DSK WIZZ AIR кредитна карта

• 23 441
  • 354
  •   1
Отговори
# 150
Ах, мерси. Не знаех. Досега не съм прехвърлял още, само трупам евентуално за пътуване до Лондон или Абу Даби по-късно тази година.

То и при прехвърляне от ДСК дайрект към профила в Уизеър закръгля надолу. Примерно при 2160 точки прехвърля 21.00 лв, а не 21.60 лв. Аз затова прехвърлям само кръгли суми, дребните ги оставям за следващо прехвърляне, пиша 2100 да се прехвърлят, другите 60 си остават за следващо трупане.

# 151
Ти ги прехвърляй лека полека, защото, хипотетично ако сега видиш, че само днес има 20% до Великобритания или ОАЕ и искаш да се възползваш от промоцията, няма да можеш, защото няма никаква гаранция, че точките от ДСК дайрект ще се прехвърлят към Уиз профила още днес. Най-често идват на следващия ден, а тогава няма да има промоция и цените пак ще са си високи.  Това вече ми се е случвало, така че... периодично прехвърлям на всеки няколко хиляди точки.

# 152
Мерси, много полезно инфо.

Ще го направя тогава. Че наистина почнаха да пращат през ден някакви минус 15 процента до различни дестинации.

Ти ги прехвърляй лека полека, защото, хипотетично ако сега видиш, че само днес има 20% до Великобритания или ОАЕ и искаш да се възползваш от промоцията, няма да можеш, защото няма никаква гаранция, че точките от ДСК дайрект ще се прехвърлят към Уиз профила още днес. Най-често идват на следващия ден, а тогава няма да има промоция и цените пак ще са си високи.  Това вече ми се е случвало, така че... периодично прехвърлям на всеки няколко хиляди точки.

# 153
  • София
Ако купя билет за себе си с точките, които имам, впоследствие мога ли да добавя още един билет за друг човек, който да се възползва от намалението също?

# 154
Не. Трябва да е още в първата резервация, която си правила за себе си. Ти така или иначе имаш включен WDC (Wizz Discount Club) за теб + плюс още 5 души в рамките на една и съща резервация.  Случвало ми се е седмица след като съм купувал билети, приятел да каже "искам да дойда и аз", но няма как да е с намаление, той вече е част от друга, нова резервация. И няма намаление, ако притежателят на WDC не присъства в неговата резервация. И има логика. Иначе всеки ще може да купува с намаление билети за другите и така.. да речем цял офис от 20 души ще си платят на един човек за 1 абонамент за WDC Wink

# 155
Здравейте , купих си билет но не можах да си използвам точките. Никъде не се получи възможност да ги добавя. Прехвърлени са в уиз. Даде ми възможност да ползвам намалението на дискаунта , но не ми си възприеха точкките при плащане. Моля за съвет

# 156
  • София
Не си внимавала достатъчно. И на мен ми се случи веднъж от бързане. Точно преди плащане излиза опцията, но трябва да я избереш, не очаквай да те подканят.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 09:53 от миленка_д

# 157
Ах, колко са долни. Точно преди плащането, когато човек я забележи, я не. И трябва да го знае. Чудят се как да скрият възможността за използване на точките. На последната стъпка наистина само възможност за ваучер или промо код има

Не си внимавала достатъчно. И на мен ми се случи веднъж от бързаме. Точно преди плащане излиза опцията, но трябва да я избереш, не очаквай да те подканят.

# 158
  • София
Да, не е като в букинг - там, когато имаш кредит, ти го приспадат директно при плащане. Ноември м.г. ме беше много яд - при купуване на билети успях да направя няколко глупости наведнъж. Първо късно реших да прехвърля точките и изпуснах промоцията на Уиз и цената се вдигна. След това забравих да ги ползвам и си платих всичко с пари - бяха 4 билета и единият трябваше да се покрие от точките, но пропуснах да маркирам опцията. А не ми беше за първи път да купувам с точки. И накрая тези пари ги платих с друга карта, та и нови точки не получих. Много се ядосах на себе си, но нямаше какво да направя. Изводът е, че от бързане стават доста грешки. Ама важното е да сме живи и здрави, в случая нямаше нищо фатално, просто платих повече. Точките ги използвах през януари - тогава внимавах и нямаше проблеми.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 10:10 от миленка_д

# 159
Ах, колко са долни. Точно преди плащането, когато човек я забележи, я не. И трябва да го знае. Чудят се как да скрият възможността за използване на точките. На последната стъпка наистина само възможност за ваучер или промо код има
Ама.. момент. Просто не плащате нищо с банкова карта и готово, няма да се прецакате. Вие доброволно сте платили с кредитна/дебитна карта. Горе, над данните за картата, ясно пише: как ще платите? (перефразирам, наизуст, на английски), пита ви кой начин избирате: с кредити от профила ви, с банков превод или виза/мастеркард. Избирате с кредити от профила, то ви изписва: имате еди колко си.. . примерно, имате 322 евро баланс, желаете ли да приспаднем 49.90 евро от профила, да речем (колкото струва билетът), кликвате ДА  и после иска потвърждение, пак давате ДА и то ви дава вече новия баланс, а на имейла получавате номера на резервацията. Ваша грешка е, че сте въвеждали номер на банкова карта когато сте плащали, не е трябвало.

Данни от банкова карта въвеждате, само ако не ви достигат кредити. Имал съм случай да не ми достигнат 50-60 цента, и тогава съм въвеждал номер на картата, само заради това.

# 160
  • София
diziler, при тебе явно е различно, защото имаш повече кредити от точки, отколкото е цената на билетите. При мен не е ставало така, винаги доплащам нещо, дори и да е малко и трябва да си въведа карта. Но купувам обикновено за 2,3,4 човека.

# 161
Добре, ама то пак задава въпрос за използване на кредитите. И дори и да кликнеш на Йес, пак те пита за потвърждение. Кликваш да ти дръпне кредитите и после ти пише вече по-малка сума, която трябва да доплащаш, тоест остатъка.

# 162
  • София
Факт е, че миналият път го пропуснах, без да искам. Отдавам го на бързане. Преди това няколко пъти съм купувала с кредити + доплащане на разликата.

# 163
Е нищо, щом е пропуснато миналия път, значи има спестени кредити. То нищо не се губи Wink Next time Simple Smile

# 164
Имам wizz air кредитна карта. В сайта на wizzair в профила ми виждам , че имам WIZZ Discount Light. За да избера по-ниската цена  при резервация ми иска надграждане на членството ми. Така ли трябва да бъде? Мислех, че като имам уизеър кредитна карта, получавам такова членство. Пътувала съм преди и мисля, че беше така.

Общи условия

Активация на акаунт