Студенти в Испания

• 44 907
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Искам да споделя, че сме изключително доволни от фирма Дарби и по- конкретно Марта. Дъщеря ми е приета само в държавни университети. В частни не сме кандидатствали. Марта действа, според това, какво д завършило тук детето и в какъв университет в Испания има шанс.
Това ще да е нещо ново. Крайно време е да се усетят и фирмите, че Испания си е дестинация като всички останали за студенти. Преди 3 години нито в Сервантес можаха да ми дадат инфо, нито където и да било другаде. Като чуеха обучение на испански в държавен университет с Испания и биеха отбой фирмите. Вероятно вашето дете е в държавен, но с английски език и за това са ви съдействали. Ще се радвам, ако има повече фирми, които да работят и дават шанс за Испания. Иначе да, винаги се действа според това какво е учило детето тук и дали има реален шанс да бъде прието. То няма много смисъл по друг начин да се процедира.
Здравейте, може ли да ми кажете какви оценки се взимат за прием в държавни университети.Има ли някъкви допълнителни изпити с  които може да се вдигне бала за прием.

# 211
А дали някое от приетите вече деца е пробвало предварителен прием? Казаха ми, че имало в някои университети.

# 212
  • София
А дали някое от приетите вече деца е пробвало предварителен прием? Казаха ми, че имало в някои университети.
Дефинирай предварителен прием, моля. Тоест не разбирам какво е това животно.

# 213
Дефинирай предварителен прием, моля. Тоест не разбирам какво е това животно.

https://www.uc3m.es/bachelor-degree/admission/application/intern … admission/what-is

Това е ранен прием

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 12:46 от drakon4e

# 214
  • София
Освен по изключителни оценки и тн, трябва цялото семейство да живее в чужбина, поне от горепосочения линк, това обяснява защо не съм се интересувала от този случай. Мерси, полезно инфо бе.

# 215
Още една кандидат-студентска майка се строява в редиците ви. Simple Smile
Идвам от френската тема - дъщеря ми замина преди няколко седмици да учи в Париж, и вече е ред да обърна внимание на номер 2 Simple Smile
Синът ми гледа към Мадрид; избрал е да учи Психология. Още не съм сигурна дали ще кандидатства за обучение на испански или на английски език; владее и двата езика. Той сега завършва Испанската (с португалски), профилите му са математика и физика, които избра по чисто практически причиини - защото са аналитични науки и оценките от тези предмети винаги са в плюс и повишават общия резултат точки, без значение какво ще учи натам детето. Впрочем, сестра му също така действа при кандидатстването си - запозна се какво й трябва за Париж и в края на 10 клас записа аналитични профилиращи, за да са й в полза при кандидатстването й в 12ти клас. Инак младежът през май взе Деле, В2; чини ми се, че зимъска ще се бори да вземе и С1; английският му е пръфишънси и е много по-силен там, та нищо чудно да избере да учи на английски; ще видим.

Сега ви открих и тепърва ще ви чета детайлно, с разбиране, водене на записки и кликане по линковете. 100% скоро ще започна и с въпросите Simple Smile
И също да благодаря на стопаните на темата. Френската е много практически ориентирана и дамите са супер помагащи, та се надявам и тук да е така. Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 10:13 от majceto

# 216
Освен по изключителни оценки и тн, трябва цялото семейство да живее в чужбина, поне от горепосочения линк, това обяснява защо не съм се интересувала от този случай. Мерси, полезно инфо бе.

Касае си условията за ранно кандидатстване - не касе семействата на кандидатите.
Самата секция на официалния сайт така се казва.
Отделно има изисквания, ако ще кандидатствате за финансова помощ - но това си е в отдлена секция и няма общо с ранното кандидатстване

# 217
Искам да споделя, че сме изключително доволни от фирма Дарби и по- конкретно Марта. Дъщеря ми е приета само в държавни университети. В частни не сме кандидатствали. Марта действа, според това, какво е завършило тук детето и в какъв университет в Испания има шанс.
Това ще да е нещо ново. Крайно време е да се усетят и фирмите, че Испания си е дестинация като всички останали за студенти. Преди 3 години нито в Сервантес можаха да ми дадат инфо, нито където и да било другаде. Като чуеха обучение на испански в държавен университет с Испания и биеха отбой фирмите. Вероятно вашето дете е в държавен, но с английски език и за това са ви съдействали. Ще се радвам, ако има повече фирми, които да работят и дават шанс за Испания. Иначе да, винаги се действа според това какво е учило детето тук и дали има реален шанс да бъде прието. То няма много смисъл по друг начин да се процедира.
Здравейте, може ли да ми кажете какви оценки се взимат за прием в държавни университети.Има ли някъкви допълнителни изпити с  които може да се вдигне бала за прием.

Зависи в коя област ще кандидатства детето. Моето дете имаше два предварителни КСИ в БГ, които не ни послужиха, тъй като испанците смениха правилата за прием през тази година. Нашия консултант действаше индивидуално за всяко дете. Моето е от МГ и това помогна за образуването на бала плюс матурата по английски и разбира се и дипломата й. Ние кандидатсвахме изцяло за английска програма. Но за всяка област е различно.

Относно мненията за испанско говорящи преподаватели по английски програми:
В Карлос 3, дъщеря ми споделя, че всички преподаватели говорят перфектен английски и няма никакъв проблем при воденето на лекциите.

Относно НИЕ:
Регистрация в общината :
- Лична карта
- Договор за наем (или с хазяин лично)
- Бележка от университета, че си записан (вади се онлайн)
И сега чакаме да излезне

Относно личен лекар:
- След по-горните стъпки (не ни искаха НИЕ) и европейска здравна карта се отива  в поликлиниката  (желателно с испанско говорящ)  за записване на личен лекар (дори ни казаха, че можем да го сменим, ако смени града)

Относно карта за транспорт за Мадрид и област:
Отидохме БЕЗ ЗАПАЗЕН ЧАС на метро станция "Опера". Изисква се лична карта. Има 2 опашки. Едната с час и другата без час. Взехме карта БЕЗ ЧАС, и с късмет.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 22:41 от bvb

# 218
Искам да споделя, че сме изключително доволни от фирма Дарби и по- конкретно Марта. Дъщеря ми е приета само в държавни университети. В частни не сме кандидатствали. Марта действа, според това, какво е завършило тук детето и в какъв университет в Испания има шанс.

Зависи в коя област ще кандидатства детето. Моето дете имаше два предварителни КСИ в БГ, които не ни послужиха, тъй като испанците смениха правилата за прием през тази година. Нашия консултант действаше индивидуално за всяко дете. Моето е от МГ и това помогна за образуването на бала плюс матурата по английски и разбира се и дипломата й. Ние кандидатсвахме изцяло за английска програма. Но за всяка област е различно.

Относно мненията за испанско говорящи преподаватели по английски програми:
В Карлос 3, дъщеря ми споделя, че всички преподаватели говорят перфектен английски и няма никакъв проблем при воденето на лекциите.

Относно НИЕ:
Регистрация в общината :
- Лична карта
- Договор за наем (или с хазяин лично)
- Бележка от университета, че си записан (вади се онлайн)
И сега чакаме да излезне

Относно личен лекар:
- След по-горните стъпки (не ни искаха НИЕ) и европейска здравна карта се отива  в поликлиниката  (желателно с испанско говорящ)  за записване на личен лекар (дори ни казаха, че можем да го сменим, ако смени града)

Относно карта за транспорт за Мадрид и област:
Отидохме БЕЗ ЗАПАЗЕН ЧАС на метро станция "Опера". Изисква се лична карта. Има 2 опашки. Едната с час и другата без час. Взехме карта БЕЗ ЧАС, и с късмет.

Аз да питам пак за това НИЕ. Бяха пуснати линкове , четох доста и се обърках още повече. Според прочетеното от мен се ходи в полицията в имиграционни , но явно е за други случаи, не за нашите студенти. Може ли да споделите къде запазихте час и оправихте ли се на английски или трябва да търсим испански говорящ . Благодаря

# 219
  • ново
НИЕ се вади за всички на едно и също място - полицията. Записва се час предварително, носят се нужните документи. Може да ви излезе час за другия край на града, ако не ви устройва продължавате да търсите само за вашия регион.  Според дъщеря ми (за Барселона специално и за нейният случай) служителите почти не говорят английски и ако не знаеше испански нямаше да се справи.
Може да ползвате посредник, ако не знаете езика.
Всичко, което пиша е конкретно за Барселона. Не разбрах вие за къде се интересувате.

# 220
  • София
Линкът за цяла Испания за записване на час за НИЕ е един и същ. Пуснала съм го няколко страници по-напред в темата. Избирате област, населено място и тн. Може да извадите в друго населено място, в същата област бялото НИЕ (зависи къде ви излезе свободен час). Вади се в полицейско управление, както са писали по-горе (при имиграционни се ходи, ако не сте от ЕС). В полицията не говорят много английски или не желаят, но съдействат и обясняват. Ако ще вадите зеленото НИЕ за постоянно пребиваване, там си трябва език, защото разпитват какво учите, в кой кампус сте (младежът го бяха питали колко съквартиранти има в квартирата и каква специалност учи, някакви неща, за да го проверят да не би да е нелегален Simple Smile ) Ако вадите само НИЕ като номер гледат документите и толкоз. (комунидад Валенсиана)
п.п. ако някой е ползвал фирма за вадене на НИЕ, то може да я сподели тук (, за да е полезна на други), защото когато на нас ни трябваше излизаха много, но така и не се престраших да ползваме някоя, защото прецених, че им нямам доверие. (все пак работят с лични данни и тн)
п.п. няма 80 теми, има само една, а ми прави впечатление, че масово не се чете (15 страници са все пак Simple Smile )

# 221
  • ново
Оставам с впечатление, че повечето студенти са в Мадрид и Валенсия, а аз имам инфо за Барселона. Дано не се счете за реклама, но на дъщеря ми и нейния приятел им беше от голяма полза сайтът  “За Барселона”.

# 222
Здравейте! Много благодаря за изчерпателната информация, която споделяте! Моята девойка е 12 клас и се е насочила към кандидатстване в Гранада. Започвам проучване в тази посока :о). Случайно видях, че Космо организират утре в хотел Хаят форум за чуждестранно образование.
https://cosmostudyabroad.com/izlozhenie-za-obrazovanie-study-abroad/

# 223
Здравейте! Много благодаря за изчерпателната информация, която споделяте! Моята девойка е 12 клас и се е насочила към кандидатстване в Гранада. Започвам проучване в тази посока :о). Случайно видях, че Космо организират утре в хотел Хаят форум за чуждестранно образование.
https://cosmostudyabroad.com/izlozhenie-za-obrazovanie-study-abroad/
Много добре е организиран сайта на университета в Гранада. И самият университет е величествен), а библиотеката приказка. Много приятен  избор.

# 224
  • София
от голяма полза сайтът  “За Барселона”.
Има различия, да, но поради липсата на такъв сайт за Валенсия, "вашият" ми беше много полезен. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт