Какво е нивото на доходите в България?

• 19 629
  • 503
  •   1
Отговори
# 315
Нехигиенично е малко прекалено. Или из земите, дето живее Джени се ширят пандемия след пандемия, които, разбира се, държат в тайна като северно корейци? Леко се превземаме тук, в Родината, не само във форума.
 А относно колите, ако застанеш на бул. България, за по-малко от час ще преброиш минимум три Ферари/Ламборгини/ Мазерати. Спортни модели на Порше минават на всеки 10 мин.

# 316
Нарциса, ти сега и клинични диагнози почна да поставяш, ако ти се обобщят собствените постове - ти си тази, която писа и за Иван, Иваница АД и Безос в космоса.

Съвсем добронамерено ти го казвам, понеже претендираш за образованост, погледни си отношението към участниците, които не са съгласни с теб.

# 317
Това, че си свободен ако нямаш нищо, не е въпрос на манталитет, а на промиване на мозък и може би политики. Опитват се да го рекламират и тук.
JennyBG, как е възможно данъкът да е по-голям от наема? Нали и собственикът трябва да го плаща? Да не би имотът да е на фирма, която се занимава с това?
В Германия голям процент от имотите са на фирми и разбира се те стават все по-недостъпни.
Това да переш в общи перални и да имаш график, не е особено висок стандарт.

Това с прането в общи перални е голям шок за българина, все едно общи бани да има.
Не че ми харесва и  на мен, но явно така са решили да бъде и милиони живеят така, като плащат 4 цифрени суми наем.

Дали, ако решат не могат да намерят имот с пералня?

Докато у нас имаме перални, ама често влизането в имота е леко трудно, я има асфалтирана  улица, я не, на места няма канализация в 21 век в София.
Да не говорим за облика на поне 50% от сградите в България и състоянието на общите част, каквито само в най-долните гета по света може да се видят.
Ама на, купуват и живеят хората, важното е, че в тях е лъскаво.

Същото е и с колите и пътищата, писах по-рано и за тях. Първенци сме по скъпи автомобили, ако може и с специален платен  регистрационен номер още по-добре, но се карат по лунни пътеки, невероятно, но факт.

Та тея дето перат по света в общи перални, като видят тук какво е положението, изобщо не мислят какъв стандарт имат хората с пералня от 2к или 3к в тях, а директно мислят, че е третия свят.

Ако ти живееш в гетоподобен вход и без канализация, съжалявам. Аз не живея така. Нито може да се използва като аргумент, че всички българи сме зле, нито като аргумент срещу това, че общата пералня с график е лош стандарт. Ако трябва да обяснявам защо това е нехигиенично и неудобно, няма смисъл от никакъв спор.

Знам че всеки живее в топ сграда, ама както казах поне 50% са като в гето и то без значение в кой квартал в София, а и не само в София. Не съм казал всички, както се опитваш да изкараш.

За канализацията няма нужда да говорим, цели квартали са без в Софето, нищо, че имотите там са водят лукс..

Та така, стандарта явно има различно измерение в различните страни и в различните глави.

За скъпите коли имам предвид скъпи луксозни премиум модели нарочно писах от 100к евро, те са много повече процентно у нас.
Ако се гледа ниския и средния клас е ясно, че в развитите страни те са 2/3, а у нас са много по-малко, пак в пъти надолу.

# 318
Различни държави,различно е .Както тука и да си със средни доходи някои неща са ти достъпни ,за които в чужбина трябва да даваш луди пари и обратното.
 Безплатна градина срещу 1500 паунда -нищо пари нали?Живот в 100 квадрата(вярно неремонтирано) срещу гъчкане в 1 стая.
Собствена пералня.Такова е.Аз съм на мнение че тук стандарта и качеството на живот може да бъдат много по-добри -ако човек си опече питката де.
 Да не се гледа заработка,а какво може да си позволиш.
Вярно,на запад почти всичко е по-евтино,маркови дрехи.Тука се живее в пъти по-добре,разходки,почивки,горички,спа,хижи,селски туризъм уикенда.Там в мола и това е.Фо супермаркета
Тук може да се намерят по-качествени продукти,там са пластмаса и слуз(месото)отвсякъде.Заердрния,забавяния за деца -много по-евтини и достъпни.
Фризьори , козметици.Най-важното собствен дом да имаш,не да не смееш една дупка да пробиеш в на хазаина имота да си закачиш картина.По-бърз интернет.

# 319
Не знам какви по-качествени продукти има в Бг, освен доматите на пазара през 3 месеца от годината.
Да не говорим, че почти всичко е вносно у нас, а цените на масовите хранителни продукти са често х2 спрямо същите в Европа.

# 320
Който обаче има повече финансови възможности в България, обича да го покаже, робува се на скъпи автомобилни марки, макар и семейството да живее в тристаен апартамент.
Това звучи, все едно е лошо да облечеш и обуеш нещо с малко по-добър вид и тристайният е малко жилище.

Нарциса, ти сега и клинични диагнози почна да поставяш, ако ти се обобщят собствените постове - ти си тази, която писа и за Иван, Иваница АД и Безос в космоса.

Съвсем добронамерено ти го казвам, понеже претендираш за образованост, погледни си отношението към участниците, които не са съгласни с теб.
Силно препоръчвам да последваш собствения си съвет. Наистина се затруднявам да преценя действително ли си толкова комично незапозната с въпроса, или просто ти е заядливо и аз изглеждам подходяща цел - и в двата случая не е добре за теб.

