DSK WIZZ AIR кредитна карта

• 20 307
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, някой успявал ли е да си издаде карта DSK Wizz Air без да си открива банкова сметка в ДСК?

То това няма как да стане - всяка кредитна карта има банкова сметка. Да не би въпросът да е дали може да имате само картова сметка без разплащателна в ДСК?

Брагодаря за бързия отговор. Реално нищо не разбирам от терминологията, а до техен офис още не съм се добрал. Идеята е, че имам банкова сметка другаде и от ДСК искам само кредитната карта и нищо друго - заплата няма там да получавам, никакви плащания не искам да правя през ДСК с изключение на плащания с DSK-WIZZ кредитната карта онлайн.

# 271
Да, няма проблем. От ДСК имам само кредитна карта. Самата карта е вързана с IBAN, който е нужен за погасяване на задълженията.

# 272
  • София
Може, ако ви удобрят за кредитна карта. Аз първоначално имах само кредитна карта Виза от ДСК (преди 8-9 години). После поисках и втора - на Уиз и ме одобриха, но нямам други кредити. По-късно си направих и дебитна карта по собствено желание. Заплатата все още си  получавам в друга банка.

# 273
То това няма как да стане - всяка кредитна карта има банкова сметка.
Ъъъ... нещо бъркате тука. Много хора имат кредитна карта в дадена банка, без да имат банкова сметка в същата. Кредитната карта е просто.... кредит. И аз имах около 15 г. кредитна на ОББ, без да имам сметка там (тоест дебитна карта с разплащателна сметка), тъй като имам такава сметка в ДСК. Едновременно имам и в ДСК кредитна карта (преди беше друга, а от 2018... на Уизеър). Имам колеги и приятели с кредитна Уизеър, без да имат изобщо сметка в ДСК.  Първоначално, при. кредитния инспектор доказваха по друг начин доходите си, може би със служебни бележки от работодателя. При мен не се налагаше, тъй като при самото одобрение, виждаха постъпленията ми всеки месец, тоест заплата, хонорари и т.н.,  та нямаше нужда да доказвам.

С две думи: МОЖЕ да имаш Wizzair Credit Card, без да имаш разплащателна сметка в ДСК.

# 274
  • София
diziler, всяка кредитна карта е вързана към обикновена разплащателна сметка (това е вид банкова сметка, като нарицателно се използва по-тясно), която обслужва само картата и не може да се ползва за други плащания.

# 275
Картата е вързана към сметка, така че не, не може, НО тази сметка се открива успоредно с картата. Т.е. не е нужно да имате друга сметка в ДСК от каквото и да е естество предварително (аз съм така, имам само кредитната карта там и до ден днешен). Ако Ви одобрят, Ви издават картата, която си има 16 цифрен номер отпред, а ако погледнете в онлайн банкирането, ще видите, че има и IBAN, т.е. номер на сметката, към която е вързана (и която е открита с издаването на картата). Той е полезен, ако правите превод за погасяване на задълженията си от друга Ваша банкова сметка - тогава го въвеждате него, не номера на самата карта. Ако ще си ги внасяте на банкомат - тогава само пъхате картата и действате.

С две думи - не може да нямате сметка в банката, защото картата е обвързана с такава. Тя обаче се открива заедно с картата и не е необходимо да имате друга.

# 276
Благодаря на всички за отговорите, страхотни сте!

Все пак имам още един идиотски въпрос: поне някаква част от заявяването на такава карта може ли да се направи през сайта на ДСК? Тук не намирам нищо от сорта на бутон "Кандидатствай", а само общ телефонен номер на банката.

# 277
Имам колега, който си изкара Wizz Кредитна карта през лятото и даже му казах, че ще му е VISA, а тя пак... Mastercard. Той няма сметка в ДСК (за разлика от мен). И ето че си има Уизеър кредитна карта, без да има сметка. Сумата по кредитната карта просто си е един вид кредит, не е сметка. И човекът си превежда от друга банка към ДСК, за да си погасява месечните задължение. Аз директно кликвам на "преводи" и после на "между мои сметки", та прехвърлям от разплащателна сметка към кредитната карта.

# 278
И как превежда от друга банка към ДСК? Нали трябва да въведе IBAN, към който да пусне превод.. Всички кредитни карти си имат банкова сметка към тях, от която не могат да се правят преводи, но към която се правят преводи за погасяване на задължението.

# 279
  • София
diziler, спри да упорстваш, като не са ти ясни банковите работи. Казаха ти го вече няколко човека освен мене. Кредитната карта е винаги към банкова сметка. То дори и при отпуснат кредит пак ти откриват разплащателна сметка, по която го погасяваш.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 16:53 от миленка_д

# 280
"Спри да упорстваш", хахаха. Кои са тези "няколко" души? Може ли поименно? Чудно защо повече от 10 години като имах кредитна mastercard в ОББ, без да имам разплащателна сметка, ме питаха на няколко пъти дали искам да си открия разплащателна сметка в банката? Месечните вноски първите години и на каса ги внасях, после на банкомат, който приема пари.. От 2009 до пандемията правех тези упражнения. И така и не си открих сметка в ОББ, а имах кредитна там. Същото е и с ДСК. И повтарям: НЯМАХ разплащателна сметка! Как ли не са ме изкушавали да си открия, не открих такава сметка, защото си имам в друга банка (ДСК).
И да, колегата ми НЯМА сметка в ДСК, получава си заплатата от Пощенска банка, има една кредитна и тя е Уизеърската карта, като НЯМА сметка в ДСК.
Можеш да имаш кредитна карта към дадена банка, без да имаш разплащателна сметка в същата банка!
"Спри да упорстваш", вика. ОМГ...

# 281
Това не е отделна разплащателна сметка, а сметка към картата. Сметка със собствен IBAN, по който когато се приведат пари, те постъпват по картата. Това се опитват да ти кажат тези няколко човека.

# 282
Някои хора не могат да направят разлика между разплащателна сметка и сметка към КК.

# 283
  • София
То пак е разплащателна, защото започва с 1 (след буквите с кода на банката), но със специално предназначение - картова и то предимно с минусово салдо. Както вече казах народното разбиране за разплащателна сметка не съвпада с банковото. Работила съм в банка, не говоря наизуст. Срещала съм случаи, когато сметката има само вътрешно банков номер, без IBAN, но пак има сметка. Просто няма как да е по друг начин. Няма смисъл от спорове и излишни емоции. И е хубаво да се чете какво се пише, не само началото на поста.

# 284
Diziler, наистина упорстваш за неща които не са ти ясни. Като си влезеш в ДСК Смарт - меню Карти - и си цъкнеш на номера на картата, вдясно има балонче с инфо. Като кликнеш на него, ще си видиш IBAN-а, дето го "нямаш".

Общи условия

Активация на акаунт