Какво е нивото на доходите в България?

• 19 638
  • 503
  •   1
Отговори
# 300
Абаджиева, не съм с диплома по въпроса. Ти също не си.
Има много и достъпна информация по темата, стига да решиш наистина да се запознаеш с нея, вместо да казваш как това е тъпо (докато се заяждаш, че някой друг прави същото като теб).

Сещам се сега за Мъск и как е направил милиарди от продажба на въглеродни кредити, докато хората си мислят колко зелено живеят с китайски чинии и индийски дрехи.

Аз всъщност не се заяждам, а правя съвсем резонен коментар, защото аз не съм, но съпругът ми е национален експерт по енергетика и точно той ми каза това, което написах. Трябва да се направят специфични изчисления, които той не е правил и не можа да ми отговори в момента на въпроса. Затова предположих, че с това се занимаваш, след като така убедително го твърдиш.

# 301
Какви изчисления и какви дипломи, щом на Иван и Иваница АД им е скъп тока/дотирана соларната инсталация с ЕС пари, а Безос и Мъск превземат космоса, значи възобновяемите енергиини източници са лудост, да обобщя офф топика, който започнах по темата “нивото на заплатите в България” 😉.

# 302
Това, че си свободен ако нямаш нищо, не е въпрос на манталитет, а на промиване на мозък и може би политики. Опитват се да го рекламират и тук.
JennyBG, как е възможно данъкът да е по-голям от наема? Нали и собственикът трябва да го плаща? Да не би имотът да е на фирма, която се занимава с това?
В Германия голям процент от имотите са на фирми и разбира се те стават все по-недостъпни.
Това да переш в общи перални и да имаш график, не е особено висок стандарт.

# 303
Какви изчисления и какви дипломи, щом на Иван и Иваница АД им е скъп тока/дотирана соларната инсталация с ЕС пари, а Безос и Мъск превземат космоса, значи възобновяемите енергиини източници са лудост, да обобщя офф топика, който започнах по темата “нивото на заплатите в България” 😉.
Доста... лудо, в клиничния смисъл, включване. Освен че пишеш неверни неща и си с къса памет какво се случи последните две години, сега вкарваш изказвания в чуждите клавиатури, защото реално нямаш доводи Дооообре.

# 304
Това, че си свободен ако нямаш нищо, не е въпрос на манталитет, а на промиване на мозък и може би политики. Опитват се да го рекламират и тук.
JennyBG, как е възможно данъкът да е по-голям от наема? Нали и собственикът трябва да го плаща? Да не би имотът да е на фирма, която се занимава с това?
В Германия голям процент от имотите са на фирми и разбира се те стават все по-недостъпни.

Това с прането в общи перални е голям шок за българина, все едно общи бани да има.
Не че ми харесва и  на мен, но явно така са решили да бъде и милиони живеят така, като плащат 4 цифрени суми наем.

Дали, ако решат не могат да намерят имот с пералня?

Докато у нас имаме перални, ама често влизането в имота е леко трудно, я има асфалтирана  улица, я не, на места няма канализация в 21 век в София.
Да не говорим за облика на поне 50% от сградите в България и състоянието на общите част, каквито само в най-долните гета по света може да се видят.
Ама на, купуват и живеят хората, важното е, че в тях е лъскаво.

Същото е и с колите и пътищата, писах по-рано и за тях. Първенци сме по скъпи автомобили, ако може и с специален платен  регистрационен номер още по-добре, но се карат по лунни пътеки, невероятно, но факт.

Та тея дето перат по света в общи перални, като видят тук какво е положението, изобщо не мислят какъв стандарт имат хората с пералня от 2к или 3к в тях, а директно мислят, че е третия свят.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 08:51 от Alexslav

# 305
Всичко много поскъпна. Аз обичам да си хапвам филия с кисело мляко и сол, като не ми се занимава друго да правя. Вчера нямахме ток. Купих на детето баничка за закуска - 2 лева. Реших аз да си хапна хляб с кисело мляко, да не взимам и на мен баничка. Ами тя кофичката 1.40-1.50 лева, няма вече евтино.

# 306
Дайте я тази статистика, че сме първенци по скъпи автомобили и каквото друго четох назад - всяка неделя на спа, най-много айфони и пр. Живея в София в немизерна социална среда, но наблюденията ми изобщо не са такива. Ще ми бъде интересно да видя някаква статистика, защото личните ми наблюдения са за доста среден клас автомобили в София и вече колкото по-малко става населеното място, толкова повече се засилват автомобилите тип "щайга".

