катедрала,църкви,музей,университети
Катедралата на ВалядолидСтатуята на Сервантес на плаца Универсидад парка Кампо Гранде църквата Сан Пабло главния площад на града Плаца Майор реката Писуерга и част от плажа от дясната страна   това е снимка от католическия великден Семана санта къщата музей на Сервантес музея на Христофор Колумб

# 241
Много хубава тема. Целия свят обиколих Heart Eyes
В момента съм във Виена, за нея много е писано, така че смятам да споделя за предишното си местожителство - Хамбург.

Хамбург е втория по големина град в Германия  (според уикипедия 1.743.627 жители). Разположен е централно северно, близо до устието на Елба.
Града е пристанищен и притежава всички качества на такъв- различни националности, отворени хора, разнообразни стоки Grinning.
Архитектурата е смесица между модерното и стариното. Има много канали, едно прекрасно езеро Алстер, около което живеят милионерите, паркове, детски площадки. Култура също има разнообразна- опера, театри, музеи. Зоологическата градина е много богата, и има славата на една от- хубавите по света.
Много е приятно за разходки, каране на колело, спортуване.
Климата е приятен, да повече вали от България, но пък зимата си е студено, лятото топло, без нетърпимости.
Транспорта е много добре уреден, има 2 вида метро, подземно и надземно, много автобуси.
КАто говорим за Хамбург, не мога да изпусна Репербан или улицата на плътските удоволствия и страстта. В миналото е била посещавана главно от моряци, които дълго време не са се прибирали по домовете си и са задоволявали някои нужди Laughing . Сега това е туристическа дестинация, уникална смесица между театри, ресторанти, барове, дискотеки и разбирасе сексшопове и публични домове. Естествено си е опасничко, алкохолици, наркомани, побойници и всякакви такива ги има.
За последно да спомена, че града не е толкова популярен за българите. Малко са в сравнение с други големи немски градове.
И сега няколко снимки                      ,                  

# 242
Sтрахотна тема! Доста неща научих и видях!

Аз и семейството ми живеем в Лапенранта , Финландия! Тук сякаш времето е спряло ( в добрият смисъл) . Тук няма динамика и забързано движение, всички са приветливи и много спокойни. Чистотата и реда веднага правят впечатление. Другата характерна черта е снегът и Дядо Коледа ! Хо-хо-хо ! А също и минусовите Т от порядъка на -20 С, но хубавото в нашият район е, че вятърът е много рядко явление и въпреки студа , след като се облечеш дебело може да излезеш. Тук малките деца спят навън в количките при тази Т. Друго , което е интересно е че всички спортуват - от 3 г до 90 годишни: плуване, бягане, ски, фитнес и т.н. Има програми за деца, за хора в средна и за хора в напреднала възраст! Обичайно  е да видиш къщичка в гората, или насред полето. В нашият квартал например сме 5 малки блокчета, заобиколени от гора. Но да не забравя езерата - много, хиляди. Ние живеем на най-голямото Сайма. През зимата са замръзнали и се използват за каране на кънки  Simple Smile

Финландия е получила своята независимост от Русия през 1917 г. като една малка част от територията й остава в границите на Русия. Ние сме на 30 км от Руската граница и голяма част от населението в този район са руснаци.

# 243
здравеѝте,аз живея в кувейт,мама на 5 месечено момче Simple Smile,квартала ми е салмия.хубаво е .липсва ми Бг,тук няма много паркове за разходка,като в Бг пред всеки блок,повечето младежи се сабират в моловете,или карат баги в пустинята,единствените работници тук са  бангладеж,филипини,египтяни,европейците и американците са доктори,само 15% от кувейтците работят,това са полиця и военни,останалото пие чай Joy

# 244
Здравейте!
Аз живея в Инстанбул квартал Ортакьой. Ортакьой се намира на Босфора на брега на морето. В квартала има много галери кафенета нощни клубове кафенета и ресторанти. В квартала се намират някой от най-престижните учебни заведения на Истанбул.
http://i.travelagent.bg/mf/720x540/19253.jpg - Джамията в Оракьой
http://www.tmresimler.com/data/media/49/ortakoy_puslu_hava.jpg Гледка към морето

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 600 пиксела
височина - до 600 пиксела

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 17:27 от Дивиана

# 245
здравейте!Аз живея в Солун, кварталът ми е хубав и престижен,може да се каже че те са 2 в този град- Панорама и Каламария.Хората тук са възпитани и отзивчиви.Детето ми е много щастливо тук!

# 246
Здравейте!Аз  и семейството ми от осем години живеем В Палма де  Майорка,Испания.В селището което живеем е хубаво,много спокойно(особеннно зимата),наблизо  е до морето и с много зелинина.Хората са добри,възпитани и много отслужливи.Определено добре се чувстваме тук!

