Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 668
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
patience 1, 225 единици общо за стимулация ми се струват много за 2 АФ. За 2 АФ не е ли хо-добре ЕЦ? Досега и двете стимулации при мен са били със 150 единици, като първата беше на 6 АФ (мериоферт), а втората на 7 АФ (гонал). Не съм лекар, но мисля че стресът е изиграл голяма роля за броя АФ този месец при теб. Аз все още съжалявам за избързватето за втората стимулация при нас (или може би за инсеминацията между двете стимулации, тъй като приемах преднизолон след нея и вероятно това повлия негативно на качеството), но ....минало свършено. А стресът определено е ключов фактор...

# 526
С колко Перговерис като доза ?

На ЕЦ , лека стимулация на ден 14 с Перговерис най - ниската доза с Цетротид , ден 15 - 2 дози Перговерис с Цетротид , ден 16 Цетротид с овитрел , ден 17 Ендол сутрин и вечер, ден 18 - пункция. Това беше първия ми протокол с Перговерис , тъй като предишните не даваха резултат и единствения , от който пунктираха Я , която се оплоди и разви до ембрион . Предишните ми стимулации са с Гонал Ф, Мериоферт, Менопур и Мерионал . Аз съм с ИЯР и при мен не дадоха резултат , напротив имаха обратен ефект: фоликулите спираха да растат и не стигат даже до пункция.

# 527

На ЕЦ , лека стимулация на ден 14 с Перговерис най - ниската доза с Цетротид , ден 15 - 2 дози Перговерис с Цетротид ,
[/quote]

Благодаря за инфото, но отново не се разбира колко единици от Перговерис ? То това е разковничето при повечето от нас, които са с ИЯР.
150 или 75 или 225 и така.

# 528

На ЕЦ , лека стимулация на ден 14 с Перговерис най - ниската доза с Цетротид , ден 15 - 2 дози Перговерис с Цетротид ,

Благодаря за инфото, но отново не се разбира колко единици от Перговерис ? То това е разковничето при повечето от нас, които са с ИЯР.
150 или 75 или 225 и така.
[/quote]

Не дадох точни единици защото не помня и не искам да ви заблудя , но трябва да сме започнали със 75 или 150, защото аз отказвах стимулации ( тъй като нямах никакъв резултат с предишните), но се съгласих на този протокол защото дозите бяха много ниски в сравнение с предишните протоколи. Дано да съм била полезна.

# 529
Много от вас пишат, че след стимулация или не стигат да пункция, или яйцеклетките не се оплождат.
Аз бях стимулирана със 150 Гонал и 150 Мериоферт, което разбирам е стабилна стимулация. Извадиха 5 яйцеклетки и на трети ден направиха трансфер на два ембриона. Останалите загинаха до 5-и ден. В крайна сметка инвитрото беше неуспешно, защото според репродуктивената лекарка качеството на яйцеклетките е лошо.
Знам, че положението е критично. Но все пак стигам до трансфер,което ми дава една много миниатюрна надежда. Има ли  на какво да се надявам?

# 530
Всичко е строго индивидуално, но сме доста тук в тази група, стимулирани многократно с по 300 единици от кои ли не продукти, било то Гонал, Мериоферт и тн.
За мен 300 единици са много, писала съм и съм задавала въпроса многократно.Но и последния път ПАК се подведох и приех дори и повече от 300 единици.
До сега резултатите са горе долу едни и същи : 5-7 Я, повечето се оплождат, стигам до трансфер, 0 резултат.
Но съм имала и сличаи, в които не стигнах дори до трансфер, както и един път само с 1 извадена Я, при такава силна стимулация и накрая тя започна да се дели кофти.
Мисля, че 225 трябва да се допускат макс над 40 и след няколко опита. Това си е лично мое мнение.

# 531
Аз съм писала много пъти- на ЕЦ с малко "побутване" по 150 единици само за 2 дни (5 и 6-ти ден), вадим по 1-2 Я (в повечето случаи 2 Я). Всички стигат до 5 ден, нооо качеството на ембрионите е кофти. Обикновено 3СВ или 3ВС. Само един път видях + , но след 48ч. резултатът взе да пада- тогава имах назначен единствено Утрогестан 3х2т.
Всеки път пункцията и самото проследяване на Фоликулите е било без да се пускат хормони, само на база ехограф.

# 532
Аз имам 6 стимулации , стигнах до 3 пункции само и това е заради високите безмислени дози хормони . Няма никаква логика според мен да се вкарват високи дози фсх при положение , че с ИЯР така или иначе ни е завишен този хормон . Де да ги знаех тези неща преди години вместо да се доверявам сляпо на доктори, които прилагат един и същи протокол на всички. От трите пункции,  успешна ми беше тази с най-лека стимулация, но разбира се както вече е казано, всичко е индивидуално . Индивидуални трябва да бъдат и протоколите според мен . Ембрион имам само един и е замразен на трети ден. Надявам се качеството да е добро и да стигна до успешен трансфер. Аз повече от 5 Ф не съм виждала последните 6 години. Обикновено са 1-2. От първа пункция имах една Я , от втора - нищо, от третата с лека стимулация стана ембриона. Повече никой не може да ме накара да си бия високи дози хормони . Освен че нямат никакъв ефект при мен , намалиха ми и без това нищожните нива АМХ и скапват Я.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 14:32 от •MERA•

# 533
Ми и аз не разбирам защо ни блъскат с високи дози.

Но всъчщност разбирам.

