Юлски бебчета 2024

• 57 701
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Той моя не е завишен, нормален си е. Обикновено около 70, рядко 80. Просто е по-силен Simple Smile

При мен нещата с умората попреминаха. С ходенето до тоалетна също. Пак ставам през нощта, но 1-2 пъти за сега. През деня ходя по-често, но и се старая да приемам много течности. Иначе нощем се будя кажи-речи на всеки час. Въртя се от едната страна на другата, ужасно е. От около седмица започнаха да ме болят тазобедрените стави нощно време при спане настрани. Почнах да слагам възглавница между краката, но помага частично. Поръчала съм си и една от тези големите възглавници за бременни, казаха ми че помагала. Възможно е при мен да е и от матрака, който от известно време почна да потъва (не е от килограмите, може би не е бил качествен защото е на под 5 години).
Аз пък да питам, имате ли проблем с пулса? Кръвното ми е по-ниско от обикновено за сега, което е по-добрия вариант. Пулсът ми не е учестен, но понякога става доста по-силен и го усещам. Доста е неприятно, особено ако се случи докато се опитвам да заспя.
И моят пулс е завишен. С поне 15-20 удара в минута ми е по-висок сега. Това обаче е абсолютно нормално, тъй като в момента сърцето изпомпва два пъти повече кръв, за да снабдява два човешки живота. Дишайте спокойно, нормлано е. 🙃

# 211
Ох, аз много ожаднявам вечер. Пия по малко, но пак си ставам. Снощи в 4 се бях наспала 😀
Кърмих и двете си деца, тогава жаждата е голяма, като седнех с бебето и трябваше да има вода до мен.
Утре съм на БХС , стискам палци да е момиченце ако изобщо успее да се види, да е живо и здраво.

# 212
Привет! Честито на всички, мами. Лека бременност и здрави бебчета!🥰
Аз също съм с термин Юли, в 12+3г.с съм, но от вчера имам едно издуване ниско в корема,  и е твърдо, което е по издуто в дясната страна. Болки имам, понякога по-леки, понякога остри. Първа бременност ми е и не знам, дали са контракции, дали е нормално…
Попринцип болките си ги имам от началото, лекарят ми каза, че не е желателно да ги имам изписа ми утрогестан, и съм на преглед чак на 9-ти. Тогава ще правим и БХС, ако някоя от вас е минала вече, може ли да обясни какво представлява, и дали мога да разбера пола на бебчето тогава?
Благодаря на отзовалите се предварително!

# 213
Нормално е да имаш болки. Матката все пак расте. Бебето е точно там. За контракции е много рано. Чета, че може да са след 20 г.с. Пий но-шпа. За първата фетална не се надявай за пол. При мен си беше кръстосало краката и не се видя. Иначе е възможно да се каже пол, но пак не е на 100%. По-добре ми беше да не ми каже пол, за да не се настроя за едно, а после да излезе друго. Надявам се на следващия ми преглед, който ще е в 16 г.с вече да ми каже пол с точност.

# 214
Много благодаря, поне малко се поуспокоих.
Пих но-шпа, но изобщо не ми помогна. Сякаш с утрогестана е малко по-добре.

Цитат на: VaniaK
link=topic=1601627.msg47433754#msg47433754 date=1704438510
Нормално е да имаш болки. Матката все пак расте. Бебето е точно там. За контракции е много рано. Чета, че може да са след 20 г.с. Пий но-шпа. За първата фетална не се надявай за пол. При мен си беше кръстосало краката и не се видя. Иначе е възможно да се каже пол, но пак не е на 100%. По-добре ми беше да не ми каже пол, за да не се настроя за едно, а после да излезе друго. Надявам се на следващия ми преглед, който ще е в 16 г.с вече да ми каже пол с точност.

# 215
Пий по две но шпа. Някои го пият постоянно, аз само при нужда.
Малко ми е странно как утрогестан се изписва на всяка втора. По принцип той е против аборт, за задържане, ако има кървене. Ако прогестерона ти е в норма, ако нямаш отлепяне и кървене, не виждам за едни болки да се изписва. Ама всеки лекар си знае. Доверете му се.

# 216
Здравейте, надявам се всички са добре. Ще си задам въпроса и тук, тъй като май доста момичета не са в скритата група. Знам, че е рано, но бихте ли споделили мнения и инфо относно колички и легълца за бебето, може би двете най - големи покупки, които предстоят. Тъй като ми е първа бременност нямам опит с тези неща и ми е интересно да чуя вашите мнения. Също и като ценови диапазони какво според Вас е разумно и нормално.

# 217
Мина БХС. Според доктора всичко изглежда добре.
11+5г.с съм и видяхме много ясно полът. Момче е.
Имам и от двете, но много искахме отново момиче. Чувствам се тъпо за реакцията ми, дори нямам настроение. Надявам се да мине еуфорията и да се зарадвам истински.

Трябваше да прекъснем прегледа, за да подскачам 😀 беше в неудобна за преглед позиция.

# 218
Мамита
Аз имам проблем със скритата група. Скрита е супер и не мога да я открия… Има ли някой друг проблем с това? 🥹

# 219
Мамита
Аз имам проблем със скритата група. Скрита е супер и не мога да я открия… Има ли някой друг проблем с това? 🥹

Пиши си имейла на Bubbles и тя ще те добави, тя е модератор. Имейлът трябва да е този ,който е асоцииран с фб, групата е там.

# 220
  • София
Мамита
Хахаха, скрила съм я добре ,всеки който иска да се присъедини,нека ми пише ,раздавам линкове.Може и без мейл,също става.

# 221
Много благодаря, поне малко се поуспокоих.
Пих но-шпа, но изобщо не ми помогна. Сякаш с утрогестана е малко по-добре.

Цитат на: VaniaK
link=topic=1601627.msg47433754#msg47433754 date=1704438510

Аз взимам и магнезий. Пия ги заедно.

# 222
Магнезий чета, че се пие по-нататък. АГ не ми е предписала за сега и не взимам. И мисля, че за момента не усещам да имам нужда. Преди време го бях тествала и ми беше ок, та не ми е от дефицитните по принцип. Наблягам си сега на желязото.

# 223
Мамита
Хахаха, скрила съм я добре ,всеки който иска да се присъедини,нека ми пише ,раздавам линкове.Може и без мейл,също става.

Може ли линк?

# 224
  • София
За магнезия и аз знам ,че по-натам се пие.
Засега съм на желязо,вит Д,Б12 редувам с Б комплекс,пробиотик,пребиотик,Омега.

Изпратих ти линк

Общи условия

Активация на акаунт