🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 6 (31.10 - 14.11) 🐄

• 58 223
  • 1 555
  •   1
Отговори
# 615
Серииозно?

# 616
  • София
Петър за мъж не бих го издържала и седмица, досаден е. Вчера с питката също прекали. Какво означава да им каже, че им е подобрил рецептата, когато питката е глетава. И да не беше, пак биха се обидили. Няма подход към хората, по-важно е да се изтъкне.

Относно хранилката. Петър им каза още на предишния ден, че не е наред. Имаха предостатъчно време да я оправят, нямат оправдание и нямат абсолютно никакво основание да го обвиняват. Жоро хем объркал и двете задачи, хем друг му е виновен. Той ме загуби с предателството към Валерия. Не го разбирам това "всичко ще е напред, няма ти да отпаднеш" и после самият ти да гласуваш против нея. Нещо не ми стискаше тогава да гласува против Петър.

Преди време бях писала неведнъж, че правилното е да изгонят Петър, за да могат да имат шанс другите, но те прекаляват с обидите. Естествено, че Петър играе за себе си, както и всеки друг вътре.

Петър изпусна социално играта, не е достатъчно да си сръчен. Грешката му беше, че напусна мъжката стая. След случката със Сергей, трябва спешно да търси отново път към Андрей и Жоро. Дори и да не са му любимци. Тази година играта е социална и трябва човек да има гръб. Само Еми и Ния е малко.

# 617
Скрит текст:
Тоя сезон спрях да чета и пиша по простата причина, че ми идват в повече феновете на Петър тук.
Георги е един от тия, дето мислят малко повечко. Уместно спретна тоя скандал - като време, място (да  бъде чуто всичко ясно от зрителя, другия тим и съотборниците). Но аргументацията беше елементарна, леко отгоре, че и неясно изразена.
А тя е следната: Петър казва едно, а мисли и прави друго. Петър играе за отбора, но играейки за него - стреми се всичко, което се прави, да черпи позитиви за играта си за момента и занапред и да продължава той напред без да мисли и за останалите, както декларира. А иначе е прекалено калпав в социалната игра, слаб стратег - по мое мнение, и т.н.
Скрит текст:
Направи ми впечатление следното: Жорката беше споменал месец и нещо, а те самите в играта са около 40-50 дни. Друго - петърчо на синхрон нищо не подозирал, а когато Андрей и УхаЖоро правиха видеодневник и си обясняваха поведението, Петър мина пред автомобила и е чул абсолютно всичко. Леко по сценарии ми стана тоя скандал.
Времето за тоя скандал е точното, защото петърчо в момента няма хора зад себе си. Добре, че е толкова калпав актьор, че не умее да играе, за да го разберат всички вътре. Ако беше пуснато нещо такова на по-ранен етап, когато Елбетица бяха "готините", а канатица - "смотаните" , то Жорката излиташе.
едит: И тука виждаме за мое съжаление защо зрителският вот трябва да отпадне, а фермата именно с това се отличаваше, че основната игра трябва да е със зрителя на синхрон. Но именно заради тоя елемент доста лъжи се пускат по тях, доста прикрити и неизказани неща  и можем само да гадаем какво се връти на хората в главата.
Не е ли това смисълът на играта?
Слаб стратег е Петър, вярно е. Ако не беше нямаше, сега да е на пангара.
Въобще не е гаранция, защото и най-добрият стратег, ако продукцията реши да го цака е отекъл в канала.
Всеки ден участниците влизат за синхрони в "плевнята" и следват "подходящи" въпроси, с които биват обработвани и насочвани в "правилната" посока. Облъчването е ежедневно и напоително, няма празно.
ИА си имат избраници още с почването на сезона и им разчистват пътя.
Правят го по-деликатно, не като в ИВ. Това е причината толкова хора да не виждат очевадното, а Петър да им се струва черен!
И на най-добронамереният човек най-добродетелната му постъпка може да се покаже в такава светлина, че да предизвика само укор и порицание. Frowning1 Магията на телевизията! Nerd
Петър е много умен, но и най-умният си е малко прост. Не е отчел факта, че срещу ръжен не се рита и срещу Продукцията не се играе, защото си обречен.
Това му е целият проблем на Петър!
Ами дано да отпадне по-скоро и да не си причинява този незаслужен линч.
Животът не почва и свърша с едно тв реалити.
Той е много качествен човек, можещ, начетен и кадърен.
Успех в живота, ПЕПЕ! Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 16:19 от sineva 1

# 618
Знаете ли какво се сетих, за играта с ябълките . Представете си Петър  в бидона и след това как ще си оправи перчема с вързани ръце. Хахахахаха. Нееее , това категорично не е неговата игра. Иска ми се да го бях видяла това. Много щях да се смея. Избира си игрите , определено
Няма нищо лошо да си избира игри. 90 процента от времето разпределението му носи победи за Елбетица
Точно! Да си избере такава, в която не го бива ли? И отборът му да загуби. Логика - липсва.

# 619
Абсолютно е така. Тука се пишат едни той какъв лицемер бил, каква мишка бил, как се криел, защо мълчал. Ама това е игра бе хора! Естествено,че дори и да му е кипнало в по-ранен етап от играта ще си каже "Чакай малко, сега ли е момента да му ги кажа тези неща или ще има по-подходящ момент от играта?". Еми много ясно! Изчака да се поусетят малко по малко другите, и точно преди 11-та седмица направи точно това,което трябваше. За какво лицемерие говорите, какво мишкуване? Това е избор, стратегия! Защото това е ИГРА, СЪСТЕЗАНИЕ! Аз ясно си спомням как той на един синхрон казва,че е видял Петър какъв е и какво прави,но ще му дойде правилния момент той да изрази позиция. В играта не можеш да действаш така, както в реалния живот би действал. Сещате ли се за това?  Не знам дали е лицемерен, но той си беше честен спрямо зрителите, спрямо нас! Каза го и това и направи. Запомних го много добре, защото си го чаках с нетърпение. И не знам за какво предателство говори Петър ама много отдавна не сме ги виждали да прекарват някакво време двамата, нещо да се смеят или да си говорят. А чухте ли или по-скоро спомнихте ли си (защото те го излъчиха) как Станислав имаше няква задача и я е започнал грешно и Пепиту казал на останалите "Тихо,тихо, не му казвайте,че е сбъркал". Е, тва нормално ли е? Ама пак казвам,че всеки вижда и чува това, което иска.  В конкурентното предаване нон стоп си правят мръстотии ама там ги наричат стратези, играчи. А тука лицемери, мишкари.
Георги е един от тия, дето мислят малко повечко. Уместно спретна тоя скандал - като време, място (да  бъде чуто всичко ясно от зрителя, другия тим и съотборниците). Но аргументацията беше елементарна, леко отгоре, че и неясно изразена. А тя е следната: Петър казва едно, а мисли и прави друго. Петър играе за отбора, но играейки за него - стреми се всичко, което се прави, да черпи позитиви за играта си за момента и занапред и да продължава той напред без да мисли и за останалите, както декларира. А иначе е прекалено калпав в социалната игра, слаб стратег - по мое мнение, и т.н.
Проблемът е, че при Жорката се получи малко: "Присмял се хърбел на щърбел." Петър говорел зад гърба му. Ами Жорката и Андрейчо какво правеха в стаите със Серго (😁), на оградата и т.н.?

# 620
Когато един човек знае и може, осъзнава ясно това и демонстрира самочувствие (макар и с покритие), той дразни масата хора и рано или късно ги обръща срещу себе си. Такъв човек може да бъде приет спокойно само от друг подобен, който също знае и може, но е и широкоскроен, за да приеме спокойно моженето и знаенето на другите. В този смисъл сякаш Иван от Канатица би бил близък с Петър, ако бяха в един отбор и можеха да се опознаят повече. От останалите към момента в играта мъже, няма кой да се опре по знаене и можене на Петър. Ако продукцията беше по старите правила, с ратаи и фермер на седмицата, Петър щеше да стигне до края. Сега няма шанс, унищожиха го от продукцията, както и мишкуващите от отбора му.
Не харесвам Петър заради властния му характер, самовлюбеността му и лицемерието му, но ми е неприятна вендетата срещу него, организирана снощи.
Моите фаворити отпаднаха и ми е все едно кой отбор печели битки и кой ще спечели тазгодишното издание. Гледам без емоции.

# 621
На мен първата седмица Петър ми беше най-противният участник и съм сигурен, че в живота би ме дразнил супер много и най-много той спрямо останалите.

