Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 760
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Д-р Станулов каза ли ви, че при 43г. и 43+, шансът ни е едва 1% като причината е хромозомни аномалии на яйцеклетките и оттам ненадежден ембрион. На тази възраст ни е нужно по-скоро чудо, не че е невъзможно! Дано всяка от нас сбъдне своето чудо! АМИН!
А, на въпроса дали да правиш трансфер, аз бих направила.... нищо не губиш, може пък това да е твоето чудо! Желая успех от Heart
Здравейте ,на 43 години съм с един неуспешен опит инвитро /в клиника Малинов-свеж трансфер/и към момента към клонящ евентуално и втори неуспешен /в клиника Афродита/.Тази седмица ми бе пункцията.Равносметката 7 извадени яйцеклетки на пункцията, две АУТ на първите 24 часа,5 оплодени - 3 от тях спряли развитие на 5ти ден ,1 читав замразен ,но не ставаш за ПИД и последният го чакам да видим дали ще оцелее  утре .
Питането ми към вас е някой сблъсквал ли се е със становището "ембриона се развива ,но не става за ПИД"?
Чудя се дали въобще да правя ли трансфер . ???!!!?

Като инфо пациент съм на доктор Станулов в клиника Афродита.Всички хормонални показатели сами в норма,нямам липса и дефицит на витамини.Нямам проблем с щетовидната жлеза,нямам тромбофилии,нямам ендометриоза .Единствено при имунологиичната биопсия ми излезе завишено ниво на Т клетки,където доц.Михайлова ми изписа медименкатозно лечение да се започне преди самият трансфер ....Но честно казано някъде си изгубих вярата,че нещо въобще може да се случи ....

На Станулов, бих казала, че в Турция на 43г, забременяват не особено трудно... Познавам 2 в Бахчеджи лично и чета за други... Едната от първи път-бяхме там заедно, другата от втори опит... 43 в Турция не е проблем...

# 106
Хммм интересна дилема....Едни нямат пари, ама си ги изхабяват, при неправилните лекари ( или при такива които толкова си могат ). Други, са заделили нещо, но и те са се " излъгали " вярвайки, че може би този път ще се получи.
Истината е, че и аз съм на предела на възможностите си, а Бог ми е свидетел, какъв силен характер имам, през какви препядствия съм преминала и какво съм постигнала сама...Но, се изморих. Без партньор, е адски трудно, не само заради финанси, но и заради психика. Психика, която хем тежи, за това, че не стават нещата, но и заради това, че няма кой да те подкрепи. Няма и с кого да си кажеш, леле какво ще правим сега. Никога до сега не съм го казвала на висок глас, но сам, човек е мног трудно в този живот. Аз , направих своя избор и не се отказвам от него - това беше най-доброто ми решение. Но, оставяйки на 37-38г сама, тепърва да градиш живота си отново, да се бъхташ да си търсиш нов партньор е ужасно трудно. И така.
Съветвам, тези, които са издумкали парите, да спестят или да си направят приоритети,от какво могат да се лишат, за да " инвестират в себе си ". Не, препускайте поне един опит в Турция примерно, заради това, че в Бг сте ги изгърмели.
За Кипър, една позната, която и тя е по нашия път се опари доста. Да, сподели, че отношението било много по-различно от това, което имаме в Бг. Обясни и какви са условията. Но, каза, че са я претупали. И дори се покри за няколко месеца, не искаше да говори с никого. И мен това ме отчая. Защото, и аз бях претупвана и в Бг - си викам, егати сега да ходя и в Кипър, за да ме претупат и там ?? Но, може би това е грешка, от моя страна - може би трябва сама да си направя тези изводи.
Колебая се, лакатушкам се и като няма някой, с който да обсъдиш за и против,понякога се изгубваш.
Изморих се, не искам да си казвам, че това беше последният ми път, но съм много близко да се откажа. Преминавам през тежък житейски момент от извесно време и трябва да стискам зъби. Но, ми е трудно.

Успех на всички в тази ужасяващо трудна битка. Нека и тази 2024г, която се задава да е по-добра, по-успешна, по-мека, защото 2023 беше ужасна година, поне за мен.

# 107
BlackCat12, да спестявам,  ама да съм на твоята възраст, а аз на 44г. - закога да спестявам Head Band
Дай Боже наистина на всяка да ни се случи чудо!
Поздравявам те за силите, които влагаш в своята битка и повярвай, всяка от нас преминава през много трудности и това, което пожелавам на всички ни е кураж!

