Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 56 996
  • 782
  •   1
Отговори
# 585
Сахара,  това означава ли, че няма годен за трансфер ембрион? Не съм наясно с ПИД и никога не сме правили.
Ти си на 44г. , със запазен АМХ, хубава бройка ембриони. Аз преди месец направих 45, имам малко Ф и нисък АМХ.
Какво ли да очаквам тогава Cold Sweat

Varna2020, защо не помислиш за ЕЦ с леко "побутване". Включване на някакъв медикамент в много слаба доза на 5 и 6 ден. Аз бях по 150 Гонал на 5-ти и 6-ти ден и вадехме по 2Я, като всички стигаха до бластоцист- друг е въпросът за лошия Грейд, обикновено 3BC и 3CB. И тук се сещам как докторът повтаряше, че на тази възраст, 99% от Я са със хромозомни аномалии.

Deona, аз както писах нямам опит с ПИД, но от всичко,  което чета, бих се доверила на турските лекари, които ако са казали, че ембрионите не са ОК, значи наистина е така, и аз лично не бих ги трансферирала. Макар че, някъде тук из многото теми бях чела коментар, според който някои ембриони след размразяване,  успяват сами да наваксат и ставали с по-добро качество. Трябва много добре да обмислиш решението си и в крайна сметка решаваш Ти! Успех желая!

patencce колко фоликула измериха и с какви размери с тези хормони?
Tais, май всички минаваме през разни кризи, свързани с трудностите на инвитрото. Аз като Сизиф се чувствам понякога, бутам една канара по хълма и тъкмо си мисля, че съм стигнала върха и хоп всичко долу и пак отначало. Излезе ми ПИДа на 7! бластоциста - 0 еуплоидни. Направо ми идеше да се гръмна като знам, че съм пропиляла една година в България, което ми е съкратило шансовете драстично на тези години. Помислете за Турция при следваща стимулация.

# 586
Deona, не се чувствам компетентна да ви отговоря но щом питате, това е искреният ми отговор (предварително се извинявам за някои думи тук, защото темата е тежка).
Вероятността от грешки е много малка при NGS (next generation sequencing), на моят доклад изрично пише, че грешката е 0.7%. Проверете как са тествани вашите Е и конкретно с какви аномалии са. Ако е нисък процент мозайка например, има по-голям шанс но ако е монозомия, тризомия или комбинация от двете в повечето случаи Е не е съвместим с живота. Например ако забременеете с анеуплоиден Е с тризомия 18 (синдром на Едуардс) може да направите аборт или да родите дете което трудно ще преживее първата си година ИЛИ да се окаже грешка в ПИДа и да родите живо и здраво дете (сутринта точно четох едно изследване в които до 6% от анеуплоидни Е се оказват нормални дечица, НО ПИДа там е бил с PGT-A метод https://academic.oup.com/humrep/article/37/6/1194/6567570?login=false).
Има тема за ПИДа тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1508184 ако искате да споделите конкретните изследвания за разчитане, но най-добре разбира се е консултация с генетик.

Varna2020, нямам категорична препоръка за България но съм чула от други жени над 40, че доктор Сенкова в НеоВитро се отнася с нужното внимание към тях.

patencce, изчаквам коментар със лекар, но няма годен Е, защото всички са с тризомии, монозомии, т.е. не мозаицизъм например, при който има случаи когато може да се трансферира и да се разчита на самокорекция. Не мисли толкова за бройката, качеството е от значение. Успех на пункцията!

# 587
patencce1, в Ачибадем Маслак може и без брак, само с нотариално заверена декларация, че живеете на един адрес.
Виж, вече за цената незнам - там пак вдигнаха цените от началото на годината(в момента инвитро е мисля 3000 евро - лечение, пункция и трансфер, отделно се заплащат някакви екстри, като микро чип, например),но не мога да направя сравнение с Бг, тъй като не съм пробвала тук.
Днес не беше моя доктор, а го заместваше друг, който изброи 5Ф. Преди два дни изброиха 4Ф. Днес ми казаха само, че за този нисък АМХ 0.2 , това било добро и фоликулите са горе-долу с еднакви размери.
 Утре ще отида отново, преглед, хормони и може би ще назначат дата и час за пункция.
За Турция ме спираха уж парите, пък то излиза, че в БГ е дори по-скъпо. Освен това, аз нямам брак с моя партньор и това също е спънка, защото доколкото знам, турците искат брак.
Може ли да се каже, че хормоните ми са добри за тази бройка Ф на 8-ми ден стимулация и 10- ти ден от цикъла???
[/b]
patencce колко фоликула измериха и с какви размери с тези хормони?

