Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 335
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
И при мен и двата пъти в реанимация бяха много мили.
И аз не нощувах там, но тогава питаха - някой ако иска и се чувства готов да се качва в стая. Т.е по избор.
Само после не помня колко са дните общо престой, без извънредни ситуации (и аз бях от извънредните). Ако всичко е наред колко ношувки са при секцио.
Благодаря за споделеното:)

Имам още един въпрос:) При планово секцио - т.е не минавам през спешното, минавам през входа където е мед.център, после регистратура - тя на 2ри етаж ли е? Изобщо не си я спомням тази регистратура, обикалянето по другите кабинети го помня.

# 136
Здравейте, някоя мама да каже актуални цени за нощувка в двойна стая на 7-ми етаж?

# 137
Здравейте, някоя мама да каже актуални цени за нощувка в двойна стая на 7-ми етаж?
имат нов ценоразпис на услугите. Цените и двата етажа във вип стаите са еднакви. Двойна стая 90лв, единична - 180лв, апартамент - 250лв

# 138
Здравейте, имам препоръка за д-р Васил Манчев, Майчин дом, за израждане на близнаци. Моля за мнения ако някоя от вас е раждала при него. Първа бременност ми е и се колебая между Майчин дом и Токуда, но доколкото знам в Майчин дом неонатологията е по-добра, а и с две бебета не са ми важни лукс и сьомга за вечеря, а всичко да е наред с децата и евентуално да ми се обясни как да кърмя. Приемам и всякакви препоръки и за други доктори. Благодаря ви от сърце!

# 139
Здравейте, имам препоръка за д-р Васил Манчев, Майчин дом, за израждане на близнаци. Моля за мнения ако някоя от вас е раждала при него. Първа бременност ми е и се колебая между Майчин дом и Токуда, но доколкото знам в Майчин дом неонатологията е по-добра, а и с две бебета не са ми важни лукс и сьомга за вечеря, а всичко да е наред с децата и евентуално да ми се обясни как да кърмя. Приемам и всякакви препоръки и за други доктори. Благодаря ви от сърце!
Аз бих препоръчала д-р Гърчев. Страхотен специалист и човек. Неонатологията наистина е най-добрата. Съветвам ви да родите в Майчин дом. Лека бременност 💖

# 140
Аз родих в Майчин дом и определено бих родила там отново без да се замисля, отношението към бебенцата и към нас беше повече от чудесно.За съжаление не мога да кажа нищо за д-р Манчев , защото аз бях при д-р Анна Мъсева ( спешно секцио) и мога да кажа , че жената има златни ръце.Разрезът е толкова малък и фин ,че дори не си личи вече операцията ( родих на 22ри декември) и пак ще родя при нея живи и здрави когато се решим за второ бебе. Hug

# 141
Някой има ли актуална информация дали има свиждания?

# 142
Здравейте. Някой раждал ли е при д-р Цветелина Попова?

# 143
Здравейте, момичета! В началото на март имам планирано секцио в Майчин дом, бременността ми следи д-р Иван Диков, но той не извършва вече секцио. Сега нямам никаква идея какво да правя. Дали да постъпя в болницата и да ми прави секцио дежурния екип или да си избера екип? Или да избера дежурния екип, като избор на екип? Дали отношението е различно с избор и без избор на екип? Другият въпрос, който ме интересува е колко дни се стои след секцио без усложнения? (поне се надявам да нямам).

# 144
Здравейте, момичета! В началото на март имам планирано секцио в Майчин дом, бременността ми следи д-р Иван Диков, но той не извършва вече секцио. Сега нямам никаква идея какво да правя. Дали да постъпя в болницата и да ми прави секцио дежурния екип или да си избера екип? Или да избера дежурния екип, като избор на екип? Дали отношението е различно с избор и без избор на екип? Другият въпрос, който ме интересува е колко дни се стои след секцио без усложнения? (поне се надявам да нямам).

Здравей.Абсолютно всички лекари са страхотни специалисти в МД.Дори да нямаш избор на екип отношението няма да бъде по-различно ако все пак искаш избор на екип (за да се чувстваш по-сигурна както бях аз ) ти препоръчвам да се свържеш с д-р Анна Мъсева.Аз бях при нея също секцио и мога да ти кажа ,че жената има златни ръце.Нямах никакви болки след операцията единствено усещах шевовете, но това е неизбежно.Раздвижих се без проблем и на следващия ден си тичах по коридорите.(Все пак предполагам това много зависи и от нагласата на пациента.Лично аз нямах търпение да си взема бебето и да го гушна , и просто си казвах ,че трябва да се движа без значение дали ме боли или не.)Оперираха ме на 22-ри и на 27-ми ме изписаха.Ако нямаш усложнения след операцията те държат 5 дни.Всички ,които бяхме секцио тогава ни изписаха на 5 ден.

Чувала съм и съм чела страхотни отзиви за д-р Дяволов , но той е по-скоро насочен към по-рискови бременности доколкото разбрах.

# 145
Привет ! В майчин дом не вдигат телефоните. Някой, който скоро е родил да има напредстава за придружител (мъжа ми ) да нощува дали е позволено ? Или пак има ограничения.

# 146
Привет ! В майчин дом не вдигат телефоните. Някой, който скоро е родил да има напредстава за придружител (мъжа ми ) да нощува дали е позволено ? Или пак има ограничения.

Няма такава опция.

# 147
Това може да стане,ако ангажирате и се настаните в апартамента на етаж 12(само един апартамент има на този етаж),но обичайно е зает постоянно и ангажиран предварително.Т.е.обичайно като те питат след раждането на етаж 7 или 12 искаш да те настанят и да кажеш апартамента на етаж 12,отговора е,че е зает.Ако ще си с избор на екип,може да помолиш доктора да ти го запази за след раждането,но ако е естествено раждане нямам представа ще може ли.Виж,за секцио,като е ясна датата,може и да се пробва.Вече,ако питаш за преди раждането ,ако те приемат,дали може мъжа ти да спи при теб - преди 6 години не можеше,предполагам и сега е така.След раждането ще ти е полезно да си с друга родилка в стая,особено ако съквартирантката не е с първо бебе - много полезен практически опит се получава.
Леко и безпроблемно раждане и здраво бебе/бебета!

# 148
Много благодаря ! Simple Smile

Това може да стане,ако ангажирате и се настаните в апартамента на етаж 12(само един апартамент има на този етаж),но обичайно е зает постоянно и ангажиран предварително.Т.е.обичайно като те питат след раждането на етаж 7 или 12 искаш да те настанят и да кажеш апартамента на етаж 12,отговора е,че е зает.Ако ще си с избор на екип,може да помолиш доктора да ти го запази за след раждането,но ако е естествено раждане нямам представа ще може ли.Виж,за секцио,като е ясна датата,може и да се пробва.Вече,ако питаш за преди раждането ,ако те приемат,дали може мъжа ти да спи при теб - преди 6 години не можеше,предполагам и сега е така.След раждането ще ти е полезно да си с друга родилка в стая,особено ако съквартирантката не е с първо бебе - много полезен практически опит се получава.
Леко и безпроблемно раждане и здраво бебе/бебета!

# 149
Може ли да споделите актуална информация за необходимите лични принадлежности и такива за бебето, с които трябва да съм подготвена при постъпване за секцио. Ще се видя с доктора в края на февруари, а ми се иска малко по малко да се ориентирам към приготвяне на багажа.

Общи условия

Активация на акаунт