🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 6 (31.10 - 14.11) 🐄

• 58 226
  • 1 555
  •   1
Отговори
# 600
Тоя сезон спрях да чета и пиша по простата причина, че ми идват в повече феновете на Петър тук.

Георги е един от тия, дето мислят малко повечко. Уместно спретна тоя скандал - като време, място (да  бъде чуто всичко ясно от зрителя, другия тим и съотборниците). Но аргументацията беше елементарна, леко отгоре, че и неясно изразена. А тя е следната: Петър казва едно, а мисли и прави друго. Петър играе за отбора, но играейки за него - стреми се всичко, което се прави, да черпи позитиви за играта си за момента и занапред и да продължава той напред без да мисли и за останалите, както декларира. А иначе е прекалено калпав в социалната игра, слаб стратег - по мое мнение, и т.н.

Направи ми впечатление следното: Жорката беше споменал месец и нещо, а те самите в играта са около 40-50 дни. Друго - петърчо на синхрон нищо не подозирал, а когато Андрей и УхаЖоро правиха видеодневник и си обясняваха поведението, Петър мина пред автомобила и е чул абсолютно всичко. Леко по сценарии ми стана тоя скандал.

Времето за тоя скандал е точното, защото петърчо в момента няма хора зад себе си. Добре, че е толкова калпав актьор, че не умее да играе, за да го разберат всички вътре. Ако беше пуснато нещо такова на по-ранен етап, когато Елбетица бяха "готините", а канатица - "смотаните" , то Жорката излиташе.

едит: И тука виждаме за мое съжаление защо зрителският вот трябва да отпадне, а фермата именно с това се отличаваше, че основната игра трябва да е със зрителя на синхрон. Но именно заради тоя елемент доста лъжи се пускат по тях, доста прикрити и неизказани неща  и можем само да гадаем какво се връти на хората в главата.

# 601
Знаете ли какво се сетих, за играта с ябълките . Представете си Петър  в бидона и след това как ще си оправи перчема с вързани ръце. Хахахахаха. Нееее , това категорично не е неговата игра. Иска ми се да го бях видяла това. Много щях да се смея. Избира си игрите , определено

# 602
  • Варна
Скрит текст:
Тоя сезон спрях да чета и пиша по простата причина, че ми идват в повече феновете на Петър тук.

Георги е един от тия, дето мислят малко повечко. Уместно спретна тоя скандал - като време, място (да  бъде чуто всичко ясно от зрителя, другия тим и съотборниците). Но аргументацията беше елементарна, леко отгоре, че и неясно изразена.
А тя е следната: Петър казва едно, а мисли и прави друго. Петър играе за отбора, но играейки за него - стреми се всичко, което се прави, да черпи позитиви за играта си за момента и занапред и да продължава той напред без да мисли и за останалите, както декларира. А иначе е прекалено калпав в социалната игра, слаб стратег - по мое мнение, и т.н.
Скрит текст:
Направи ми впечатление следното: Жорката беше споменал месец и нещо, а те самите в играта са около 40-50 дни. Друго - петърчо на синхрон нищо не подозирал, а когато Андрей и УхаЖоро правиха видеодневник и си обясняваха поведението, Петър мина пред автомобила и е чул абсолютно всичко. Леко по сценарии ми стана тоя скандал.

Времето за тоя скандал е точното, защото петърчо в момента няма хора зад себе си. Добре, че е толкова калпав актьор, че не умее да играе, за да го разберат всички вътре. Ако беше пуснато нещо такова на по-ранен етап, когато Елбетица бяха "готините", а канатица - "смотаните" , то Жорката излиташе.

едит: И тука виждаме за мое съжаление защо зрителският вот трябва да отпадне, а фермата именно с това се отличаваше, че основната игра трябва да е със зрителя на синхрон. Но именно заради тоя елемент доста лъжи се пускат по тях, доста прикрити и неизказани неща  и можем само да гадаем какво се връти на хората в главата.
Не е ли това смисълът на играта?
Слаб стратег е Петър, вярно е. Ако не беше нямаше, сега да е на пангара.

