💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 138 593
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 1 635
Така де, но защо Марто не смее да се държи така с Момчи? Явно Мастагар можеше поне малко да му се опъне. Все пак не са само двамата в това племе и ако се беше заявил по-категорично, използвайки смислени аргументи в споровете и повече характер, щеше да подкопае влиянието на Мартин. Оставяше се да го мачкат.

Ситуацията при домашния тормоз има други аспекти.

# 1 636
  • София
bat, гласовете на Мастагарков важат само за първия съвет. Сега или никога ще е положението.

# 1 637
  • SF

Ако няма друг елемент а това е цялото трасе, тогава участникът с 8 минути и половина просто е победител. Той е доста под средно ниво, но е победил. Другия остава да се тюхка дали не е трябвало някъде да се пробва вместо само да иска наказания. Като пишеш "чистичък и свежичък" имам чувството че не си дочела предложението докрая. А именно по време на наказателните минути  може да е носил тежести насам натам, може да се е провирал в кал, може да е бягал в кръг, да е опъвал ластици и т.н.  има много такива дейности които буквално всеки може да ги върши, но за сметка на умора, неприятни емоции  и т.н.
В един завършен вид на тази идея - може да се окаже, че противниците са минавали по съвършено различни трасета, като всеки си е мислел че избира най-доброто за себе си. Но дали е избрал най-доброто...

Въпросът ми не е буквално въпрос, за да попълня незнание, по-скоро се аргументирам с него. Ето това болднатото не е много телевизионистично. Игри на волята не са състезание, което се излъчва по телевизията, а телевизионно предаване, в което има и състезания (повече приличащи на игри). Няма рейтинг, ако единият се извлачи (за много минути), а другият го изчака наказан. Ако през това време носи вериги, ляга в кал, скача на въже, вече е друго трасе с различни дисциплини. Все едно да се състезава спринтьор със скачач или единият тича 100 м, другият плува 100 м. Губи се състезателният елемент, ако единият участник минава трасето, а другият отстрани просто да се поддържа в режим на умора. А как ще се снима и отразява такова състезание, вече хвърляш продукцията, редакторите и операторите в съвсем различно предизвикателство.
Целта не е просто да има победител с награда и победен, а всичко да бъде монтирано в един цялостен продукт с увод, кулминация и развръзка - отделен телевизионен епизод (работата на редакторите). Наказанията отнемат от екшъна и интригата на състезателния елемент. Измислени са като вариант от нямане накъде. Изобщо не е логично да има старт, финал и един който да казва, аз няма да го правя, приемете, че съм го минал за едиколко-си минути, официално представени като "наказание". Или спирка "Почивка".

# 1 638
Мартин нямаше да е толкова противен, ако не беше резервирал настройването на хора един срещу друг само за себе си. Той като го прави - можИ, Мастагарков - лицемер.
На Мартин и Виолета това им е запазена марка. Те като правят стратегии и плетат схеми са хитри, умни, прозорливи, абе... най, най. Другите като го правят са лицемери, интриганти и какви ли още не. Детинско поведение от зрели хора.
И те, като нагрубяват и обиждат, го правят, защото са честни и открити, а други, като им скочат, съвсем откачат и изпростяват Grinning

# 1 639
  • Дубай
bat, гласовете на Мастагарков важат само за първия съвет. Сега или никога ще е положението.
Тоест, ако не ги използва на първият номинационен, когато и да е той изгарят, така ли?

# 1 640
  • София
Ами така беше обявено.

# 1 641
Рълев каза, че всяка ситуация има две страни и той не знае другата страна. Не е казал, че си заслужава тормоза, отделно, че той изобщо не е наясно на какъв тормоз е бил подлаган Благо. Той знае само факта, че цяло племе е против него и е нормално да каже, че има и друга страна на монетата и може да има причина всички да не го харесват. Няма как да знае, че всички са безгласни букви и следват измисления вожд Мартин.

Ама такъв факт няма. Категорично не е цяло племе срещу Благо. Защо Рълев така си вади от контекста и от някакви хаотични набързо споделени моменти от Мастагара?

# 1 642
Дунев номинира Момчил. Joy Не знам кои хора са по-вредни гръмогласните Мартин и Виолета или скатавките Дунев и Оряшкова. Момчи и той трябва да се вземе в ръце и да спре да го играе майка Тереза.
Рълен получава помощ от продукцията за капитанството. Цирка е пълен.

# 1 643
  • Другата България
Аз се чувствам замислена.
Ако Мартин е толкова черен, а Рълев толкова бял, защо след формата двамата са почти неразделни?
Единият явно играе роля във формата, да не кажем, и двамата. И вероятно малко или много всеки един. Прибавям и монтажа, естествено, никога не го забравям. Ама все пак....

