🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 6 (31.10 - 14.11) 🐄

• 58 479
  • 1 555
  •   1
Отговори
# 300
Познават добре народопсихологията ни. Във Фейсбук порядъчно го плюят. Когато някой е всички тези неща и със самочувствие, българинът обича да му покаже къде му е мястото. Тоест под него. Кенан нали отиде да се увери, че Петър не е никакъв супер герой, щом като не разбира и от гъби. 😁
++++ Много точно казано. Ние не обичаме лидерите, ние харесваме хитриците. Колко показателно е, че Хитър Петър е героя от българския фолклор. На почит е конформизъм и тарикатлък, а не лидера, водача. При най-леко залитане, водачът го е тричаме.
Примери безброй. Левски е хванат от турците след като е бил предаден от българин за пет сребърника. Христо Ботев според доста историци е загинал от приятелски огън. Паднал от куршум в гръба, застрелян от своите и пак в основата стоят пари.
Не правя аналогия с Петър, опазил ме Господ!
Искам само да кажа, че ние сме племе от единаци, свободни играчи. Не уважаваме лидерите си. Като народ не сме отбор, а разпасана команда и всеки се спасява поединично.
Дори при намек, че някой може да поеме юздите настръхваме и сме готови да го прогоним с камъни. Като че ли точно за нас българите е поговорката, че е тежка царската корона и е венец от тръни!
Би било странно Петър да е харесван от мнозинството. Нормално е в Бг човек, като него да не е харесван от масовия зрител. За щастие той е умен и знае, че това е комплимент за него. Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 16:14 от sineva 1

# 301
Проблемът на Петър е неговата мания за величие, която не му позволява да е доволен и щастлив с това, което постигне и затова минава на нещо друго.

Много ми хареса Надкаста с Иван. Умен и интересен и също... малко самовлюбен. Но то кой не е.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 13:13 от Не се сърди, човече

# 302
Еми това е, както може да се очаква - реакции в крайностите, не можем явно по друг начин. Има още да си патим.

# 303
Майко мила, какви слова, какво чудо! Разбирам как Хитлер е зомбирал масите...
Можещ, знаещ, славен пълководец, интелигентен, умен... да се чуди човек що не е начело на държавата, минимум! А то... 45 годишно нереализирало се актьорче, без нищо зад гърба си! Аз ли нещо не съм наред, та не схващам защо този човек за някои хора е икона??!🤦 🤷
А Мартин Лутър Кинг е "имал една мечта" и тя е станала мечта на милиони. Simple Smile  Сега се поизкриви доста, но това е друга тема! Nerd
Лидер, водач не се отъждествява само с Хитлер или Сталин!
Лидерът може да възвиси един народ, една група, може и да го срине със земята. За България обаче няма опасност нито от едното, нито от другото.
Такова нещо, като лидер няма почва тук по нашите ширини.
Това е една от причините да сме на този хал! Всеки дърпа към себе си и колкото хора толкова мнения. Заради тези нагласи няма кой да води бащина дружина, защото всеки водач ще бъде изяден с парцалите и разпнат на кръст при първата трудност.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 13:28 от sineva 1

# 304
Аз не знам колко интелигентен и какъв стратег е,но той просто човека много грешно се ориентира в играта и то най-вече в социалната. Ако този сезон беше с предишните правила да има фермер на седмицата и да се отпада чрез дуел нещата щяха да са много по-различни. Той реално така си е мислил,че ще бъде. Но така разделени на отбори няма как дълго да продължи с това поведение без в даден момент да започне да му се опонира. Там си трябва много по-различен подход към хората, защото реално зависиш от тях и от социалната игра, а не само от уменията си. Играта напредна и хората вътре започнаха да я играят, а в началото адаптацията и да осъзнаят,че това е състезание се случи малко по-бавничко - факт. Според мен много по-умно и стратегически се ориентираха Жоро и Андрей в ситуацията. Може и да са ви скучни, но те видяха Петър какъв е и си стоят кротко,тихо, оставят го да събира черни точки, без скандали, без напрежение от тяхна страна, чакат правилния момент,в който ще могат да го отстранят, защото на този етап като мъж в стопанството им е нужен. Но към финала не им е нужен и то изобщо, защото е подготвен за битките. Ами разбира се! Това е ИГРА! Това е стратегия! Точно така трябва да се действа - спрямо ситуация и нагласите около теб. Не по-малко силни са те в битките, виждам ги много стабилни даже. Просто не седят на синхрони да обясняват "Това е моята битка, гледал съм я 100 пъти, готвил съм се, ще ги размажа, няма по-добър от мене на тази битка".

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 13:43 от Papilio_

# 305
  • София
Забелязах един много интересен ник в списъка на потребителите, които в момента четат темата. Прясно регистриран, в края на октомври.
Влиза в темата, излиза, пак влиза..... Simple Smile
Имаме участници във Фермата, пишещи тук, които си казаха по един или друг начин кои са. Да видим този кога ще реши да ни се разкрие. Или само ще следи от балкона.

# 306
За безпристрастния потребител ли питаш?

# 307
  • София
Не е писал. В никоя тема. Само ни чете. Simple Smile

# 308
Да, може след днешния епизод да се включи.

# 309
  • София
Видя ли го? Разбра ли кого имам предвид? Simple Smile

# 310
Ами дайте повече инфо де кой кой е , защо така загадъчно?! Simple Smile
От друга страна форума позволява да си анонимен , така , че не виждам проблем. А и всеки има предпочитания ,виждания , мненията са различни.

# 311
Приятеля на Петър, който според мен е Петър. Добре дошъл е в темата. Simple Smile

# 312
  • София
Точно защото форумът е анонимен и никой не е длъжен да се разкрива. Затова не искам да казвам кой е никът.
Както вече писах - други бивши участници сами са решавали да ни кажат, че стоят зад някой ник.
Пък и - в крайна сметка - може да греша.

# 313
Нямах предвид този с ника, който имаш предвид. Някак прекалено очевидно ми се струва.

# 314
  • София
Ще видим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт