Юлски бебчета 2024

• 57 624
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, скоро и на мен ми предстой ЦС с близнаци съм и съм малко уплашена от цялата процедура. 
Този белег, упойката дали бебетата ще са добре, всичко това ме подлудява....
Незнам как да ретуширам този страх или незнам и аз как да го нарека, страха от неизвестното предполагам......
Цялата ситуация е бум за мен....
Нека миналите през това се включат, как са белезите, всичко наред ли е?

В тази ситуация белегът е най-малкият проблем!

Пожелавам всичко да мине леко и успешно!

Какво имате впредвит?
Нямах впредивт белега 😅, явно не сте разбрала правилно какво искам да кажа.
Благодаря Ви и аз се надявам и вярвам, че всичко ще е наред!

Не се разбира точно кое ви притеснява, освен наличието на белег 🤔
Относно бебенцата - 'упойката дали бебенцата ще са добре' - ако текущо дечицата са добре - нямате повод за притеснение, а упойката е съобразена точно с процедурата. Секцио се прави не от вчера, така че няма какво да мислите, че ще им стане. Опитайте да прочетете в темите за секцио, там се споделят истории, а и да се образовате повече за самата процедура - така ще ви е по ясно какво се случва и по мялко ще ви е страх.
Цялостно гледайте да мислите по положително за всичко и да се радвате че текущо вие и малките човечета сте добре и здрави и скоро ще се срещнете на живо. Няма какво да се филмирате и паникьосвате ако сте инфирмирана (за което може да задавате и въпроси към следящия ви лекар - това му е работата и трябва да му имате доверие).

# 706
Здравейте, сега виждам, че не съм се изказала правилно и оттам тръгва цялото недоуточнение, но човек когато е под емоция не мисли трезво понякога, че и в повечето случай.
Белега е ясен, така илиначе той ще стане белег едва след месец сигурно 😁...
Раната е по-точно началната фаза, както и упойката, а за бебоците пък да не коментирам...(но,при всеки е строго индивидуално) и все пак бихме могли да обменим опита си с другите...
Бях на доктор, който си ме понаплаши и може би оттам рефектира целият този ужас в главата ми, но какво да правим, трябва да съм запозната. (макар че мисля беше по-добре ако не бях) 😀
Идеята ми беше вече миналите през този вид раждане да разкажат как е протекла цялата операция, кога ги е отпуснала упойката, раната заздравява ли и всички тези неизвестни и въпорсителни около цялото това приживяване.
Аз допоследно смятах, че може и нормално раждане, но от месеци докторите са категорични, че няма как.
Затова и бяха тези въпорси, нали сме тук за да обменяме опит и все пак да върви някаква дискусия Simple Smile
Не ме тревожи белега, ако си помислихте, че ме е страх, че ще личи! Хич не ми пука, той ще се махне така илиначе, а и да не се, винаги ще ни напомня през какво сме минали!
И все пак sunshine202 и M_T_N , бяхте изключително любезни -Благодаря за което, надявам се ако сте родили или Ви предстой всичко да е наред и с Вас и с Вашите бебета!!

# 707
Деси, спокойно. Нормално е да се притесняваш, но не се задълбочавай излишно.
Аз родих секцио, но не близнаци. В общи линии: операцията е сутринта, като се прави със спинална анестезия. Това според мен е най-неприятната част, защото си свит в определена позиция и не бива да мърдаш 1-2 мин. Ще усетиш затопляне от ребрата надолу и изтръпване. Като се започне самото рязане, няма да усещаш болка, а само натиск и опън. Аз лично усещах напрежение все едно съм с мускулна треска.   Ще имаш поставяне на уретрален катетър: някъде го поставят преди анестезия, другаде - след нея. При мен беше преди и не беше чак толкова неприятно, както звучи. Изобщо не болеше, така че това не го мисли. Та, върви си операцията, след има-няма 10 мин ще извадят бебето и ще ти го покажат. В случая ще ти покажат две бебчета. После ги взима неонатолог да им прави преглед, а лекарите зашиват матката и коремната стена и ти си готова да ходиш в реанимация.
Индивидуално е кога ще те пусне упойката, но някъде до следобед ще почнеш да чувстваш слабо краката си, както и да движиш пръстите. До края на деня ще си с възстановена сетивност. Но само лежиш, не ставаш. На следващия ден ще те раздвижват, ще станеш и хайде в послеродова клиника.
Раната си заздравява, всичко е зашито. Но да знаеш, че ще имаш болки и опъвания, както и чувство, че нещо си направила на раната. Не си, спокойно. Просто коремните мускули се напрягат, а са били прерязвани. За 7 дни макс си пушка и няма болки.
Спокойно, всичко ще бъде наред!