Едно е 50 лева примерно за 75 единици Мериоферт / ден. = ниска доза
Друго е 250 лева / Мериоферт / ден = висока доза от 375 единици на ден.

Поне съм си по математиките и числата сметнете :
- 10 дена средно  х 50 лева хормони ( Мериоферт, Гонал Ф, Фостимон и тн )  на ден

сравнено с

- 10 дена по 250 лева хормони ( Мериоферт, Гонал Ф, Фостимон и тн )  на ден

Ми извинявайте, но тука говорим за 2000 лева разлика !!! От лека до силна стимулация.

Хич не са малко.

Ето от къде си правят пари клиниките.

Това го установих, но късно чадо.

# 534
  • София
От опит ви препоръчвам лимитирания цикъл. Аз го правих за инсеминация, но същите резултати ще са и за ин витро. Летрозол 5 дни по 2 на ден и 4 пъти мериоферт 150 през ден. Всяка доза мериоферт беше по 180 лв. Аз направих 3 доминантни фоликула. Без ин витро стана детето. Сигурно с ин витро щяха да се оплодят и трите. Стимулацията е лека, щадяща и води до 2-3 зрели Ф, което е перфектно. Очевидно не се скапва и качеството.

# 535
Летрозол- а смъква естрогена, който при ИЯР обикновено си е много нисък за сметка на високия ФСХ. Правила съм 3 допълнителни стимулации с летрозол освен 6-те , които споменах , заедно с хормон на растежа без резултат. Колкото повече антрални толкова по-добри нива на естрогена и фсх. И кломид (кломифен) нямаше никакъв ефект при мен. Затова съм на мнение , че протоколите трябва да са персонализирани.

# 536
Скрит текст:

На ЕЦ , лека стимулация на ден 14 с Перговерис най - ниската доза с Цетротид , ден 15 - 2 дози Перговерис с Цетротид , ден 16 Цетротид с овитрел , ден 17 Ендол сутрин и вечер, ден 18 - пункция. Това беше първия ми протокол с Перговерис , тъй като предишните не даваха резултат и единствения , от който пунктираха Я , която се оплоди и разви до ембрион . Предишните ми стимулации са с Гонал Ф, Мериоферт, Менопур и Мерионал . Аз съм с ИЯР и при мен не дадоха резултат , напротив имаха обратен ефект: фоликулите спираха да растат и не стигат даже до пункция.
[/quote]

Перговерис 150/75 най ниска доза на флакон , е като Мериоферта 75/75 на флакон разликата е че двата хормона ФСХ и ЛХ са извлечени различно и мериоферта ФСХ е по малко. По принцип Перговерис е по чист вариант и по близък до човешките понеже са получени в овариални клетки на китайски хамстер. 2 Стимулации имам само с гонал 300. Не тръгнаха фоликулите. Смяна на лекар. После зверски дози Гонал и Перговерис и ХР. Ама я извадиха на 25 мм яйцеклетката. То ясно че е презряла и кофти. Веднаха след това смених лекаря. И сега на ЕЦ. Да видим какво ще става. Прп нямаше резултат. Сега екзозомите да видим .... Акупунктури, билки,добавки,храна. Смаления ми яйчник сега вече е пак нормален. Което е добре. Стреса ми е в повече ама успявам да се справя. И килата тръгнаха нагоре. Та така всичко е строго индувидулано. Само дето лекар да се хване строго индивидулано няма.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 18:46 от varna2020

# 537
Аз продължавам да твърдя, че заради натрупалия се вече опит, стигам до заключението, че 225 единици ( 150 Мериоферт примерно и 75 Гонал ) или 225 директно е абсолютния максимум за доза , при жени над 40 +и с ИЯР.
Като тези 225 трябва да са 2 дена примерно и след това дозата трябва да бъде намалена.
Така си ги представям нещата,
Помня, че ми предлагаха Перговерис и на мен като по-изчистена форма, и най-вече защото смъква LH...., който при мен пък си е висок.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 19:20 от BlackCat12

# 538
При ИЯР нивата на ФСХ и ЛХ са завишени за сметка на естрогена . Колкото повечко Ф толкова по-добри нива на естрогена . Затова аз вече отказвам летрозол и кломифен ( кломид), защото са анти-естрогени. С ИЯР така или иначе сме с нисък естроген , завишени Фсх и ЛХ. Аз правя фоликуметрия, ако има тръгнали Ф и се развиват се съгласявам да ги побутнем с Перговерис . На други стимулации вече не се навивам . Амх ми падна до 0,01 . Надявам се втората прп процедура на яйчниците да даде добър ефект.

Varna2020,
Къде правихте прп-то? При някой отнема няколко месеца да подейства, при мен ефекта от първата процедура беше 6 месеца , при други пък няма ефект изобщо. Интересно ми е за екзозомите и стволовите, сега ги проучвам тях.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 20:41 от •MERA•

# 539
За високото FSH - био пшеничена трева на прах. На вкус е ужасна! Може да я слагате в смути или кисело мляко.
Относно Летрозол- и на мен ми влияе зле. В случаите, в които го взимах дори нямаше имплантация или ембрионите загиваха преди 5-ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт