Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 493
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Изключително много благодаря,  много полезна информация! ❤️
Здравейте мами, предстои ми раждане в МД. Имам въпроси относно естествено раждане. Ако има мами, които са раждали там естествено, ще бъда много благодарна ако отговорят.
1. Веднага ли след изкарване на бебето го дават на майката
2. Практикува ли се кожа в кожа, има ли шанс да се сложи на гърда веднага
3. Колко време след естествено раждане се връща бебето на майката
4. Колко време ви беше възстановяването след естествено раждане
5  Веднага ли се раздвижихте
6. Кога ви качиха в избраната от вас стая
Всяка друга информация ще ми бъде много полезна. Има шанс и да е секцио, тъй че ще се радвам и на отговори за секцио там.
Благодаря предварително!
Здравей!
1 - Така бяха казали на ден на отворените врати (че бебето стои с майката по време на престоя ѝ в родилна зала), но при мен не беше така - взеха го да го почистят и не ми го върнаха, а питах няколко пъти за него след като ме зашиха. Не е имало проблем с бебето.
2 - Може да има и такива акушерки… за съжаление при мен нямаше такова нещо, защото, както споменах, отведоха бебето веднага, само ми го показаха веднага след раждането.
3 - На мен ми го дадоха чак когато ме качваха към стаята - 2 часа и нещо след раждане (толкова е престоят в родилната зала след като родиш).
4 - Доста бързо, единствено шевовете ме мъчиха (от гледна точка на сядане), но като цяло ми трябваше просто по-дълъг сън (което при мен беше трудна работа, защото бебето си беше при мен😄). Разбира се това е индивидуално и няма как да се предвиди нищо.
5 - Да, ако раждаш естествено, няма причина да не се движиш, това ми каза и една акушерка, когато я попитах дали мога да стана (след като 2 часа лежах в родилната зала). Единствено ме возиха до стаята.
6 - След като изтекоха 2-та часа започнаха да се организират, но може би отне още 20-30 минути, за да стане всичко.

# 466
Здравейте. Колко часа след секцио ви раздвижват и качват в стаята? При първото ми раждане(не беше в Майчин дом) , ме раздвижиха и качиха в стаята след 24 часа. Все си мисля, че ако раздвижването беше по-рано щях да се възстановя по-бързо. Чета за жени, които са раздвижени след 8 - 10 часа и са се възстановили много бързо.

# 467
Зависи. Ако има чакащи за настаняване в реанимация, ще ви раздвижат и качат по-бързо (на същия ден), ако няма ще спите там, тоест на другата сутрин към 7 ще е раздвижването. Не зависи само от това възстановяването. Аз нощувах в реанимацията и ме раздвижиха на следващата сутрин, а няколко часа след това бях долу на входа на болницата като си слязох и се качих после пак сама. Изписаха ме на 4тия ден и си бях възстановена вече.

# 468
Споделям моя опит - оперираха ме на обяд, раздвижиха ме след 6часа и половина, но още когато започнах да усещам крайниците си започнах да движа пръсти, леко да присвивам краката - мисля че това много ми помогна за активността след това. След като ме раздвижиха на следващата сутрин рано станах сама и в 7 вече бях в стаята си. Най-неприятното може би ми беше първото изправяне и това ме имах два абоката и катетър, които се притеснявах да не изтръгна докато се раздвижвам 😀

# 469
Здравейте, дами.
Може ли информация относно раждане секцио и отстраняване на миомни възли при др Дяволов как протича, т.е упойката каква е заради миомите? В съзнание ли сте или ви преспиват ако тази операция трае повече време?
Доплащахте ли допълнително пари за премахване на миомите?
Всъщност колко струва секциото при Дяволов?

# 470
По принцип не ги махат по време на секцио. То са две различни операции. За да раждаш при Дяволов трябва да си му пациентка и да те следи от по-рано, иначе не се съгласява

# 471
Аз имах миома, която беше отстранена по време на секцио при Дяволов. Не съм плащала нищо допълнително. Упойката си беше нормална за секцио, не пълна. Цялата операция отне по-малко от час, мисля.
Струваше 900 лв за избор на лекар, + доплащане за нощувките.
 Следих се при него от 6ти месец на бременността.

# 472
По принцип не ги махат по време на секцио. То са две различни операции. За да раждаш при Дяволов трябва да си му пациентка и да те следи от по-рано, иначе не се съгласява

Аз съм негова пациентка и той каза, че ще ги махне по време на секциото. Просто не съм запозната с нищо относно това

# 473
Колежката ми по стая също имаше миома, но нейният лекар не я беше махнал.
Ние с Дяволов бяхме говорили предварително по въпроса, но предполагам дори да не бяхме, пак щеше да я отстрани.

# 474
Колежката ми по стая също имаше миома, но нейният лекар не я беше махнал.
Ние с Дяволов бяхме говорили предварително по въпроса, но предполагам дори да не бяхме, пак щеше да я отстрани.

Кога беше вашето секцио?

# 475
Декември 2023

# 476
По принцип ги махат точно по време на секцио, за да не отварят наново.

# 477
Зависи от много неща: брой на миоми, местоположение, размер. И аз си въобразявах, че с близнаци и 4 големи миоми, ще ми ги премахнат по време на секциото, но категорично ми отказа докторът, било много опасно.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:23 от Book_79

# 478
Зависи от много неща: брой на миоми, местоположение, размер. И аз си въобразявах, че с близнаци и 4 големи миоми, ще ми ги премахнат по време на секциото, но категорично ми отказа докторът, било много опасно.
Абослютно! И имайте предвид, че някои миоми не могат да се махнат без да се махне цялата матка. След като докторът е казал на питаща дама, че ще й ги махне, значи нейния случай позволява и предполагам като добър лекар, ще й обясни всичко подробно като дойде момента

# 479
Момичета, кои доктори освен Дяволов се занимават с рискова бременност? Може ли препоръки

Общи условия

Активация на акаунт