Tais, май всички минаваме през разни кризи, свързани с трудностите на инвитрото. Аз като Сизиф се чувствам понякога, бутам една канара по хълма и тъкмо си мисля, че съм стигнала върха и хоп всичко долу и пак отначало. Излезе ми ПИДа на 7! бластоциста - 0 еуплоидни. Направо ми идеше да се гръмна като знам, че съм пропиляла една година в България, което ми е съкратило шансовете драстично на тези години. Помислете за Турция при следваща стимулация.

# 588
Записвам се и тук.

На 42 години съм, имам един син , който е на 16 вече, сега с вторият ми съпруг пробваме последните 2 години за дете, но не се получава, въпреки, че по всички показатели и двамата нямаме нещо, което да е притеснително освен възрастта от 42 години моята и неговата 45 години.

Минахме последната година през 4-ри инсеминации и всичките неуспешни. Той е  с много добра спермограма и аз съм с Мюлеров хормон 1,6 пункта, което е добър резултат за моята възраст. Имам редовно овулация и като цяло редовен мензис. Неустановено безплодие се водим и кандитаствахме по фонда и сме одобрени този месец.

Всичките Инсеминации ги правих при Димитров Инвитро в Младост, но чесно казано не съм много очарована от държанието им към пациентите, не е особено любезно и не обясняват в детайли всички процедури.
Особено след като доктор Димитров почина през Септември, съвсем вече сякаш се неглижират пациентите и са груби към тях.

# 589

Минахме последната година през 4-ри инсеминации и всичките неуспешни. Той е  с много добра спермограма и аз съм с Мюлеров хормон 1,6 пункта, което е добър резултат за моята възраст. Имам редовно овулация и като цяло редовен мензис. Неустановено безплодие се водим и кандитаствахме по фонда и сме одобрени този месец.

Здравейте 1,6 пункта АМХ, каква е тази единица ? Предполагам, че говорите в чуждици, може ли да уточните мерната единица моля ?

И какъв ви е всъщност въпроса и имате ли такъв ?

# 590
  • София
Здравейте,
Ако решите да пробвате още една инсеминация или вече ин витро по Фонда, препоръчвам Ви доцент Андреева от Щерев. Забременях при нея от първа инсеминация в клиниката, след две неуспешни в Токуда, на 40 г с АМХ 1,45 и миома и запушена дясна тръба. Родих на 41 първото си дете. Смятам, че тази лекарка е мн компетентна, с индивидуален подход и отлично се справя с жени 40+ с неизяснен стерилитет.
Записвам се и тук.

На 42 години съм, имам един син , който е на 16 вече, сега с вторият ми съпруг пробваме последните 2 години за дете, но не се получава, въпреки, че по всички показатели и двамата нямаме нещо, което да е притеснително освен възрастта от 42 години моята и неговата 45 години.

Всичките Инсеминации ги правих при Димитров Инвитро в Младост, но чесно казано не съм много очарована от държанието им към пациентите, не е особено любезно и не обясняват в детайли всички процедури.
Особено след като доктор Димитров почина през Септември, съвсем вече сякаш се неглижират пациентите и са груби към тях.

# 591
Доколкото разбирам жената се записва в темата 40+ и засега няма въпрос 😊. Просто се представя.

Минахме последната година през 4-ри инсеминации и всичките неуспешни. Той е  с много добра спермограма и аз съм с Мюлеров хормон 1,6 пункта, което е добър резултат за моята възраст. Имам редовно овулация и като цяло редовен мензис. Неустановено безплодие се водим и кандитаствахме по фонда и сме одобрени този месец.

Здравейте 1,6 пункта АМХ, каква е тази единица ? Предполагам, че говорите в чуждици, може ли да уточните мерната единица моля ?

И какъв ви е всъщност въпроса и имате ли такъв?

