Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 530
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Да, вероятно е така, ако не преглежда в Медицинския център на Майчин дом. Може да си запазите  във въпросната клиника или някоя пациентка да ви даде номера му да се разберете лично на час. Аз с моя лекар от Майчин дом си се разбирах директно по телефона кога да ходя и си ме преглеждаше в кабинета му горе на 3 етаж

# 451
  • България
Благодаря! Такава ли е процедурата в Майчин дом? За втори път се опитам да звънна да запазя час за доктор и без успех. Само супердок или ако някой даде личен номер?

Ако някой може да сподели телефон за д-р Ибрям, ще съм ви благодарна. Hands Pray

# 452
Аз се следя при др. Ибрям и до колкото знам преглежда само в този център, а не в Майчин дом. Там само изражда. Аз нямам негов личен номер, винаги си запазвам шрес Супердок или на телефона на центъра. Не знам да има практика да си дава личният номер за часове.
Благодаря! Такава ли е процедурата в Майчин дом? За втори път се опитам да звънна да запазя час за доктор и без успех. Само супердок или ако някой даде личен номер?

Ако някой може да сподели телефон за д-р Ибрям, ще съм ви благодарна. Hands Pray

# 453
А къде го търсите при спешен случай? Като тръгнете да раждате?

# 454
Доктор Ибрям преглежда и в МЦ Димитров в Младост. Запазете си час там , работи в понеделник и сряда след 17ч.
Естествено, че си дава телефона точно за спешни случаи или ако има нещо допълнително за обсъждане.

# 455
Труден е за намиране с личния си номер.
Не го дава и няма такава практика. Освен, ако не ви следи от самото начало. В майчин дом не преглежда със сигурност.

quote author=AlisonParker link=topic=1602118.msg48412606#msg48412606 date=1723466083]
А къде го търсите при спешен случай? Като тръгнете да раждате?
[/quote]

# 456
Еми ето жената горе каза, че си го дава. Моя лекар е професор и завеждащ отделение в Майчин дом и съм му звъняла при нужда, включително за час (ако не сме се разбрали на последното ми посещение кога да отида пак) и ми е малко странно, лекар който уж следи проблемни бременности и изражда, да не си дава номера. Но всеки си решава кое го устройва.

# 457
Др Ибрям преглежда във фемиклиник( има график в супердок, в момента е в отпуска) и мц Димитров(записването е по телефона). Ако се следите при него и помолите за телефона му, мисля че няма да ви откаже. Успех!

# 458
Здравейте, една позната си следи бременността в Майчин дом и иска да ражда там секцио. Гинекологът, който й следи бременността е против. Въпросите ми са следните: Може ли да роди секцио без медицински показания за това? Заплаща ли се? Трябва ли да се уговори предварително с някой доктор и има ли риск ако не си уреди конкретна дата , при постъпване за раждане да й откажат секциото? Благодаря предварително и се извинявам ако е коментирано.

# 459
В държавна болница е невъзможно,  доколкото съм запозната. Ще разкажа моя скромен опит с раждане в Шейново. Постъпих за пренасяне , назначиха ми проследяващ доктор , защото моята гинеколожка беше от друг град , който каза , че аз задължително ще родя естествено и ми насрочи предизвикване след 2 дена . А мен ме хвана шубето толкова зверски, че му се молих да ми намери причина за секцио . Той отказа категорично , изтъквайки,  че това е противозаконно ако няма предпоставки за операция. Е,аз му казах, че искам да отида по спешност на очен лекар, заради висок диоптер(2,5) , а той каза , че не е проблем, защото не е толкова висок, но аз настоявах . Отидох с мъжа си на частно , жената беше супер приятна и откри , че имам разкъсване на роговицата и от напъните може да ослепея ако се разкъса още. Та, мисълта ми е, че ако се заинатите и още от сега ходите по различни кабинети , за да извадят бележка с препоръка за секцио , може и да стане . Иначе на частно ако си платите ще измислят нещо.  Имай предвид , че аз трябваше да раждам естествено след два дни и изведнъж разбирам, че е невъзможно да родя така без последствия . Няма нужда да споменавам, че никой не се поинтересува дали нямам реална причина за секцио, защото на мен ми се повтаряше, че щом съм толкова млада ще родя от раз . Е, няма да родя повече в Шейново, сега ще пробвам в МД .