# 708
Здравейте, сега виждам, че не съм се изказала правилно и оттам тръгва цялото недоуточнение, но човек когато е под емоция не мисли трезво понякога, че и в повечето случай.
Белега е ясен, така илиначе той ще стане белег едва след месец сигурно 😁...
Раната е по-точно началната фаза, както и упойката, а за бебоците пък да не коментирам...(но,при всеки е строго индивидуално) и все пак бихме могли да обменим опита си с другите...
Бях на доктор, който си ме понаплаши и може би оттам рефектира целият този ужас в главата ми, но какво да правим, трябва да съм запозната. (макар че мисля беше по-добре ако не бях) 😀
Идеята ми беше вече миналите през този вид раждане да разкажат как е протекла цялата операция, кога ги е отпуснала упойката, раната заздравява ли и всички тези неизвестни и въпорсителни около цялото това приживяване.
Аз допоследно смятах, че може и нормално раждане, но от месеци докторите са категорични, че няма как.
Затова и бяха тези въпорси, нали сме тук за да обменяме опит и все пак да върви някаква дискусия Simple Smile
Не ме тревожи белега, ако си помислихте, че ме е страх, че ще личи! Хич не ми пука, той ще се махне така илиначе, а и да не се, винаги ще ни напомня през какво сме минали!
И все пак sunshine202 и M_T_N , бяхте изключително любезни -Благодаря за което, надявам се ако сте родили или Ви предстой всичко да е наред и с Вас и с Вашите бебета!!

Да, може би наистина не беше станало ясно. Все пак препоръчвам да прегледате и темите за секцио (За секциото с любов мисля се казваше едната). Дамите са много активни и споделят как са минали операциите им.
Ние с ММ и АГ се гласим за естествено, първо раждане, но бебето хич няма признаци да иска да излиза (терминът ми е следващата неделя)... Та накрая ще се види какво ще стане, но активно следя и се интересувам от двата вида родоразрешение, защото е важно човек да знае какво и как се случва и да е подготвен за предстоящото. Надявам се да намерите отговорите, които търсите и да ви помогнат да се успокоите и подготвите. Но каквото и да стане - дори да отидете ужасена - важното е да излезете вие и бебенцата здрави от там, другото ще го забравите!

Успех и на вас и да споделите своя опит в последствие ☺️

# 709
Честито на всички мами. И аз се разписвам с Бебка Bella❤
Всичко мина перфектно.
Това е най-спокойното човече на света .
Скоро и вие ще гушкате вашите слънца ❤

# 710
Здравейте, мами! Терминът ми беше за 08.07.2024 г., но родих на 28.06.2024 година, 19:50 часа - Станислав - 50 см., 3410 кг., второ раждане. За да направите сравнение ще ви разкажа първо за раждането си от преди година и пет месеца и след това за сегашното ми раждане. Първият път ми изтекоха водите и час по - късно в 09:00 часа ме приеха с 4 см. разкритие. До 12:30 часа нямах никакви болки и контракции и се наложи да ми пуснат система окситоцин. Веднага след това като тръгнаха едни болки за чудо и приказ, място не можех да си намеря в продължение на 3 часа и половина, след което ме видяха на магарето, оставаше ми още 1 см. до заветното раждане и аз съответно реших, че повече в предродилно с тези контракции няма да се върна отново и напънах силно и бебето взе, че тръгна. Родих момиченце - 50 см., 3220 кг. за около 30-на минути, но с два шева. След като забременях с второто бебе, вече бях стресирна и наплашена от болките предизвикани от окситоцина от първото ми раждане и затова се чудех за всякакви варианти за обезболяване на целият процес. Накрая отхвърлих всички варианти за обезболяване, секциото и окситоцина и реших да раждам без никаква чужда намеса. На 27.06.2024 получих контракции и понеже ми е второ отидох до болницата да ме погледнат. Заради моето незнание ме приеха твърде рано, с контракции, но без болки и без никакви други признаци за раждане. Това беше голяма грешка. Така гладна и жадна пренощувах в болницата без да мога да мигна цяла нощ. Чак на другият ден около 10:00 часа започнаха контракциите с болките. Абсолютно ненужен и безполезен беше престоят ми през нощта. Можеше да се навечерям и наспя вкъщи и на другият ден да отида свежа в болницата вече със започналите леки болки. И така болките не бяха достатъчно силни и до 19:20 часа на 28.06.2024 г. нямаше никаква съществена промяна. Смениха се няколко лекари, акушерки и сестри, като предпоследният лекар, преди този, при който раждах реши да ме убеждава, че едва ли не днес раждане няма да има, ако не ми пуснат системи с окситоцин. Аз отказах категорично и те ме накараха да попълня докомент, на който пише, че отказвам да ми бъде влят окситоцин. Накрая доцента дойде специално да ми пожелае успех с раждането преди да му свърши смяната, знаейки че още няма сериозна промяна при мен. И така нагло се опитваха да ми вменят вина, че отказвайки окситоцина едва ли не аз няма да родя и след още два дни. Почувствах се много притисната и тъжна, дори малко си поплаках, защото при мен промяна нямаше, а вече часовете на глад, жажда и безсъзнание се трупаха с пълна сила, денят си отиваше, а аз нямах никакви признаци скоро да родя. Дойде поредната смяна благодарение, на чиято подкрепа не ми сложиха система с окситоцин. Те уважиха решението ми и и го подкрепиха. Новият лекар, който застъпи на смяна ми пукна околоплодните води и със силни, достатъчно болезнени и естествени контракции ме докара до заветното 10 см. разкритие. За 20-на минути имах силни и болезнени контракции, които изключително бързо преминаха в напани. Качих се на магарето и за има-няма 5 минути родих второто си бебче без нито един шев. Като преди това първите 6 см бях с много лека болка като при нормален цикъл. След спукването на околоплодните води започна същинското раждане. Реално с кратки мъки си родих по бърз и естествен начин бебчо. Така, че ако не ви се налага, според мен се опитайте да избегнетете окситоцина. Вярно е, че вероятно ще родите за много по - малко часове, но повярвайте ми, че ще бъде с пъти по - болезнено още от първите сантиметри разкритие, че чак до края. Реално окситоцина се използва само, ако преносвате, имате спукани околоплодни води или при други екстремни ситуации. Иначе нямате абсолютно никаква нужда от него, за да родите бебето си. Но разбира се всеки сам решава за себе си на кого да се довери, аз само споделям моят опит, а вие ще си решите, когато момента настъпи.

