Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 772
  • 781
  •   1
Отговори
# 120
Честно казано, във форуми е по-вероятно да срещнеш разбиране и утеха, отколкото в реалния живот. Дори и хората, които те обичат не разбират изобщо тази страна на живота, да, желаят ти доброто, но не могат да разберат изобщо на какво се подлага една жена. Аз лично с никой в реала почти не коментирам, освен с една приятелка, с която се запознахме в клиника. Даже и нямам нужда, много близки до мен хора и не знаят за опитите ни от сто години, единственото, че се чудеха какво се случи с чудесната ми фигура, защо вече не съм толкова луда по спорта, какъв е този корем...Ами какъв, от инсулиновата резистентност, с която се сдобих след хипофункцията, с която пък се сдобих рязко още с първата стимулация....Но, хич не съм им обяснявала. Заявих, че ми е омръзнало да съм мацка, и искам да си хапвам, точка!
Понеже съм серт, и не смеят да ме попитат ни за деца, не за нищо!
А иронията е, че аз имах чудесен резерв, който обаче опуках с безкрайни опити заради мъжкия фактор, и сега минах към донорска...

# 121
Мдааа, благодаря, че споделихте.
Гейзер, тези неща можеше да ни ги кажеш малко по-рано Simple Smile Innocent
Тази група не е само за Станулов, Стаменов или подобни лекари в нашата родна страна.
Мерси за инфото !!! От линка, който изпрати, виждам само тези лекари, Христо Христов лекар ли е също или е от тези представители, които превеждат ? Защото, не го виждам на снимките .

https://fivi.gr/en/the-team-of-fivi/

Какво имаш в предвид, като казваш, че си била с добър АМХ за възрастта си ? Ако може да споделиш възрастта си ? Може би всяка ще те бомбадира с въпроси, но по-добре всяка да си прецени какво ще прави. Аз ще им изпратя едно запитване на тази клиника, гледам,че има въпросник, как да се свържем с тях ?

Мерси още веднъж.
Д-р Христо Христов е лекар. Той си прави изцяло прегледите, стимулациите, трансферите и т. н.
Има го в списъка на лекарите. Натискаш няколко пъти бутона "зареди още" за да ти изкара пълния списък. Най накрая в списъка го има. Ще им се скарам значи Joy
В Гърция не съм чувала да имат клиника с организиран "здравен туризъм" както в Турция. Няма преводачи и т. н. Но на английски можете да се разберете със всички, дори да изберете друг лекар.
      ПП : В темите често съм споменавала че опитите ми са в Гърция, но до сега никой не беше проявявал интерес и за това не съм писала и подробности.

С клиниката може да се свържите и по телефона за контакти, както и да пишете на имейла. Не съм имала затруднения с контакта досега, но ако не ви отговорят в рамките на деня на имейла, може да им напомните по телефона че сте им изпратили такъв.
      Относно резерва ми е малко трудно да обясня, понеже АМХ ми беше с някаква стойност, а в референтни пишеше различните стойности на каква възраст отговарят. Та моята стойност на 40г, отговаряше на жена на около 32-35г., което показва че за възрастта ми е било добре. Друг е въпросът че бях с един опериран яйчник който не отговаряше на стимулация (спеше) и реално яйцеклетки вадихме само от другия яйчник. Спящия с 300 зора направи 1 ф само. Докато от другия извадихме 15.
Сега съм на 44г, бременна с ембрионче от тази стимулация на 40г.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 20:12 от geizer

# 122
Някой знае ли колко е нормално да бъде фоликула на 5ти ден?Казват ми, че 3.1 мм не било достатъчно и показвало, че няма да порастне

