🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 6 (31.10 - 14.11) 🐄

• 58 231
  • 1 555
  •   1
Отговори
# 585
Не мисля, че става дума за нетърпимост към критика. Не е това причината да избухне Жоро. Те двамата с Андрей предварително бяха приели мисълта, че хранилката не им се получи и че няма да получат пендари за нея. Доста насмешливо говореха за своето изпълнение на тази задача. Така че определено не става дума за неспособност да приеме критика. Твърде дълго стаявана неприязън и напрежение, които се отприщиха, без значение дали момента е бил подходящ. А коментарът за победата на елиминациите беше сполучлив според мен - наистина на късмет взеха последната игра, равностойна беше. Жоро каза, че са взели тази игра единствено, защото Андрей на своя пост е бил без грешка. И критиката му беше към Петър, за определянето на постовете, където отново не е взел под внимание желанието на Присияна. Тя сама си каза, че не е искала да е на този пост и се е чувствала неуверена, но отново си е замълчала под давление на Петър.
Критика не към самата хранилка, а към отношението към задачите. И не само от Петър, но и от жените, които се дразнят, че с такава лека ръка се губят пендари.

За хранилката им каза, но двамата смели взеха да се дразнят и да се смеят. Бозата според мен е видял чак на следващия ден, когато е било късно да я оправят.

# 586

Критика не към самата хранилка, а към отношението към задачите. И не само от Петър, но и от жените, които се дразнят, че с такава лека ръка се губят пендари.

За хранилката им каза, но двамата смели взеха да се дразнят и да се смеят. Бозата според мен е видял чак на следващия ден, когато е било късно да я оправят.
Хранилката, бозата - не става дума за това, дребнаво е. Те имат по-генерален конфликт помежду си, Жоро отдавна трупа напрежение по отношение на Петър, и това са само дребните неща, които го предизвикаха. Той много добре изясни какъв е проблема според него, а и според Андрей, Мартина, Линда... Жоро не е сам в опозиция на Петър. И не е добре да свеждаме нещата само до очевидните /боза и хранилка/, по-дълбоки са. И както някой по-назад писа /не помня Iris  или Snow storm, извинете ме/, явно Петър не е чак толкова далновиден стратег, щом, първо : не е схванал, че Жоро и Андрей всъщност никак не му симпатизират, и второ : че стратегията му е толкова очевидна и за нас, зрителите, и там, в отбора.

# 587
  • Разпиляна във въображението
А може ли Петър просто да не е далновиден стратег? Просто да приема, че отношението му към него е такова каквото показват? С всичките му кусури и надприказване те да са били положително настроени към него? Онези двамата признават, че са мълчали, нали всичко е било наред в отбора. Побеждават, приемат стратегиите на Петър, защото са добре. Мълчат и напълно лицемерничат спрямо него, заблуждавайки го, че са в добри отношения. По-скоро те го манипулират като се правят, че всичко е ок, но дуднат зад гърба му.

# 588
  • при късмета
Петър си знае, че настроенията към него не са чак толкова положителни. Но си мисли, че манипулациите му работят повече, отколкото всъщност работят. От началото си знае, че само на жените въздейства и то на част от тях, а с мъжете тактиката му е или игнориране или подценяване. Обаче и те участват и като ги вади от картинката, бърка.
От друга страна, всички са наясно, че без Петър отбора нямаше да е там, където е. Сами се вкараха в този затворен кръг и  това е още преди "бунта на жените".
А Георги направи скандал, точно като оплеска всичко което можеше да оплеска. Хранилката, бозата, че и индивидуалната игра, ама пък точно тогава взе да дудне. Ми не може да губи и някой друг му е крив за собствената му некадърност. Той и Андрей (водещия) си е провокатор и винаги е бил, ама той се върза веднага.
Ако няма да се обединяват и ще се движат отборно до края, останат ли Елбетица, друг мъж, освен Петър няма шанс на финала, ако ще на челна стойка да стоят до края