Пуснато и в темата за юни.

Fir3girL, респект за силата на духа и благодаря за твоя разказ! Не само ние, обикновените пациенти, търпим критика понякога. Лекарите също може да се възгордеят и да си мислят, че винаги знаят всичко и кое е най-доброто за жената, но определено раждането без окситоцин е истинското естествено раждане. Те сякаш искат винаги да има вмешателство в процеса.

Успех и здрави бебета на всички юлски мамчета! 💚🍀

# 711
Здравейте, мами! В 39+1г.с. съм, понякога имам едно като изтръпване между краката, но днес беше доста силно.. чак не можех да ходя, нещо като сякаш ме удря ток..🤨

# 712
Здравейте, мами! В 39+1г.с. съм, понякога имам едно като изтръпване между краката, но днес беше доста силно.. чак не можех да ходя, нещо като сякаш ме удря ток..🤨

Случвало ми се е, но не е между краката, ами по-скоро външната част... Чудих се как да го опиша, но наистина е все едно удря ток... Вероятно, натискат бебетата някой нерв и удря..

# 713
Не знам… сега през нощта е още по-зле..
малкият мърда и то не е просто мърдане, а сякаш въртене, което се усеща страшно ниско и болезнено.

Цитат на: Desii Dimitrova 629644
link=topic=1601627.msg48278424#msg48278424 date=1720626733

Случвало ми се е, но не е между краката, ами по-скоро външната част... Чудих се как да го опиша, но наистина е все едно удря ток... Вероятно, натискат бебетата някой нерв и удря..

# 714
Не знам… сега през нощта е още по-зле..
малкият мърда и то не е просто мърдане, а сякаш въртене, което се усеща страшно ниско и болезнено.

Цитат на: Desii Dimitrova 629644
link=topic=1601627.msg48278424#msg48278424 date=1720626733

Моята бебка така точно кокто се въртеше ми пукна мехура и се започна. Наближава ❤

# 715
Вчера се роди Борис, 3,910кг, 54см
9 дни преди термин, със секцио по мое желание 😊
Добре сме и двамата
Успех  и леко раждане на всички 😊

# 716
Здравейте мамита, родих на 5.07 едно прекрасно момиченце , и двете сме добре. Пожелавам на всички, които им предстои раждане да мине леко и безпроблемно. Та имам въпрос как обличате бебчетата си в тази жега и вкъщи и навън за разходки ( след 18ч.) и каква температура поддържате вкъщи . Хубав ден☺

# 717
Родих на 28.06 , от седмица го обличам само по боди дълъг ръкав и чорапки. Мисля да пробвам с къс ръкав вече.
Излизаме след 19ч. Големите са на градина вече и тази сутрин също успяхме да излезем.
В хола работи климатика на 24-25° , бебето спи в спалнята, но следобяд я пече и става топло.

# 718
Родих на 28.06 , от седмица го обличам само по боди дълъг ръкав и чорапки. Мисля да пробвам с къс ръкав вече.
Излизаме след 19ч. Големите са на градина вече и тази сутрин също успяхме да излезем.
В хола работи климатика на 24-25° , бебето спи в спалнята, но следобяд я пече и става топло.

Като излизате на разходки как го обличате

# 719
В началото я обличах с ромпърчета, но и не беше такава жега. От 10-15 дни е само по боди с къс ръкав. Вкъщи не става повече от 25-6 градуса. Пускам климатика само в едната стая и така отива и към другите. Климатика не работи в стаята, в която е детето. Вечер я завивам с тънка пелена. Аз също се завивам с чаршаф, защото понякога ми става леко хладно. За това мятам нещо и на детето. Имам чувалче, но е 1 тог и не съм го пробвала. Мисля, че ще й е топло с него. Чудя се дали да взема 0.5 тог и изобщо има ли смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт