Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 57 120
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
Фт3 и ТАТ, просто е добре да се гледа цялата картина, но не вярвам те да имат отклонение при хубав резултат на другите.
Страхотен въпрос! Същото ме попитаха и в лабораторията! Аз подадох бележката на моя лекар- иска тези три хормона. Нямам идея!
Кои са другите два?! Освен да ги пусна на своя глава.... знам ли! Като ме попита лаборантката, трябваше да и кажа- пускай всичко, ама пуста несигурност..... слушам какво е назначил лекаря!
Напълно наред изглеждат, само защо липсват и другите 2 хормона на щитовидната?
Момичета, това ми са изследванията на щитовидната жлеза. Моля, който разбира да коментира! Знаете, че съм след неуспешен опит, с един ембрион,  който не удържа до бластоцист.

# 706
Varna2020, може ли да споделиш къде ходиш на акупунктура?
Ако сметнеш, че ще е спам или реклама, може и на лични.

Също и други, които са пробвали акупунктура за подобряване на репродуктивна функция и са доволни, моля да споделят.

Да пишат момичетата, които имат опит в Турция.

Някъде четох, но не помня къде дали тук из групите, че в някои клиники в Турция, можели и без брак..

Направо, задай този въпрос в групите за Турция.

За Турция ИВФ Брюксел когато бях не ми искаха брак края на януари. Макар че правих само екзозоми там. Но се предполага и че ще правя инвитро. Правят и прп и екзозоми но не и стволови клетки. И са по евтини от Маслак. Инвитрото е 3250. плюс замразяване и пид екстра. Не правя реклама само споделям. Много доволна бях от всичко.

За Турция Аджибадем да силни стимулации, недоизпипани, грешки, изпуснат фоликул,и още мога да кажа. Аз не съм доволна. На други преди мен не са се осирали толкова. Не знам избирателно ли е и защо така.

Естествен цикъл с лека стимулация тип кломифен или летрозол може би и малка доза перговерис примерно след летрозола. Тук четох сенкова е ок с този тип. Другите Бг клиники са леж или не им се занимава.

За добавки.......Комбинация от няколко както казах пия аз. И тъй като съм молекулярен биолог си направих сама това което смятам че ще е ок след четене на хиляди научни изследвания и статии. Поне 3 месеца минимум. НАК,Аргинин,За митохондриите- натурал фактор регенер лайф.витамини на лайф екстеншън,Астаксанитин,пкк,убикинол,нмн, ресвератрол,крил омега,алфа липоева,глутатион, ерготионин.Гледай марките да не съдържат други излишни вещества тип силикон диоксид,магнезиев стеарат.

Акупунктура за твоя проблем поне 2 в седмицата за месец също помага за добро кръвоснабдяване. Ако е добър може да ти даде билки китайски които са научно доказани че действат пак от научни изследвания. Моите една по една ги четох че не вярвам все.

Храната също по малко млечни,захар не, тесто не, пакетирани не. Жива храна и чиста. Сега има фермери много навсякъде с по чиста храна. Аз пих детокс на драгон. Зеленчуци много и рибни.Телешко най вече и тн.

Кипър и Турция си е стресово с работа и пътуване. Там на място си е почивка.

И най важното без стрес колкото може!

И все пак......ти си решаваш как и колко да се бориш. Всички имаме лимит и не може вечно да пробваме. Това сама трябва да решиш. Донорската е ясна и лесна в Кипър или Украйна все ще стане бързо.

# 707
За София и аз мога да споделя мнение за две различни места за акупунктура и два коренно различни подхода, дали има ефект мога само да гадая все още. Пишете ми на лично, за да не става реклама.

# 708
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ще се радвам и аз да споделите местата за акупунктура с репродуктивна насоченост. Не мисля, че е реклама, обратно - полезен споделен опит, а вече всеки си има глава на раменете да проучи и прецени Simple Smile

Аз ходя при Гергана Марковска в Салус, но съм минала само две процедури засега и не мога да споделя резултат все още. Със сигурност ми се отразява добре на цялостното състояние, например започнах да спя много добре.

# 709
И аз моля, който може да сподели места за акупунктура. В момента това търся. На мен Салус ми е далече. Благодаря!

# 710
DejaE

Аз съм от Варна и ходих тук в един център за китайска медицина. Завършили за китайска медицина в Китай баща и син. Бащата е професор. Добри са. Там ми предписаха и билките китайските да пия 2 месеца. Тя акупунктурата не знам дали помогна. Осигурява приток на кръв и тн. Което си е важно.Имах и от онези камъни топлите. След нея бях на преглед имах 3 фоликула с добри размери пък и амх се дигна малко и ми каза доктора че размерът на яйчниците е нормален като преди това единия беше смален. Това в Турция. Тук лекарката каза двата са смалени без да ги мери. На кой да вярвам не знам ама клоня към Турция поради техниката пък и пред мен на екрана ги мери и аз с очите си видях че са 3,3 см. Акупунктурата я правят много в америка.Там всяка втора да не кажа всяка това прави. Изчетох доста научни статии в pubmed researchgate и тн за да видя дали си струва, аз току така нещо не го правя, изчитам научните и тогава. Но няма и да навреди. Като цяло има доста добри резултати по статиите в комбинация с китайски билки. Все пак имат 3000 г история китайците в медицината. То и ние в Бг имаме билки де. Но аз и храна смених и добавките се понатрупаха така че е трудно да се каже но като цяло е помогнало според мен. Може би всичко заедно в комбинация.

Да споделя нещо Aimee Raupp Instagram когато имате нужда от нещо положително. Много позитивни постове както и говори за много доктори и обяснява кое е ок и кое не. Сега дали ще ви помогне е друг въпрос но много мотивираща и вдъхваща кураж.

