Битовизъм- спор, дреболия или не

• 8 378
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Просто, имах кофти период преди 3 години. Раздялата с бившата. От там изпаднах в дупка. След това срещнах неподходящ човек за мен с който бяхме 1 година. После пак бях сам. Преди година срещнах това момиче и се случва пак отново.
Авторе, освен че си имал тези връзки, излизаше ли по срещи докато беше свободен? Според мен много хора не осъзнават, че за да намериш правилния човек, Не трябва да излизаш по срещи с цел да се харесаш на другия и да започнеш връзка, нито за забавлението. Излиза се на среща, за да бъдеш себе си и да се опитате възможно най-добре да се опознаете с другия, за да разбереш навреме, ако не е за теб. Задават се въпроси, опознаване на възгледите за живота, също и дори неща като "харесваш ли стила ми" и "попринцип усмихнат човек ли си, или често намръщен?", "имаш ли умението да решаваш спорове със спокоен разговор, или досега не ти се е получавало?". Знам, че това може да звучи странно, но според мен точно това е начина да разбереш ако тя не е твоя човек и да прекъснеш връзката преди да си се привързал към нея.

Преди година срещнах това момиче и се случва пак отново. Опитвам се да давам всичко от себв си за връзката и да се усъвършенствам. Но явно ти се качват на главата.
А тези изречения ми напомнят на предишна моя връзка, в която и аз давах всичко от себе си и си въобразявах, че и той ще отвърне на усилията ми. Продължи 3 години и не ми отвърна, а аз постоянно си мислех "Нещата ще се променят, той ще види колко много правя за него и ще се промени". Заради тази "надежда" загубих 3 години в нерви, понеже не бях достатъчно решителна да прекратя навреме. Няколко месеца след раздялата се засякохме и знаеш ли какво ми каза? Че според него аз съм била много щастлива с него и точно затова съм давала всичко от себе си. А то буквално беше обратното! Така че да, качват ти се на главата. И знам, моя си е грешката, че явно не съм се постарала да ме разбере, но пак нямаше да се получи. Та в момента ти май си в същото положение, авторе. Спасявай се докато не е станало късно.

# 106
Абе, на него щом си му харесва, да си го носи.
И аз, не харесвам всичко, което  си купува  мъжа ми, и хич не му спестявам истината. Но, той ми отговаря, че на него, щом му харесва ще си го носи и точка. И спора прекратява.
Нито му се тръшкам,  нито той ми прави забележки за покупките.

Май, автора прави драмите от нищо.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 12:58 от happy doc

# 107
Абе, дайте пример за красив, интересен (нескучен) и младежки часовник, че нещо много се обърках.

Стига пък ти с тоя часовник, минахме на зодии и книги за любовния живот. Часовникът беше само за да започне разтовор.

# 108
Авторе, ти хубаво се усъвършенстваш, но като позволяваш да ти се качват на главата, подсъзнателно и съзнателно губят уважение към теб, от което страдаш ти и, съответно, връзката. Ако това те устройва, ок. Бих казала строявай я, ако тя продължава в същия дух - шута. Без да се замисляш.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 13:18 от Анонимен

# 109
То е ясно, че проблемът не е в часовника.
После ще ни обвиняват, че разкостваме хората, но... купища други проблеми съдържат постовете.

Започва се от това, че са от година заедно и без да са сигурни за резултата са въвлекли и децата си.
Авторът е търсел жена, която да мисли за семейство, не за излизания и пътувания. Едното изключва ли другото? 3 месеца е бил безработен, защото чакал "по-добрата оферта". Нещо пречело ли му е докато я чака, да поработи нещичко, за да не изпадат в трудното положение, в което са били? В началото на връзката, една жена е изтърпяла дълго безработен. Явно и тя не е била с особен избор.
На следващ етап, след финансовото сътресение, започват да се сменят гардероби и да се купуват часовници( били те и евтини).
На последно място идва това, че авторът няма представа този часовник дали му харесва и отива на стила му. И покривката, която е "официална" и е за пред хора. Грозната си е, когато никой не гледа.
Продължавам да смятам, че някой гоните, нещо се опитвате да настигнете. Може би всеки един от вас поотделно и със собствен критерий.

# 110
Ейй, човек да не се пофали, с новия си часовник и жена, и вие го разкостихте.

# 111
А който няма покривка какво да прави ? Може ли да снимам завесите 🤔🤔🤔, направо се изложихме ние с ММ, ще взема да му вдигна скандал 🤣🤣🤣🤣

# 112
Аз съм ЗА разбирателство, толерантност и разговори.
Но тук - извинявай, направо е невероятно, че един нормален часовник 'от теб' за 'теб' толко ви влияе.
Както и да решите ситуацията, имай предвид че сте едва 1 г. заедно. Живот и здраве, ще купувате обувки / играчки / тетрадки за децата, чинии, якета, шапки. Все тя ли ще ходи да избира (то физически е невъзможно) или все ще се цупи като купиш ти нещо?
Помисли. И браво, че участваш наравно в домакинството и грижите за децата. (Все още някои смятат, че е женска работа, за съжаление)

А и Сорша пише подобно; и ми хрумва - да не би да смята приятелката ти, че си нямал нужда от часовника и е разхищение към дадения момент??

# 113
Някак не мога да приема толкова повърхностно нещо да създаде такъв проблем.
Ти си на 39г и ако искаш и детски часовник с жаба може да носиш.
Цялата история с гардероба и тази реакция на жената до теб на мен ми говори за повърхностна натура, която има конкретни изисквания към теб, за да не я излагаш според представите, които има тя. С 2 думи каквото обличаш и носиш ти, тя приема като отношение, което би рефлектирало върху нея. Както кифличките, за които най-важна е марката на дрехи, обувки, аксесоари, а не човека, който ги носи. Изводите си ги прави сам.

# 114
Турлугювеч. Имате ли рецепта за турлугювеч.
В събота съм на първа среща, мисля да взема един буркан.
И пипера, да го беля ли или не.

# 115
  • София
Абуто, разбъркай един миш-маш, че е по-лесно. Важно е да види въпросната, че умееш да готвиш.
И помисли за аксесоарите.

# 116
Аз пък се чудя, дали няма общо с прилепа ... нещо такова ми се върти. Знам ли, Хелуин-тайм, едно-друго.. натам ме води.

# 117
  • nowhere
Може и да греша, но стилът на изразяване  на автора, естеството на проблемите му и неистовата нужда от внимание силно ми напомнят на един друг такъв екземпляр, който наскоро се оплакваше от ужасната си жена, на която чистел мръсните фуги.

# 118
  • София
Турлугювеч. Имате ли рецепта за турлугювеч.
В събота съм на първа среща, мисля да взема един буркан.
И пипера, да го беля ли или не.

Въпрос на вкус, но задължително го измий, преди да го сложиш Laughing

# 119
Не съм чел други подробности от автора, за часовника - не изглежда зле. Поведението на гаджето ти обаче е. Жена на 36 да се фръцка по този начин е крайно грозно, и то не защото часовника не и харесва, а заради желанието и да ти се наложи на всяка цена. Такива неща се пресичат от рано, иначе се превръщаш в чехльо. При следващия скандал за часовника я гониш или я игнорираш с пълно мълчание в продължение на дни, нека си осмисли поведението достатъчно време. Подозирам обаче, че това далеч не е единственият проблем в отношенията ви, ако имам време ще прочета повече по темата ти.

Общи условия

Активация на акаунт