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 09:56 от patencce1

# 108
BlackCat12, силна виртуална прегръдка ти изпращам! Heart

# 109
Здравейте, всички. Извинявайте, ако е извън темата, тъй като успехът е с ДЯ и не е моят личен опит, но понеже се споделя кой къде е успял след 40 г. се сетих за моя позната, която е без партньор и на 42 г. направи успешен опит в тази клиника в Испания https://www.ivf-spain.com/en/
Всичко е станало за 3 месеца след 2 години опити в България. Желая успех на всички.

# 110
При нас проблема е моя намаляващ яйчников резерв,но този месец станах на 43 г. няма как да е кой знае колко голям...TSH хормона много леко над 2,преди има няма 10 дни беше 2,07.До тук правих 1 стимулация,и да,много в трудно когато не само се самофинансираш ,но и не знаеш къде и при кой лекар да идеш.Там където бях се почувствах претрупана.Тук прочетох че може да се приемат хранителни добавки за подобряване качеството на яйцеклетките.А в клиниката бързахме че резерва ми заминава и каква е равносметката?! 7 фоликула,5 яйцеклетки,3 оплодени и само 1 бластоцид който след ПИД излезе че не е генетично здрав.И сега ме гложди дали не трябваше да пия добавки преди стимулацията,дали не трябваше да съм по-дълъг протокол,имам дефицит на витамин Д,дали не трябваше и него да наваксам...и съм разочарована от отношение на лекари,от липса на информация от тяхна страна,всичко което знам научих и прочетох тук.За лекарката ми не беше важен завишения ми TSH хормон,месец преди стимулацията беше над 3. Сега се подготвям психически за 2 стимулация,но честно казано не знам къде и при кой да ида.Да,плащаме си,но е ужасно да ни взимат за касички,само защото мечтаем за дечица.

BlackCat12 възхищавам ти се ,не се отказвай.И на мен ми се наложи да взема трудно решение,подобно на твоето.Срещнах любовта на живота ми на 39 години и докато"стигнем" един до друг станах на 41 години.И така сега се борим за наше бебче.Да,иска ми се да се бяхме срещнали преди десетина години и да не се налагаше да стигаме до ин витро но...съдба.Благодарна съм че се намерихме!

Момичета идва края на годината,пожелавам ви следващата година да е нашата.Трябва да вярваме и да се надяваме,случват се и чудеса!

# 111
Tais., ако решиш да пиеш добавки, имай предвид, че трябва да минат поне 3мес., за да се има някакъв ефект евентуално.

# 112
Tais., ако решиш да пиеш добавки, имай предвид, че трябва да минат поне 3мес., за да се има някакъв ефект евентуално.

Знам,пия добавки от началото на ноември.Прочетох Всичко започва с яйцето и се "образовах".Витамин Д+К спрей пръскам от август,но много бавно го наваксвам.Ще изчакам преди следваща стимулация да подействат добавките ...А и искам да си видя пак АМХ и ТСХ,витамин Д преди да започна стимулация пак.Предстой и лекар и клиника да си избера и така Simple Smile

# 113
Някой знае ли колко е нормално да бъде фоликула на 5ти ден?Казват ми, че 3.1 мм не било достатъчно и показвало, че няма да порастне

# 114
  • София
пети ден от стимулация или пети ден от цикъла?
ако е първото по-вероятно е да са прави.

# 115
Ако е 5ти ден от стимулация, мисля, че над 10-11мм са вече по принцип.

# 116
Patencce1 : " Не давай, непоискан съвет ", това ми е един от принципите, но ще ти го дам, ако ще и да ми се разсърдиш. И да, на 44г ако имах възможност бих се пробвала и в Турция, при условие, че си в двойка. Този шанс го нямаме някои, а както се разбра - там са многооооо по- от тяхните колеги в Бг. Опитай, поне още един път, да няма за какво да съжаляваш !
Ivchoni -БЛЯГОДАРЯ !
Tais.ние с теб имаме сходен брой Я, оплождане и след това бластоцист. Горе долу, копи пейст виждам. Ами честито, че си се срещнала с партньора на 39, това е бих казала до някъде рядкост. Аз се разделих малко преди тази възраст, но адски се бях затворила и не допусках никой друг в живота ми, така, че.....После дойде и Ковид и всичко още повече се обърка. Успех за детенцето, пии добавки, аз бих ги пила и изчакала декември да мине, може и януари и на твое място бих започнала февруари. Защо и вие не пробвате в Турция ?
Тео123 - Мерси за инфото. Истината , си е истина. В Испания имат уникално висока успеваемост. Аз съм го писала многократно, имам приятелка, която на 44г забременя там, без партньор, със свои Я. Знам, че е родила през юни, писах и смс, ама не отговаря. Не искам да я притеснявам, ще пиша пак около празниците. Познавам и друга пак забременяла в Испания, но с ДЯ, тя пък на 45г. Само, че за там са ни нужни около 8000 евра за ин витро и доста повече за ин витро с ДЯ. Събирам пари, но още нямам такава голяма сума. Съветвам и всички, които говорят англииски добре, да се запишат на безплатна консултация он лайн с тези болници в Испания...
Благодаря на всички за подкрепата ! Късмет и нека 2024 е нашата година Simple Smile))

