Какво повече НЯМА да купя - 24

• 84 981
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Не препоръчвам Acne Out активен крем против пъпки. От него получих изгаряне на ръцете, позеленяха и ми опада кожата.

Такова ползвам от една година, тийновете вкъщи също. Абсолютно никакъв проблем няма никой.
Много е ефективно.

И от мен положително мнение за този крем. Проблеми с изгаряния по кожата не сме имали, нито аз, нито дъщеря ми.

# 541
if you consume large amounts of it
may
erythritol and other artificial sweeteners can be bad for your health

Много обобщаващо и нищо конкретно.
Че то това може и за нормалната захар да се напише...

И още: допустими количества - 50 гр/ден
Трудно ще го ядете ежедневно в такива дози...

# 542
Ако е по-малко сладък от захарта, 50 грама се изяждат страшно лесно, че и се надхвърлят. Аз пия 3 кафета дневно. Само от кафето имам 3 лъжички захар - 15 грама? Ако е нещо по-малко сладко от захарта, сигурно ще са 20 грама. И някое и друго парче "здравословен" сладкиш, подсладен със здравословния подсладител, без съмнение надхвърля 50-те грама.

Тук даже я дават 1 ч.л. захар 10 грама, аз мислех, че е 5:
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%BA%D0%B8

# 543
Затова се комбинира със стевия или сукралоза, които са много по-сладки от захарта и реално еритритолът е само носител. Но комбинираният вкус максимално наподобява захарта, без да надхвърляш никой от тях. Освен ако не се тъпчеш зорлен само със сладко... Винаги е в дозата отровата...

# 544
Значи всъщност е лесно да се яде ежедневно в такива дози, щом се налага да го комбинираш, че да не надхвърлиш безвредната доза.

# 545
  • София
А като  се замислиш, плодове и зеленчуци, хора и животни - всичко е химия Simple Smile В доматите например има мононатриев глутамат (Е621), в бананите има даже радиация...

# 546
Аз не съм чела подробно за сортовете ориз, май трябва да прочета наистина. От българските са Бисерен, Тракия, Балдо, Баланс, за други не се сещам. Потребителката вероятно има предвид че не купувам Арборио, Императорски и другите там вносни сортове ориз в кутиите на Крина.

# 547
  • гр.Пловдив

Отвратителна подправка !
Корави люспи,абсолютно никакъв вкус на супата,сложено е количеството по указание,нов продукт бил на Пикантина,но ги отбирахме от супата,все едно твърди обелки от лук си сложил !

# 548
Може би им трябва повече варене? То аз пресните първо запържвам/задушавам, а после варя, а тези ако се сложат в края е нормално да са корави. Иначе както гледам са си просто парчета...

# 549
  • гр.Пловдив
Може би им трябва повече варене? То аз пресните първо запържвам/задушавам, а после варя, а тези ако се сложат в края е нормално да са корави. Иначе както гледам са си просто парчета...

Именно,супата беше борш-задушено всичко и омекнало до припадък ,сложила съм я веднага след махането от тигана и варя според указанията и до постигане на мекота и готовност при другите продукти-не е във варенето проблема със сигурност Frowning1

# 550
И аз се набутах със сушен девесил и целина - ами и да се вари, все едно нищо. Очаквах поне
малко аромат, но за съжаление няма. Не са скъпи, понеже са малък грамаж, но не вършат
работа. На Рубо са подправките по 8 гр., други не открих наблизо.

# 551
Офф топик - ако сте от София, подправки само от женски пазар

# 552
Аз и сушени подправки си купувам от специализирани магазини, определено има разлика. Замразявам нарязани бланширани смеси за супи и яхнии, суша и на фурна и хич не припарвам до готовите смеси. Едновремешната Вегета беше прилична, но от 20 години не съм попадала на читави сушени смеси - 2-3 проби ми стигнаха, за да спра да купувам. Сегашните модерни фурни и сушат, дори няма нужда от специален сушилник. Последно суших чесън на тънки филийки - аромат и вкус идеално се запазват и си омеква в манджата, макар че сух може и да се троши, т.е. доста твърд става.   

# 553
Има една бежова Вегета, с повече зеленчуци и по-малко сол. Купувам я и съм доволна, а и не обичам едро нарязани подправки, та ситната Вегета по принцип ми е ОК.
 https://vegeta-bg.bg/products/vegeta-natur-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0 … 1%82%D0%B8%D1%8F/

# 554
Като никога привършвам замразените и при първия опит да ползвам
сушени  - греда.
Не съм се сетила да поръчам на някой от производителите от градския пазар,
може и да им се намира. Иначе чубрици всякакви съм виждала при тях.

Общи условия

Активация на акаунт