Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 332
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Цената за преглед е 120 лв, а за раждане е стандартната цена избор на екип 900 лв.
Здравейте. Видях,че тук има посещавали и раждали при д-р Дяволов. Може ли актуална информация за цената за преглед и за раждане?

Благодаря за отговора. А понеже досега не съм се следила там, по принцип си ходя на консултации по здравна каса и в една друга частна клиника на по специализираните прегледи, но просто АГ, което ме следи не изражда. Знаете ли дали има някакъв проблем с това? Смисъл например сега ще отида да ме види и след това дали ще иска да продължа да ходя там или направо за раждането?

# 121
  • София
По принцип часовете на д-р Дяволов са заети до 2-3 месеца напред. Хубаво е да се запишете преди 7-мия месец. Ще иска да ви вижда поне веднъж месечно до раждането. Взима преди всичко рискови бременности.

# 122
Има и по-скорошни свободни часове в медицинския център където преглежда - на др Божидар Славчев

# 123
Аз успях да запиша час за края на този месец, ще бъда 29+ г.с. Това ми е втора бременност и първото раждане беше спешно секцио, та и това ще е секцио. Ще отида да ме види и дано се получат нещата.

# 124
[quote author=Магдалена  Меги link=topic=1602118.msg47462872#msg47462872 date=17049
И аз мислих за частна, но с опита на хора около мен разбрах, че нещата са доста зле. Братовчедка ми ражда в Щерев и я съсипаха при Арабаджи и нея и детето оцеляха на косъм. Отношение, немърливост, а дори и при тяхна грешка я накараха да плаща още около 1000 лв за почистване на остатъци от плацента, защото докторката си бързала за отпуската. Резултат 5000 лв. ражда и психическа травма. На приятелката сестрата пак в частна изсипа сумати пари, като изкараха, че детето и имало бактерия и т.н. и в последствие уж станало грешка и и източиха портфейла т.е. това е практика за точене на пари, за която разбрах и за София мед от потърпевши във форумите. Олга Дукат пак ситуация с близки. Утишли за консултация. Жената Излезнала изключително разочарована от отношение и от това, че и казали, че в случай на усложнение и невъзможност да протече раждането нормално трябвало родилката да бъде транспортирана на друго място за раждане. Вие представяте ли си ??? !!! Понякога секунди са важни за бебешки и майчин живот. И заключението ми е, че в частните имат определена бройка родилки на които се съобщават несъществуващи проблеми, а дори се създават умишлено чрез недобре свършена работа, за да се доизточат портфейлите. И така избрах за момента да бягам далеч от частните. Ще им намеря начин как да не ме прецакат с окситоцина, ако трябва война ще има. Ще го опиша с повишен риск за възникване на алергична реакция и , че се допуска поставяне единствено в наложителна ситуация чрез писмено съгласие от моя страна. Така те няма да се притеснят да поемат отговорност и да направят нужното в случай на възникване на неблагоприятна ситуация, а пък аз се застраховам да не могат въобще да настояват и да ми вкарват подобни препарати ненужно. Ще ме цакат те с топла бира Grinning

Единиствения начин да избегнете окситоцина е да не раждате в държавна болница. Отидете при зебрите или Олга Дукат, например. Или потърсете лекар, максимално ориентиран към естественото раждане и говорете с него предварително по въпроса.

# 125
Мамчета,
много ще съм благодарна ако някоя от вас знае и сподели
каква е цената за цезарово сечение
по желание в Майчин дом?
Благодаря!

# 126
Няма такова нещо секцио по желание, ако се разберете с някой лекар и той е съгласен просто ще платите избор на екип - 900 лв и операционен сет - 135 лв.

Мамчета,
много ще съм благодарна ако някоя от вас знае и сподели
каква е цената за цезарово сечение
по желание в Майчин дом?
Благодаря!

# 127
Аз операционен сет не съм плащала 🙄

# 128
И аз не съм. Май зависи от доктора. Иначе освен избор на екип и евентуално сет, се заплащат и нощувките в двойни стаи, единични стаи и апартамент. В тройните на 7-ми етаж май не се заплаща. Аз платих по 75 лв. на вечер за двойна стая на 12-ти етаж (300 лв. за 4 нощувки).

# 129
И аз не съм. Май зависи от доктора. Иначе освен избор на екип и евентуално сет, се заплащат и нощувките в двойни стаи, единични стаи и апартамент. В тройните на 7-ми етаж май не се заплаща. Аз платих по 75 лв. на вечер за двойна стая на 12-ти етаж (300 лв. за 4 нощувки).

Как са нощувките - една в деня преди секциото безплатна, после една в реанимация още 4 нощувки в избраната стая на 12 етаж? Общо 6 ли стават?
Забравила съм

# 130
  • София
И аз платих сет от 135 лв при др Дяволов. Той държи на нови инструменти.
За нощувка, платих двойна став на 12-тия етаж, 75 лв на вечер. Нощувката преди секциото на 5-тия етаж не се заплаща. В реанимация не ви оставят да спите, а същият ден ви качват на избрания от вас етаж - 7мия или 12-тия.

# 131
Това не е важи за всички
Първо, преди секциото бях (с нощувка) на 3 етаж, а не на 5
Второ си спах в реанимацията цялата нощ след секциото
Трето имах само три нощувки в стаята

# 132
Мен ме приеха по спешност заради друг проблем и лежах в болницата на 8ми етаж 4 дни преди секциото. Тях не съм заплащала.
В реанимация изкарах нощта след секциото и за тази нощувка също не съм плащала. Платих само 4те нощувки започващи от деня след секциото до изписването. Тоест:
Секцио - 15.11.2023 г.
Престой на 12ти етаж - 16, 17, 18 и 19.11.2023 г.
Изписване - 20.11.2023 г.

# 133
  • София
Да, първата нощувка е според ситуацията на родилката. Аз бях на 5-ти, рискова бременност.
А в реанимация като има наплив, не оставят да спиш. Въпрос на ден. Но аз и не желаех да остана там дори да избирах, с оглед отношението.
Това не е важи за всички
Първо, преди секциото бях (с нощувка) на 3 етаж, а не на 5
Второ си спах в реанимацията цялата нощ след секциото
Трето имах само три нощувки в стаята

# 134
Те не са ми дали право на избор. При мен явно се падна читав персонал - отношението беше добро

Общи условия

Активация на акаунт