💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 138 840
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 1 575
За добро утро. Grinning                   

# 1 576
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Дунев е от Пловдив, с Мастагарков са си градски.

# 1 577
Ванката/Ауткаст прави разкошен анализ в канала си за конфликта Благо-Мартин. Ще излезе че Ванката е по-голям покерджия от Мартин.   Simple Smile

Аз имам само един бърз коментар:
Марто изпуши защото Благо се оказа не толкова тъп за колкото го мислеше.

Той (Ванката) задава един много интересен въпрос - въпроса за наказанията.  Аз винаги наблягам - Дайте повече гъвкавост на състезателите, дайте повече възможности на участниците да мислят и вземат решения!
Та в този дух - наличието на наказания мисля може да е много силен ход и да направи гледката по-интересна отколкото в оригиналното Десафио, но само ако се прилага умно. В момента се прилага глупаво, брутално, нечестно, и пак глупаво.

Как трябва:
1. Минава се даденият елемент от няколко човека от продукцията (или кандидат играчи, ако има такива на разположение). Засича се време и се решава колко е времето за минаване от средно подготвен играч. Примерно 1 минута.   Най-добрите може да го вземат и за 20 секунди, но гледаме средното.  
Да речем, ако си представите обръчите как се вземат на ръце от който го може и как се вземат с минаване отвътре.

2. Така полученото време се умножава по един сериозен коефициент, примерно 3 и се получава 3 минути наказание.

3. Решава се също че играчите могат да искат наказание САМО ако са направили опит и паднали. Не може да го прецениш с поглед и да искаш наказание нито само да пипнеш първия обръч и да кажеш - айде наказание. Това добавя едно допълнително време за падане в басейна или морето, но забележете добавя и пределна яснота - след като си опитал, ВИНАГИ може да искаш наказание. Не да се мъчиш докато на Димо се сетят да му подскажат в слушалката.

4. Всичко гореказано се съобщава на участниците и се коментира и изяснява ПРЕДИ да започне битката. Никакви измисляния в движение.

И да се върна на любимата си тема. При така дефинирани наказания, играчите ще могат да мислят и ще им се налага да мислят:
-Ако съм тотал щета, ще се целя в наказание, но по най-бързия позволен начин.  
-Ако ще го мина за две минути и половина, струва ли си след това да съм гроги или по-добре да мина с наказание но да съм свежарка нататък.
Ако се изпусна на самия край след като го вече са минали 2 минути, кое е по-добре - да се пробвам още веднъж (с варианти:
А) загуба на още 2 минути и падане и последващо 3 минути наказание
Б) загуба на още 2 минути и минаване (което е общо 4 минути и после си пляскаш челото - защо не исках 3 минути още отначало)
или пък
В) искам наказание и губя 3 минути но нито секунда повече.

Такива условия поставят състезателя пред интересна задача да прецени възможностите си. А за зрителя остава да гадае - този правилно ли се прецени, подцени ли се, надцени ли се. Нещо повече - цялото племе може да го включи това в стратегията - кой ще опитва, кой ще скача директно за наказание и на кое препятствие. Досега винаги е имало наказание само на едно препятствие, но една гъвкавост с налични наказания за повече препятствия въобще не е за подценяване. Примерно Гатьо вижда че Калата взема плувната част барабар с три понтона в нея за 5 минути. Наказанието е 15 минути. Възниква въпроса - ще го мина ли примерно за 12 минути, за 13 минути??? или да седя на брега със замечтан поглед 15 минути. Ха - това съм го писала и друг път - защо пък да е само седене? Може наказанието да включва (през тези 15 минути)  - да пренесеш ей тези 30 килограмови торби оттук дотам.  Нови предизвикателства пред тактическата мисъл на индивидуалния играч и на отбора. Варианти безброй, стига да има мисъл и желание.    

И не го вземайте това "3 пъти" като конкретно предложение. Може 4 пъти да е по-правилно. Може да е различен коефициент за различните елементи.
Ключовият момент е да се премери, премисли, реши и обяви ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 1 578
Моля за разяснение какви са разликите между тези кастове. То не е ауткаст, то не е надкаст, а реално ми се чини някаква говорилня, всеки си разказва нещо си. Пусках един път, не им издържах на говорилнята и не си го причинявам повече.

# 1 579
Моля за разяснение какви са разликите между тези кастове. То не е ауткаст, то не е надкаст, а реално ми се чини някаква говорилня, всеки си разказва нещо си. Пусках един път, не им издържах на говорилнята и не си го причинявам повече.

Аз не се наемам да ти кажа кой колко е интересен, кой на какво набляга, не съм им чак такъв дълбок познавач. Но и преди е писано - има няколко влогъри, всеки прави каквото мисли, че е най-доброто, имат си различни имена каналите им и това е.

# 1 580
Благодаря, да разбирам, че дали е Аут/Над/Под пред каста-все едно и също е?

# 1 581
  • Пловдив

ПП!!! Доживях и друг да го дразни това ден едно. Ужасно ми е противен израза. Ужасно! Бях го писала и напред. Е, чувствам се една идея по-добре, че не съм сама в тази мъка, да го слушам ката ден от всякъде.

И мен много ме дразни и всяка година го коментирам по темите. Много масово е.
Единствените, които казват ден първи тази година са Рълев, Мастагарков и водещите.

