Какво повече НЯМА да купя - 24

• 86 251
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Цитат
Не препоръчвам Acne Out активен крем против пъпки. От него получих изгаряне на ръцете, позеленяха и ми опада кожата.
Scream

Кренвирши, ако изощо купя, само Добротица и Попов.

Еритритол ползвам за сладкиши у нас вместо захар. Внимавай само със съотношението, ако рецептата е дадена със захар. Кафе пия само със стевия, идеално ми е.

# 526
Не знам, ама, всеки път, след като нашуми някакъв подсладител, след време се оказва, че е по-вреден от захарта. Като бях ученичка, майка ми и всичките ѝ колежки имаха период, в който купуваха някакъв захарин от аптеката за кафето, 300 или 500 таблетки беше в кутийката, за по-здравословно и да не пълнеят. После излезе информация колко е вреден.

# 527
  • София
Еритритол е заместител за хора, които не трябва да ядат бяла захар. Може да се редува с кафява захар, с фруктова захар, мед, зависи кой какво цели. За някои бялата захар е абсолютно забранена или непрепоръчителна. Както и бялото брашно. Не случайно ѝ се вика "бялата смърт". Но, ако ще е сукралоза и др. глупости, по-добре бяла захар.

# 528
Най-обичам гръмки заглавия в медиите за това кое, колко е вредно. После се започва едно бъбрене - от уста на уста. Без да се четат изследвания и доказателства. Същите тези хора, които казват колко са вредни, после думкат джънк фууд, пият и пушат.

За да не е офтопик мнението ми:
чипс от лимец от Лидл, с вкус на паприка. Всичко е чудесно, но доооста са се олели със солта. Все едно съм пила вода от Мъртво море. Това би ме спряло да купя отново.

# 529
  • София
Цитат
Най-обичам гръмки заглавия в медиите за това кое, колко е вредно.
Не виждам някой да споменава изобщо медии по този въпрос. По-скоро визирах доктори и хора, които по препоръка от мед. лица, е трябвало да заменят бялата захар. Не всичко е интернет и медии в този живот.

# 530
Ами че тя бялата захар си е захар като кафявата, ако има противопоказание за приемане на такава, почти съм сигурна, че всякакъв вид захар трябва да се избягва.
Понеже и аз съм от тези хора, които не трябва да приемат, имам еритритол. Ами ...неприятен ми е - изкуствен вкус, почти като стевията ми е гаден.

# 531
Това, което аз съм чувала за еритритол е, че повишава нивата на факторите на кръвосъсирване в кръвта, при това дни след консумация, тъй като не се разгражда. Навремето лекар на мама беше казал, че ако иска нещо сладко, по-добре да изяде един нормален бонбон или да си сложи малко захар в кафето, отколкото да ползва друг подсладител. Същото е препоръчала и лекарката на детето на моя близка в по-ново време. Аз не съм медицинско лице и не мога да дам лично мнение, само споделям такова от двама лекари.

# 532
Не препоръчвам Acne Out активен крем против пъпки. От него получих изгаряне на ръцете, позеленяха и ми опада кожата.

Такова ползвам от една година, тийновете вкъщи също. Абсолютно никакъв проблем няма никой.
Много е ефективно.

# 533
Сумати народ споменава, че е получил изгаряне на ръцете от активния крем против пъпки на Acne Out. Даже едно момиче в Инстаграм качи видео за продукта и каква вреда и е нанесъл (https://www.instagram.com/p/Ck21VfBIRDN/).

# 534
Тоя крем защо си го мажат на ръцете? Той е за лице, за пъпките. Не е крем за ръце?
Инстаграм не ползвам... Виждам вкъщи, че нямаме проблеми с него (3 от 3 ползващи) и си върши работата.
Никъде в гугъл не намерих за опадала зелена кожа от крема.

# 535
Никой не го използва за ръце. Слагаме малко от продукта на ръката, за да нанесем на лицето. При миенето на ръцете се получава този "ефект".

# 536
Май няма да си купя Еритритол. След мнението на Кубратова, се разрових повече... да, има риск от инфаркт и инсулт, явно наистина влияе на кръвосъсирването.

# 537
Къде го това за инфаркт и инсулт?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Erythritol
Ето най-достъпно и обобщено. Напуска организма до 24 час, съдържа се в някои плодове, както и в човешкото тяло.
Erythritol is absorbed rapidly into the blood, with peak amounts occurring in under two hours; the majority of an oral dose (80 to 90%) is excreted unchanged in the urine within 24 hours.
Може да има лаксативен ефект.

Ползваме го от 8-9 години. В комбинация със стевия или сукралоза.

# 538
+1
То и за аспартам колко гръмки неща се изписаха, а всъщност проблема е в количеството...ама  четене с разбиране трябва.
Същото е и с приема на мед- здравословен заместител на бялата захар, но за здрави хора.

# 539
Ето тук четох:
https://www.webmd.com/diet/what-is-erythritol

There's increasing scientific evidence that erythritol and other artificial sweeteners can be bad for your health. Recent research shows erythritol may be associated with an increased risk of heart attack, stroke, and even death.

Предполагам, че ако се ползва в малки количества от здрави хора няма проблем. Но не съм първа младост, имам и хронично заболяване, не ми се рискува.

ccvet, уважавам мненията ти, но това 'четене с разбиране' не пропускаш да го включиш. Няма нужда, аз съм от тези дето могат да четат и разбират, повярвай ми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт