Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 862
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
Момичета една приятелка ми каза, че ако имаш проблеми с тръбите сраствания или нещо друго, това пречи на инвитрото. Според Вас това вярно ли е?
След трансфер може да пречи. Ако се събира течност в тръбите, и след това се отрича в матката и унищожава ембриончето. Но дали конкретните сраствания пречат, това лекар трябва да прецени.

# 166
Срастванията сами по себе си не пречат, но има риск да се получи хидросалпингс в един момент.
Отделно ако протича някакъв локален възпалителен процес, също не е добре.
Има си го и риска от извънматочна бременност.
Не е ясно и в тазовото пространство какво се случва. Ако има сраствания, които засягат яйчниците, това може да затруднява работата им.
И общо взето щом се е стигнало до инвитро, е по добре да се отстранят повредените тръби, отколкото да се рискува някакви усложнения които да прецакат опита.
    Да се случи някой хубав ембион и да вземе да се имплантира баш в тръбата.
Кой не би се ядосвал при такъв сценарий?

# 167

Да се случи някой хубав ембион и да вземе да се имплантира баш в тръбата.
Кой не би се ядосвал при такъв сценарий?

Инвитрото не предотвратява ли именно имплантиране в тръбата?  Просто падам от тази нова информация за мен, мислех, че след като е инвитро, тръбите автоматично не влиаят по никакъв начин.. Rolling Eyes
Интересното е, че много доктори пристъпват към инвитро без да прегледат тръбите, а според новата информация, която получавам, това си е направо задължително

# 168
При инвитро даже казват че рискът е по висок за извънматочна. И аз не знам защо се получава така.
Лекарите внимават. Гледат да ги поставят ембитата на хубаво място в матката.  Ама пак се случва май заради маточни спазми ембрито да попадне в някоя тръба.
     На мене ми отстраниха и двете тръби заради сраствания. В едната имаше и хидросалпингс. След операцията много плаках, тъй като с това загубих всяка надежда за естествено забременяване. От друга страна сега съм убедена че това беше най правилното решение.

# 169
И аз сега съм в твоето положение.  Извадихме 2 Я. Оплодиха се. Едното е спряло развитие, другото на 5 ДЕН е 3СВ.
Лошо е, но имало потенциал- така ми отговориха. Какво да правя?! Трябва ли да се трансферират такива ембриони?

6 месеца след пункцията ми най-накрая разбрах качеството на ембрионите (до сега само се мрънкаше под носа като питах, а тази информация е изискана вече официално). Били са две 3BC , едно 3СС и осем са "Бластоцист 2" което не знам какво значи, но подозирам е извън скалата на Гарднър (АА, ВВ и т.н.) Някой чувал ли е за това?

За мен е абсурдно да ми правят 4 трансфера с такова качество и ако знаех въобще нямаше да се съглася или най- много да направим един опит с двете 3BC. Това е опит от Щерев но подозирам, че повсеместно е такава практиката. Болно ми е как в България всичко се е превърнало в търговия но просто не очаквах и създаването на живот да е бизнес в очите на хора полагали Хипократова клетва Disappointed
А същевременно се говори за ниска раждаемост, при условие, че първо ни разболяват с лошите храни, вода, въздух и стрес, а после ни хвърлят в системата за "асистирана репродукция" като в месомелачка. Та моята поука, която споделям тук за да може поне малко по-мъничко да ни използват е да не спирате да питате, даже ако заплашат да ви изгонят, както беше при мен. Не се доверявайте и бъдете информирани.

# 170
  • София
Естествено че се трансферират, много бебета има родени от неидеални ембриони.
Просто трябва да сте наясно, че шансовете са много по-малки.

# 171
Аз съм на ясно, че на моята възраст шансовете са минимални, още повече при предишния трансфер, ембриончето уж беше супер качество и резултатът е кръгла нула. Нуждая се от чудо! Успеваемост 1%- толкова ми дава докторът. Ето една хубава табличка за качество на ембрионите

# 172
Патенце, на мен за ембрион 5АА без ПИД, от пункция на 40г, ембриолозите ми даваха шанс 20%.
Казаха че ембрито е супер, но заради възрастта... 20%.

Как на тебе лекарят ще ти дава шанс 1% при ембрион със супер качество?
На тази възраст е вярно че по трудно се постигат емрита с такова високо качество, ама възможноста за успех с такива ембиони пак е доста по висок от 1%.