# 589
Да дам и своите 5 стотинки по темата.
   Много грозно то страна на водещия да провокира това отношение към Петър.Още по-грозно да го направи по време на седмичния пацзар, пред Дешка и другия човек/забравих му името/ . На мен като зрител ми стана неудобно да гледам , а сигурна съм и те бяха в конфузна ситуация. Жоро и Андрей , като са големите мъжкари, да са повели те отбора , да са се заявили, и да са казали на Петър каквото имат да казват.
    Петър, че има трески за дялане, никой не отрича.Но борави добре с думите, умее да убеждава и да поведе.
     Кенан като някаква селска клюкарка се беше подпрял и слуша и гледа. И за, Пешо е прав, че Георги в този момент счупи отбора. Тези неща се изговарят насаме, първо между тях си. Сега малко, като в 4ти клас - ама моля другарко, той ме скубе.
   Сергей продължава да ми е мега неприятен. Нито ценностите му разбрах , нито откъде пък това високо самочувствие.
   Другите леко ми бледнеят, поне доколкото гледах.
    Но ми е все по-интересно, именно заради отношението към Петър.Любопитно ми е как ще се развие ситуацията, ще го изгонят ли, или няма да им стиска.И ако пък го изгонят, как ще се справят със задачите, защото е ясно,че е сръчен и може доста неща.

# 590
Караха се баш като на селския пазар Flushed И селската клюкарка Кенан за разкош се вреше там, за да дразни. Добре поне, че Петър запази някакво ниво. Възхитиш се и на самообладанието му.
Ами го не е очаквал от Жоро. Разочарованието и болката му са очевидни. Изглежда е държал на него... Аз все пак се радвам, че най-накрая разбра от какви хора е заобиколен. И е много тъжно, че всичко, което прави и иска за себе си и отбора, се омаскарява типично по български.
А г-н Ценности, хвърли делвата си в опит да прикрие евентуално счупване, а не от радост.

# 591
Честно, не мисля, че Серго има толкова акъл. Просто се радваше от предишния развой на нещата с Петър и че ще успее да изпревари Жоро. Серго е като смотаното дете, което се вре при готините и прави всичко възможно, за да им се хареса. Като с месенето на козунаците. Или ултра възгласите в подкрепа на Канатица, когато смени отбора.

# 592
А! Баш! Като смотльото, дето иска да е готин.

# 593
Много се забавлявах , когато видях Кенан като рефер между Петър и Георги. Даже се учудих , че нямаше коментар от негова страна.

# 594
Хах, по бтв в "Променените" на Сутрешния блок, Богинята на Чавдар ще я правят и красавица! Нали беше неотразима, защо ще я преправят??! Някои се превръщат в щатни участници в предаванията на бтв. Ясно ви е отдавна сигурно, че случайности не бывает!

# 595
  • София
И в тази анкета, както и в предишната, никой не е дал глас за човека с ценности (а И&А толкова се стараят) и жената звяр... на арената.

# 596
  • България
Ох, Павеле, по някакво average момиче конярка ли лапна? Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 12:30 от ferencliszt

# 597
Мхм, тези хубавци не са отишли там на психолог, на лагер или на почивка.
Имаш задача - трябва да я свършиш.
Имаш дуел - играеш за победа.
Ама като не можеш да се справиш с гореспоменатите започваш да дуднеш като стара баба и да изправяш кривите спици на другите.
Злето е Ухажоро, защото няма топки да се изкаже толкоз време и го добутаха до финал.
Не го бива туй момче.

# 598
Очевидно е едно, думите на Георги в отговор на въпроса защо е мълчал досега: Каза, че играта вече е на друг етап. Толкова за спонтанните избухвания, борбата за справедливост на потиснатите, онеправданите и изманипулираните. Да видим сега колко може Жоро, ама сам, а не Андрей да го изнесе на гърба си до финала. Защото е ясно, че Петър ще бъде изгонен при първа възможност.

# 599
Прочетох ви коментарите и направо не мога да се насиля да изгледам епизода. Frowning1
Българска идилия нарочваме един и всеки хвърля камъка щастлив, че не е той на дръвника, а друг ще опере пешкира.
Петър сам си е виновен. Ако я караше кротко и си траеше, например като Коко да се прави по-тих от водата и по-нисък от тревата, никой нямаше да го забележи и яваш, яваш щеше да се хързулне до финала.
Хак да му е. Сега ще го търсят отговорен за всички катаклизми във Вселената, че и отвъд нея. Satisfied

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 13:16 от sineva 1

Общи условия

Активация на акаунт