# 592
Здравейте, аз съм на 41 година. Вече имам два неуспешни инвитро опита. И при двата опита нямаше имплантация. Бях на 5 дневни бластоциди. При втория опит пробвах и с интралипид но отново без успех. С две запушени тръби съм. Едната е махната оперативно защото имах и хидросалпингс. Минах и през хистероскопия. Там всичко беше наред. Минахме и двамата през изследване за хромозоми и там всичко е наред. Нямам тромбофилия. Сега доктора ми предлага да минем на естествен цикъл и всеки месец да изваждаме яйцеклетки. Някой минал ли е през такава процедура и фонда колко месеца поема по естествен цикъл ?

# 593
Не знам къде сте, при кой лекар, но тук в България като не става със стимулация веднага на естествен цикъл да се събират яйцеклетки и да мине още 1 година и накрая Еми за донорска яйцеклетка сте.
Помислете за вариант в чужбина, Турция Гърция Чехия, не излиза толкова по-скъпо, но имате реален шанс, със свои докато сте още на тази възраст.
Фонда е точене на пари и отбиване на номера, моя позната на 39 стартира с фонда и имаше право на 4 пункции, от 4 пункции нито една извадена яйцеклетка ужас леки стимулации на естествен цикъл с Летрозол и на финала и казаха донорска….след което се оказа с АМХ 0.01. Аз също имам 3 неуспешни опита тук и загубени 2 години

Здравейте, аз съм на 41 година. Вече имам два неуспешни инвитро опита. И при двата опита нямаше имплантация. Бях на 5 дневни бластоциди. При втория опит пробвах и с интралипид но отново без успех. С две запушени тръби съм. Едната е махната оперативно защото имах и хидросалпингс. Минах и през хистероскопия. Там всичко беше наред. Минахме и двамата през изследване за хромозоми и там всичко е наред. Нямам тромбофилия. Сега доктора ми предлага да минем на естествен цикъл и всеки месец да изваждаме яйцеклетки. Някой минал ли е през такава процедура и фонда колко месеца поема по естествен цикъл ?

# 594
А в крайна сметка имахте ли успех някъде ?
Не знам къде сте, при кой лекар, но тук в България като не става със стимулация веднага на естествен цикъл да се събират яйцеклетки и да мине още 1 година и накрая Еми за донорска яйцеклетка сте.
Помислете за вариант в чужбина, Турция Гърция Чехия, не излиза толкова по-скъпо, но имате реален шанс, със свои докато сте още на тази възраст.
Фонда е точене на пари и отбиване на номера, моя позната на 39 стартира с фонда и имаше право на 4 пункции, от 4 пункции нито една извадена яйцеклетка ужас леки стимулации на естествен цикъл с Летрозол и на финала и казаха донорска….след което се оказа с АМХ 0.01. Аз също имам 3 неуспешни опита тук и загубени 2 години

# 595

Здравейте, съгласна съм с Тартюф. Първо, ще трябва да започнете да четете темата, както  другите теми за ин витро, в които многократно е описвана системата с естествения цикъл. Точно този въпрос е задаван доста пъти и без четене няма да стане.
Аз също съм с доста неуспешни ин витра, горе долу като Таартюф и също смятам, че по-добре е може би ориентирането към чужбина, тъй като в Бг има определено точене на пари и претупване на много неща. Но, в крайна сметка всеки си решава за себе си, аз загубих 2 години в битки с вятърни мелници , а ми скапаха и организма и хормоните и всико.

# 596
Да в Турция за пример ще кажа, тук не вадеха повече от 2-3 на всяка стимулация със сериозни дози гонал и мериоферт. И от тези 2-3 извадени едвам оставаше 1 до трансфер. След единия трансфер се оказах с извънматочна и ми отстраниха едната тръба. Все некачествени яйцеклетки изчерпан резерв, постоянно слушах как не ми става материала.
В Турция един опит стимулация само с гонал извадени 6 само от единия яйчник, другия не реагира не знайно защо, ако беше реагирал щяха да са 10 бр. Аз бях в потрес как така едно и също тяло тук вади 1-2-3 а там се виждаха 10-11 антрални. От 6 извадени оплодиха 5 до бластоцист стигнаха 4 тествахме ги с ПИД и имам успех. При пункцията ми активираха левия яйчник за всеки случай ако се налага втора стимулация.
Не навивам никой, всеки си знае, но аз съжалявам че не послушах съвета на всички във форума и мои близки които са успели в чужбина. Тук просто не връщат ембрионите и това съм чула, на трансфер лъжат че вкарват ембриона, а реално вкарват само течност. Отделно имам чувството че вадеха повече яйцеклетки и не казваха точния брой и ги ползват после за донорски на други жени. За мен тук е мафия и машина на пари с хорското страдание. Бягайте от която и да е клиника. Всички доктори са търговци на едро с ову банки за донорски и те закачат на центрофугата сега не стана ще стане следващия път. И са 5000 лв нови 5000 лв айде пак тоя път ще стане …. А фонда е легалната схема за вадене на яйцеклетки които после продават или се записваш за донорската програма или за 8-9000 лв на някоя вече отчаяна жена и пак не става. 

