DSK WIZZ AIR кредитна карта

• 23 277
  • 352
  •   4
Отговори
# 345
  • Beyond the stars
Всички плащания ми минават през нея, като ги погасявам през дск-директ. Няма драма да се вкарат и над кредита и да се ползват така.

# 346
И въпреки големите такси преди еврото за превалутиране, основно нея ползвах и ползвам.
Но скоро се бях замислила дали да не я сменя с друга, която връща cashback в пари (чух, че някои банки предлагат такива). С тази на Уиз трупаме точки само за билети, някак все едно ме задължава да ползвам тяхната компания, а не винаги имат полет, докъдето искам. Ако връщат сума, си я ползваш за каквото ти решиш.
Да, членството в Уиз е добро, но сега казвате, че са променени условията (още не съм гледала какво точно) и ако не е изгодно, направо може и да я сменя.

# 347
Основният проблем е ,че е с два процента кешбек трудно можете да намерите карта другаде. Повечето дават макс по процент - процент и половина и то със сериозна годишна такса обикновено. Иначе няма никаква промяна по картата.

И въпреки големите такси преди еврото за превалутиране, основно нея ползвах и ползвам.
Но скоро се бях замислила дали да не я сменя с друга, която връща cashback в пари (чух, че някои банки предлагат такива). С тази на Уиз трупаме точки само за билети, някак все едно ме задължава да ползвам тяхната компания, а не винаги имат полет, докъдето искам. Ако връщат сума, си я ползваш за каквото ти решиш.
Да, членството в Уиз е добро, но сега казвате, че са променени условията (още не съм гледала какво точно) и ако не е изгодно, направо може и да я сменя.

# 348
  • София
По другите кредитни карти на ДСК се трупа кешбек в пари. Аз имам и такава отпреди Уиз картата, но вече я ползвам като резервна, основно гледам да трупам точки за билети. Аз лично не мисля, че толкова са се влошили условията, особено при изчезването на курсовите разлики от превалутиране в евро. Освен това цената на членството се вдигна, а таксата - засега не.

# 349
Е, убедихте ме, значи Smile, ще си я държа.
Уиз ми е първата кредитна, друга не съм ползвала (все още) и нямам база за сравнение.

# 350
Та, да ви попитам, виждам, че има хора с дългогодишен стаж в използването на картата.
Може ли Уиз-картата да се ползва като дебитна? Т.е. да я захранвам периодично с определена сума (напр. 500 евро), плащам с тях и като свършат-захранвам отново. Ако да, има ли някакъв лимит и евентуално такса?
Благодаря предварително, ако някой внесе яснота по въпроса!
Не е е нужно периодично, а веднъж месечно, като ти дойде падежната дата. Внасяш колкото си изхарчила (или поне колкото можеш). Ако падежната дата е 10-о число, значи  в периода 11-о-24-о число е най-добре да си внесеш това, което си изхарчила през месеца. Ако например е 1000 евро, внасяш 1000 евро. Ако внесеш да речем 600 евро, тогава ще имаш лихва върху останалите (невнесени) 400 евро чак след 45-ия ден от падежната дата. Така че … всичко е топ. Ако надвнесеш сума, няма проблем.
Но… да, това не е дебитна карта. Това са пари на банката, не твои. И ти реално взимаш пари назаем от банката (кредит) когато пазаруваш. После ги връщаш без лихва до 45 дни. А при дебитната карта парите са си изцяло твои.

# 351
  • моята мила родна страна
Да, точно това имах предвид - да харча моите си пари, а не да вземам назаем от банката, затова и ще я захранвам със собствени средства. Не обичам да дължа пари никому, в това число и на банка.
Благодаря на всички за разясненията по въпроса, ориентирахте ме напълно!

# 352
  • БГ
......
Може ли Уиз-картата да се ползва като дебитна? Т.е. да я захранвам периодично с определена сума (напр. 500 евро), плащам с тях и като свършат-захранвам отново. Ако да, има ли някакъв лимит и евентуално такса?
Благодаря предварително, ако някой внесе яснота по въпроса!
Може, не го правя всеки месец, а когато "доближа" сумата по кредита. Случвало се е да внеса сума 3 пъти по-голяма от кредита, за да покрия разходи по пътуване. Правя го на банкомат на ДСК, обикновено вътре в банката. Таксата за една транзакция беше 0,20лв, имаше лимит до 50 банкноти.

Общи условия

Активация на акаунт