Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 58 525
  • 781
  •   2
Отговори
# 540
Тука ме хвърлихте в 9-та глуха за Летрозола.....Явно той има добър ефект, към тези с добър яйчников резерв, но към другите не толкова.

Е то в такъв случай, не остава нищо освен Перговерис в малко по-малки дози така ли ?

За разлика от патенце, на мен пък Гонала ми действа зле ? Ходи го разбирай организма.
Мериоферта ли беше от урина на бременни жени или сънувам ?

# 541
  • София
Да, разбира се протоколите трябва да са персонализирани и това е ролята на добрия лекар. Споделих моя като пример за успех, тъй като при мен беше печелившият, не казвам че непременно ще е така при всяка.
За мен само летрозол нямаше особен ефект, тъй като си правех само един Ф, но с овулация по-рано от естествената. Ефектът му наистина в да потиска естрогена, но за няколко дни, колкото да "излъже" Я да произведат повече Ф. После с мериоферт естрадиола пак расте. Даже за два -три Ф ми беше стигнал 2600 преди овулация. 3-тият фоликул спря да расте два дни преди О. Но двата ми бяха точно в работещата тръба, така че за другия нямаше никакво значение. Единият от двата се оплоди след инсеминация. Пих и много градински чай дните преди овулация.
Ролята на лекаря е да определи спрямо индивидуалните параметри на жената и предишен опит кое ще подейства и кое не.
Да, АМХ не ми беше нисък, но преди пиене на добавки 3 месеца, антралните Ф ми бяха малко.
То накрая се иска една читава Я, с която да станат нещата. Така че и до една произведена такава да се докарат нещата, важното е да се уцели момента. Успех на всички желая и вярвам, че докато има останали Я, нещата са възможни!
Мериоферта - от урина на бременни жени, а менопура- от урина на жени в менопауза. Доста скъпа дестилация трябва да е като се видят крайните им цени!

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 20:15 от ЛейдиРоуз

# 542
Надявам се моят АМХ да се покачи малко. След стимулацията падна от 0,48 на 0,08. Без стимулация все си падаше, макар че изпих три торби с хранителни добавки. Май не съм направила правилен избор на лекар. Вероятно трябваше да отида при Персенска. Явно няма да имам второ дете.

# 543
Това е рецептата на Яйдън Мустафов за повишаване на АМХ. Чела съм, че се комбинира с чай от Цариче.

# 544
При ИЯР нивата на ФСХ и ЛХ са завишени за сметка на естрогена . Колкото повечко Ф толкова по-добри нива на естрогена . Затова аз вече отказвам летрозол и кломифен ( кломид), защото са анти-естрогени. С ИЯР така или иначе сме с нисък естроген , завишени Фсх и ЛХ. Аз правя фоликуметрия, ако има тръгнали Ф и се развиват се съгласявам да ги побутнем с Перговерис . На други стимулации вече не се навивам . Амх ми падна до 0,01 . Надявам се втората прп процедура на яйчниците да даде добър ефект.

Скрит текст:
Varna2020,
Къде правихте прп-то? При някой отнема няколко месеца да подейства, при мен ефекта от първата процедура беше 6 месеца , при други пък няма ефект изобщо. Интересно ми е за екзозомите и стволовите, сега ги проучвам тях.
[/spoiler]

PRP в Турция. Пак грешка е на лекарите че не чакаха, а много бързо започнаха с стимулации. Взимах и цикло така че няма как да знам дали ми идва редовно от циклото или ПРП. Фоликули нямаше повече, за качество няма как да кажа като ме стимулират с зверски дози е ясно че ще е зле, като е презряла също.

Кломифена не е точно антиестроген. Антиестрогенни свойства на кломифен не се изразават в пряко противодействие на производството на естрогени. Неговата задача е по-скоро да възпрепятства свързването на естрадиол с естрогеновите рецептори в хипоталамуса. Така хипоталамусът получава „фалшиви“ сигнали за недостиг естрогени в организма и се опитва да компенсира с отделянето на повече гонадотропин-освобождаващият фактор, който стимулира производството на фоликулостимулиращ и лутеинизиращ хормон от хипофизата.Добре известно е, че ФСХ и ЛХ са естествените мощни стимулатори на процесите на овулация. Под тяхното въздействие, яйчниковите фоликули се развиват и узряват, в условията на по-големи циркулиращи нива на естрадиол в кръвта. След настъпването на овулация, съотношението между прогестерон и естрадиол се балансира така, както е обичайно при всеки нормален и здравословен цикъл.  

Стволовите сме го говорили в други теми много. Екзозомите също освен че си има критерии и че е важен източник, концентрация. Не мога да кажа нищо още, чакам си резултатите до 3/4 месеца.

Лейдироуз така е лекаря е човека и пак няма формула а проба грешка.

Перговериса е по скъп но и производството е по скъпо. Всеки организъм е различен. На всеки протоколите ще са малко по различни. Но реално се действа по учебник то няма много варианти. Освен ако не четат някакви нови неща. Непрекъснато има конференции на лекарите с новости от цял свят където всяка група казва какво е открила. Ама нашите тука не ходят по такива неща защото са "най добрите."

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 08:48 от varna2020

# 545
Бях забравила, че тази отвара съм я пила, покрай тоновете добавки. 😊 Нямаше ефект при мен. 😔

Това е рецептата на Яйдън Мустафов за повишаване на АМХ. Чела съм, че се комбинира с чай от Цариче.

# 546
Надявам се моят АМХ да се покачи малко. След стимулацията падна от 0,48 на 0,08. Без стимулация все си падаше, макар че изпих три торби с хранителни добавки. Май не съм направила правилен избор на лекар. Вероятно трябваше да отида при Персенска. Явно няма да имам второ дете.

art_session, при кой лекар си?