# 603
Да дам и своите 5 стотинки по темата.
   Много грозно то страна на водещия да провокира това отношение към Петър.Още по-грозно да го направи по време на седмичния пацзар, пред Дешка и другия човек/забравих му името/ . На мен като зрител ми стана неудобно да гледам , а сигурна съм и те бяха в конфузна ситуация. Жоро и Андрей , като са големите мъжкари, да са повели те отбора , да са се заявили, и да са казали на Петър каквото имат да казват.
    Петър, че има трески за дялане, никой не отрича.Но борави добре с думите, умее да убеждава и да поведе.
     Кенан като някаква селска клюкарка се беше подпрял и слуша и гледа. И за, Пешо е прав, че Георги в този момент счупи отбора. Тези неща се изговарят насаме, първо между тях си. Сега малко, като в 4ти клас - ама моля другарко, той ме скубе.
   Сергей продължава да ми е мега неприятен. Нито ценностите му разбрах , нито откъде пък това високо самочувствие.
   Другите леко ми бледнеят, поне доколкото гледах.
    Но ми е все по-интересно, именно заради отношението към Петър.Любопитно ми е как ще се развие ситуацията, ще го изгонят ли, или няма да им стиска.И ако пък го изгонят, как ще се справят със задачите, защото е ясно,че е сръчен и може доста неща.
Според мен ще го изгонят още този понеделник, Жоро направи много грозна сцена,чак на мен като зрител ми стана неудобно да гледам , Канатица са тези които манипулират Елбетица и то умишлено,за да премахнат Петър,защото те знаят ,че той им върши цялата работа и без него ще започнат да падат,повечето пендари са благодарение на Петър,но хайде изгонете го да видим кво ще направят Елбетките,а и още нещо струва ми се че Андрей е по-силен от Жоро,поне на малката арена го видяхме,никакви фермерски умения,не мога да разбера защо се страхуват и не го викат на дуел,УхАжора е въздух под налягане.

# 604
  • при късмета
Българска идилия нарочваме един и всеки хвърля камъка щастлив, че не е той на дръвника, а друг ще опере пешкира.
Аааа, не се връзвай толкова. В този формат винаги мненията за участниците обичайно съвпадат при мнозинството и обичайно повече има за негативните участници, отколкото за позитивните. И до сега в сезоните е било ясно кой е черен и кой бял. За пръв път се появява участник, който е разделил мненията за себе си точно на половина. Затова така се получава, не, че е някаква наша идилия. Но продукцията трябва да я поздравим за каста и вкарването на Петър, защото на последните 3 сезона именно каста куцаше и това беше основната причина за провалите на сезоните.
Аз лично, нито ми е фаворит, но не ми е и толкова черен, та смятам, че горе долу безпристрастно го виждам. Играе играта, кадърен е (качество, което у мен винаги е първи плюс) ,не го мързи (още един голям плюс) и има ум в главата си. Но си е манипулатор, подвежда съотборниците си за разни задачи и не веднъж, съвсем умишлено и целенасочено точно жените събра около себе си, подценява ги и ги мисли за по-слаби и глупави и мъжете подценява, защото си мисли, че ще му играят по свирката до безкрай. Има си минусите, но си има качествата.

# 605
Хубаво беше да се каже, че Георги също си играе играта и че това не беше справедлив гняв. Иначе не съм съгласна, че играе умно, защото не може да се аргументира адекватно, липсва му дар слово и харизма. Надявам се да не стигне до финал, супер скучен участник, влязъл с добра стратегия, но с лошо изпълнение поради липса на личностни качества и най-вече характер! И винаги се изненадвам, когато някой дойде и полусърдито, полуоттегчено, че и малко обидено на "масовката", размаха пръст, че харесва Петър. Ми не, драги зрители, повечето сме нормални хора, виждаме му кусурите, просто човекът може повече от другите и е по-интересен от повечето мъже, взети заедно. Само Кенан може да му открадне шоуто, но по друга линия.

# 606
Знаете ли какво се сетих, за играта с ябълките . Представете си Петър  в бидона и след това как ще си оправи перчема с вързани ръце. Хахахахаха. Нееее , това категорично не е неговата игра. Иска ми се да го бях видяла това. Много щях да се смея. Избира си игрите , определено
Няма нищо лошо да си избира игри. 90 процента от времето разпределението му носи победи за Елбетица

# 607
Това, че Петър превзе изцяло сезона е решение, взето от продукцията. Тотално се изтърка тази тема и лично в мен буди вече нежелание, дори отегчение, да гледам сезона. Фермата 6 не акцентира върху традициите, историята, занаятите, а върху обтегнати отношения, които могат да бъдат без проблем с времето потушени, но напротив- биват подклаждани с цел да има панаир и сеир.

