Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 696
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Стоя я чакам хормони!
Но според лекаря по-добре със стимулация, ако хормоните са добри.
Не знам какво да правя!
Миналия месец и хормоните бяха добри и АФ също, но спешна операция на член от семейството ме накара да стопирам всичко. Сега може би от стреса, хоп само 2 АФ.
Сто пъти питах лекаря не е ли по-добре на ЕЦ. Каза: точно, защото са малко трябва да стимулираме.  
Аз се чудя дали сега да не пробваме на ЕЦ , а другия месец, ако има повече АФ, да пробвам стимулация.  Оф, не знам- как да взема решение сега, когато вися в болницата под напрежение!
P.S. Някой знае ли в коя аптека може свободно да се купи Гонал Ф?

# 511
За Гонал Ф не знам, но до сега съм си купувала в спешни ситуации или от аптеката на Токуда или от тази в Надежда...

# 512
  • София
значи 300 единици от което и да е лекарство струва два джоба с пари.
съвсем спокойно обяснявам че не ми е по-джоба и не искам стимулация.
парите и телата са си наши.
работата на лекаря е да предложи, наше право е да не се съгласим и да си поискаме нещо различно.

# 513

Съвет? Говорете спокойно, отстоявайте се, давайте им шанс, но настоявайте за обсъждания, за отделяне на време, за коментар, и ако някой насреща ви се изнервя и ви обяснява да не му се правите на много знаещи - бегом оттам!!! Това е единственият начин да се съхраним по пътя към целта и да няма гафове, които резултират в много лоши последици.

Да, всичко е чудесно, но това е теория. Аз до сега многократно съм в тази ситуация.
Нито повишавам тон, нито съм агресивна, да не говорим, че не съм и нахална, както виждам доста жени, проявяват жестока нахалност, която според мен агресира тези лекари.
Но, малко ще карикатурирам нещата, но в общи линии са такива :
" Сядам, казвам едно бързо резюме на какво съм правила и до къде съм стигнала ", прелгед, мислене и чувам примерно " Рени, 375 Гонал Ф за 3 дена и после преглед ".
Аз - но, докторе, аз вече съм била с такива големи дози хормони, и организмът не ми се влияе добре, не правя повее фоликули, а Я, които се пунктират са с лошо качество, някои от тях дори не се оплождат. Моето заключение, че при мен тярбват ниски дози и бих искала да съм на такива ".
Лекаря СВЕТИЛО : " Абе, ти сега , няма на мен да ми казваш какво да ти предписвам. Все пак аз съм ти водещия лекар. Ако не си доволна от моята преценка, която е базирана на години труд и хиляди бебета, които съм създал - никой не те задържа"
или

" Абе ниска стимулация нищо няма да ти помогне, нито ще направиш повечко фоликули, нито нищо. Като те гледам, доста са зле нещата, но има потенциал, и искам повечко от 2 да станат, ако има 3 или повечко, значи сме успяли. Но с 2 няма смисъл да се бодеш "

И така....Мога да дам и други разговори като примери. Просто не знам.
[/quote]

BlackCat12  Не са виновни нахалните пациентки. Те се дразнят когато някой аджеба знае повече от тях и се обиждат че ти си чел повече защото се мислят за Богове. Самочуствието им е в повече. Цитатите ти сами отговарят. Защото знаят че нямаш много избор и се възпозват от това. Защото знаят че няма къде да отидеш, че не можеш сама да се лекуваш и тн. И защото вече си мислят че са голямата работа което не е нещо ново в България. Отдавна в БГ лекарите не се развиват и не мислят как да те лекуват. Факт е. Отдавна инвитрото тук е бизнес за твоя сметка. То и в Турция на някой места е подобно, не съвсем ама и там нататък вървят.

Аз бях на консултация с лекар в Турция и му казах че съм завършила молекулярна биология и генетика и съм наясно и му обясних. Човека му стана приятно и си обсъждахме разни неща. Не ме изгони и  не ми каза като знаеш търси си друг или се лекувай сама. Факта че го казва един лекар говори много за него. Та изслуша ми човека нещата и каза да да права си. Даже му стана приятно че няма да се налага да обеснява.

Sway хубаво го е написала.

Стимулациите са нож с две остриета. Могат да извадят ама може и да не извадят повече . Ако успеят да стимулират вторичните с правилните дози. А не да повтарят една и съща 100 пъти след като очевидно не действа. И да те скапват качеството. Подобно на приказката бързата кучка слепи ги ражда. Форсираш яйцеклетката да расте ама за сметка на правилното делене на клетки. Резулатат скапана яйцеклетка. Под 38 е ок ама над 38 вече не е ок.

Егото на лекаря обаче и недообразоването му в новостите води до това да се въртиш в кръг.

Еми ЕЦ е най добрия вариант. Не вадиш повече , даже и 1 може да не извадиш но поне я щадиш. И да за нетърпеливи и напреднала възраст е не особенно вариант заради тиктактащия часовник но всеки решава сам.

Грозната реалност е че си зависим от тези лекари. Има и изключения ама аз не съм ги намерила например.

# 514
Това са резултатите на 2-ри ден. Прогестерона ми е 0,31 ng/ml
Били добри за стимулация 150 Гонал Ф и Мериоферт 75. Мнения?

# 515

patencce1, аз бях с 225 единици но само Гонал Ф (в Турция) с по около 7-9 АФ в яйчник. Изследванията ми на ден 2 бяха Естрадиол 9 pg/mL , Прогестерон 0.33,  LH 5.17. Само това мога да споделя, защото виждам, че се двоумиш, не мога да ти дам точен съвет обаче. Но ако решиш да действаш мога да ти подаря 225 единици Гонал Ф който ми остана от стимулацията преди 20 дни. Успех каквото и да решиш Purple Heart

# 516

Ами дозите звучат ок. Хормоните също са ок. Антрални колко има? Вторични може да има малко. Това докато не стимулират няма как да знаят колко ще изкачат. Може да има 1 вторичен може да са повече. Но и комбинацията  за стимулации звучи ок. За лх фсх комбинация мисля перговерис е по добър,но и го няма тук. Използват го в Турция. Успех!!!!!!!!!

# 517
Еми ЕЦ е най добрия вариант. Не вадиш повече , даже и 1 може да не извадиш но поне я щадиш. И да за нетърпеливи и напреднала възраст е не особенно вариант заради тиктактащия часовник но всеки решава сам.
[/quote]

Има ли лекар, който препоръчва ЕЦ за над 40, това досега никога не ми е предлагано.. но ми предстои консултация и ще повдигна темата.

Иначе някой беше коментирал и Надежда и Малинов, че не са ок, според мен и Вие и аз знаем, че няма гаранция никъде и за всеки лекар има и положителни и отрицателни мнения, засега само при Станулов, като че ли са повече положителни, но има много момичета над 40+, които се оплакват от него, че не ги приема и т.н.. Честно не знам накъде да поема вече...

Иначе и аз видях тази певицата на 50г. която забременяла, но останах с впчеатление, че е естетсвено, тъй като в едно интервю казва, че много се е притеснила, но решила да го задържат, което ме навява, че не е било планирано...

# 518
Сахара, решихме да стимулираме! Ще се радвам на подаръка - ще пиша на ЛС. Лошото при мен е, че антралните Ф са само 2 Cry . Докторът каза, че не очаква да тръгнат други. Миналия месец имах 5-6 АФ, но спешна операция на член от семейството ме изкара от играта.
Попитах доктора, дали да не изчакаме другия месец- може да има повече Ф.
Той отговори: ами ако има 1, или нито един.... На тази възраст всичко е Божа работа!

patencce1, аз бях с 225 единици но само Гонал Ф (в Турция) с по около 7-9 АФ в яйчник. Изследванията ми на ден 2 бяха Естрадиол 9 pg/mL , Прогестерон 0.33,  LH 5.17. Само това мога да споделя, защото виждам, че се двоумиш, не мога да ти дам точен съвет обаче. Но ако решиш да действаш мога да ти подаря 225 единици Гонал Ф който ми остана от стимулацията преди 20 дни. Успех каквото и да решиш Purple Heart

# 519
  • Be realistic - plan for a miracle.
patencce1, успех и спокойствие от мен!

Цитат
Той отговори: ами ако има 1, или нито един.... На тази възраст всичко е Божа работа!

Много се надявам с тези реплики да е целял да се опита да те надъха, и наистина да вярва, че имате шанс с 2, а не да те кара да действаш през страха.
Силно стиснати палци!

# 520
Значи започваш с 225 единици стимулация като гледам...
225 пак приемам, но не повече, така си мисля.

Извинявам се за въпроса, но от доста време мисля да го задам : често чета някои от вас изписват Антрални фоликули. АФ са си фоликулите, които ни оброят на фоликометрията или са по специфични ?
Никога до сега не са ми говорели за АФ, а за бройка на фоликули просто.

# 521
АФ са антрални фоликули. Това са тези, които броят на 2-3 ден от цикъла. Началните фоликули при всеки цикъл. Миналия месец ми бяха 5-6 , сега 2 Cry Първо може да е от възрастта ми, второ от силния стрес, който изживях миналия месец. Не знам и няма как да знам,  какво ще бъде другия месец- колко АФ ще има!
Sway, благодаря от Heart
Благодаря на всички, които днес оговорихте,  докато бях в Клиниката.
Чувствах се сама и объркана.....
Значи започваш с 225 единици стимулация като гледам...
225 пак приемам, но не повече, така си мисля.

Извинявам се за въпроса, но от доста време мисля да го задам : често чета някои от вас изписват Антрални фоликули. АФ са си фоликулите, които ни оброят на фоликометрията или са по специфични ?
Никога до сега не са ми говорели за АФ, а за бройка на фоликули просто.

# 522
А ок, значи говориме за едно и също тогава. АФ са фоликулите, за които ми гвоорят на 2-3 ден от цикъла. Ок.
Ами, какво да кажа....и аз съм така. Един месец съм с 2, друг месец съм с 5-6.
Тук всички сме заедно . Не си сама Simple Smile

# 523
Като сме заговорили за стимулации:
Амх от 0,2 след 6 стимулации ( Гонал Ф и Мериоферт) при мен падна на 0.01. Последната ми стимулация беше лека и с Перговерис и единствената, от която успяхме да извадим качествена Я и да замразим ембрион.

# 524
С колко Перговерис като доза ?

Общи условия

Активация на акаунт