Момичета, като Ви чета, нищо не разбирам, но пък вие какви специалисти сте станали, направо е достойно за уважение. Не мога да запомня и половината от това...

Oтчаяна съм, да знам, че имам яйцеклетки, но не могат да извадят читава е просто убийствено, а опитите си текат, притеснявам се страшно много, че по фонд имам още само 2 опита и ако не стане не знам до колко пъти ще успеем да го поемем сами Sad

Иначе за добавките приемам Q10 и таблетки с мака. Някой приемал ли е ОваБууст и какво ви е мнението?

# 547
jalana, бях при д-р Димитрова във "Вита".
Бихте ли споделили, колко опита имате, как ви стимулираха, какви са стойностите на АМХ и на колко години сте?

# 548
Бихте ли споделили, колко опита имате, как ви стимулираха, какви са стойностите на АМХ и на колко години сте?

Привет, 2 опита имам в различни клиники, при първият опит стигнахме до 1 трансфер на 5 дневен бластоцид, но имаше биохимична. Стимулираха ме с Мериофет, Фостимон, Оргулутран, Хоримон.

При втори опит ме стимулираха с Генотрофин, лека стимулация, но според мен ми се отрази зле тази стимулация, не се стигна до трансфер. Иначе съм на 42г. и АМХ е над 3. Проблемът е, че не могат да извадят читава яйцеклетка и според мен трябва да съм на дълга стимулация, защото късият портокол не ми влияе добре, док обаче смята, че при дългата се скапват яйцеклетките, ама то при мен и при късата се скапват....

# 549
Ако говориш за дълъг протокол, при мен той беше най-успешен откъм бройка Я и еднакъв размер на Ф. Аз си го пожелах, въпреки годините 40+ и макар АМХ да ми беше под 1. Е, нямах успех, качеството си казва думата, но Ф растяха равномерно и изкарах 7 Я.

Привет, 2 опита имам в различни клиники, при първият опит стигнахме до 1 трансфер на 5 дневен бластоцид, но имаше биохимична. Стимулираха ме с Мериофет, Фостимон, Оргулутран, Хоримон.

При втори опит ме стимулираха с Генотрофин, лека стимулация, но според мен ми се отрази зле тази стимулация, не се стигна до трансфер. Иначе съм на 42г. и АМХ е над 3. Проблемът е, че не могат да извадят читава яйцеклетка и според мен трябва да съм на дълга стимулация, защото късият портокол не ми влияе добре, док обаче смята, че при дългата се скапват яйцеклетките, ама то при мен и при късата се скапват....

# 550
Ако говориш за дълъг протокол, при мен той беше най-успешен откъм бройка Я и еднакъв размер на Ф. Аз си го пожелах, въпреки годините 40+ и макар АМХ да ми беше под 1. Е, нямах успех, качеството си казва думата, но Ф растяха равномерно и изкарах 7 Я.

[qяйцеклетка и според мен трябва да съм на дълга стимулация, защото късият портокол не ми влияе добре, док обаче смята, че при дългата се скапват яйцеклетките, ама то при мен и при късата се скапват....

Аз пък съм точно наопаки. Дългия протокол ми разказа играта на Я, не извадиха нито една читава. Да не говорим, че някои фоликули ми бяха гигантски, други малки и големите подтискаха разстежа на другите - резултат кръла нула и доста похарчени пари, заради по-дългите дни и изхвърлени на боклука надежди.

Така, че ово е стандард както казват съседите, всичко си е оргнизъм и за това сме индивиди, при всяка е различно.

# 551
Момичета, днес ми е 6-ти ден от стимулацията (8-ми ден от цикъла).
АФ на 2-ри ден бяха два, после станаха 4 като започнахме стимулация.
И така днес
ЛХ 1,75 IU/L
Естрадиол 412 pg/ml
С този Естрадиол какво да очаквам?!

# 552
Здрасти патенце, на мен ми звучи добре как вървят нещата ти !
И доста се радвам, че от 2 АФ, сега се виждат 4 !!
За сега явно стимулацията е ок, мериоферт и гонал беше нали ? Ама всеки ден ли си по 225 като доза ?

Така, по спомен 250 единици средно трябваха за зрял фоликул, нещо такова. Но не помня в каква мерна единица бяха.
Някой помни ли ? Pg/l  или Pmol/L ?

Аз винаги гледам тази таблица, ето.
Само да се изкажат за единиците , по светнатите.

https://unitslab.com/node/113

# 553
Всеки ден от 24 Февруари до днес, съм на 150 Гонал и 75 Мериоферт.
От 27 Февруари имам включен Оргалутран.
И аз не разбирам единиците на Естрадиола. В по-предишната ми клиника гледам, че е било Pmol/L.
 Сега е pg/ml.

# 554
Всеки ден от 24 Февруари до днес, съм на 150 Гонал и 75 Мериоферт.
От 27 Февруари имам включен Оргалутран.
И аз не разбирам единиците на Естрадиола. В по-предишната ми клиника гледам, че е било Pmol/L.
 Сега е pg/ml.

Да де, по 225 единици всеки ден, независимо колко от Мериоферта и колко от Гонала. ОК.

Понеже съм питко любопитко, вече знам, че pg/ML е единицата за зрял фоликул.

В случая обаче ако всичко това е вярно, което пише по статиите и учебниците, имаш 1,5 зрели фоликули, тоест е много рано да се каже все пак на 6-ти ден.

Нека към 10-ти да видим ?

Ето скрииншът от едно научно от гуугъл на англииски : Estradiol levels often correlate to follicular number, with a mature follicle often corresponding to 200- 300 pg/ml of estradiol.

Общи условия

Активация на акаунт