С какво ви разочароваха мъжете ви СЛЕД като се омъжихте за тях

• 15 348
  • 219
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Това с баните е най-малкият проблем. Още повече, че на около 50 спокойно може още да гледат свои деца самите те и затова да не им се гледа внуче.
Нищо не казваш за яденето. И щом сам си го е осигурявал преди, ти как допусна той да изисква да готвиш 3 пъти на ден?

# 106
Стана така малко след като се роди бебо, първия месец нямаше проблем, аз си се грижех за бебето.  В началото спеше повече имах доста свободно време и ми оставаше повече време. После започна да будува повече, иска внимание и грижите около бебето се завъртяха повече. Понякога нямам време да направя и вечеря, и той започна да ме критикува. И в последно време изведнъж започна да казва, че трябва като домакиня да готвя 3 пъти дневно, да чистя и да не се оплаквам. Аз също не се оставям, но нещата напоследък ескалират почти всеки ден.

# 107
Пффф некав голям тиган, нямаш ли?
Не мисля, че може да се осъзнае. То е сбъркано от всякъде. Бих му показала вратата. Това опция ли е, авторке? Щот аз бих му изнесла лекция и ако веднага не се осъзнае, бай. Той ти упражнява насилие, ако не си наясно, да те светна. Психическо и емоционално.

# 108
  • Mediterraneo
Т.е. мъжът ти с това те е разочаровал след като сте се оженили? Не знаеше ли какви са му вижданията преди да се ожените? Че отиде голямо размиване на темата, пусни си "запитването" във въпросите.

# 109
  • София
Момиче, сега трябва да му покажеш категорично, че нито критиката му ще търпиш, нито кривотиите.
Също така, че в събота майкати ще гледа бебето, теб да те изведе на обяд. И точка!

# 110
  • София
А ти пробва ли да му оставиш бебето за 2-3 часа, че да разбере колко е леко гледането на бебе?
И какво си представя той под тези 3 пъти готвене? Сутрин, обед и вечер манджи ли иска да яде? Или все нещо специално? Различно? Нищо конкретно не казваш. Т.е. той просто си говори, а не сяда да чака със скандал на масата. Нека си говори.
И е права Горджъс. Няма да го питаш, а му заявяваш, че в събота той ще гледа бебето, а ти ще идеш на фризьор, а в неделя ще излизате двамата на заведение и бебето ще стои с някоя от бабите. В прав текст. Точка.

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 20:00 от Fever Ray

# 111
Негово ли е жилището? Имаш ли къде да отидеш? Сигурна ли си, че от теб иска да готвиш по 3 пъти на ден, или иска само да му сервираш и отсервираш?
Вдигни гранде скандале, сега, веднага. Казваш, че ти като гледаш детето, той е длъжен да готви. Или да пазарува готова храна.

# 112
  • Бургас
Кога ще се изкорени това мислене у българските мъже, че жената е слугиня, бе, да му се невиди? Знам кога. Когато жените спрем да си учим така синовете и мъжете. От нас зависи.

Не съм съгласна. Не зависи от нас, а от бащите им – когато спрат да гледат на жените си като на слугини.
Како Сийке, под нас имах предвид жените като цяло. Тия бащи кой ги е възпитавал? Позна, пак майките активно, а бащите им пасивно. Ще спрат да гледат на жените си като слугини, когато същите спрат да бъдат слугини. Мъжете доброволно няма да се откажат от господстващото си положение.
Аз на моя още като зарипа да се взимаме, му обясних някои основни положения. Казах му директно да забрави какво вижда от майка си, както и от моята майка. Щото и двете са по слугинажа, особено неговата. Аз прислужница не съм и няма да бъда, та ако си мисли, че ще се прехвърли от майка си на мен, няма да му се получи. Бързо схвана картинката. 18 години по-късно все още не съм слугиня. Но, факт, точно по време на майчинството ми за кратко се опита да си върне фабричните настройки. Набързо му обясних откъде изгрява слънцето, та си намести чакрите.

# 113
Благодаря ви. Попринцип не позволявам това, което очаква от мен. Неприятно ми е че затова се караме основно. Аз не съм съгласна с неговите изисквания както казах. Единствено за бебето си мълча, защото и той все пак е част от живота му, но за сметка на това ще започна да му го оставям за по 2-3 часа, за да види какво е и защо се уморявам.
Относно храненето, той е доста претенциозен. Не обича свинско, яде основно пиле и то филето. Не обича да яде една храна 2-3 пъти. Голяма част от храните, които аз обичам почти не готвя, например зеле. Ако направя супа, ако е от бутчета не я иска, че му било жилаво месото.
Жилището е на негово име. Аз помогнах за началната вноска и със средства за ремонта.

Извинявайте, не исках да разводнявам темата. 🙂

# 114
Храненето е било проблем от самото начало.
Но това:"Жилището е на негово име. Аз помогнах за началната вноска и със средства за ремонта." Е много сериозно прецакване предвид, че нямате брак. Опичай си акъла овреме!

# 115
  • София
Наготви си зеле със свинско и му купи две филета. Един път каквото обичам аз, един път каквото обичаш ти. Ей ти правда.

Не му ставай майка, моля те.

# 116
А брак имате ли? Ако не, как така ще наливаш пари в чужд имот? Значи, ти си дала пари за първоначалната вноска и за ремонт, кредита ще се плаща от семейния бюджет, щото дори и да го плаща той, ти ще трябва да плащаш други неща, дете си му родила, че и за слугиня без право на глас те ползва... Много умно от твоя страна.
Интересно ми стана, какво работиш, в офис. Липсва ти елементарна финансова култура.

# 117
  • София
Този ми напомня на мъжа от съседната тема, който мачка жена си, защото тя си взела малко почивка от работа, докато й изплащат обещетение. Мисли си, че като си в майчинство много си почиваш и трябва да те натиска всячески. Сега си уязвима и е видял перфектната възможност да те смачка. Съжалявам, че мъжът ти се е оказал такъв, дано имаш изход от ситуацията.

Между другото, с това ежедневно плюскане, дебел ли е?

# 118
Е де, ежедневно плюскане, че през ден ли да яде? Simple Smile

# 119
  • София
Три различни яденета на ден омита тоз, това си е сериозно плюскане, освен ако жената не готви по една порцийка.

Общи условия

Активация на акаунт