На 4 ден имах 4 фоликула  с големина от 11 до 16 мм

Patencce1 : " Не давай, непоискан съвет ", това ми е един от принципите, но ще ти го дам, ако ще и да ми се разсърдиш. И да, на 44г ако имах възможност бих се пробвала и в Турция, при условие, че си в двойка. Този шанс го нямаме някои, а както се разбра - там са многооооо по- от тяхните колеги в Бг. Опитай, поне още един път, да няма за какво да съжаляваш !
Ivchoni -БЛЯГОДАРЯ !
Tais.ние с теб имаме сходен брой Я, оплождане и след това бластоцист. Горе долу, копи пейст виждам. Ами честито, че си се срещнала с партньора на 39, това е бих казала до някъде рядкост. Аз се разделих малко преди тази възраст, но адски се бях затворила и не допусках никой друг в живота ми, така, че.....После дойде и Ковид и всичко още повече се обърка. Успех за детенцето, пии добавки, аз бих ги пила и изчакала декември да мине, може и януари и на твое място бих започнала февруари. Защо и вие не пробвате в Турция ?
Тео123 - Мерси за инфото. Истината , си е истина. В Испания имат уникално висока успеваемост. Аз съм го писала многократно, имам приятелка, която на 44г забременя там, без партньор, със свои Я. Знам, че е родила през юни, писах и смс, ама не отговаря. Не искам да я притеснявам, ще пиша пак около празниците. Познавам и друга пак забременяла в Испания, но с ДЯ, тя пък на 45г. Само, че за там са ни нужни около 8000 евра за ин витро и доста повече за ин витро с ДЯ. Събирам пари, но още нямам такава голяма сума. Съветвам и всички, които говорят англииски добре, да се запишат на безплатна консултация он лайн с тези болници в Испания...
Благодаря на всички за подкрепата ! Късмет и нека 2024 е нашата година Simple Smile))

Ами имах дълги години връзка с човек за който децата не бяха приоритет,пък аз чаках да станат.Е,не станаха и се разделихме.После си срещнах моя човек и така Simple SmileИначе мисля да изчакам до февруари преди следващ опит,а за Турция няма как да стане.Хотели,преводачи...допълнителни разходи.Сега в София поне има къде да спим като ходим за стимулации...

# 123
Честно казано, във форуми е по-вероятно да срещнеш разбиране и утеха, отколкото в реалния живот. Дори и хората, които те обичат не разбират изобщо тази страна на живота, да, желаят ти доброто, но не могат да разберат изобщо на какво се подлага една жена. Аз лично с никой в реала почти не коментирам, освен с една приятелка, с която се запознахме в клиника. Даже и нямам нужда, много близки до мен хора и не знаят за опитите ни от сто години, единственото, че се чудеха какво се случи с чудесната ми фигура, защо вече не съм толкова луда по спорта, какъв е този корем...Ами какъв, от инсулиновата резистентност, с която се сдобих след хипофункцията, с която пък се сдобих рязко още с първата стимулация....Но, хич не съм им обяснявала. Заявих, че ми е омръзнало да съм мацка, и искам да си хапвам, точка!
Понеже съм серт, и не смеят да ме попитат ни за деца, не за нищо!
А иронията е, че аз имах чудесен резерв, който обаче опуках с безкрайни опити заради мъжкия фактор, и сега минах към донорска...

Ха, Марго, малко ми стана смешно ( сърказъм ), защото и аз съм серт и на мен много не смеят да ми говорят някои неща. Както виждаш повечето " избягаха " или се покриха. Само 1 си позволи, да ме нарече егоист относно избора ми - и там стана страшно.
Но смешното ми стана относно фигурата. Аз също, бая си се гордеех с моята - да не говорим, че си бях и надувалка. Абе супер си бях. И като ги започнах тези пусти процедури, налях кила и коремът ми стана голям.
Абе, да ви кажа, приличам на бременна ???? Наште се шегуват и казват, че ако не се познаваме и ме видят, биха си помислили, че съм първи месеци или след раждане...Тоя корем, не спада ! И то долната част на корема, горната не. Качих и  размер и половина дрехи.
Познати, които не са ме виждали отдавна, явно им е шок, заради фигурта ми и ме питат, ти бременна ли си ? Хахаха. Та, ирония...абсолютна ирония.
И аз имах добър резерв, и моят спадна.
Дано си успяла с донорската. Съжалявам, че сте преминали до този избор - но по-добре човек да има избор все пак.

