Какво е нивото на доходите в България?

• 19 618
  • 503
  •   1
Отговори
# 360
Кой говори за финанси, общата пералня просто е нехигиенична. Ние нашата, дето ни е вкъщи, я дезинфекцираме регулярно, така и не разбрах обаче кой дезинфекцира общите след всичките гнусотии, които минават оттам. Хората не смеят дрешките на бебетата си да перат заедно със своите, обаче общата пералня е супер, окей.

# 361
  • Швейцария
Нарциса, моята лекарка ми се смее, че съм хипохондричка, защото си нося дезинфектант в чантата. Но да стигна до там да дезинфекцирам пералнята след всяко пране, това биха били нови висоти дори за мен Laughing Общата е само за живущите в входа и се поддържа от професионалния домоуправител, както и всеки си я чисти след себе си. В Америка е пълно с общи перални на улицата и никой не е умрял.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 00:07 от JennyBG

# 362
Казах регулярно, а не след всяко пране. Има много голяма разлика. След пране на маратонки винаги пускаме на максималната температура с препарат. При вас кой го пуска, или си ок да си переш гащите веднага след нечии кални обувки?
Ползвала съм обща пералня за блока на общежитието, когато бях на студентски обмен в Словакия. След това съм ползвала обща пералня с колегите, когато работех на морето. Е, след като вадих няколко пъти чужди изпрани гащи с жълто отпред и кафяво отзад, понеже собственикът им е забравил, че пере, започнах да си буквам 3 поредни астрономически чàса, за да извъртя една празна пералня на 90°, преди да си сложа моите гащи. Иначе съм сигурна, че от лайна не се непременно умира, но все пак айде нема нужда.

# 363
  • Швейцария
Еми то не ти пречи да си сложиш пералня в жилището, както аз имам. Купих си една компактна 4 кг, намерих й място в шкафа и толкова. Много се отклонихме от темата. Мен ме интересуваше пералнята Miele индикатор за високи доходи ли е и защо всички държат да си купуват техника висок клас (според тях).

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 00:22 от JennyBG

# 364
Казах регулярно, а не след всяко пране. Има много голяма разлика. След пране на маратонки винаги пускаме на максималната температура с препарат. При вас кой го пуска, или си ок да си переш гащите веднага след нечии кални обувки?
Ползвала съм обща пералня за блока на общежитието, когато бях на студентски обмен в Словакия. След това съм ползвала обща пералня с колегите, когато работех на морето. Е, след като вадих няколко пъти чужди изпрани гащи с жълто отпред и кафяво отзад, понеже собственикът им е забравил, че пере, започнах да си буквам 3 поредни астрономически чàса, за да извъртя една празна пералня на 90°, преди да си сложа моите гащи. Иначе съм сигурна, че от лайна не се непременно умира, но все пак айде нема нужда.

Не е добре дезинфектирана, ако не ползваш калиев перманганат. Ползвам спектрален колориметър да достигна идеалната концентрация.

# 365
Вярно,на запад не обичат наематели с деца,но хипотетично ако съм с дете какво правим?Да пера където и още 30 човека.Бебешки дрехи на новородено.За възрастен хайде .И за общите перални,дето си плащаш същата работа .

# 366
  • Швейцария
Nimerya,
Скрит текст:
имаш няколко варианта. Търсиш си голям апартамент с пералня и сушилня (за тях и без това няма много кандидати, защото са скъпи, но трябва да те одобрят след проверка на доходите ти). Или си купуваш пералня и я слагаш където намериш място, както аз. Или пък, както някои мои съседи с бебета, си переш долу. Когато е твоят ден имаш цял ден да си я дезинфекцираш колкото искаш и после переш. Само че ако денят ти е веднъж на 2 седмици имаш проблем и се молиш на някой съсед да си делите дните (аз съм си отстъпила деня на съседи с бебе).

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 07:53 от JennyBG

# 367
Дайте да сменим под-темата с общите перални, че взе да става кофти...

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 08:05 от EmmaT

# 368
Ето го апартаментът ми за бедни с общата пералня. Примирих се.
Скрит текст:
JennyBG,
апартаментът ти е обзаведен с аналог на мебели "Виденов": на промоция столовете за хранене такъв тип бяха 36 лв., малката холна масичка - около 40, а високата - около 100. Подобни дивани преди имаше за около 1000, сега знам, че такива цени няма, но пак няма да са много скъпи.
С това не казвам, че апартаментът е лош: напротив, изглежда уютен и чист, но не е нещо, с което следва да се доказва висок стандарт.
За доходите - достатъчно е човек да излезе малко от лъскавите офис сгради,
където латето е 6.50 лв. и напът за Спа-то да се отбие в някой малък град или село и да види е местния магазин тетрадката с вересиите и ще му стане ясно.

# 369
В първите месеци на първородното ни дете живяхме в сграда с общи перални помещения. Там перяхме бебешките дрехи, нашите също. Страхотна сграда в чудесен квартал във Виена, ама сега разбирам че сме пълни мизерници. Как ми е оживяло детето, чудя се.

# 370
  • Швейцария
Краси, Аз никакъв стандарт не искам да доказвам, нито съм казала, че съм богаташка, нито пък ще пиша цените на мебелите, защото те не са от значение и исках просто да покажа апартамент, който е с обща пералня (няма как да махна мебелите от снимките). Но ако ще критикуваш някого и ще слагаш въображаеми цени, би следвало ти да покажеш твоята пентхаус, за да се насладим на добрия ти вкус и просперитет. Все пак темата е за доходи.
И аз вече се примирих, че съм мизерничка. Ок, важното е вие да сте добре.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 09:05 от JennyBG

# 371
Еми то не ти пречи да си сложиш пералня в жилището, както аз имам. Купих си една компактна 4 кг, намерих й място в шкафа и толкова. Много се отклонихме от темата. Мен ме интересуваше пералнята Miele индикатор за високи доходи ли е и защо всички държат да си купуват техника висок клас (според тях).
Още първия път видях за домашната ти пералня и затова ми е чудно защо продължаваш да спориш колко е яко в обща.

Техниката висок клас уж има собствена сервизна мрежа и по-добра поддръжка. Де факто не знам доколко е така.

# 372
Jenny, констатирах факти. Не виждам защо се чувстваш обидена. За моето жилище не съм претендирала, че е "уау", макар и да е добро по всемирски критерии. А за столовете и масата и т.н. цени знам, защото давам малък апартамент под наем точно с подобни столове и маси.
Всичко това го пиша, след като за около минута и половина пуснах пералня в собственото си мокро помещение, все още по хавлия и мокра коса, без да се налага да слизам в общо мазе и да мъкна смърдящи чорапи през цялото стълбище.
Ясно е, че има места, на които правилата са различни и човек прави компромиси с неща, с които може в името на нещо друго. Но да се изкарва нещо, че е супер, при все, че някъде има по-добра алтернатива, въобще не ми звучи обективно.

# 373
  • Швейцария
Цените на мебелите може в България да са такива, но тук не са. Повече няма нужда да коментираме.
Ами те много хора живеят и със съквартиранти, по 3-4-5 човека в апартамент. Делят и баня и кухня и пералня. И познавам такива мениджъри например, които остават в жилището през седмицата, а събота и неделя се прибират в хубавата си къща в друг град. Но наем за седмично жилище не им се плаща. И те ли са мизерници?

# 374
Жени, влизаш остро в направление, което не е обещаващо... Едва ли прането на бебешки дрешки веднъж на две седмици или чакането на опашка за общата тоалетна с петима непознати всяка сутрин и вечер са нещо, което някой би избрал, ако имаше достъпна опция да живее по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт