На море в България 2024 г.! - Тема 1

• 80 754
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • В.Търново
Завърнахме се днес от почивка 5 нощувки в хотел Тиара Бийч. Двама възрастни и синът ни на 14г,  т.е. трима възрастни в двойна стая, гледка море, с изискване висок етаж. Резервацията ми я потвърдиха на 6 декември 2023г. Пристигнахме в хотела на 12 август към 12:30ч. Посрещнаха ни с поздрав на немски. Имаше точно 1 място на паркинга на хотела и извадихме късмет. Платихме 100лв паркинг за 5 дена веднага на рецепция. Попитах на кой етаж ще бъдем и ни съобщиха 2 етаж, при което запазих самообладание и с равен тон заявих, че имаме изискване висок етаж. Жената на рецепция ми заяви, че няма стаи, а аз отговорих, че за това съм резервирала от началото на декември, за да ми се спази изискването за висок етаж. За 15 години винаги са ми спазвали изискването, където и да сме ходили и никога не е било повод за коментар с рецепция. Тя вдигна телефона и директно заяви да се оправи допълнителното легло. Попитах корекцията за кой етаж ще бъде и ми заяви със студен тон 5 етаж. Всъщност имаше свободни стаи в хотела, но може би високите етажи ги пазят за чужденците, които мисля бяха около 90% от почиващите. В хотела имаше предимно немци, поляци, англичани, по-малко румънци и украинци.Трябваше аз да попитам дали може да започнем обяд и ми каза, че може ние да решим. Сложиха ни гривните и ни обясни кога са храненията, като ми заяви, че разбира, че съм била вече гост на хотела. Grinning  Което не е така, но не знам защо реши това. Отидохме на обяд и като се върнахме стаята беше готова. Може би беше към 13-13:10ч.
Като цяло хотела е добре почистван, стаята също. Допълнителното легло е разтегателен фотьойл, който не беше много удобен. Спалнята е от две единични легла, лесно се раздалечават, така че някой, ако реши да слага малкото си дете по средата да го има предвид. Чаршафите се сменят често, единия път от една рана на синът ми капнаха 3 капки кръв и смениха чаршафа отново на другия ден, кърпите се сменяха много често. Обаче пък единия път чаршафа плик с шалтето на синът ми беше с дупка. Grinning Има в стаята кафемашина Спетема, зареждат всеки ден кафе Спетема, пакетчета чай, захар, голяма минерална вода, но не сме я ползвали нея.Хладилника е в гардероба, има сейф с допълнително заплащане, по телевизията няма БТВ и Нова ТВ, само канал 1,2,3 , детски канали и някои други, не са много като избор.В банята редовно зареждане на тоалетна хартия, душ гел, шампоан, течен сапун. От почистването нямам забележки. Камериерката беше от нашето малцинство, но учтива, много тиха и работлива жена. За 6-те дена всеки ден беше там, не знам дали въобще е имала почивен ден жената. Климатика е централен, но не охлажда достатъчно.Има комарници на терасите, сушилник за дрехи, маса, два стола, пепелник.
Персонала към ресторанта и баровете са с дръпнати очи, не разбрах от коя държава са, но са тихи, работливи, възпитани, не са нахални. Не знаят български, някои дори английски, но това не ме подразни, защото се виждаше, че наистина са възпитани и работливи.
Басейните се почистват сутрин. Край пързалките на хотела само един от спасителите гледаше и правеше забележка, другите си гледаха в телефоните или си приказваха с други и съответно нямаше добър контрол. Вчера  имаше едни нахални румънчета и едното накрая си е разбило главата, но точно как е станало на пързалките не е разбрал моя син. Аниматорите нито веднъж не дойдоха до басейна с пързалките да викат деца за играа, при положение че точно там имаше повече струпване на деца.
Междинната закуска на пул бара не е кой знае какво, наденици, твърди гофрети, домати, краставици, пица, пастички от ония малките като хапки, на нас ни харесваха, защото не са със сметана, а някакви кремове. Пакетиран сладолед с клечка на Изида се предлага на междинната закуска до пързалките и отделно на бара на големия басейн. насипен сладолед в ресторанта на основните хранения.
На входа на ресторанта винаги стои на пост някой от персонала. Поздравяват на немски. Ресторанта не е малък, терасата също не е малка.
На закуска никога не предложиха пържени филийки, банички или някакви кифли. Никога. За първи път виждам такова нещо. Предлагаха мини палачинки, яйца варени, бъркани или омлет приготвен пред очите ни на плоча, пържен бекон, гъби, зърнени закуски, течен шоколад няколко вида, зеленчуци, кекс, бутер закуски, веднъж си взех една с парченца ананас, може би, въобще не ми хареса, принцеси препечени със салам и кашкавал, сирене.
За обяд и вечеря по 2 ястия, като едното само е със сос, но понякога и двете сухи. Ориз или печени картофи или някакви задушени моркови, скара като някой път отвратителни кебапчета, или кюфтета, пилешки шишчета-те бяха не лоши, или наденички, пържени картофи, супи, но не съм ги гледала какви са, всеки път на обяд имаше таратор. Веднъж имаше миди за вечеря, вчера имаше скариди. Всяка вечер макарони или спагети с допълнителен сос. Спагетите безвкусни. Веднъж за вечеря имаше към 7-8 вида сирена и кашкавали, на другата вечер дори един вид сирене нямаше. Не им знам политиката, но веднъж нещо го дават в изобилие, после го няма с дни. Същото и със салатите, някой път разнообразие, друг път не толкова, разядки за вечеря. На обяд и вечеря плодове, пастички, вечер някакви торти, кремовете са им хубави, както писах. Вечерите им бяха по-добри от обядите. Определено и тук се преработва останала храна.
За анимацията не са толкова активни. Не сме участвали.
Като цяло хотела е добре поддържан, общите части са чисти, ресторанта също.
Хотела реално е първа линия зад дюните. Минава се през дървени скари, има може би 300м.Свободния плаж е точно пред пътеката почти до хотел Бургас Бийч.
В Сл.Бряг сергиите и магазинчетата ми се видяха евтини. Ходихме две вечери до Несебър, там е доста по-скъпо.
Ще пусна малко снимки след малко.
Като се разхождахме из курорта реално е само бетон и сергии и магазинчета, луна парк.Няма нищо за разглеждане.Според мен нямаше толкова блъсканица, в Несебър видях доста повече хора, може би, защото уцелихме празника на града. не ми хареса курорта, разхвърлян, наблъскани сергии. Само името му е голямо. Grinning Огромни бетонни хотели, наблъскани един в друг. Може би бих отишла пак в курорта, но в друг хотел, евентуално Бургас Бийч. Моят син си хареса визуално хотел Барсело, който е точно до Тиара бийч и Хотел Планет. Като съпоставя всички хотели, които успях да видя в курорта, предвид местоположението на Тиара Бийч зад плажа точно, добрата хигиена в хотела, работливия персонал, поддържаните градинки и общи части, приемливата цена за това качество  бих препоръчала хотела на приятели, но не знам дали бих повторила, заради курорта и странната им политика на предлагане на видовете храна и ястия в ресторанта. Като знам 2020г в Албена в хотел Боряна какъв смях беше в ресторанта и хигиената....тука беше много добре.

