🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 6 (31.10 - 14.11) 🐄

• 58 354
  • 1 555
  •   1
Отговори
# 150
Направо ПеШоу! Laughing

# 151
  • София
Откакто е започнала Ф, снощи за пръв път гледах не повече от 15-20 мин. Предпочетох малко повече ИВ и Уилям Шатнър с изчезналите хора (по "дискавъритата"). Но пък сега изчетох вс. до момента. Не съм загубил нищо от ефира...
Само една вметка за гъбите. Познавам доста, берях (докато си имах съмишленик за из планините), правя чудесна маринована салата от няколко вида гъби (като зимнина). Flowers MushroomYum
Сушените гъби не винаги изглеждат като пресните - променени са цвят, форма. Не е чак толкова лесно да им сложиш и имената (които и аз не знам/помня за повече от 10-тина вида - дето пък не са непременно на щанда в магазина). А "шимеджи"тата не са "шиманджи", а са си направо "джуманджи"та.
Не съм му непременно фен на Петър, но неговата "игра" (такъв, какъвто е) прави част от предаването. А Кенан? Ако пишеше тук - из Форума (пак такъв, какъвто си е) - сигурно най-много 2 от 10 поста щяха да му остават 5 мин. след пускането им. И не искам да вечерям с кенановци и в телевизора. Понеже единствено реалитито на И&А претендира за послания и някакви национални каузи (цялата къща не сме пропускали предишни сезони) - идва ми в повече и ме губят. Не ангажирам другиго, моето мнение си е. Не гледам разни повторения и не влизам в портали и стрийм, за да им превъртам броячите. Като ми е хубава вечерта и се появят кенановците - сменям канала.

# 152
  • при късмета
И в игрите не липсват кенановци. Тамошния Ганьо на края на представянето си стана симпатичен, този тук няма такива изгледи. Но женския вариант и един по-мек мъжки си продължават
Сега се усещам, че Петър и пиянката са дори с еднаква професия и двамата са представени като актьори. На пианката май не помогна известността от участието му. Но Петър се държи коренно различно, няма база за сравнение м/у двамата. Този сезон толкова ме дразни турчето, че никой друг не ми се вижда толкова негативен

# 153
Петър си направи телевизионната кариера, сега ще му се отворят много врати.  Едва ли след няколко месеца ще си спомняме някой от другите участници.
Именно това ми беше мисълта! Ярка и запомняща се личност е Петър! Никъде обаче, не  съм казвала, че е само и сто процента добра личност! Всеки си има своите криви краставици,  включително и Линда. А колкото мишките- за мен мишки са не само тези, които се крият и скатават, а и (най-вече) тези, сивите, с нищо незабележимите личности, каквито са повечето от Елбетица, за съжаление! Играта вече мина повече от половината, а никой от сивите (хайде, да не използвам другата дума) не блесна с нищо. И да, тях няма изобщо да ги запомня след края на този формат! Не съм адвокат на Петър, но истината, че така монтирано и излъчено, цялото предаване се върти около него! Затова и предимно него обсъждаме тук! Може и да е манипулатор, но забравяте, че това е игра и всеки се домогва до наградата със зъби и нокти! Другите просто не си го могат, а не че са ангелчета и не искат! То и да си манипулатор не е лесно!

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 15:08 от Lady A

# 154
Не съм му непременно фен на Петър, но неговата "игра" (такъв, какъвто е) прави част от предаването.
Това ми дава повод да спомена какво мисля за пешовата игра - той играе само за себе си, тия алабализми, че играе за отбора са популизъм. Играе така, че отборът да го добута до финал, проглушавайки им ушите как той го прави за тях. Когато има индивидуални задачи като дъските и ножовете, надминава себе си, защото тези неща показват само него в идеален образ! Ах, тогава какъв мазен поглед наднича изпод перчема, придружен с лукава усмивка, ах! Умира да го галят по посока на косъма. Когато в битки е сигурен във възможностите си, се бута напред отново за да изпъкне. Когато не играе, никой не знае щели ли са да победят, ако и той играе, но това е винаги изтъквано от него, че са паднали, защото той не е играл. Когато се е надценил и паднат въпреки напъните му, избягва всякакви коментари по въпроса, само се извинява, за да изглежда покаял се, бял и добър. Пешо е един прозрачен хитрец и как виждате предводител в негово лице, изобщо не разбирам!
А за да е неуспял в нито едно от поприщата си, за това че не е намерил себе си на тези години, за това че е сам, трябва допълнително да ви светват лампички като гледате и поведението му, което се опитва да прикрива и контролира режисирано, но не винаги успява.

