💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 138 548
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 1 650
  • Някъде там...
Калоян плуваше енергоспестяващо. Все пак са на реката, ползва техника, не сила. Мишо е наяден, може да се поперчи малко. Simple Smile Но си беше удоволствие за окото неговото плуване.

# 1 651
Може, може, Калата енергоспестява от ден едно.Smiley
Но защото яко изоставаха, от него се искаше или очакваше малко да се позабърза.

# 1 652
  • Другата България
Аз се чувствам замислена.
Ако Мартин е толкова черен, а Рълев толкова бял, защо след формата двамата са почти неразделни?
Единият явно играе роля във формата, да не кажем, и двамата. И вероятно малко или много всеки един. Прибавям и монтажа, естествено, никога не го забравям. Ама все пак....

Може би ще взривя темата, но на мен Рълев ми е в графа-нелицеприятен по съвкупност от критерии. Идеално пасва профилът му според моя прочит от видяното и чутото, дори над режисираното, да гравитира около Мартин.
За мен Рълев въобще не е бял.
Марто и да играе, нервните тикове на тялото му го издават. Рълев е друг модел, овладял външните признаци. Там очите гледам аз, те ми (го) говорят. Особено вчера как вдигна ръчица, да подскаже, че той е измислил къде да се сложи бурето. И очите...
Що да я взривяваш, аз от ден едно Blush си го пиша същото, на моменти си му отбелязвам позитивните качества според мен, но като цяло не го харесвам. Не мога да обясня точно защо, но не го харесвам. И дори и да взривявам темата, казвала съм го и пак ще го кажа - харесвам Мартин повече от него. Дори и да е това истинския му образ, поне не се преструва. Подчертавам, че го харесвам като участник в сериала, извън него нито ще го срещам, нито имам намерение да го правя. За момента при сините най-нелицеприятен ми е Дунев.

# 1 653
Калоян плуваше енергоспестяващо. Все пак са на реката, ползва техника, не сила. Мишо е наяден, може да се поперчи малко. Simple Smile Но си беше удоволствие за окото неговото плуване.
Мишо е и спринтьор. Wink Затова и физиката му е такава.

# 1 654
  • София
Останаха толкова малко хора, че вече имам наблюдения и мнение за всички тях. В разни моменти съм подкрепяла един или друг, в зависимост от ситуацията, но като цяло мисля:

- Крум: остана по-скоро симпатичен за мен; далеч не е най-силният играч, но придаде елемент на забавление към игрите; поне си има ясна коалиция и реши да се придържа към нея.
- Момчил: вживял се е като героя в някаква компютърна игра, което мен ме отблъсква; добър играч.
- Оряшкова: стана ми неприятна, след като разбрах за уговорката тя, Мудева и Мудев да крият близостта си отпреди Игрите. Не харесвам такива конспирации.
- Михаил: мускули, но почти нищо отвъд това.
- Виктория: умело нагаждане, което не уважавам.
- Мартин: нямам търпение да си замине от Игрите, токсично присъствие.
- Виолета: виж коментара за Мартин.
- Денислава: не можа да ме привлече на нейна страна, въпреки всички актьорски напъни през сезона.
- Дунев: да си беше стоял навън, само загуби от участието си, защото видяхме липсата му на каквато и да е било позиция (освен тази на пешка на Мартин).
- Рълев: не можа да ме впечатли това момче, има нещо тарикатско в цялото му поведение, което отблъсква.
- Теди: коя?
- Калоян: трябва му характер.
- Мастагарков: добър във физическата част; консенсусен по природа, което много пъти му изигра лоша шега.

Нямам фаворит, просто има хора, чиято победа би била по-приемлива за мен (Мастагарков, Момчил, Крум, дори Рълев). Гледах част от 3 и целия 4 сезон, но този е последният за мен. Дойде ми до гуша от сценаристки намеси и предрешени битки.

# 1 655
Може би ще взривя темата, но на мен Рълев ми е в графа-нелицеприятен по съвкупност от критерии. Идеално пасва профилът му според моя прочит от видяното и чутото, дори над режисираното, да гравитира около Мартин.
Марто и да играе, нервните тикове на тялото му го издават. Рълев е друг модел, овладял външните признаци. Там очите гледам аз, те ми (го) говорят. Особено вчера как вдигна ръчица, да подскаже, че той е измислил къде да се сложи бурето. И очите...
Рълев може и да е всякакъв в реалния живот, но в показаното до момента в играта е бял. Аз мога и да съм подозрителна към него, защото нещо в поглед или осанка не ми харесва, но реално не мога да базирам чувствата си на някакво конкретно събитие. Което означава, че може и да бъркам.