# 307
Каква статистика искаш, ти не виждаш ли, някой трябва да ти вади статистика  за всяко нещо ли?

Аз си правя следния експеримент от бая време като се сетя.
Тръгвам от нас към работа или за някъде с колата, максимум до 2-3 минути след това съм видял кола за 100к евро, като често за 3-5 мин се виждат 2-3 или 4 броя. И това е по Цариградско, 4-ти км и т.н., не на пъпа на София.
Понеже доста ходя напред-назад, няма страна и столица в света, в която през 2-3 или 5 мин да виждаш коли за 100к евро.
В същите европейски столици такива коли се виждат 4-5-6 пъти на ден, ако се разхождаш, не на 3 или 5 минути, та разликата е повече от очебийна.

От друга страна у нас е много евтино и лесно да имащ кола за 1к или 2к, тип щайга, такива по белите страни няма, по простата причина, че ги спират от движение и не може да има.

Има места в отделни градове, където има, но са единици и са в топ 20 на света, а при нас е навсякъде.
Та трябва ли ми статистика за да се видят прости неща, както и да сравня  цените в магазина и кръчмите със същите по света, нищо, че според разни хора, даже е евтино  у нас.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 09:10 от Alexslav

# 308
Ами щом 4 минути на Цариградско са ти аргумента за автопарка в България... явно няма смисъл от сериозен разговор. И за айфоните така.

# 309
гледай статистики тогава, даже според същите, инфлацията е 10% мисля, топ сме!

# 310
гледай статистики тогава, даже според същите, инфлацията е 10% мисля, топ сме!

По какъв начин доказваш, че в България има най-много скъпи коли? Застанал си на Четвърти километър и обобщаваш за цялата страна? Сам разбираш, че не е сериозно.

Сега, ясно ми е, че приказките на едро и самобичуването за "малък, но прост народ" са източник на удоволствие и се радват на голяма популярност и във форума, и в определени среди в реала, но нали... ако може малко по-сериозно.

# 311
У нас се карат лъскаво изглеждащи коли, обаче голяма част конкретно в София са служебни, а личните са изключително втора ръка.
А и не съм сигурна какво се разбира под лъскава кола в случая - някак оставам с впечатление, че всичко по-красиво от лада и голф 2ка се разглежда като лукс.
Също оставам с впечатление, че някои хора или не знаят как се ползва гугъл и да видят информация на полвин клик разстояние, или нарочно тролят.

# 312
  • София
Освен служебните, напоследък масово идват у нас почти нови коли втора ръка, които обаче не отговарят на новите стандарти и собствениците им са принудени да продадат. Дизелови автомобили и такива под евро5 вече не могат да се карат на много места, а в същото време държавите там субсидират закупуването на електрически автомобили и хората се отървават от колите си, а тук подобни забрани няма и дизелите се смятат за върха на сладоледа. Wink

# 313
  • Немция
Аз също нямам впечатление за изобилие от лъскави коли в България. Прибирайки се от България в Германия, се забелязва разликата кой какви коли кара. Българската масова кола прави впечатление на доста застаряла даже. Много от тези коли не биха минали успешно през технически преглед в Германия.

Който обаче има повече финансови възможности в България, обича да го покаже, робува се на скъпи автомобилни марки, макар и семейството да живее в тристаен апартамент. Цената на автомобила е колкото жилището или поне беше така преди няколко години.

# 314

Това с прането в общи перални е голям шок за българина, все едно общи бани да има.
Не че ми харесва и  на мен, но явно така са решили да бъде и милиони живеят така, като плащат 4 цифрени суми наем.

Дали, ако решат не могат да намерят имот с пералня?

Докато у нас имаме перални, ама често влизането в имота е леко трудно, я има асфалтирана  улица, я не, на места няма канализация в 21 век в София.
Да не говорим за облика на поне 50% от сградите в България и състоянието на общите част, каквито само в най-долните гета по света може да се видят.
Ама на, купуват и живеят хората, важното е, че в тях е лъскаво.

Същото е и с колите и пътищата, писах по-рано и за тях. Първенци сме по скъпи автомобили, ако може и с специален платен  регистрационен номер още по-добре, но се карат по лунни пътеки, невероятно, но факт.

Та тея дето перат по света в общи перални, като видят тук какво е положението, изобщо не мислят какъв стандарт имат хората с пералня от 2к или 3к в тях, а директно мислят, че е третия свят.

Ако ти живееш в гетоподобен вход и без канализация, съжалявам. Аз не живея така. Нито може да се използва като аргумент, че всички българи сме зле, нито като аргумент срещу това, че общата пералня с график е лош стандарт. Ако трябва да обяснявам защо това е нехигиенично и неудобно, няма смисъл от никакъв спор.

Общи условия

Активация на акаунт