С какво ви разочароваха мъжете ви СЛЕД като се омъжихте за тях

• 15 326
  • 219
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Готвене 3 пъти на ден?
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!
Изисква?
Ти какво, на трудов договор като готвач ли си?
Освен това, не знам дали си разбрала си майката и можеш да оставиш бебето и за 10 часа, ако пожелаеш (не го препоръчвам, естествено), ако той не е  съгласен може да го поеме той, който също е родител. Ако не може се търсят варианти - баба, съседки, детегледачки...
И постави и си отстоявай граници, защото много ще го закъсаш. Емоционално повече.Което ще рефлектира и върху детето.

# 91
Досега не съм чувала някоя жена да готви три пъти на ден ежедневно, включително майка ми и бабите ми, които бяха цял живот домакини.

# 92
  • София
Обясни му тайната на справянето на другите майки. Тя е в това, че 3-те (или поне 2 от тях) ястия ги готви бащата, докато майката обгрижва бебето, а после бащата гледа бебето, че майката да ошета нещо, да се надпи или да иде на зъболекар, лекар или просто на разходка. Защото гледането на бебе е трудоемко и затова е дадено майчинството, а не за отглеждане на таткото.
Ако толкова го мързи, ти изисквай на свой ред той да изкарва толкова пари, че у вас да идва жена и винаги да му е чисто и да има 3 сготвени манджи.
Моля те да споделиш какви са тия 3 готвения на ден! Какво точно изисква да му приготвяш толкова засукано?

# 93
Прехвърли му майчинството и се върни на работа. От теб да мине, няма да искаш по 3 манджи на ден, само вечеря. Плюс чиста къща и добре обгрижено дете. Нищо работа.

ПП А, редовен секс да не забравиш. Така и така ще си лежи по цял ден вкъщи, няма да се изморява, вечер спокойно може да те обслужва с пълна програма.

# 94
А в почивните дни?  Всъщност, ти имаш ли такива ?
През уикенда той пък почива от умората през седмицата, предполгам.  "Заслужено".

# 95
  • София
Предлагам ти рязко да спреш да се справяш и да изпаднеш в следродилна депресия минимум за три месеца.

# 96
Често съм поставяна под въпрос, как другите майки били готвели, чистели и си гледали децата, а аз не мога да намеря време.
Моята жена и сега, като са големи децата, готви примерно 3 пъти на седмицата, а не на ден.
Пък като са били бебета, съвсем. Бебетата са на кърмене и после на детска кухня, а големите се оправяме примерно като сготви един път цяла тенджера и го ядем по няколко пъти, и няколко пъти вземаме готова храна отвън, или отиваме на ресторант семейно примерно 1-2 пъти.

# 97
Олее, това 3 пъти дневно готвене прозвуча, като каторга. Аз, най много 3- 4 в седмицата готвя.

Попитай го, твоя мъж, майка му така ли му е готвила ежедневно? И вземи си оставяй бебето за по няколко часа да се разнообразиш,  защото ако не му покажеш, че и Ти си човек, той май няма да се сети.

# 98
  • Бургас
Купи си един голям, тежък тиган. Ама не за да готвиш в него....ако ме разбираш. Ползвай го по три пъти на ден, все пак така ти е заръчал принцът. Ако не му хареса, го върни на майка му, да си го доотгледа.
Кога ще се изкорени това мислене у българските мъже, че жената е слугиня, бе, да му се невиди? Знам кога. Когато жените спрем да си учим така синовете и мъжете. От нас зависи.

# 99
Ей тоз е пернал джакпота.

# 100
  • София
Купи си един голям, тежък тиган. Ама не за да готвиш в него....ако ме разбираш. Ползвай го по три пъти на ден, все пак така ти е заръчал принцът. Ако не му хареса, го върни на майка му, да си го доотгледа.
Кога ще се изкорени това мислене у българските мъже, че жената е слугиня, бе, да му се невиди? Знам кога. Когато жените спрем да си учим така синовете и мъжете. От нас зависи.

Основното е, когато самите жени, на които попадат такива екземпляри да им покажат, че това, дето са го научили няма да го бъде. И ако не от 1вия път, от 2ри, 3ти бързо ще се отучат. Ама вместо това, жените не само не показват, ами се и втурват да се доказват точно в тяхната игра. И после реват. Ама вече са показали, че се съгласяват с тази игра и отучване няма. Или поне е много трудно, обикновено с цената на крах. А самите мъже си викат: "К'во ѝ стана на таз жена, в началото всичко беше тип-топ, изведнъж пощуря"

# 101
Как ли пък няма да готвя три пъти на ден на мързелив шопар, който не само пръста си не мръдва да свърши нещо вкъщи, ами ми отказва и външна помощ, докато аз изнемогвам, обгрижвайки малко бебе Flushed

Другите майки се справят, защото бащите се държат като такива, готвят, чистят, гледат си децата.

# 102
Някои неща се обсъждат и решават навреме, а не след раждането на детето. Има мъже, научени на лоши навици, има и жени с лоши навици и без някой да е виновен за това, младите първо трябва да говорят за главните неща, после да пробват как им се получава с битовизмите без да се обвързват, после ако всичко е наред да се обвържат и след още малко време да раждат деца. Защото сега авторката на клончето в темата няма печелившо решение. А някога е имала.

# 103

Не съм съгласна. Не зависи от нас, а от бащите им – когато спрат да гледат на жените си като на слугини.

# 104
Дами, преди да изляза в майчинство не е имал такива изисквания към мен.  Аз си работех в офис, той от вкъщи от началото на пандемията. Сякаш от тогава стана и доста мързелив, но това е друга тема. Не съм и предполагала, че ще каже да не позволяваме бебето да остава при баби за малко. Когато забременях изобщо не съм ги мислила тези неща. Честно казано ги изкарва некомпетентни с това изказване, че са на възраст, отдавна гледали бебета и такива неща.
Когато бях в офиса не съм се вълнувала толкова какво яде през деня, нито пък обратното, всеки си имаше грижа да си осигури закуска или обяд. Предпочитам да работи някъде извън домашния офис, защото той е все едно второ бебе.

Общи условия

Активация на акаунт