# 1 656
  • София
Дунев номинира Момчил. Joy Не знам кои хора са по-вредни гръмогласните Мартин и Виолета или скатавките Дунев и Оряшкова. Момчи и той трябва да се вземе в ръце и да спре да го играе майка Тереза.
Рълен получава помощ от продукцията за капитанството. Цирка е пълен.

Всъщност за това капитанство помощ не е получавал, при равен брой гласове, решава предишният капитан. А това е Рълев.
Продукцията за капитан е помагала само на Крум, когато не само го върнаха, след като Радо го прати при Изгубени (не, че изобщо стигна до там), но и му дадоха обратно капитанството.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 12:45 от gg__

# 1 657
  • Другата България
И да си доразвия тезата.
Има една категория хора, т.нар. “мръсни, нечистоплътни хора“. Душевно “мръсни“. Поради различни причини изпълнени с негативизъм, вечни съмнения, отрицание на всичко и всички, черногледи, душевно пусти. При някои от тях ефектът е от серия негативни проблеми, които са им се случили или стекли в годините, и това ги е изпълнило с омраза към целия заобикалящ ги свят. Други просто са се родили такива, трети така са възпитани и научени. Такива хора няма как да оценят ръката, която ще им протегнеш чистосърдечно, те винаги ще търсят умисъл в това, и в последващ момент с повод или без ще си излеят “мръсотията“ дори и върху теб. Просто защото не познават друг начин на комуникация. Или пък защото това им доставя удоволствие по някакъв извратен начин, да доказват надмощие така.
Чета в мрежата, че Мартин се поставя в такава категория. И категорично не съм съгласна. Гореописаните няма как да са лидери, дори и да блестят с интелект. Докато Мартин определено е такъв, причините на различните хора от обкръжението му да се водят по него са различни, но някак той съумя да ги “обедини“ срещу един - Мастагарков. Сега го прави и с Дунев. Просто си го може, мисли, пресмята...а това индивидуалист и негативист няма как да го постигне. Мартин има всичко, той е влязъл в този сериал за забавление, и изобщо не се интересува кой какво и защо за него. И съм склонна да вярвам, че и малко роля има в поведението му, малко помощ “от продукция“, да не се връщаме отново на раздадените им роли и това, което им подсказват да говорят в синхроните. Мартин би бил идеалния участник в Сървайвър, ролята на злодей му пасва като ръкавица, и в онзи формат такова поведение щеше да бъде оценено много високо от харесващите го. Форматът.
Рълев не е такъв обаче. Понеже не ми е бил в полезрението, не съм се замисляла толкова за него. Но той също не е глупав - напротив. Вероятно това ги обединява двамата с Марто, и това. Стратегическото в играта, доколкото е възможно с тази продукция. Вероятно имат и други общи черти, и не е задължително да са отрицателни всички.
Но пък отрицателни за едни, може да са положителни за други, и обратно.

# 1 658
Мартин смята, че в Момчил няма  стратегическа мисъл. Малко е проспал сезона тоз стратег.

Мастагарков наистина мислеше Мартин за приятел. Когато го чакаше след елиминационната не беше игра, заради което и го разбирам защо му е толкова и тежко. Надявам се все пак да има мисъл у него.

На мен ми е тъжно,че искреното приятелството,което всички видяхме,че Благо прояви към Елвиса, масово се приема като ултра-гига-мега проява на слабост и липса на мъжество и собствено мнение 😟

И в живота, и в брака,и в приятелствата има "водещи" и "следващи", така сме устроени,ако всички бяха лидери и инициатори,щеше да е война нон-стоп.

Единствената "слабост" на Благо е,че търси доброто у хората и,макар на 30+ години,все още очаква,че каквото той дава на околните,това и ще получи от тях.

