Битовизъм- спор, дреболия или не

• 8 385
  • 213
  •   1
Отговори
# 60
Имате огромен проблем и той не касае часовника. Приятелката ви не се съобразява с вас и вашите чувства. Щом на вас ви харесва, тази вещ е ваша, вие я носите, тя би трябвало да е доволна, не да ви упреква и вдига скандали. Това е поведение на непораснал човек, нищо че е вече родител. Проблемът въобще не е в часовника, и друг път се е цупила за глупости, нали? Представям си с детето си как се отнася. Кошмарно неуважение към вас. Носете си часовника с удоволствие и като го гледате за часа, се замисляйте всеки път дали само не си губите безценните минути от живота си с нея, защото тя не би трябвало да има проблем и със стария ви гардероб първо. Не часовникът, вас не може да приеме. Как е възможно да и поверите и детето си? Това е доста сбъркано. Тя е човек с деструктивен характер, невротичка, как ще се усмихва, като дори със себе си не може да се разбере, а вие очаквате да живеете нормално, че и две деца също. Абсурд. Спасявайте се.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 09:31 от Rumi11111

# 61
  • София
Ми .. часовник... аз не се впечетлявам.
А има ли вариант да е искала да ти купи тя за подарък или вече да ти е купила и затова да настоява да върнеш този?
ММ също носи часовници, аз изобщо не харесвам. Ама грам не ми е хрумнало да гладам каква марка бил или нещ друго.

В този случай може да каже "Еееее, аз ти взех, ето го, избери си, който ще носиш, другия го връщаме", или "Ами на мен не ми допада особено, но щом на теб ти харесва, аз ти взех този за подарък, ако искаш не го носи, ти си решаваш" или нещо подобно, но "Не ме докосвай щом ходиш с този часовник" е неадекватно.

# 62
Чудя се, ако с всички вас да речем бях на първа среща бихте ли ме харесали с този часовник?

Ти сериозно ли вярваш, че жените преценяват мъжете по часовниците? Стига, бе...
Значи купи си нов часовник и дойде в BG-Mamma да сваляш мацки. При това играейки изтърканата роля на горкия мъж, тормозен от проклетата си жена. С идеята някоя закъсала толкова да те съжали, че да ти се върже. Със заслепени от часовника алчни очи.
Ахам, веднага.

# 63
добре, че приятелката ти не харесва мъже с червило...
това не е битовизъм, това е манипулация от нейна страна и безхарактерност от твоя..

# 64
И сексът не върви, нали? Веднъж на високосна? Laughing

# 65
Сега, това че дядо ми имаше абсолютно същия часовник изобщо не е фактор, честно казано, изобщо не бих обърнала внимание. Тази жена звучи като изключително токсичен човек. Винаги казвам на мъжа ми, ако нещо ми изглежда чичковско, но гледам да е така, че да не го засегна и ако нещото наистина му харесва не повдигам темата повече.
Страхувам се, че може би сте във взаимоотношения с манипулатор ("не ми се подчиняваш = не ме обичаш!?") и това са просто ранните симптоми.
Ами, представете си, че на по-късен етап имате проблем и разногласия с възпитанието на децата... Тя за един часовник ще Ви направи луд...

Извинявай, ама някои неща са вечни. Това е часовник със спортен дизайн и не е нужно да се харесва на всеки (аз пък харесвам такива), но в никакъв случай не е отживелица или остарял. То и дънки се носят от 19 век, ама не са остарели, нали?
И изобщо темата не е за вкусове, защото за вкусове не се спори, а за други неща.

# 66
  • София
Каке, ако той се беше похвалил с друг часовник, можеше все някоя да му върже.
Например:

# 67
Явно часовника не много младежки. Според повечето коментари. Чудя се, ако с всички вас да речем бях на първа среща бихте ли ме харесали с този часовник?

Изобщо не мога да си представя, че на първа среща ще гледам какъв е часовникът... Това ме хвърли в тъча, има къде-къде по-важни неща. Какъв е часовникът гледат златотърсачките, но този часовник е за под 200 лева и явно не е такъв. Да не би това да не и харесва? Иначе за парите си часовникът е супер - херметик 100 метра, ставащ за плуване, показва не само датата, но и деня, светещи цифри... Изобщо бюджетно изпълнение на типичен спортен часовник.