# 608
Абсолютно е така. Тука се пишат едни той какъв лицемер бил, каква мишка бил, как се криел, защо мълчал. Ама това е игра бе хора! Естествено,че дори и да му е кипнало в по-ранен етап от играта ще си каже "Чакай малко, сега ли е момента да му ги кажа тези неща или ще има по-подходящ момент от играта?". Еми много ясно! Изчака да се поусетят малко по малко другите, и точно преди 11-та седмица направи точно това,което трябваше. За какво лицемерие говорите, какво мишкуване? Това е избор, стратегия! Защото това е ИГРА, СЪСТЕЗАНИЕ! Аз ясно си спомням как той на един синхрон казва,че е видял Петър какъв е и какво прави,но ще му дойде правилния момент той да изрази позиция. В играта не можеш да действаш така, както в реалния живот би действал. Сещате ли се за това?  Не знам дали е лицемерен, но той си беше честен спрямо зрителите, спрямо нас! Каза го и това и направи. Запомних го много добре, защото си го чаках с нетърпение. И не знам за какво предателство говори Петър ама много отдавна не сме ги виждали да прекарват някакво време двамата, нещо да се смеят или да си говорят. А чухте ли или по-скоро спомнихте ли си (защото те го излъчиха) как Станислав имаше няква задача и я е започнал грешно и Пепиту казал на останалите "Тихо,тихо, не му казвайте,че е сбъркал". Е, тва нормално ли е? Ама пак казвам,че всеки вижда и чува това, което иска.  В конкурентното предаване нон стоп си правят мръстотии ама там ги наричат стратези, играчи. А тука лицемери, мишкари.
Георги е един от тия, дето мислят малко повечко. Уместно спретна тоя скандал - като време, място (да  бъде чуто всичко ясно от зрителя, другия тим и съотборниците). Но аргументацията беше елементарна, леко отгоре, че и неясно изразена. А тя е следната: Петър казва едно, а мисли и прави друго. Петър играе за отбора, но играейки за него - стреми се всичко, което се прави, да черпи позитиви за играта си за момента и занапред и да продължава той напред без да мисли и за останалите, както декларира. А иначе е прекалено калпав в социалната игра, слаб стратег - по мое мнение, и т.н.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 14:21 от Papilio_

# 609
  • София
Да, Петър си е виновен.
При толкова много качества, които има, не се е научил да общува с хората. Като се научи - тогава да влиза в игри, в които има и социален елемент.
Баба Дешка му опитва питата, казва му, че е недопечена, и аха-да се врътне и да започнат да оценяват другите неща, той започва - по твоята рецепта я направих, ама я подобрих, защото на баба ми питките са много хубави, а пък аз седях до нея и откраднах знанията .... Толкова пъти втаса, толкова пъти я месих...... Аз, аз, аз.... Ако не се изтъкне - няма да е той. Дразнят ли се другите - дразнят се. И с право.
Мъжете се опитват да му кажат нещо и той за пореден път просто отказва да ги изслуша. Рлюрлюрлюрлю..... Веднага започва да бълва насреща им и никой не успява да си довърши изречението, камо ли да си изтъкне доводите. И разбира се - дежурното "не си прав" - винаги, когато някой му каже нещо, което не съвпада с неговото мнение. Аз, аз, аз.....
И Андрей, и Георги казаха, че са опитали да говорят с него - Петър не отрече. Сергей и Станислав директно му казваха какво не харесват. Гласуването и името на камъчетата след дуела преди няколко седмици също бяха червени лампи, които светеха, но той отказа да ги види. И после - шоГ и боНба - неочаквано му било дошло изригването на Жоро. Амиииииии...... тая глава не е сложена само за да размяташ перчема наляво-надясно, Петре. Използвай я. Мисли.

Че пък и бил предаден.... Много се увъртя в някакви дълги изречения и на края съвсем се изгуби нишката -  чувствал Жоро близък, а когато чувстваш накой близък говориш с него и се опитваш да решиш проблема, пък се било оказало, че Жоро отдавна не чувствал Петър близък. По логиката на Петър - не Жоро е трябвало да говори с Петър, а обратно. И защо Жоро да е предател тогава?

А защо Петър не е разбрал, че с Жоро вече не са близки - не знам. Очевидно е. Жоро и Андрей са постоянно заедно, спят в една стая, смеят се заедно. Петър е все някъде с жени около себе си, настанил се е в една стая с жени. Май пътищата им се пресичат само на масата и по време на битките. И много се изненада да разбере, че Жоро отдавна не го бил чувствал близък. Невероятно!