Дано този experience с Мартин му отвори поне малко очите и го накара да изчаква да премине през различни ситуации с някого,преди да му се разкрие напълно.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 15:07 от Electric Papaya

# 1 659
  • софия
Значи, първо да помръмкам, колко сте лошички. Снощи нямах възможност да следя епизода и темата и тази сутрин ми се наложи, докато ви настигна да прочета 928227262 мнения. Ем, уморих се, няма кафе.
 Сега за епизода: почти всичко сте изкоментирали. Не видях, обаче нещо на което аз специално много се смях. Трябва да избират капитан. Калоян: аз съм за Крум. Крум: и аз съм за себе си. Благо, силно зает да изтъкне геройския си образ, защото камерите са в него вперени пак му идва в повече да извършва две дейности едновременно и забравя за мисленето. Ами и аз Крум....мне, Калоян. 😀😀😀
 Крум със скоростта на светлината: Еми, да и аз тогава за Калоян. Калоян мига...Крум: и Калата е за него си, значи сме 3 на 3. 😀😀😀
 Момчи много умно се самопредложи. Знаеше, че няма как да го номинират.  Така пак се отцепи от племето лешояди, подаде пръст на Дунев, който не много умно веднага го отхапа.  Дано все пак има капацитета да осмисли знака, който Момчи му подаде.
 За игрите във водата. Нямаше как да пуснат игри във водата. Не видяхте ли какво чудо беше,  как вреше и кипеше. Още от играта с падналия пъзел от лодката. Трябваше да ги изподавят ли, за да блеснат плувците. Изчакаха да се успокои нашето черно море и да имат възможност за хубави битки във вода.

# 1 660
  • Варна

За игрите във водата. Нямаше как да пуснат игри във водата. Не видяхте ли какво чудо беше,  как вреше и кипеше. Още от играта с падналия пъзел от лодката. Трябваше да ги изподавят ли, за да блеснат плувците. Изчакаха да се успокои нашето черно море и да имат възможност за хубави битки във вода.
Точно помня ,че до около 15 -ти август по цялото Черноморие имаше  силни ветрове и големи вълни.

# 1 661
Мартин нямаше да е толкова противен, ако не беше резервирал настройването на хора един срещу друг само за себе си. Той като го прави - можИ, Мастагарков - лицемер.
На Мартин и Виолета това им е запазена марка. Те като правят стратегии и плетат схеми са хитри, умни, прозорливи, абе... най, най. Другите като го правят са лицемери, интриганти и какви ли още не. Детинско поведение от зрели хора.
И те, като нагрубяват и обиждат, го правят, защото са честни и открити, а други, като им скочат, съвсем откачат и изпростяват Grinning
+++++ Някой грубиян с елементарно възпитание, като почне да обяснява грубото си просташко поведение, сипенето на обиди, като откритост и честност просто настръхвам. Rage
Грубият и/или нецензурен език към опонента в спора не е проява на открит характер, а неприкрита простащина и брутална безогледност към чувствата на другите. Не е откровеност словесно да агресираш и да мачкаш наред.
Това говори за липса на дори минимална емпатия към другите. Много характерна е за егоцентриците и по-елементарните в емоционално отношение същества, които живеят с илюзията, че светът се върти около тях и всички са им длъжни.
Доминация на низките страсти пред елементарна чувствителност и емпатия.
Някаква първичност и примитивност на духа!

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 12:58 от sineva 1

# 1 662
  • Другата България
Стратегически ходът му беше ТОП, но чисто физически /ами ако?/ не беше ок за мен.
Какви ли не промени сме виждали в последния момент, точно сега нямаше нужда от геройства.
Това от една страна, а от друга - точно тези хора и точно Дунев в точно онзи момент надали са се замислили защо Момчил се самопредлага. Дунев видя в това спасителен пояс, за Мишо снощи го коментирахме /благодаря на съфорумките/, останалите са ясни. Всъщност, ако Мартин беше “клъвнал“, щеше да опровергае това, което писах преди малко за него. Но не, не ме “разочарова“. Мартин уважава Момчил, осъзнава, че му е най-големия конкурент и за момента стои настрана. Да видим докога.

# 1 663
Аз се чувствам замислена.
Ако Мартин е толкова черен, а Рълев толкова бял, защо след формата двамата са почти неразделни?
Единият явно играе роля във формата, да не кажем, и двамата. И вероятно малко или много всеки един. Прибавям и монтажа, естествено, никога не го забравям. Ама все пак....
Добави и Денислава към Рълев и чуденето ти ще е още по-заплетено Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 14:37 от cool_style

# 1 664
Рълев може и да е всякакъв в реалния живот, но в показаното до момента в играта е бял. Аз мога и да съм подозрителна към него, защото нещо в поглед или осанка не ми харесва, но реално не мога да базирам чувствата си на някакво конкретно събитие. Което означава, че може и да бъркам.

Ако се напънем, ще намерим: примерно първия му разговор с Вили: 'ама ще трябва да жертваме Радо'. Рълев: 'добре, но да знаеш, че аз не мога да гласувам за него.' Не стана с елиминация, но на практика почти стана по сценария на Виолета със съгласието на Рълев!

Общи условия

Активация на акаунт