# 247
  • София
Живяла съм в Холандия - Ротердам и трябва да призная, че тази страна може много да изненада човек. В началото впечатленията са красноречиви - от една страна ти допада факта, че всичко е уредено, чисто, подредено и .... безопастно.... но от друга си казваш - как ще живея в целия този ред? И на всичкото отгоре времето е ужасно...
Но живеейки там човек свиква с това по - консервативно ежедневие и .... започва да му допада. Ако имах възможност да върна времето назад бих родила и отгледала детето си в Холандия - и по - точно в Хага - прекрасен град, има плаж, хората са вежливи, и условията са наистина ПЕРФЕКТНИ!

# 248
Аз живея в Копенхаген,столица и най-голям град на Дания.Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер. През 2008 г. е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради "съжителстват" безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие - особеност на столицата на най-старатvа европейска монархия. newsm10

# 249
Здравейте.Темичката е много хубава.
Ние живеем във Фолкстън, Англия.Това е малко градче на Ламанша, много спокойно, с умерен климат и много зеленина.

Много близо до Фолкстън се намира Евро тунела, който свързва Англия и Франция под Ламанша:

Градът е бил курортен и пристанищен център през Викторианската епоха:

# 250
Да много интересна тема и хубави снимки. Аз , синът ми и мъжът ми живеем в Англия близо до Бирмингам. Хубав град с много места за развлечения макар и доста скъпи да са театрите и концертите. Много възможности за хубаво пазаруване, много ресторанти и кафета. Има си духа на големия град. Понякога обаче, когато се разхождаш из центъра се  чустваш като част от малцинството заобиколен от толкова много азиатци , цветнокожи, араби и т.н. Но се свиква и с това. Определено не може да се сравнява с Лондон който е вълшебен, но пък не е скучно в Бирмингам стига да имаш парички за харчене.
Поздрави на всички.

# 251
  • Германия
Благодаря от сърце на всички, които със своите описания и снимки ме разходиха по различните краища на света. Учудвам се, че никой не е представил Кьолн с неговите многобройни прелести /Величествената катедрала, Ботаническата градина, Зоопарка и пр./. Ще оставя подробностите на някой, който продължава да живее там, а аз ще разкажа за градчето Еркеленц в което си купихме къща преди две години и напуснахме шумния водовъртеж на Кьолн.

Еркеленц има близо 45 хил.души, но това са данни очевидно със сателитните селца и квартали. Тук пътуваш 10 км. извън града, по едно поле, и изневиделица виждаш табела Льовених, а отдолу град Еркеленц. Само по себе си градчето е кокетно и непренаселено. Отстои на 17 км. от холандската граница  и на около 23 км. от първия по-голям холандски град Роемонд. Това означава практически, че при нас е равно като тепсия - истински рай за колоездачи. Кьолн, Дюселдорф и Аахен са на около 40-50 км., което за тукашните представи просто не е разстояние.Белгия ни е на 50 минути път с кола и често си ходим "в чужбина" на пазар.
Еркеленц се гордее с 83 метрова катедрала, която съм чувала да спрягат за втора по височина в провинцията ни: Нордрайн Вестфален. Тук се е устроила да живее огромна руска диаспора, руснаци, които са с немско етническо самосъзнание или потомци на такива, са заселени тук. Наред с тях има много преселници от Шри Ланка, Китай и изобщо цял свят. Чисто, спретнато и задружно - така си живеем тук.

# 252
Елица-сестрица невероятно градче,мечта,толкова спокойно и уютно изглежда Heart Eyes
Обиколих половината свят с вас,благодаря ви момичета за прекрасните разкази и снимки Hug

# 253
   Здравейте, аз от 4 дена живея вече в 4 та ни държава.
  Ако не броим България, първата която винаги ще помня е Дания - Орхус. Малко градче, зеленина, градини, страхотни студенски години.
 Следващата е Германия - Дармщат, напомняше ми за България, индустриален град.
 Сега тъжа за Дъблин-Ирландия, защото там най-дълго време живеехме ( близо 5 години).
 Необятна и вечно зелена трева, красиви замъци, пухкави овчички, приветливи и дружелюбни хора. Научиха ме на повече човечност и топлота.
 Сега сме в Лондон, един огромен град, след толкова години на усамотение и далече от центъра на града. Сега още не изпитвам желание да се кача на метрото.
 Трудно се отвиква, да не си ползваш колата, но разходките пеша, за сега ми харесват.  Правим се на туристи  :lol, но до следващата седмица, когато вече ще сме на работа.

# 254
Анеле пожелавам ви бърза адаптация.Лудницата в Лондон хич не ми влияе добре на мен, но пък има много положителни страни.И  наистина е красив град  Hug

Общи условия

Активация на акаунт