Като казах "перчем". Аз си имам много логично обяснение защо Петър е избрал играта с хвърлянето на торбичките, а не тази с гюлетата на краката и ваденето на ябълки с уста.
Вие представяте ли си Петър да си потопи главата във водата, да си намокри косата, да му се развали прическата и той - с вързаните ръце да неможе да си оправи фризурата? И така - 10 пъти? Да му се развали фасонът.... Абсурд! Simple Smile

Докато съм писала, и brillante е казала същото - за Пепе, бидона и прическата. Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 14:20 от Vivi

# 610
Много се смях за това с бидона и прическата Joy

# 611
  • Пловдив
Да, за бидона и прическата не го бях поимслила, но има резон, защото той е тотално самовлюбен и твърде много внимание обръща на прическата си според мен.
Сега и аз да си кажа мнението. Петър с нищо не е виновен според мен, но е дооооста дразнещ. Да, полезен играч е, но наистина ми идва в повече самоизтъкването му. Вярно е, че това е една игра, но той не спира за секунда да играе, дали за отбора, дали за себе си, дали за зрителя, времето ще покаже. Още в началото казах, омая си тези, които подлежат на омайване, избира си постове, в които е сигурен и няма шанс да се изложи, хвърля се на 100% да, но само за позиции, в които е сигурен, и да също смятам, че нарочно остави грешките на другите мъже в задачите им, за да изпъкне отново той в очите, на тези които омайва! Това е! Петър е около моята възраст +- 3 години, ами да ви кажа трудно ще е с такъв мъж, то от невръстен меси, па пече, па реже...
Аз лично искам да се махне, та да видим потенциала и на другите хора в отбора му, то от него нищо не можем да видим...

# 612
Благодаря на потребителите, които напомниха, че една седмица всъщност е 3 дни, а от началото на сезона са изминали общо 18. Слушах Иван в Надкаст и той каза, че буквално нямат време да се обърнат и спят само по няколко часа. Това е важно, защото ние оставаме с усещане за някаква протяжност във времето, която не съществува.

Началната близост между Петър и Жоро всъщност е 5-6 дни. Времето, през което всички са "мишкували" (след като все пак са успели да поопознаят останалите и да си изградят мнение) е още 5-6 дни. След това се наддигнаха първите гласове и още 5-6 дни по-късно всичко се изказа от всички. Не виждам как на фона на целия интензитет на събития нещо можеше да случи по-бързо.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 14:43 от Amm

# 613
Петър не е виновен, че другите не се обединиха и не си вземаха колективно решенията. Ама видяха, че неговата тактика печели, че го бива в доста неща и им носи пендари и победи, та не им пречеше да ги командва. Сега обаче, когато редиците започнаха да оредяват, финалът е все по-близо и се сетихме, че сме тук за едни 100 хиляди, ще го играят обидени. Петър е дразнещ на моменти, трудно се общува с такъв човек, дето е най-най-най и то във всичко. Но както някой писа по-горе, това е игра. На финала остават четирима, печели един. Отбори, екипи и прочие, но накрая парите отиват при един. Та всеки сам си решава как ще играе играта. Андрей и НеуглеЖоро (много ми е... грозноват, сори) са достатъчно възрастни, не са петокласници, та да не знаят как изглежда хранилка за тревопасно животно. Дори най-елементарното не знаят, че тревата ще пада с това разстояние между пръчките. Ама Петърчо им бил виновен, че не дошъл да я направи както трябва. Ми защо да ви прави играта, бре? И да ви помогне, пак няма да му кажете "браво", а ще го изхвърлите при първия удобен случай, защото е силен конкурент. Те са некадърни, Пешко бил виновен. Е, откъдЯ, накъдЯ бре? Joy

П.П. Да не ме сложите във фен групата на Петър. Не го харесвам като човек (обсебващ е), но го бива в играта. А Фермата е игра и харесвам участници с качества, които има какво да покажат. Едни изнесоха сезона, други се отлежаха, трети изядоха и изпиха де що има, както всеки път.

# 614
Аз съм от фен клуба на Петър.
На фона на останалите е диамант в кочина.
Не ме вълнуват толкова личностните му качества - няма да го взимам вкъщи. Е, козунак и погача мъж не ми е месил... ашколсум.
Смятам, че има всички необходими умения да е фермер в сурови условия.

Общи условия

Активация на акаунт