Къде живеем? Разкажете за мястото, където живеете.

• 341 077
  • 431
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Реших и аз да представя градчето, в което живея от около 4 месеца.
Градът се казва Kiel (Кил), намира се в северна Германия и има около 238.000 жители. Кил е пристанищен град и се намира в един залив на Северно и Балтийско море. Времето е доста често ветровито Simple Smile, но близостта до морето е прекрасна! Намира се на 90 км от Хамбург. През лятото е известен (освен с плажовете) и със Килската седмица. Това е едно мероприятие, нещо като панаир, което трае една седмица, има жива музика, въртележки, щандове за ядене и много туристи!
Кил се намира също така на 1 час път от Дания.

Ето и малко снимки:

Фарове от Кил

Снимки от пристанището

Парк "Schrevenpark"

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 21:08 от Tatti

# 256
Здравейте.
Ние живеем в Сейнт Луис - Мисури населението на града е  348 000.Града е на западни бряг на р.Мисисипи. Градът е едно от  големите  пристанища  в щата. Градът е много хубав  и хем е голям хем  не е има много но не преклаено много хора - просто е прекрасно.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/St._Louis_wiki_montage.jpg

# 257
Привет! Ние в момента живеем в Kensington, London, въпреки, че сега сме малко на гости в провинцията. Преместихме се преди около 3 години и половина окончателно. Избрахме да се върнем тук, защото Лондон е нещо като нашето кръстовище-съпругът ми е французин, аз българка, запознахме се тук, когато аз дойдох да следвам, той също беше студент. Живхме тук(Лондон, но друго място) 4 години, през които завършихме, после се оженихме и отидохме да живеем 2 години в Париж, където се родиха и дъщерите ни, после живяхме 9 месеца в София и се върнахнахме в "нашия кръстопът", където се роди синът ни.
Кварталът е доста хубав, води се много елитен, има зеленина и много места за пазаруване, включително Harrods, разибира се. Приблизително близо е до Хайд Парк като се има в предвид големината на целия град, също така е в близост и до Роял Албърт Хол. За мен това е една сбъдната приказка и не вярвам скоро да ми се прииска да се изнеса от там.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kensington

# 258
Привет! Ние в момента живеем в Kensington, London
...

А това как прилича на наш Бостън  hahaha

# 259
Привет! Ние в момента живеем в Kensington, London
...

А това как прилича на наш Бостън  hahaha
Може!  Grinning
Обаче тази снимка е на Iverna Court в Kensington със сигурност.  Hug

Между другото аз съм забелязала, че има прилика в някои от старите американски и британски жилищни сгради поне външно-залепени в ред.

# 260
Прилики има и то доста. Нали британски имигранти са ги строили на времето, оттам и New England региона.

# 261
Следващата е Германия - Дармщат, напомняше ми за България, индустриален град.

Вярно, че малко напомня за БГ.
Ние вече 4 години живеем там. На мен ми харесва, може би защото вече свикнах. Не, че е нещо много красив град. Но за мен е перфектен - нито голям, нито малък. Всичко е наблизо. Същевременно винаги има разни събития и фестове.

# 262
Филаделфия или Фили е петият най-голям град в САЩ и най-големия град в щата Пенсилвания.
Населението в града и прилежащите му части наброява на 6милиона души. Филаделфия е най богатия на история град в САЩ

# 263
Здравейте.
Ние живеем в Сейнт Луис - Мисури населението на града е  348 000.Града е на западни бряг на р.Мисисипи. Градът е едно от  големите  пристанища  в щата. Градът е много хубав  и хем е голям хем  не е има много но не преклаено много хора - просто е прекрасно.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/St._Louis_wiki_montage.jpg
Наистина много красив град,минавах от там преди 2 години.Аз живея в Атланта,Джорджия, но в момента нямам възможност да покажа снимки.
Филаделфия или Фили е петият най-голям град в САЩ и най-големия град в щата Пенсилвания.
Населението в града и прилежащите му части наброява на 6милиона души. Филаделфия е най богатия на история град в САЩ

Невероятен град,там също бях преди няколко години.