А в крайна сметка имахте ли успех някъде ?

# 597
За първи път чета мнение на Тартюф, но съм на 100 % съгласна. Бих се изразила по сходен начин, ако не и по същия.
Когато преди 2 години направих първото си ин витро при прехвален лекар, след като той ме наблъска с доста високи дози на хормони, успя да извади 5 Я на пункция. И 5те се оплодиха и започнаха да се делят нормално, но ембриологията не ме държеше в течение за нищо, което става. Знаех, от питане и разпитване, от звънене като побъркана , а и ги бях побъркала, че на 4-ти ден имах 2 ембриона в що горе добро качество. Отивам на трансфер на 5-ти ден, решена да правя стратегии, как ще ми върнат само 1, а втория ще си го замразя, за да се изправи пред мен ембриолога, 2-3 минути преди трансфер и да ми каже, че в крайна сметка имам само 1 ембрион на 5-ти ден и той е с доста лошо качество.
Без да ме пита, без нищо, трансферът ми беше направен, на ембрион с лошо качество, който няма никакъв шанс. Аз бях шокирана и изгубих и ума и дума и попитах защо връщат и трансферират толкова лош ембрион. Отговорът беше, че давали шанс на Е , в майчина среда да се доразвие ?????? Моля ?????? Е разбира се, това удоволствие е 700 лева, активирането и тн, които правят сметката около 1000 лева само за трансфер.....
Какво да кажа.... Всеки си прави изводите сам.
След това, при другия светец в репродуктивната медицина, изгърмях с доста високи дози на стимулация за жена над 40 + и вече с няколко провалени ин витра. Аз се бях хванала за него, като удавник за сламка, но той не само, че не се справи добре със стимулацията, но и ме докара само до 1 извадена Я, която не се оплоди както трябва и беше унищожена.
Такова ниско ниво на обслужване не съм виждала никъде, такива измамници и такова претупване на хората.
Съжалявам горко, че изгубих 2 години от живота си и здравето си в клиниките в България. И разбира се всичко това, заради финансов аспект на нещата.
Сега, се опитвам да драпам до чужди клиники, да минавам на консултации, он лайн първо, после ще видим, но според мен е прекалено късно. Нито АМХ-то ми е добро, нито нищо.
Така, че мерси на Бг репродуктивните " специалисти " за третирането на хората като на поточна линия и поведението към тях като на касичка.
Ако сте в двойка - гласувам за Турция.
Ако не сте - гласувам за Испания, Гърция, може би и северен Кипър.
Всичко друго е кауза пердута.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 13:43 от BlackCat12

# 598
Съжалявам, че има такива лекари, без грам човещина и грам скрупули. Всичко на финала тук опира до пари.
Да и в Турция са си търговци, но поне си свършват качествено работата. Знам за много успехи на мои познати в Чехия, както и Гърция. Някой от тях с донорски яйцеклетки имат по две дечица вече, докато аз тук още вярвах в чудеса и в Хипократовата им клетва.
По удобно е тук, в къщи си си. Правиш си стимулациите докато си ходиш на работа. Съгласна съм, но човек трябва да си прецени доколко е готов да пожертва от живота си, за да има дете.
Това ще вадим на естествен цикъл, ми звучи като проба грешка. Има доста успели така, но е повече на късмет, отколкото на успешен протокол за 40+ жени.
Желая ви късмет каквото и да решите, виждате, не съм само аз с това мнение. Дано ви просветне по-рано от колкото на мен…

# 599
Тартюф, а вие в какво положение сте ? Успяхте ли ? Може и да сте го написала - пропуснала съм съжалявам...
Тук в тази група, гледам, че освен тези, които са с висок АМХ май повечето други удряме на камък.
Може ли да споделите на колко години сте и въобще какъв ви е статуса ако не ви притеснява де ?

Общи условия

Активация на акаунт