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 18:17 от BlackCat12

# 117
Хммм интересна дилема....Едни нямат пари, ама си ги изхабяват, при неправилните лекари ( или при такива които толкова си могат ). Други, са заделили нещо, но и те са се " излъгали " вярвайки, че може би този път ще се получи.
Истината е, че и аз съм на предела на възможностите си, а Бог ми е свидетел, какъв силен характер имам, през какви препядствия съм преминала и какво съм постигнала сама...Но, се изморих. Без партньор, е адски трудно, не само заради финанси, но и заради психика. Психика, която хем тежи, за това, че не стават нещата, но и заради това, че няма кой да те подкрепи. Няма и с кого да си кажеш, леле какво ще правим сега. Никога до сега не съм го казвала на висок глас, но сам, човек е мног трудно в този живот. Аз , направих своя избор и не се отказвам от него - това беше най-доброто ми решение. Но, оставяйки на 37-38г сама, тепърва да градиш живота си отново, да се бъхташ да си търсиш нов партньор е ужасно трудно. И така.
Съветвам, тези, които са издумкали парите, да спестят или да си направят приоритети,от какво могат да се лишат, за да " инвестират в себе си ". Не, препускайте поне един опит в Турция примерно, заради това, че в Бг сте ги изгърмели.
За Кипър, една позната, която и тя е по нашия път се опари доста. Да, сподели, че отношението било много по-различно от това, което имаме в Бг. Обясни и какви са условията. Но, каза, че са я претупали. И дори се покри за няколко месеца, не искаше да говори с никого. И мен това ме отчая. Защото, и аз бях претупвана и в Бг - си викам, егати сега да ходя и в Кипър, за да ме претупат и там ?? Но, може би това е грешка, от моя страна - може би трябва сама да си направя тези изводи.
Колебая се, лакатушкам се и като няма някой, с който да обсъдиш за и против,понякога се изгубваш.
Изморих се, не искам да си казвам, че това беше последният ми път, но съм много близко да се откажа. Преминавам през тежък житейски момент от извесно време и трябва да стискам зъби. Но, ми е трудно.

Успех на всички в тази ужасяващо трудна битка. Нека и тази 2024г, която се задава да е по-добра, по-успешна, по-мека, защото 2023 беше ужасна година, поне за мен.

Black Cat, ако нямаш с кого от близкото си обкръжение да споделяш за тревогите си, може да започнеш с психотерапевт. Наистина доста ни се отразяват освен на физиката ,но и на психиката инвитро процедурите.

# 118
Каква е цената на инвитрото на ЕЦ в Надежда?
Ама аз не един път съм писала, в Надежда, при д-р Тихомирова, инвитро изцяло на ЕЦ. Със запазен резрев бях (АМХ > 1), но хормални проблеми - СПКЯ, липса на овулация.

# 119
Black Cat, ако нямаш с кого от близкото си обкръжение да споделяш за тревогите си, може да започнеш с психотерапевт. Наистина доста ни се отразяват освен на физиката ,но и на психиката инвитро процедурите.
[/quote]

Не, нямам. Родителите ми, като че ли...не разбират какво става. Хем, разбират, хем не толкова. На няколко приятеля казах - много са малко. Едната ме обяви за егоист - тъй като съм искала да имам дете сама - последва разрив в отношенията ни. Другия е един много добър приятел - той пък се изплаши. Каза, че разбира, ама после избяга, тоест не му се " прителюваше " вече с жена, която потенциялно би могла да стане майка и вече няма да може да излиза с него, хахаха. И на една трета девойка, близка, казах. Тя кимаше, да, да, разбирам, успех, пожелавам ти този път да успееш. Но, като погледна реално на нещата - никой не ни разбира освен партньора ни, ако имаме такъв и други жени, които се борят със същото нещо. Хайде да бъдем честни и директни.

За психотерапевт, ще ми отнеме много дълго време докато намеря, някой, който ми допада. Благодаря за съвета.
Аз си пиша с различни жени, от различни държави, на международни форуми, тъй като съм полиглот и говоря няколко езика, пък и ми харесва тази солидарност, макар и виртуална.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 19:51 от BlackCat12

Общи условия

Активация на акаунт