Двойна стая-море/ всъщност се оказа странично море /
Скрит текст:

Ресторант, храна, басейни.
Скрит текст:

Морето беше с чиста вода, първите 2-3 дена като че ли малко по-навътре ми зеленееше водата, малко към мътно жълто към зелено. Много странно. На плиткото нямаше проблем.
Редактирам се да добавя, че на басейните почти нямаше намятани кърпи. За този голям хотел може би се виждаха към 10-ина кърпи сутрин към 8:30ч. има много шезлонги, предостатъчно и винаги се намира място дори да се иде в пикови часове.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 18:52 от Русалка_1

# 661
Здравейте, копирам поста ми от Приморско 2024 и тук, тъй като виждам, че сте по-активни.
Отиваме в Приморско утре за първи път. Ще почиваме в Пламена Палас, където има само закуска. Ако някой е ходил този сезон в Приморско, може ли да ми сподели мнение за:

1. Хубави места за хапване (обяд и вечеря) с качествена храна и без много джангър вечер. Не с цени в небесата, ако е възможно Money
2. Мнения за Пламена Палас.
3. Как е на Северния плаж? Той ни е близо и там ще ходим.

Най-важна ми е точка 1, тъй като аз съм се тровила много с храна по морето и имам обица на ухото.
Благодаря предварително! Hug

# 662
  • В.Търново
Ресторант Анита до Северния плаж готвят вкусно, но трудно се намират места. Северния плаж не е лош.Южния е по-плитък, но и на северния ще си изкарате хубаво, там е малко по-бурно морето.Ако на северния плаж има червен флаг, на южния може да е жълт.