П.П. Аз знам идеално критериите на моята "закостеняла" половинка за часовници и затова звуча така компетентно по този тип часовници. На него например посоченият Раймонд Вейл изобщо не му влиза в класациите, защото не харесва механични часовници, а само кварцови, ако са соларни най-добре (никога и за нищо да не се отварят). Да, автоматите минават за по-гъзарски, ама какво от това? На него му е важно, че параметрите им са по-лоши.
Освен това иска херметик над 100 метра, сапфирно стъкло, титаниеви корпус и верижка, ясно различими на тъмно знаци (не само точки и чертички)...  И в никакъв случай да не е хронограф, иска ясно да се вижда колко е часът. В момента въздиша по ей това долу, което макар да не е в мой стил не мога да нарека грозно. Знам го и чак ми е писнало, защото току ми покаже някоя снимка колко добре изглеждал Simple SmileНо му е съвестно да си го купи, защото настоящият му си е съвсем здрав и даже бие по един параметър Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 10:09 от Черна станция

# 68
Чудя се, ако с всички вас да речем бях на първа среща бихте ли ме харесали с този часовник?
Последното нещо, което ще гледам на един мъж, е часовникът. За мен е най-важно да се чувствам комфортно около него.

# 69
Каке, ако той се беше похвалил с друг часовник, можеше все някоя да му върже.
Например:

Съмнявам се нашенските златотърсачки да го оценят, щом не е голям и лъскав Ролекс, ама знам ли, може да са се изучили вече.

От кака си да знаете, сблъскате ли се с кисела и нервна жена, проблемът е в гащите на мъжа до нея. Или в липсата на мъж.

# 70
  • София
ЧС, конкретният модел е над 200 лв., но за разбиращите от часовници е нищо особено.

Какво, права си. Не знам дали да кажа "за съжаление" или "слава Богу". Пък и конкретният, който показах, е сравнително скромен, но е красив, ако ще и дядовски да е.

# 71
ЧС, конкретният модел е над 200 лв., но за разбиращите от часовници е нищо особено.

Ставаше дума за неговия часовник, не за показания от теб. Твоят е над 10 пъти повече от 200 Wink. И знам колко е, защото вчера го намерих за да му видя параметрите. Май беше 160 лева.

Те го те:
https://casioshop.bg/EF-129D-2A

# 72
Синът ми си купи Ролекс, на мен ми се видя , меко казано, семпъл. Той изтъкна някакви аргументи колко бил ценен, как си държал цената  и т.н. Проучвал ги е , решил е. От друга страна, аз нищо не разбирам от мъжки часовници, така че приех мнението му. Не бих изпаднала в бяс, защо точно тоя. Изкарал си е парите, кефи го, защо аз да съм отровната. Чак , да започнеш да обиждаш уж най- близкия си човек , за мен е голям червен фар.

# 73
Как' сийка,
не съм тук да свалям когото и да било. Просто исках друго мнение. Смятам, че това е полезно. И да не смятам, че на първа среща е важно какъв часовник носиш. Просто исках да чуя вашето мнение. Относно часовника, имам възможност и за доста по - скъп. Но исках да е в съотвествие с моите нужди.
Просто, имах кофти период преди 3 години. Раздялата с бившата. От там изпаднах в дупка. След това срещнах неподходящ човек за мен с който бяхме 1 година. После пак бях сам. Преди година срещнах това момиче и се случва пак отново. Опитвам се да давам всичко от себв си за връзката и да се усъвършенствам. Но явно ти се качват на главата.
Искренно се радвам, че ми споделихте толкова мнения. Наистина е полезно. Благодаря

# 74
  • София
Без да съм чела 5те страници - по мое мнение часовникът бива, приятелката ти е кукувица. Направил си грешката да я допуснеш да ти купува дрехи тя и сега си мисли, че може да те контролира за всичко. Така става, ако си застанал в положението на син, а тя на майка, която се грижи за момченцето си. Тея приказки, че не я обичаш, са манипулация.

Общи условия

Активация на акаунт