Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 140 - ноември 2023)

• 120 321
  • 1 581
  •   1
Отговори
# 225
Аз винаги пиша цялата сума от касовия бон.При евентуална печалба нали искат да им изпратиш снимка ,валидират я и тогава ти връщат имейл че всичко е наред и да си очакваш наградата.

Ами не е честно така и ще ти кажа защо.
Малко по-горе снимката на Ализе от играта на Туборг.
За айфон трябва да се регистрират бележки с купени бири за мин.23 лв.
Ако регистрираш цялата бележка както казваш, а тя примерно е за 206.88 лв и в тази бележка си купила само една бира, то не играеш честно, защото директно с регистрацията се включваш в тегленето за айфон, но реално не си купила бири за 23 лв…

# 226
Нали точно това написах,че искат снимка !Която я ВАЛИДИРАТ т. е.,ако не е коректна и не си закупил за необходимата сума не получаваш награда.Тези бележки не ги искат само да сравняват датите.

# 227
Винаги пиша сумата от продуктите, участващи в томболата. И според мен е неправилно да се пише стойността на цялата покупка.

# 228
Във всички игри пише точно и ясно - "Напишете/Въведете сумата от ЗАКУПЕНИТЕ ПРОДУКТИ" , не пише въведете сумата от бележката. То това трябва да е и ясно на всички 🙂

# 229
Може,но и цялата сума да напишеш не е проблем.При спечелена награда ми искаха снимка на която да се виждат закупените продукти и кода.Нямсше проблем!
И хайде моля да не се обиждаме!!!

# 230
Само не разбрах защо ми е изтрито едното мнение.
Май засегнах нечестно играещите!
Вече ще следя под лупа списъците.
Кой е модератор на темата?

# 231
Може,но и цялата сума да напишеш не е проблем.При спечелена награда ми искаха снимка на която да се виждат закупените продукти и кода.Нямсше проблем!
И хайде моля да не се обиждаме!!!
Представи си, че играеш в игра, която е с условие минимална сума 10лв., но на всеки 10лв. получаваш 1 участие(пример за 17лв. = 1 участие, 22лв = 2 участия, 35лв = 3 участия и т.н.) така ти може да купиш за 10лв., което е по правилата, но в касовата бележка имаш продукти за още 190лв. и крайната сума на касовата бележка е 200лв. Регистрираш сумата на касовата бележка и в системата им получаваш 10 участия, но реално трябва да имаш 1. Така ти получаваш нечестно предимство спрямо другите.
Ако те изтеглят, ще си по правилата, защото си спазила изискването за над 10лв., но в действителност ще е измама. Най-вероятно ще ти дадат наградата, защото няма да се усетят как си измамила системата да си генерираш повече участия. За тях ще е важно да има продукти за над 10лв.

# 232
А кой нормативен акт регулира организирането на игри, томболи и подобни, които не са хазартни? В Закона за защита на потребителите има някакви текстове, но някъде другаде?
Конкретно ме интересува организаторът може ли да промени наградата, която е записана в общите условия на играта, без да обяви това. Игра с касови бележки на продукта Х на определена стойност, с обявена награда например Айфон 14, печеля я и ми изпращат Айфон 13.

# 233
  • при късмета
А кой нормативен акт регулира организирането на игри, томболи и подобни, които не са хазартни? В Закона за защита на потребителите има някакви текстове, но някъде другаде?
Конкретно ме интересува организаторът може ли да промени наградата, която е записана в общите условия на играта, без да обяви това. Игра с касови бележки на продукта Х на определена стойност, с обявена награда например Айфон 14, печеля я и ми изпращат Айфон 13.
Правиш скрийншот на правилата, протокола на получаната награда и самата физическа награда документирана, т.е. снимка и жалба в КЗП. Регламент няма в определен, конкретен закон, но когато има такова драстично разиманване, пред КЗП може да е заблуждаваща реклама, дори измамна игра, с цел оборот на даден продукт или популязирине на продукта, нелоялна практика или на каквото отговаря, имат готови критерии. Обаче всичко писмено и черно на бяло. Най-добре на място в КЗП, а не по ел. път. Срока да разгледат жалба/сигнал и да върнат отговор е месец. Във вх. № се съдаржа и дата, така, че ако не са го спазили и тях после може да подгониш.
А иначе има разпоретби, като например, че спечеленото не може да надвишава 100 пъти купеното, казано на прост език и разни други дреболии, но обичайно организаторите го спазват. Например, пак да се върна на вафлата, не може с една купена да спечелиш примерно кола.

# 234

Новите Коледни награди в "Coca-Cola App"  - от утре ( 6-ти ноември ) в приложението 🎁🥤🤩

Скрит текст:
1. Пътуване до Лапландия - 3бр. ( само с регистрация ) 💥
2. Мултикукър "Tefal" - 21бр. ( 7 Coins 🪙 )
3. Ваучер за "Ozone" на стойност 100лв. - 100бр.  ( 1 Coins 🪙 )
4. Ваучер за "Sport Depot" на стойност 100лв. - 100бр.  ( 3 Coins 🪙 )
5. Термос "Coca-Cola" - 1500бр. ( 2 Coins 🪙 )
6. Коледни чорапи "Coca-Cola" - 2000бр. ( 1 Coins 🪙 )

# 235
Относно разразилия се казус- има организатори, които не поверят стриктно(вероятно за това има и такива играещи с блестящи идеи за рег). Обаче абсолютно всичко си е вид мамене и най-вече загуба на време и мотане за нормалните честно играещи, чакащи да се мине проверката, валидацията, отхвърлянето и т.н.по реда.

Аз за пореден петък/месец/ забравям за кола, и явно така ще си стоя с кодовете.
Много безумна ми е цялата занимавка с този Ап  и тези чорапи, оп награди, вече.
Може би ще се включа в Милк Бургер, ако ги открия.
Пак да попитам, нещо по Маги и раниците има ли или ни оставиха да вярваме, че всичко е наред.

# 236
Обявили са печелившите, няма ме, дано някой от темата се похвали.
https://natura2000.bg/znania-za-natura-2000/

# 237
Оооо аз знам за коя игра говориш 😆😆😆
Чакай да видим какво ще изпратят 😜

***BonniBonn Играта на Милк Бургер свърши.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 08:43 от Alize!

# 238
Обявили са печелившите, няма ме, дано някой от темата се похвали.
https://natura2000.bg/znania-za-natura-2000/

Тези са от втория конкурс. Сегашният е трети вече.
https://natura2000.bg/znania-za-natura-2000-treti-konkurs/

# 239
  • Бургас
Но няма публикувани печеливши🤔
Поне аз не ги виждам.

Общи условия

Активация на акаунт