# 663
Някой има ли скорошни впечатления от семеен хотел Свети Петър в Св.Св.Константин и Елена?

# 664
Кой плаж в Равда бихте препоръчали? Била съм на Олимпийските надежди и не ни хареса, има ли въобще по широка и хубава ивица в Равда?

# 665
Няма. Има в Слънчев бряг широка....Simple Smile

# 666
Има ли някой в Поморие в момента,как е времето, явлението заснето в Несебър и Слънчев бряг с изхвърлените водорасли проявило ли се е и там?
Ветровете как са и какъв е флага по плажовете? Много благодаря!

# 667
Наближава моята почивка в Несебър и това с водораслите леко ме отчайва😄
Да попитам тези, които са се придвижвали с автобуси, автогарата е в Стария град така го разбирам, а Хотел Арсена в новия град.
Въпроса е с какъв автобус се ходи от Стария до Новия град?
Може да ви звуча като пълен индианец , но ще се радвам да ме упътвате.
Предварително благодаря😘

# 668
Има автобуси, номер 2 по спомен който отива до Сл.бряг, минава близо до хотела ви...после през кв.Черно море и до Слънчака....

Хващали сме го от спирката ние срещу Виго хотел, когато ходихме до Слънчака.

Другите за Слънчака минават през горната част на града и няма да ви вършат работа...ще спрат по-далеко от номер 2.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 19:09 от teta75

# 669
Има автобуси, номер 2 по спомен който отива до Сл.бряг, минава близо до хотела ви...после през кв.Черно море и до Слънчака....

Хващали сме го от спирката ние срещу Виго хотел, когато ходихме до Слънчака.

Другите за Слънчака минават през горната част на града и няма да ви вършат работа...ще спрат по-далеко от номер 2.

Благодаря ви много😘😘😘

# 670
  • София
Автобусите до Поморие и Бургас също спират там, спирката е Горубсо.

# 671
Те ще трябва да слязат на следващата или по-следващата, че хотелът им е по към кв.Ч.море...
След училището някъде...
Ето на картата..лявата червена точка е Арсена, ако не бъркам хотела, дясната е спирката където ул.Л.Каравелов се слива с ул Ив Вазов, там е първата спирка след началната на автогарата в стария град. След нея има още спирки..вижте коя ще ви е удобна точно...

# 672
Здравейте, тази година ще почиваме в Созопол. Ще сме настанени в началото на Стария град. Дайте ни насоки и предложения за хубави и с по-народни цени заведения. Наши познати ни наплашиха, че Шопската салата масово е 18-19 лв. Това за мен е лудост. А ние сме компания, която обича да хапва 😆

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 12:01 от Amy^Lee

# 673
Виж в темата за Созопол, коментирано е, прочети темата и ще намериш отговори за заведенията.
Знам, защото почивахве там и изчетох двете последни теми.

# 674
Завърнахме се с майка от Къмпинг Каваци!
Най-прекрасното място за почивка на света!

Наехме бунгало за двама - за 80лв - Най- чистото и спретнато, което съм виждала! То включва *вътре:
- санитарен възел - изключително чист, немалък!
- 2 легла - спретнати, прекрасни
- вентилаторче
- хладилник
- отвън маса и столчета
- в цената се включва и безплатен паркинг за колата Ви! (но ние нямаме такава)

Къмпинга се намира под прекрасна горичка, която пази от слънцето.Видяхме даже и катеричка на дървото над нас. Близо до плажа. Нашето бунгало буквално беше на няколко метра от плажната ивица. Сутрин усещахме приятен бриз и аромата на морето, докато си пиехме кафето отпред на масичката.

*Наблизо има и магазинчита за храна и всичко необходимо на прилични цени (даже по-ефтини от Кауфланд).

*Бунгалата имат и опции за 4-ма. Също каравани и други
И малко снимки:
*Не съм направила снимки отвътре, но на официалният им сайт има, и са реални!

Това е гледката през прозореца ни сутрин: Зад дюната е плажът:

Пътеките между Бунгалата:

И на няколко метра от бунгалата - Безплатният Плаж, до който има и платен такъв.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 20:40 от AniNe

Общи условия

Активация на акаунт