# 460
Ама с тази бележка трябва да се върне пак при проследяващия бременността и да му каже той да издаде препоръка за секцио ? Доколкото разбрах доктора е против това и е издал направление за нормално раждане...
иначе тя си има проблем с очите и би могло да се получи както казвате

# 461
Няма такова нещо като направление за нормално раждане. Ако има медицинска предпоставка за секцио, например документ от очен лекар със съответния проблем, налагащ секцио, го дава на нейния АГ и той насрочва секцио и я насочва кога да постъпи в болницата (обикновено един ден преди секциото) Не може да чака да почне раждане и да отиде и да каже аз съм за секцио. Ако иска да ражда без избор на екип, пак отива предварително в болницата, показва документа и те ще я насочат - ще определят ден за секциото, ще кажат кога трябва да постъпи и ще я оперира дежурния екип.

# 462
Много ви благодаря! Т.е. без медицински показания, по собствено желание на пациентката, няма да я изродят секцио...

# 463
Моля те да споделиш при кой ходи на очен лекар. Аз също съм с проблем с очите и се колебая за естествено или секцио и трябва да ида на консултация при очен лекар.

quote author=Lovelysi link=topic=1602118.msg48416792#msg48416792 date=1723556374]
В държавна болница е невъзможно,  доколкото съм запозната. Ще разкажа моя скромен опит с раждане в Шейново. Постъпих за пренасяне , назначиха ми проследяващ доктор , защото моята гинеколожка беше от друг град , който каза , че аз задължително ще родя естествено и ми насрочи предизвикване след 2 дена . А мен ме хвана шубето толкова зверски, че му се молих да ми намери причина за секцио . Той отказа категорично , изтъквайки,  че това е противозаконно ако няма предпоставки за операция. Е,аз му казах, че искам да отида по спешност на очен лекар, заради висок диоптер(2,5) , а той каза , че не е проблем, защото не е толкова висок, но аз настоявах . Отидох с мъжа си на частно , жената беше супер приятна и откри , че имам разкъсване на роговицата и от напъните може да ослепея ако се разкъса още. Та, мисълта ми е, че ако се заинатите и още от сега ходите по различни кабинети , за да извадят бележка с препоръка за секцио , може и да стане . Иначе на частно ако си платите ще измислят нещо.  Имай предвид , че аз трябваше да раждам естествено след два дни и изведнъж разбирам, че е невъзможно да родя така без последствия . Няма нужда да споменавам, че никой не се поинтересува дали нямам реална причина за секцио, защото на мен ми се повтаряше, че щом съм толкова млада ще родя от раз . Е, няма да родя повече в Шейново, сега ще пробвам в МД .
[/quote]

# 464
Здравейте мами, предстои ми раждане в МД. Имам въпроси относно естествено раждане. Ако има мами, които са раждали там естествено, ще бъда много благодарна ако отговорят.
1. Веднага ли след изкарване на бебето го дават на майката
2. Практикува ли се кожа в кожа, има ли шанс да се сложи на гърда веднага
3. Колко време след естествено раждане се връща бебето на майката
4. Колко време ви беше възстановяването след естествено раждане
5  Веднага ли се раздвижихте
6. Кога ви качиха в избраната от вас стая
Всяка друга информация ще ми бъде много полезна. Има шанс и да е секцио, тъй че ще се радвам и на отговори за секцио там.
Благодаря предварително!
Здравей!
1 - Така бяха казали на ден на отворените врати (че бебето стои с майката по време на престоя ѝ в родилна зала), но при мен не беше така - взеха го да го почистят и не ми го върнаха, а питах няколко пъти за него след като ме зашиха. Не е имало проблем с бебето.
2 - Може да има и такива акушерки… за съжаление при мен нямаше такова нещо, защото, както споменах, отведоха бебето веднага, само ми го показаха веднага след раждането.
3 - На мен ми го дадоха чак когато ме качваха към стаята - 2 часа и нещо след раждане (толкова е престоят в родилната зала след като родиш).
4 - Доста бързо, единствено шевовете ме мъчиха (от гледна точка на сядане), но като цяло ми трябваше просто по-дълъг сън (което при мен беше трудна работа, защото бебето си беше при мен😄). Разбира се това е индивидуално и няма как да се предвиди нищо.
5 - Да, ако раждаш естествено, няма причина да не се движиш, това ми каза и една акушерка, когато я попитах дали мога да стана (след като 2 часа лежах в родилната зала). Единствено ме возиха до стаята.
6 - След като изтекоха 2-та часа започнаха да се организират, но може би отне още 20-30 минути, за да стане всичко.

Общи условия

Активация на акаунт