# 124
Блак Кат, допълних си отговора към теб по горе.

# 125
Ааа, мен даже са ме хващали за корема за късмет:). Това с егоизмът е направо безумно. Точно обратното, когато една жена е решила да има дете, освен инстинкт, е и абсолютно обратното на егоизъм! Познавам жени, две, на около моите години, които без аз изобщо да се интересувам са ми казвали, че в никакъв случай не биха искали дете без мъж. Едната жена си ходи по екскурзии, гледа си се, и така. Другата няма толкова възможности, но си я кара ден за ден. Всеки си има някакви преоритети. Истината е, че може да се срещне любовта, или айде, хармоничната връзка всякога, но детето си е добре да го имаш. Времената са такива, че отношенията между хората са много сложни вече, но детето си е нещо изконно.
Иначе, все още нямам дете. Сега съжалявам, че когато имах възраст се подлъгвах, като вярвах, че мъжкия фактор е преодолим, все ми казваха, щом има, става за икси...Да бях направила с донор тогава.
Сега при мъжа ми се подобриха нещата, но моята възраст много напредна.
За самочувствие обаче, преди 3 месеца като ходих при Калчев, каза, че е видял жълто тяло, демек овулация. Като за 48 + той се изненада приятно, аз също. Не, че ми трябва, обаче олекна ми.

# 126
Каква е цената на инвитрото на ЕЦ в Надежда?

Всичко се плаща по отделно, та ще пробвам да сметна
Пункция 250, оплождане 375-400 нещо, трансфер към 500
прегледите са по 35 сега
изследвания малко и актуална вирусология също
хориомон и цетроид
бе кажи го към 1500, ако се стигне до трансфер

Момичета, не знам дали сте видяли, че в България вече може да се осинови ембрион (това го казвам, ако някой без партньор обмисля обикаляне по сверта за донорски я)
https://www.maikizadonorstvo.com/donorstvo-na-embrioni/

# 127
За мен психотерапията беше това, което ме преведе през инвитро процедурите. Няма нищо общо със споделянето с приятелки. Време само за мен, разсъждавайки конструктивно върху проблемите ми.

# 128
Темата ни се е раздвижила през последните дни и ми се иска да вярвам, че всички момичета пишещи тук през следващата година ще се изнесат в отчетните теми.
Момичета, скоро попаднах на 2 книги (няма ги на български), които може би не са много популярни, но да сте чували нещо за тях:
https://www.amazon.com/Ultimate-Fertility-Guidebook-Christina-Bu … ook/dp/B0BSB2WGLX
https://www.amazon.com/Egg-Quality-Diet-clinically-inflammation- … text%2C229&sr=1-1

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 16:58 от Tanq79

# 129
Благодаря ви момичета, за отговорите.
Пети ден от цикъла имах предвид.Но то ако стимулацията нормално започва на 2-3ти ден, май няма много голяма разлика..
Ако е 5ти ден от стимулация, мисля, че над 10-11мм са вече по принцип.

# 130
Здравейте момичета на 41 години съм, имам момченце на две години и половина от пети опит и ми останаха две заповеди по Фонда ч, които знам че мога да ползвам до навършване на 43 години. Иска ми се да пробвам макар и вече по- малки шанс. АМХ обаче ми е 0.3, а Фондът иска 0.5. Витамин D ми е в норма макар и в по-долна граница, но аз съм и доста бяла, но все пак ще опитам да го вдигна малко, за да видя дали това ще повлияе АМХ, антрални фоликули на втори-трети ден от цикъла са 5-6, така че може би има накъде да се вдигне.
Знам, че има все някоя лаборатория, в която излизаше по-висок този хормон. Може ли да ми кажете коя беше, за да го пусна там?