# 264
Много ми се ходи във Филаделфия, изглежда красив град. Някой ден ще се вдигна дотам.

Аз вече писах за Бостън, но тъй като темата няма много попълнения, ще покажа и конкретно нашия квартал. Той е бивш самостоятелен град, който впоследствие става част от бостънския район и сега е в някакво междинно положение. Предполагам нещо от рода на Панчарево например, което уж е квартал на София, ама не съвсем. Казва се Watertown, и е разположен на река Чарлз, която минава през Бостън и много от заобикалящите го квартали/градчета. На половин час е от центъра на Бостън, което е много удобно - хем си близо до града и сравнително бързо стигаш до работа/кино/забавления, хем си достатъчно далече от шума и движението, насред зеленина и тишина. Много спокоен и тих квартал е, чист и красив, предимно жилищен с къщички с дворове, много малки паркчета, зелени площи около реката, детски площадки и градинки. Много по-евтино е да се живее тук отколкото в самия Бостън; още по-навън е още по-евтино но там пък стават големи разстоянията пътуване от/до работа. Watertown е по средата и засега ни устройва.

По цялата дължина на реката има алея за пешеходци и алея за велосипеди, и много такива местенца с пейки:

По реката често се виждат лодки - университетски отбори по гребане, както и лодки под наем които можеш да си наемеш и да се разходиш от Watertown до центъра на Бостън където реката се влива в Атлантическия океан. Това е кварталната станция за наемане на лодки - кану, каяк, обикновени:

В целия район има много диви гъски, патици, гларуси и други птици. Гъските са особено впечатляващи, защото са огромни и се движат на големи ята, кръстосват навсякъде и просят храна от хората, които съответно ги хранят:

В квартала има много гробища, които са много добре поддържани и се използват като паркове - хората ходят на разходка там, бягат за здраве, почиват си по пейките:

В гробищата, както и в квартала по принцип, има много диви животни - еноти, скунксове, мармоти, опосуми, зайци, катерици, както и животни които ядат гореспоменатите - койоти и лисици (май не се вижда много добре, но на табелката пише "внимание, можете да видите койоти"  Simple Smile )

Още няколко снимки:

Коледната украса на съседите:

# 265
  • Под сянката на разлистените кактуси
Привет на всички от слънчев Скотсдейл, Аризона!
 Даже много слънчев ми иде на моменти...Скотсдейл е едно от градчетата, които съставляват Финикс и се намира в южната част на Аризона, посред пустинята Сонора. Мексико е на около 2 часа на юг. Времето ни е пустинно, това е най-горещото място в Щатите. Лятото продължава от март до ноември, като през юли и август температурите са 42-44 всеки ден. Но с жегата се свиква и иначе много ми харесва тук. Всичко е ново, чисто и подредено и мястото за нищо го нямат - широки улици, огромни паркинги, паркове и градини. С една дума, от пустинята хората са направили рай, та ме е яд да гледам ние в България как от рая ще го докараме до пустиня... Embarassed
Това, което не ми харесва е, че без кола абсолютно нищо не може да се прави. Градът е огромен (150 км на места) и мижавия градски транспорт никаква работа не върши, няма метро, само няколко автобусни  линии колкото да не е без хич. Това, което ми харесва, е че няма зима (чорапогащник обух за последен път преди 3 години на Хелоуин, че ми беще част от костюма  Grinning), престъпност в нашето градче почти няма и е много чисто и подредено. Държа да отбележа, че Скотсдейл далеч не е представителен за Щатите, защото е много нов и се строи по средата на никъдето. Затова изобщо не прилича на никой европейски град и изобщо на нищо дето ни е познато.
Ще се опитам да сложа малко снимки, ама не гарантирам, че ще стане.

# 266
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аууу, страхотно красиво е в Аризона Simple Smile

Видях вече, че е разказано за Чехия и Прага, аз ще допълня с няколко снимки

Особено красиво е през зимата Heart Eyes

# 267
Аликанте е град и столица на провинцията Аликанте. Населението е 331 750 жители. Измежду многото забележителности в Аликанте се откроява замъкът Санта Барбара, който е разположен над града, откъдето се открива гледка, спираща дъха. Заслужава си да посетите и средиземноморското пристанище на града, което е имало историческо значение.
Градът е един от най-добрите средиземноморски курорти в близост е до Бенидорм и най-големият универсален парк по южното испанско крайбрежие Тера Митика.

# 268
Здравйте от  Града който никога не спи Ню Йорк.
Ню Йорк е най големия град САЩ населението на града е 8 274 527  а на метрополиса 18 818 536.
Ню Йорк има и много богат културен живот: Broadway, Метрополитън, Музеят на модерното изкуство, Музеят Гугенхайм.
Забележителностите на града са: Статуята на Свободата,Медисън Скуеър Гардън, Сентръл Парк,Уолстрийт,Таймс Скуеър,Емпайър Стейт Билдинг,катедралата Свети Патрик, Природонаучният музей, Бруклинския мост.

# 269
Страхотно ееее! Така ми липсва този град, въздуха му, емоцията с която е зареден, тръпката да си в сърцето на света...

Общи условия

Активация на акаунт