В случая аз гледам едно предаване и най-добрият, най-подготвеният и най-можещият във всяко едно отношение е Петър. Затова и съм на негова страна. Затова и той трябва да бъде победител.

# 622
За съжаление в живота и в игрите не успяват тези хора, а най-приспособимите. Wink

# 623
Въобще не е гаранция, защото и най-добрият стратег, ако продукцията реши да го цака е отекъл в канала.
Всеки ден участниците влизат за синхрони в "плевнята" и следват "подходящи" въпроси, с които биват обработвани и насочвани в "правилната" посока. Облъчването е ежедневно и напоително, няма празно.

Продукцията има предимството да вижда и чува настроението и разговорите на участниците. А самият участник разчита само на усета си и лицемерните разговори (не говоря за Петър, а за всеки един участник). Отстрани като гледаш е лесно, но като си вътре, нямаш достъп до синхрони и разговори покрай оградката.

# 624
Да не пропусна да спомена Ния, която единствена каза вярното нещо - Петър не е направил нищо лошо и тя от него само добро е видяла. Ако останалите не си кривяха душите, щяха да кажат същото. Петър е допринесъл най-много за отбора, т.е. и за тях, не е обидил никого, не се е държал зле с никого.

Сега... може би трябваше и на всички задачите да прави, освен собствените си и за разкош да ходи на дуели, но уви - села ви Sunglasses Като гледам нивото на благодарност и използвачество в този отбор - по-добре е за него нищо да не върши.

И с изключение на Ния, според мен той няма други поддръжници. Ще е чудо, ако стигне до финал. Но пък както каза - той своето го е взел. Дребните душици да се оправят.

# 625
Да не пропусна да спомена Ния, която единствена каза вярното нещо - Петър не е направил нищо лошо и тя от него само добро е видяла. Ако останалите не си кривяха душите, щяха да кажат същото. Петър е допринесъл най-много за отбора, т.е. и за тях, не е обидил никого, не се е държал зле с никого.

Вие гледате ли изобщо предаването?
Когато Станислав беше на дуел за фермерски умения срещу Кенан и се чудеше кое колко тежи, някой от Елбетица се опита да каже нещо, но Петър веднага го спря с думите: “Не му казвай!”.

Ето един малък пример, в който постави личната си неприязън към някой, над интереса на отбора.
И такива ситуации са много, но явно няма кой да гледа.

А само Ния го подкрепя, защото няма нищо на втория етаж и защото я е яд, че Жоро я отсвири. Толкова е просто и прозаично.

# 626
  • България
Скрит текст:

Когато Станислав беше на дуел за фермерски умения срещу Кенан и се чудеше кое колко тежи, някой от Елбетица се опита да каже нещо, но Петър веднага го спря с думите: “Не му казвай!”.

Ето един малък пример, в който постави личната си неприязън към някой, над интереса на отбора.

А само Ния го подкрепя, защото няма нищо на втория етаж и защото я е яд, че Жоро я отсвири. Толкова е просто и прозаично.

Абсолютно да!

# 627
Скрит текст:

Сигурно е спрял подсказването, за да не бъдат санкционирани. Не само гледам, но и мисля Wink
Точно за Станислав, въпреки всичко, Петър се бори докрай. Както и за Присияна... както и по принцип.
Ния изобщо не изглежда огорчена.

# 628
  • България
Скрит текст:

Сигурно е спрял подсказването, за да не бъдат санкционирани. Не само гледам, но и мисля Wink
Точно за Станислав, въпреки всичко, Петър се бори докрай. Както и за Присияна... както и по принцип.
Ния изобщо не изглежда огорчена.

В игрите винаги е имало право собственият отбор да помага със съвети по един или друг начин - на гъбите можех да ги описват на отбора си.
Петър се бори за собственото си его докрай, не за отбора, още по-малко за Станислав, с когото постоянно се караха! Беше му много удобно да изгуби от по-младия Павел последната битка.
Сам повтаряше от време на време: "Трябва да има чистка в отбора".

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 17:53 от ferencliszt

# 629
Днес тъкмо успях да прочета написаното от вас последния месец. И няма какво да добавя- но! На оградата преди малко като видях Сивия кардинал УхаЖори и Теодора на оградата,ми се Money . Аууу,този Сивия ме побърква с това поведение на мазник. Но повече ме учудва Теодора-защо,момиче?! Защо?

Общи условия

Активация на акаунт