# 131
  • София
Скрит текст:
изпрати някоя по-млада роднина вместо теб в лабораторията

# 132
Здравейте момичета, включвам се, като досега ви чета повече. Понеже срещам доста подобни състояния на моето, накратко..
На 40 години съм с евентуална ранно очкваща се менопауза (майка, сестра преди 45 г). Нямам бременност и деца и за съжаление съм сама в мечтата ми да имам детенце (партньора ми вече има и не иска).. Не ми се разказва надълго за това..
Досега съм минала на два прегледа при репродуктивни лекари, колебаех се за замразяване на яйцеклетки, но стана ясно че няма смисъл на тези години вече..Гледани са ми антрални имах 4-5, но се предполага, че съм ИЯР ( резултати от АМХ : 0.07, ИНхибин: 89 )
Та до сега си имам супер редовен цикъл, имам хипофунция, но нямам наднормено тегло, не пия и не пуша. Засичам си овулацията всеки месец ми е нормална.
Високи нива на ФСХ (30.1) И ЛХ (15), и нисък естроген този месец ме стреснаха много и днес бях на лекар да провери на УЗ..няма кисти, но каза, че няма да има този месец овулация, поради високите нива на хормоните..
Реши да ми предпише 1 цикъл естрофем + дуфастон, но сега като чета за тях доста се притеснявам да ги приемам...
Особено естрофема има много притеснителни указания за приема..В момента имам цикъл и то доста обилен, а виждам че Дуфастона се изписва именно за да предизвика цикъл.
Предстои ми следващата седмица посещение при ендокринолог, но дотогава вече ще пия тези лекарства..
Някоя дама има ли подобен опит?

# 133
sheli2005, не искам да те обезкуражавам, но с АМХ 0.3 шансовете със собствени яйцеклетки клонят към 0. Което не означава, че няма да забременееш! Моят АМХ преди 2 години беше 0.5, на ръба за фонда, но ни издадоха заповед. Последваха 2 неуспешни опита със собствени яйцеклетки тук в БГ, като при втория опит дори не стигнахме до трансфер, защото на пункцията не извадиха нито една яйцеклетка. След няколко месеца депресия решихме все пак да пробваме трети последен път, но за мой ужас АМХ вече ми беше спаднал до 0.3 и както и във вашия случай, нямаше как по фонда. Бързо взехме решение да направим ин витро с донорска яйцеклетка в Кипър и сега, 5 месеца по-късно имам положителен тест за бременност.
Стискам палци да имате успех, каквото и да решите! ❤️

Joana85, каква е идеята на твоя гинеколог с изписването на Естрофем и Дуфастон? Иска да подобри качеството на яйцеклетките ти или? Какъв ви е планът за след това?
Важно е да ходиш при наистина добър репродуктивен специалист, който знае какво прави, а не те тъпче безцелно и хаотично с лекарства. Късмет! 🍀🍀🍀

# 134
sheli2005, не искам да те обезкуражавам, но с АМХ 0.3 шансовете със собствени яйцеклетки клонят към 0. Което не означава, че няма да забременееш! Моят АМХ преди 2 години беше 0.5, на ръба за фонда, но ни издадоха заповед. Последваха 2 неуспешни опита със собствени яйцеклетки тук в БГ, като при втория опит дори не стигнахме до трансфер, защото на пункцията не извадиха нито една яйцеклетка. След няколко месеца депресия решихме все пак да пробваме трети последен път, но за мой ужас АМХ вече ми беше спаднал до 0.3 и както и във вашия случай, нямаше как по фонда. Бързо взехме решение да направим ин витро с донорска яйцеклетка в Кипър и сега, 5 месеца по-късно имам положителен тест за бременност.
Стискам палци да имате успех, каквото и да решите! ❤️

Joana85, каква е идеята на твоя гинеколог с изписването на Естрофем и Дуфастон? Иска да подобри качеството на яйцеклетките ти или? Какъв ви е планът за след това?
Важно е да ходиш при наистина добър репродуктивен специалист, който знае какво прави, а не те тъпче безцелно и хаотично с лекарства. Късмет! 🍀🍀🍀
Благодаря за отговора ви! Страхотна новина споделихте! Желая скоро да се гушнете с най-голямата радост Purple Heart
Тъй като при прегледа се видя, че нямам образуване на фоликули и предвид изследванията предприема това, за да се рестартира работата на яйчниците. Преди 2-3 месеца той ми правеше фоликуметрия и тогава всичко изглеждаше нормално, а сега 3 месеца по-късно изследванията ме изплашиха.
Иначе лекаря е, завеждащ АГ отделение е и също така се занимава с проблемни бременности. Предстои и друг преглед в репродуктивна клиника, но няма как да се случи този месец, а трябваше да се види на УЗ дали няма нещо, затова побързах да отида на преглед, тъй като му имам доверие.

Общи условия

Активация на акаунт