1. Веднага ли след изкарване на бебето го дават на майката
2. Практикува ли се кожа в кожа, има ли шанс да се сложи на гърда веднага
3. Колко време след естествено раждане се връща бебето на майката
4. Колко време ви беше възстановяването след естествено раждане
5 Веднага ли се раздвижихте
6. Кога ви качиха в избраната от вас стая
Всяка друга информация ще ми бъде много полезна. Има шанс и да е секцио, тъй че ще се радвам и на отговори за секцио там.
Благодаря предварително!
1 - Така бяха казали на ден на отворените врати (че бебето стои с майката по време на престоя ѝ в родилна зала), но при мен не беше така - взеха го да го почистят и не ми го върнаха, а питах няколко пъти за него след като ме зашиха. Не е имало проблем с бебето.
2 - Може да има и такива акушерки… за съжаление при мен нямаше такова нещо, защото, както споменах, отведоха бебето веднага, само ми го показаха веднага след раждането.
3 - На мен ми го дадоха чак когато ме качваха към стаята - 2 часа и нещо след раждане (толкова е престоят в родилната зала след като родиш).
4 - Доста бързо, единствено шевовете ме мъчиха (от гледна точка на сядане), но като цяло ми трябваше просто по-дълъг сън (което при мен беше трудна работа, защото бебето си беше при мен😄). Разбира се това е индивидуално и няма как да се предвиди нищо.
5 - Да, ако раждаш естествено, няма причина да не се движиш, това ми каза и една акушерка, когато я попитах дали мога да стана (след като 2 часа лежах в родилната зала). Единствено ме возиха до стаята.
6 - След като изтекоха 2-та часа започнаха да се организират, но може би отне още 20-30 минути, за да стане всичко.