# 1 582
  • София
Мен пък много ме дразни любимото на играчите "Ще дам всичко от себе си". Smiling Imp

# 1 583
Мен пък много ме дразни любимото на играчите "Ще дам всичко от себе си". Smiling Imp

А мен все повече ме дразни:
"Честно казано".
Смятам го за изключително неуместен израз - в живота, в шоуто и навсякъде.
Щом в даден момент някой ти казва нещо, ама честно, откъде може да си сигурна, че не лъже през цялото останало време???
Ако искаш хората да не се съмняват в честността ти, не го употребявай този израз.

# 1 584
Да отбележа само, че заслугата за добрата конструкция на червените не беше само на Рълев, а и на Мастагарков...
Даже май не е и на Рълев, мисля, че съм я гледала в предишен сезон, но не помня кой точно се сети да запушат входа. Но все пак отчитам подготовката на Рълев.

# 1 585
Имам мнооого сериозни съмнения, да не кажа че чак на продукцио-стъкмистична теория избивам - как точно се прекарва меко въже през куб многократно по-голям от диаметъра на въжето (дупката е кажи речи колкото е въжето). Имам предвид - след като мекото въже влезе през първата дупка, как се постига, в рамките на силно изнервената ситуация да излезе това въже през отсрещната дупка на куба?  И това същото - за 3 куба!!! С едно и също въже, тоест не може паралелно да се работи над 3-те куба и не може нищо друго да се вързва с това въже докато трае уцелването на изходящата дупка.

# 1 586
  • София
А, още нещо, което мисля, че помогна на червените. (Ако се абстрахираме от конспиративните теории Grinning ). Сините, като по-яки и едри, бяха пуснали да разплита тунела Виктория. При червените беше Рълев. Ами ... Няма място за сравнение.
Малко се притесних Благо как ще се промуши, но той се справи задоволително.

# 1 587
Ама не се ядосвайте. Първо никой от тях не е влязъл със заявка, че е обвързан. Второ, жените винаги са ползвали чара си и като стратегия. Денислава не е грозна жена, никак даже. Просто не е тип на тези двамата. При Мартин е ясно, че той излиза с жени, с които Дени няма как да бяга в една писта, така че там даже може да бъде изиграно като близко приятелство. Благо вече е сърбал попарата на жени тип Денислава и просто има други цели. Да, пробвала се е. Не, не е убила човек или разбила семейство. Ако е било стратегия, не е проработила. Толкоз.
А Дунев, Мишо и Момчил пропуснала ли ги е?

Значи, Мартин направи публичен линч на Мастагарков, че един считал за брат, друг за баща и т.н., а за женските тактики на Дени нищо се споменава. И не мога да повярвам, че Денислава е харесала Мартин.

За Денислава нищо не се споменава, не излъчиха някой да е повдигнал темата,че Виолета й каза кой е номиниран, мина и замина колкото да го имат на запис.
При излъчване на епизода пак никой даже няма да си и помисли ,че Дени нарочно е изпуснала торбичката с частите от пъзела (дори и да не е).

Ако тези неща се бяха случили на Благо, Мартин щеше да го срине не със земята,Ами със зeмното ядро. Недай си боже пък да бяха изгубили територията,малееее,не ми се мисли що жлъч щеше да се излее.

Та,туй то за двойни,тройни и четворни стандарти.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 09:00 от Electric Papaya

# 1 588
  • У Диспансера ...♥♥♥
Денислава, просто иска да се навре в средите на Мартин, затова му е като сянка. То такова бутане във всяко предаване само и само да се бутне при випа 😄
И днес продължава сеира, няма да го споменава уж пък отидоха на терена и грабна пак Благо. Цяла веечер се е въртял Мартин, място не си намира как го изиграха.

# 1 589
Clouded не е сериозно да се ползва този предизвестен съвет за аргумент как Михаил не бил част от стадото, той даде някакъв празен глас, който беше толкова безмислен, че даже забравих за кой беше. Май за Момчил, защото той сам си го поиска. Иначе си е част от стадото и това е повече от очевидно. Мълчи и слушка мъжагата с пилешките крака. И аз го харесвах и очаквах повече от него, но нито ме грабва като образ, нито като характер, нито като физически умения, тъй като има доста играчи този сезон, които са класи над него. Рълев, Момчил, Васил, Крум, Цецо. Мастагарков има големи шансове срещу него също и ще му се опъне бая. Радев го доминираше на всички битки също.

А, случката на Чистилището ми дойде като поредното нарочване от нищото. Денислава се хвана за някакви абсолютни глупости, как Васил бил искал да ходят за дърва, пък тях ги мързяло. После не го избраха и за онази битка за храната чисто от инат. Още на първата битка за сезона се видя, че той е едно ниво над всички останали на Чистилището като физически качества и всички там го знаеха и въпреки това не го избраха. После Василчо ги би и то с доста голяма разлика.

Иначе не изглежда лошо момчето, но ми идва доста прехвален. Не е впечатлил с нищо кой знае какво на този етап освен плуването, но това се очаква.

Много точно мнение, и аз не разбирам възхваляването на Мишо. Или просто му е такава съдбата извън Гладиаторите, където откровено имаше място и позиция до брат си. Сега просто се чуди как да си реди картите занапред. И да, на доста битки на чистилището не успя да се докаже запомнящо се, че да го спрягаме за финал.

Общи условия

Активация на акаунт