# 155
Скрит текст:
Това ми дава повод да спомена какво мисля за пешовата игра - той играе само за себе си, тия алабализми, че играе за отбора са популизъм. Играе така, че отборът да го добута до финал, проглушавайки им ушите как той го прави за тях. Когато има индивидуални задачи като дъските и ножовете, надминава себе си, защото тези неща показват само него в идеален образ! Ах, тогава какъв мазен поглед наднича изпод перчема, придружен с лукава усмивка, ах! Умира да го галят по посока на косъма. Когато в битки е сигурен във възможностите си, се бута напред отново за да изпъкне. Когато не играе, никой не знае щели ли са да победят, ако и той играе, но това е винаги изтъквано от него, че са паднали, защото той не е играл. Когато се е надценил и паднат въпреки напъните му, избягва всякакви коментари по въпроса, само се извинява, за да изглежда покаял се, бял и добър. Пешо е един прозрачен хитрец и как виждате предводител в негово лице, изобщо не разбирам!
А за да е неуспял в нито едно от поприщата си, за това че не е намерил себе си на тези години, за това че е сам, трябва допълнително да ви светват лампички като гледате и поведението му, което се опитва да прикрива и контролира режисирано, но не винаги успява.
Подкрепям това мнение на 100 %, само да добавя, че освен отбора си, опитва да манипулира и зрителите. Винаги говори това, което знае, че ще се хареса от гледащите. Съмнявам се дори и за онази вметка за възрастните ни баби и дядовци /преди 1-2 епизода/, колко е бил искрен. Навсякъде прозира фалш, учудвам се колко зрители успява да заблуди.

# 156
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че беше искрен за баба си. Иначе да взема да подозирам във фалш и Сергей /поне от малкото, което изгледах/.

# 157
И започва прииждането на новорегистрираните. Защо ли? Добре дошли! 😊

# 158
И започва прииждането на новорегистрираните. Защо ли? Добре дошли! 😊
Разбирам намека, но грешите! Всеки от пищещите тук в някакъв момент е бил новорегистриран, нали?

# 159
Така е. Simple Smile Няма лошо.

# 160
Ние сме анонимно някой от участниците, или от продукцията, или техни роднини, майки, бащи, или чат-ботове и там подобни всякакви. Регистриран ли си от скоро - съмнителен си, има нещо. Grinning
След 300-400 мнения вече няма да сме съмнителни, така че смело напред.

# 161
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Играе така, че отборът да го добута до финал, проглушавайки им ушите как той го прави за тях. Когато има индивидуални задачи като дъските и ножовете, надминава себе си, защото тези неща показват само него в идеален образ!
Когато не играе, никой не знае щели ли са да победят, ако и той играе, но това е винаги изтъквано от него, че са паднали, защото той не е играл.
Точно така е! Просто е толкова самовлюбен, че не забелязва колко предОбря нещата, защото начинът, по който прави всичко не е нито интелигентен, нито елегантен. Малко е като селския хитрец - ако мине. А ако не мине, замазваме отгоре до безсъзнание и докато отсрещният се откаже.
С ножовете се беше справил страхотно, спор няма, но обясненията на чаршията как и защо направил еди какво си, и то на човека, който го е научил как се правят дръжките, беше смехотворно. На краставичар краставици се опита да продаде. Те затова се споглеждаха с насмешка Иван и майсторът.

А това, че при всеки повод изтъква как са паднали, защото той не е играл, го демонстрира и снощи. Първо каза, че не играл миналия път и изгубили играта. А когато Андрей го контрира дали заради това, че не е участвал, са изгубили играта, Петър веднага даде заден и отговори, че било не защото не е играл, а защото имало грешки.
Играе абсолютно за публиката, мисли и премисля всяка дума, просто възможностите му са такива, че не успява да подходи особено интелигентно и доста често сгазва лука, та после тича да замазва и да оправя щетите.

# 162
Колко успешен е Петър в личния си живот, знае само той. Смятам, че подобни намеци не са ок. Аз лично коментирам образ от "телевизора", какъв е навън Петър, не знам, защото не го познавам. Подозирам, че не съвсем същия Simple Smile

# 163
Мисля, че беше искрен за баба си. Иначе да взема да подозирам във фалш и Сергей /поне от малкото, което изгледах/.
За Сергей - не зная дали е фалшив, но мисля, че е доста тънкообиден и злопаметен. Имам чувството, че е влязъл във Фермата с някаква идилична представа за предаването и се сблъска челно с реалността. Освен това има за себе си доста високо мнение, и никак не му хареса, че се намери по-способен /имам предвид Петър/ и по-обаятелен за съфермерите.
Може би още в първата игра, където не успя да мине със зъбчатото колело по въжето, и Петър постоянно му подвикваше : "остави, няма нищо срамно, почивай си", се обиди и още тогава си помислих, че там ще има сблъсък. Така се и оказа.

# 164
  • София
Това е и моето мнение за Сергей. Само говори за някакви ценности, които иска да ни покаже, но така и не ги показва.

В това отношение Валерия каза в подкаста, че той се е оплакал на синхрон, че само той е в градината, а другите са мързеливи, но той пък нито ходел да дои, нито влизал някога в кухнята. Би трябвало това да са задачите с приоритет, защото едното са живи същества, а задачите в кухнята им изкарват пендарите тази година. В Рая има достатъчно храна, че и да е позанемарена градината, проблем нямат. Тази година и снимат само месец и половина, все ще изкарат. По-скоро мисля, че и той се е мъчил да е незаменим като Петър в някакво отношение, но другите не са му го оценили. Видяхме и че дърводелските задачи не ги изпипва.

Общи условия

Активация на акаунт