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 09:43 от varna2020

# 711
Момичета, здравейте! Пиша за пръв път в темата и много се чудех дали да го направя, но се надявам да ми дадете някаква надежда като по-запознати. Малко за мен. На 39 и 2 месеца, без партньор. Наскоро бях при Станулов. Мнението ще запазя за себе си. Той ми каза, че имам добър резерв и имам още няколко месеца, ако искам да замразявам яйцеклетки. Дотук добре. Въпросът е, че съм също и с хипопластична матка. Баща ми е лекар и в общи линии ми каза, че мога да забравя за дете. Има ли някоя с подобна диагноза или да е чувала за успешна бременност на жена с такава диагноза? Ако кажа, че съм отчаяна, е доста меко казано. Осиновяване не влиза в плановете ми. Благодаря на всеки който ме изчете!

# 712
Момичета, здравейте! Пиша за пръв път в темата и много се чудех дали да го направя, но се надявам да ми дадете някаква надежда като по-запознати. Малко за мен. На 39 и 2 месеца, без партньор. Наскоро бях при Станулов. Мнението ще запазя за себе си. Той ми каза, че имам добър резерв и имам още няколко месеца, ако искам да замразявам яйцеклетки. Дотук добре. Въпросът е, че съм също и с хипопластична матка. Баща ми е лекар и в общи линии ми каза, че мога да забравя за дете. Има ли някоя с подобна диагноза или да е чувала за успешна бременност на жена с такава диагноза? Ако кажа, че съм отчаяна, е доста меко казано. Осиновяване не влиза в плановете ми. Благодаря на всеки който ме изчете!
Това, което прочетох, ми беше много полезно. За жалост, обаче, не мога да ви помогна. Желая ви успех!

# 713
Въпросът е, че съм също и с хипопластична матка. Баща ми е лекар и в общи линии ми каза, че мога да забравя за дете.

Не знам какво е хипопластична матка, предполагам нещо не се разтяга добре.
Но имам роднини лекари, та ви съветвам да се консултирате със, ако трябва 10 доктори, но да не са ви роднини.
Успех!!

# 714
  • гр. София
Въпросът е, че съм също и с хипопластична матка. Баща ми е лекар и в общи линии ми каза, че мога да забравя за дете.

Не знам какво е хипопластична матка, предполагам нещо не се разтяга добре.
Но имам роднини лекари, та ви съветвам да се консултирате със, ако трябва 10 доктори, но да не са ви роднини.
Успех!!
Аз щях да напиша същото, баща ви репродуктивен лекар ли е?

# 715
Доколкото прочетох хипопластичната матка е тъй наречената матка, която е по рождение по-малка. Тоест с по-малък размер или с неправилна форма. Но, тъй като съм си читанка  се ровя нон стоп в чуждите форуми, чета, че има жени, които забременяват дори и с такава патология. Пише, че забременяването, по-скоро имплантацията може да е по-трудно и че рисковете за хабитуални аборти са по-чести. Но, това не означава, че бременност не може да настъпи. Аз също бих посъветвала да се вземат още няколко мнения и разбира се, поне едно-две на консултация в чужбина. За това си има и безплатни кампании он лайн, по време на които може човек да се зареди с един файл / снимка на матката си и директно да стреля с конкретен въпрос. Аз лично, не бих се доверила само на един-двама репродултивни специалиста, особено тези, които се водят " величия ".

# 716
https://www.bg-mamma.com/?topic=465335
Има такава тема.  Може да Ви е полезна и успех!

# 717
Баща ми не е репродуктивен специалист. Чудя се при кого да си запиша час от тукашните лекари. Към момента съм се спряла на Сенкова. Иначе темата я знам и писах на авторката, но не ми отговори.

# 718
  • Be realistic - plan for a miracle.
Бг-леля, майка ми е с такава матка. И наистина е забременяла малко по-трудно, износила е лежейки за задържане и накрая е родила мен. Като тук говорим за период отпреди 30+ години, във време, в което не е имало достъп и до 10% от помощта и опциите, които ги има сега! Според мен баща ви повтаря заучени неща от прашасали учебници от неговата младост. Изцяло и тотално не съм съгласна. Потърсете информация за алтернативни начини за подкрепа на репродуктивните функции - акупунктура, физиотерапия, Боуен, аюрведа, и други. Ще стане.

Цитат
Той ми каза, че имам добър резерв и имам още няколко месеца, ако искам да замразявам яйцеклетки. Дотук добре.

Не познавам д-р Станулов. Но ми се струва странно да обяви, че "има още няколко месеца", тъй като едва ли е врачка Simple Smile Никой не знае резерва кога и как ще приключи окончателно, особено при условие, че преди това е казал, че е добър.

Също, надявам се сте изкоментирали с него, че замразяването на ембриони, не яйцеклетки, е по-добрият вариант, ако ще се замразява нещо. Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 10:41 от Sway

# 719
Не познавам д-р Станулов. Но ми се струва странно да обяви, че "има още няколко месеца", тъй като едва ли е врачка Simple Smile Никой не знае резерва кога и как ще приключи окончателно, особено при условие, че преди това е казал, че е добър.

Хахахахааха именно !!! Всеки да си направи заключения коя какъв е. Хахахаха маг Станулов.
Но, доста често чета за някакви специалисти, при които доста мацки ходят. Записването било много трудно, но били специалисти. Така ли е - нека други, които са ходили при тях да потвърдят - Ковачев ( или Калчев беше ? )  и Сигридов ???
Дали те не могат да се изкажат също ?

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 11:47 от BlackCat12

Общи условия

Активация на акаунт