Какво е нивото на доходите в България?

• 19 629
  • 503
  •   1
Отговори
# 345
Ами в България, ако нямаш жилище, не можеш да се оправиш като пенсионер, ако трябва да плащаш наем. И все по-зле става, може и до пенсия да не стигнем.

Другото, което ми направи впечатление. Всеки уикенд някъде на спа, ама в същото време и зеленчук да гледаш, не става. Ако имаш животни, пък съвсем. Тия, които ходят на спа всяка седмица, не са тия, които си гледат доматите. Със сигурност и в чужбина има къде да се отиде и какво да се прави. Ако на някой му се струва, че тук всичко може да прави, пък в чужбина - не, разликата е във финансови възможности - за имоти, забавления и платена или безплатна работна ръка - доматите ли ще ти гледа, децата ли.

# 346
Тук без жилище не може.Тежко е.Трябва си жилище с пералня и сушилня.
 Е ,не става и спа и домати,едното или другото,но пак има повече избор от чужбина.Ако има човек къщурка с двор наблизо винаги може да я стегне,да си я направи подходяща за релакс.В чужбина къде 2 имота, градски и селски.В чужбина или плащал безобразен наем,или изплащаш 2 стаи.Може и един надуваем басейн да сложи.Малко проблем с местното крадливо население де.

# 347
  • Great Britain
Не знам какви по-качествени продукти има в Бг, освен доматите на пазара през 3 месеца от годината.
Да не говорим, че почти всичко е вносно у нас, а цените на масовите хранителни продукти са често х2 спрямо същите в Европа.
Има,дори брашното е различно и по-хубаво.Това че лакомията натделявава е друг въпрос я си купете био домати и краставици в Лондон.Мисля че имаше някакъв магазин специализиран,по 10 паунда ли беше килото?Тука който има село може да отглежда.Месото е по-късно,там е слуз и сланина само,а от пилешкото ще повърна.Каймата е слуз.Просто тук не ценим.
Пълни глупости.

# 348
  • Пловдив
Демек ето кое пречи да гледаш домати в чужбина - високият наем в града. Wink

---
Пълни глупости са и двата противоположни цитата в предходния пост, нали? Съгласна съм. Sunglasses

# 349
Между другото някъде по Европата съм гледала как хората си имат нещо като нашите "кунфута" от едно време - малки парцели извън града по 100 или 200 квадрата, евентуално с една барачка за инструменти, и си садят разни зеленчуци.

# 350
И в чужбина хората си гледат домати и на двора, ако им е кеф, че чак и в allotments - на комунален принцип -  виждала съм такива и по моите ширини и проектирани от ландшафтни архитекти, та чак и в Копенхаген.  А разни пък като съдии и университетски преподаватели в събота ходят на мачовете на децата си или пък са доброволци да обучават местния клуб тийнове по някакъв си местен световно неизвестен спорт, който и децата и те поддържат. Така на някои места считат се изгражда спортно състезателен дух, дедигитализиране на тинейджърския ум и активен релакс с децата - просто не всички, дори и на запад, предпочитат да цъкат с пачки по спа курортите, борейки се с другите почиващи за полуимагинерни тротоаропаркинги.

ПС и горното, както и зелените енергии 😊може да звучат утопично и “комично”, но са реалност за някого, просто не тук и сега.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 16:47 от ierldan

# 351
  • Немция
В Германия има такива градини за отглеждане на зеленчуци или каквото си щеш.
За другаде не знам, не съм се интересувала.

Хайде стига с тези общи перални помещения.
Живяла съм в немско студентско общежитие, имаше общи перални, да. В българското перяхме на ръка, защото нямаше къде да се изпереш по друг начин.

Живяла съм под наем в Германия в нормално жилище, не се е случвало да пера с обща пералня, имах си собствена. Така че без обобщения.

Нимерия, има и в чужбина с по 2 имота, хайде стига Worried И градски, и на море.
На някои морските имоти са на Майорка(например). Но това те "връзва"- трябва да го посещаваш често, за да има смисъл от имота.

# 352
Какъв е смисълът от високите доходи ако живееш на място, оборудвано като за ниски доходи? Със или без пералня, това че жилището е в Швейцария е съществено предимство 😁

# 353
Allotments се казват на английски, Бибит. Не са супер популярни, но мои близки даже ми донесоха няколко огромни без торови зеленчука от един - лук, картофи и домати - вкусни бяха. В Копенхаген ходих като студентка - дизайнерски проектирани, но те и гробищата им така бяха проектирани.

# 354
  • Швейцария
Ето го апартаментът ми за бедни с общата пералня. Примирих се.
Скрит текст:

# 355
Ето го апартаментът ми за бедни с общата пералня. Примирих се.
Скрит текст:
С балатум ли е?

# 356
  • Швейцария
Паркет.

# 357
  • Пловдив
Хубав е, ама трябва да ахнем ли? Апартамент като апартамент.
И пералня няма. Wink

# 358
  • Швейцария
Има и много по-хубави. Просто да се изкарват всички хора, които нямат пералня, мизерници не е коректно. И най-бедният може да си позволи пералня, просто няма място в някои жилища. В този имаме пералня, но в други сме нямали и не сме загинали от болести. То ако пералнята е мерило за бедност, не знам.

# 359
Три месеца съм се прала в обща пералня като студентка през миналия век във Франция. На този етап от живота си съм благодаря за такова благополучие. Няма нужда, дано никога не ми се налага. Добре ми е в бедна България със собствени уреди.

Общи условия

Активация на акаунт