# 1 644
В заведенията на Марто може да срещне много потенциални клиенти...

# 1 645
Не го знам Рълев, но ако поведението на Мартин е роля, то имаме пропилян Оскаров потенциал. Аз толкова естествено изигран злодей не съм виждала. С което искам да кажа, че за мен Мартин си е самият себе си.

Пък що са дружки с Рълев... още едно потвърждение, че не съм сгрешила с негативното си отношение към него.

# 1 646
  • Някъде там...
Аз не бях изненадана от постъпката на Момчил да се предложи. Подозирах го, още като изгубиха битката. Реално той се наложи за стратегията, а е от хората, които номинират на база игри. Предположих, че ще се предложи, защото сметна, че не се е справил добре на битката. Другото, за което си помислих, след като го направи, е дали не е вид стратегия - да види кой ще посмее да се отклони от кораба-майка.
За празните гласове също ми беше странно, дали не реши да ги остави Дунев и компанията на Мартин сами да си решат спора, без той да накланя везните в нечия полза.
Сега Дунев дали ще го потърси за съюзник, то друг май не остана...

А относно плуването и защо искаме да гледаме такова, и в това число защо съжаляваме, че Радо го няма, а пускат предимно игри с плуване. Аз гледам предаването предимно заради битките, интригите ме дразнят. Приятно ми е да гледам елементи, в които някой  се представя чудесно. Дали ще е Радо на плуване, Рълев на тичане, Момчил на пъзел, Крум на халки и т.н. Реално досега игрите с плуване бяха много малко, а плувците си тръгват един по един. Това е първият сезон, в който има толкова много плувци - Радо, Мишо, Калоян, Момчил, Васко, трябваше да ги ползват. Плуването е зрелищно, когато се практикува от спортисти, които знаят какво правят.

# 1 647
Според мен Рълев не печели формата

Относно стратегиите, Мартин играе покер, докато Момчи - шах!

# 1 648
Аз се чувствам замислена.
Ако Мартин е толкова черен, а Рълев толкова бял, защо след формата двамата са почти неразделни?
Единият явно играе роля във формата, да не кажем, и двамата. И вероятно малко или много всеки един. Прибавям и монтажа, естествено, никога не го забравям. Ама все пак....

Може би ще взривя темата, но на мен Рълев ми е в графа-нелицеприятен по съвкупност от критерии. Идеално пасва профилът му според моя прочит от видяното и чутото, дори над режисираното, да гравитира около Мартин.
За мен Рълев въобще не е бял.
Марто и да играе, нервните тикове на тялото му го издават. Рълев е друг модел, овладял външните признаци. Там очите гледам аз, те ми (го) говорят. Особено вчера как вдигна ръчица, да подскаже, че той е измислил къде да се сложи бурето. И очите...

И за стотен път да кажа-игрите не са само плуване. Коя игра как ще се падне, за да гледаме основно плувците на плуване няма как да стане. Но пък можем да наблюдаваме по състезания доволно плувци, никой не ни спира. В началото имаше игри с плуване, видяхме всички как плуват, и плувците и удавниците. Аз колкото хлор съм надишала през годините да гледам плувци, ич ми не е, както се казва. Обичам комплексност, да има от всичко.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 12:14 от фаастък

# 1 649
Присъединявам се към изказаното вече мнение в темата, че е пълна нефелност от страна на продукцията, един световен шампион по плуване, че не го пускаха в много битки с плуване. Едва сега се сетиха да има водни битки с много плуване и то две поредни, едва когато вече Радо го няма. Frowning1
Беше естетическо удоволствие да го гледаш как плува. Сещам се битката, в която сам теглеше лодката на Гладиаторите. Красота!
Пропуск, голям пропуск от страна на продукцията. Те наблягат на клюки, скандали и други мурафети сътворени от дуо Злобили. Без да отчитат, че не всички се впечатляват от скандали тип Женския пазар и залагат на сеира и патакламата по селски, вместо да покажат качества на световно ниво.
Ами провинциално мислене и вкус. То да им беше само това с мед да ги намажеш. Rage

Eх, sineva, разсъждаваш като една чиста душа.Simple Smile Но това е тв-продукт който се движи от емоции и хейт, от нагнетяване на ситуации и многохилядни коментара в мрежата.
Едва ли морските битки са съобразени с наличните участници. Може времето да не е позволявало или плувните игри да са били планирани за определени етапи, които нямат нищо общо с отпадането на перфектен плувец...
И какво щеше да се случи, ако Радо пореше вълните? - 30 коментара колко е прекрасен, а сега 300, а във фейса може би 3000 каква гад е Мартин.

Снощи най-най-прекрасното плуване видях от Мишо. Има много хубав агресивен/атакуващ кроул. Пак загледах Калоян, чистичко, плавно и скучно, сякаш му липсва живец, направо ще задреме някъде по трасето.

Общи условия

Активация на акаунт