Какво повече НЯМА да купя - 24

  • 84 845
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 12 914
Какаото и шоколада ги работя от 15 години...
Млените какво зърна са с вкус на какао маса. Имат наситен горчив вкус и нямат общо с какаото.
Какаото на прах е сухия остатък, след пресоването на какао маслото.
Двете няма как да се сравняват на вкус и аромат в никакъв случай.
Холандското какао или Duched cocoa е алкализирано какао. Това е процес, измислен от холандците, за подобряване на вкуса и цвета на какаото, посредством алкализиращи агенти и различни процеси.
Натуралното какао и алкализираното какао също не могат да се сравняват на вкус и цвят, защото нямат нищо общо
На пикантна какаото е високо маслено. Съдържа 22% мазнина, за разлика от стандартното 10. Това също няма как да се сравнява с натуралното, защото има много по-плътен и наситен вкус, заради какво маслото.
Македонско какао няма, там нямат производство. Пакетирано някакво е. Често се добавя аромат шоколад, за по-джиджано възприятие като отвориш пакетчето.
Което пак не кореспондира с истинското какао

# 736
  • София
  • Мнения: 16 955
Ето го македонското какао. Произход Германия, пакетирано в Македония.
Скрит текст:

# 737
  • Мнения: 944
Какъв е проблема на този зехтин?
Прилича повече на ароматизирано олио, затова попитах дали някой го е ползвал или знае дали е оригинален зехтин. Аз не разбирам много от зехтин.
Подадохте ли сигнал в БАБХ за този "зехтин"?

# 738
  • Мнения: 7 642
Какаото и шоколада ги работя от 15 години...
Млените какво зърна са с вкус на какао маса. Имат наситен горчив вкус и нямат общо с какаото.
Какаото на прах е сухия остатък, след пресоването на какао маслото.
Двете няма как да се сравняват на вкус и аромат в никакъв случай.
Холандското какао или Duched cocoa е алкализирано какао. Това е процес, измислен от холандците, за подобряване на вкуса и цвета на какаото, посредством алкализиращи агенти и различни процеси.
Натуралното какао и алкализираното какао също не могат да се сравняват на вкус и цвят, защото нямат нищо общо
На пикантна какаото е високо маслено. Съдържа 22% мазнина, за разлика от стандартното 10. Това също няма как да се сравнява с натуралното, защото има много по-плътен и наситен вкус, заради какво маслото.
Македонско какао няма, там нямат производство. Пакетирано някакво е. Често се добавя аромат шоколад, за по-джиджано възприятие като отвориш пакетчето.
Което пак не кореспондира с истинското какао
Много полезно, благодаря!
Ако не е тук мястото (предвид темата), с молба в друга (напр. в противоположната - какво ще купим отново) или ако има специализирана (за която не знам, някой да каже, ако има) и ако е удобно, да препоръчаш какво какао в крайна сметка и шоколад (за сладкиши, не готов продукт) да си купуваме, както и какаово масло. 
Благодаря отново!

# 739
  • Мнения: 12 914
А, то колкото вкуса, толкова и марки 😉
Всички споменати са ок, даже на Биосет, натурално е, не е смесено с нишесте. Просто различните какаото и ама различен вкус, обясних защо.
На Меркурий също е натурално, на Шидеров и то
На Балтов е 22%
Сигурно забравям някой..

# 740
  • Мнения: 2 127
Какъв е проблема на този зехтин?
Прилича повече на ароматизирано олио, затова попитах дали някой го е ползвал или знае дали е оригинален зехтин. Аз не разбирам много от зехтин.
Подадохте ли сигнал в БАБХ за този "зехтин"?
Не съм, сигурно ще го изхвърля. За БАБХ трябва да прочета как се процедира. Не ми се влиза в разправии, защото това ми е най-удобния супермаркет за пазаруване.

# 741
  • Бургас
  • Мнения: 3 937
Това харесвам

# 742
  • Мнения: 4 213
Какъв е проблема на този зехтин?
Прилича повече на ароматизирано олио, затова попитах дали някой го е ползвал или знае дали е оригинален зехтин. Аз не разбирам много от зехтин.
Подадохте ли сигнал в БАБХ за този "зехтин"?
Не съм, сигурно ще го изхвърля. За БАБХ трябва да прочета как се процедира. Не ми се влиза в разправии, защото това ми е най-удобния супермаркет за пазаруване.
Не разбирам какъв е големият проблем с този зехтин - дори и да е ароматизирано олио, както мислите, знаете ли вкуса на всички видове зехтин? При всички случаи надали е вредно. Аз имах наемателка гъркиня и я питах по принцип зка зехтина - салатен, за готвене, за пържене - тя ми каза една марка, която по това време я продаваха и тук в магазините за паралелен внос. Сега вече я няма тук, за Гърция не знам, но и не съм ходила там от няколко години. Синът ми от време на време ми носи Критски зехтин, уж се води един от най-добрите. Но, това което съм установила от дългогодишна практика - има разлика във вкуса, когато готвиш /т.е. не се усеща нещо различно в крайния продукт. Какъвто и да е друг зехтин, ползвайки в салата, ми е различен на моя вкус. Гъркинята ми каза - ами ти от колко години ползваш зехтин, за нас разликите не са големи и всичко си правим със зехтин - някоя марка ни харесва повече, друга по-малко, пробваш и си го ползваш. За това, аз лично за сурово ползване, т.е. за салати си купувам олио от гроздови семена, там няма грешка за вкуса. А за готвене, избирам, по-скъпото тук, почти винаги е по-добро.

# 743
  • Мнения: 10 731
Ами може и да има проблем, откъде знаете какво има в него? Преди бая години бях подала жалба , свързана със зехтин в тенекия, и изтеглиха цялото количество. Оказа се пълен боядисан ментак.

# 744
  • Мнения: 1 086
По целия свят има страшно много фалшив зехтин.

# 745

Общи условия

Активация на акаунт