# 321
Не знам какви по-качествени продукти има в Бг, освен доматите на пазара през 3 месеца от годината.
Да не говорим, че почти всичко е вносно у нас, а цените на масовите хранителни продукти са често х2 спрямо същите в Европа.
Има,дори брашното е различно и по-хубаво.Това че лакомията натделявава е друг въпрос я си купете био домати и краставици в Лондон.Мисля че имаше някакъв магазин специализиран,по 10 паунда ли беше килото?Тука който има село може да отглежда.Месото е по-късно,там е слуз и сланина само,а от пилешкото ще повърна.Каймата е слуз.Просто тук не ценим.

# 322
Собствена пералня.Такова е.
И вътрешна тоалетна! Ово е стандард Stuck Out Tongue Winking Eye А из Европа още живеят под сламени покриви и с гредоред в СС, ужаст Scream

# 323
Има,дори брашното е различно и по-хубаво.Това че лакомията натделявава е друг въпрос я си купете био домати и краставици в Лондон.Мисля че имаше някакъв магазин специализиран,по 10 паунда ли беше килото?Тука който има село може да отглежда.Месото е по-късно,там е слуз и сланина само,а от пилешкото ще повърна.Каймата е слуз.Просто тук не ценим.

То и там на село, който иска, сигурно може да си отглежда. Ако не е с райграс и пръскачките, каквито при нас са половината "селски" дворове. Нашите домати тази година не станаха, някаква болест имаше.

# 324

Точно брашното е много зле, ама щом за теб е хубаво добре.

Няма страна в Европа, където да няма по-добри и дори по-евтини хранителни продукти, зърнени култури, мляко и млечни продукти, меса и т.н.
Дори в Англия домата да е скъп, има по-евтини спрямо България кашкавали.
Аз пилешко не ям, ама родното е чист дунапрен.

Само за инфо, днес в Метро, родни козе кашкавалите бяха между 42 и 50лв/кг, знаеш ли колко струват в Португалия, Испания, Франция и Италия?

# 325
Не съм много запознат с живота на запад, но като чета тук, верно започвам да се чудя, за какво се натискаме да влизаме в Шенген, Еврозона, че и ЕС за какво ни беше... Колкото по - малко знае човек, по - добре си живее в крайна сметка. Да си оправяме кочинката и толкова, а не да се равняваме по другите.

# 326
  • Немция
Различни държави,различно е .Както тука и да си със средни доходи някои неща са ти достъпни ,за които в чужбина трябва да даваш луди пари и обратното.
 Безплатна градина срещу 1500 паунда -нищо пари нали?Живот в 100 квадрата(вярно неремонтирано) срещу гъчкане в 1 стая.
Собствена пералня.Такова е.Аз съм на мнение че тук стандарта и качеството на живот може да бъдат много по-добри -ако човек си опече питката де.
Вярно,на запад почти всичко е по-евтино,маркови дрехи.Тука се живее в пъти по-добре,разходки,почивки,горички,спа,хижи,селски туризъм уикенда.Там в мола и това е.Фо супермаркета
Тук може да се намерят по-качествени продукти,там са пластмаса и слуз(месото)отвсякъде.Заердрния,забавяния за деца -много по-евтини и достъпни.
Фризьори , козметици.Най-важното собствен дом да имаш,не да не смееш една дупка да пробиеш в на хазаина имота да си закачиш картина.По-бърз интернет.
Като цяло качеството в много сфери в България е занижено и това се забелязва, когато човек доста години живее някъде в чужбина.

Кой, както си опече питката- това важи и за живот извън България.

Разбира се, човек и в България може да има приличен живот. Имаш и близките около себе си, за мен това е големия плюс(но за някои може и да е минус), за другото описано може да се спори.

Но е факт, че ако имаше много доволни от живота си в България, нямаше да я има тази масова миграция.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 13:56 от Бибит

# 327
Като цяло качеството в много сфери в България е занижено и това се забелязва, когато доста години човек живее някъде в чужбина.

Кой, както си опече питката- това важи и за живот извън България.

Разбира се, човек и в България може да има приличен живот. Имаш и близките около себе си, за мен това е големия плюс(но за някои може и да е минус), за другото описано може да се спори.

Но е факт, че ако имаше много доволни от живота си в България, нямаше да я има тази масова миграция.
Аз по принцип не защитавам живота е България,но в чужбина съм видяла какво е.Пари има,всичко друго е мега зле.Тук който си е опекъл питката е в пъти по-добре от опечена питка в чужбина.Факт.Там колкото и да печеш, някои неща са доста недостъпни.Ако печена питка е да вземе човек 2-стаен апартамент в мегаполиса и уикенда да може да отиде само до парка(да паркове има)не мерси.Тук може да си купи жилище,виличка или има родители на село,съответно продукция да не е ГМО и подобни,уикенда всичко е достъпно има забележителности ,има всичко.Има море,планина , спа.В Англия и пари да има човек тия екстри ги няма.Един час в детски кът ми е 5лв.там не знам колко излиза 30-40 паунда.Градината е 1500 паунда,ако имаш 2 деца с малка разлика какво правиш-продаваш бъбрек.Застраховка за млад шофьор 3000 на година-то бъбреци не останаха.
 Ако човек се задоволява в споделена къща да живее ,да чака ред за котлона ,с евтина храна фуражна и маркови дрехи(да по-качествени са) ок.Ако иска дом,кола ,излизания малко зор ще види.
 Тука в собствен дом,кола,излизания по заведения по почивки,еее по-добре е.

# 328
Хубава си ни е родината, спор няма.
Само ако можеше всички да получават по 4к минимум и да пооправят малко пътищата. Живот щяхме да си живеем.

# 329
  • Немция
Нимерия, мога друго да напиша за моята чужбина.
Но не сме тук, за да си мерим чужбините в детайли.

Важното е, че си намерила твоята среда и си доволна.

Общи условия

Активация на акаунт