# 173
3СВ е лошо качество!

# 174
Момичета,в голяма дилема съм, моля за помощ.

На 42 години, предстои второ инвитро, одобрена процедура от ЦАР, която е за Станулов в Афродита, (първото инвитро не е било при него), случайно обаче имаше безплатни прегледи към Стаменов  от Надежда тези дни, на които се бях записала и вече съм много объркана. Хареса ми този лекар, проблема е, че с него ще се забавя доста при наличие, че иска нова спермограма, нова цветна снимка на тръбите, не признава тази, която имаме, иска пак да повторим някой изследвания, което ще ме забави с около 2 месеца и финасите също не са за пренебрегване. Проблемът е, че се надпреварвам с времето. В Понеделник трябва да реша дали да се прехвърля при Стаменов с риск да чакам повече за изследвания и т.н заради човекопотока там, от друга страна пък ми допада, че иска да си състави пъзела. Или да остана при Станулов, да действам по-бързо, но той пък директно се втурна към инвитро без да има това внимание към детайла както Стаменов. Моля Ви, помогнете ми да взема решение, според това, което сте чували, към кой лекар да се насоча предид и изтичащото време... ?

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 20:02 от jalana

# 175
Бягай с 200 км/ч при Стаменов!!!!

На 42 години, предстои второ инвитро, одобрена процедура от ЦАР, която е за Станулов в Афрофита, (първото инвитро не е било при него), случайно обаче имаше безплатни прегледи към Стаменов  от Надежда тези дни, на които се бях записала и вече съм много объркана. Хареса ми този лекар, проблема е, че с него ще се забавя доста при наличие, че иска нова спермограма, нова цветна снимка на тръбите, не признава тази, която имаме, иска пак да повторим някой изследвания, което ще ме забави с около 2 месеца и финасите също не са за пренебрегване. Проблемът е, че се надпреварвам с времето. В Понеделник трябва да реша дали да се прехвърля при Стаменов с риск да чакам повече за изследвания и т.н заради човекопотока там, от друга страна пък ми допада, че иска да си състави пъзела. Или да остана при Станулов, да действам по-бързо, но той пък директно се втурна към инвитро без да има това внимание към детайла както Стаменов. Моля Ви, помогнете ми да взема решение, според това, което сте чували, към кой лекар да се насоча предид и изтичащото време... ?

# 176
Да. Аз коментирах за предишния ти трансфер, когато ембито е било с по добро качество.
Ами момичетата са ти го казали. Има истории във форума за живи и здрави дечица и от такива ембриончета.
Можеш да пробваш да сложите заедно с това и другото, което имаш замразено. Аз лично бих им дала шанс.

# 177
jalana, ами 2 месеца са си време. Аз бих отишла при Станулов, ама ми е съученик и не върви. Simple Smile

# 178
Предвид колко е ценно времето, бих пробвала със Станулов, пък ако не стане при Стаменов.

На 42 години, предстои второ инвитро, одобрена процедура от ЦАР, която е за Станулов в Афродита, (първото инвитро не е било при него), случайно обаче имаше безплатни прегледи към Стаменов  от Надежда тези дни, на които се бях записала и вече съм много объркана. Хареса ми този лекар, проблема е, че с него ще се забавя доста при наличие, че иска нова спермограма, нова цветна снимка на тръбите, не признава тази, която имаме, иска пак да повторим някой изследвания, което ще ме забави с около 2 месеца и финасите също не са за пренебрегване. Проблемът е, че се надпреварвам с времето. В Понеделник трябва да реша дали да се прехвърля при Стаменов с риск да чакам повече за изследвания и т.н заради човекопотока там, от друга страна пък ми допада, че иска да си състави пъзела. Или да остана при Станулов, да действам по-бързо, но той пък директно се втурна към инвитро без да има това внимание към детайла както Стаменов. Моля Ви, помогнете ми да взема решение, според това, което сте чували, към кой лекар да се насоча предид и изтичащото време... ?

# 179
patencce1 имаш ли вариант за ПИД?

И аз сега съм в твоето положение.  Извадихме 2 Я. Оплодиха се. Едното е спряло развитие, другото на 5 ДЕН е 3СВ.
Лошо е, но имало потенциал- така ми отговориха. Какво да правя?! Трябва ли да се трансферират такива ембриони?

Общи условия

Активация на акаунт