Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 462
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
За Нашар пък точно какви страхотии съм чувала… Всеки да ходи, където се чувства спокоен, най-важно е накрая майката и бебето да са живи и здрави.

# 526
  • София
Четейки аргументите на всички си задавам един въпрос. Всички знаем за сложни случаи, в които от някоя болница карат родилката в Майчин дом. А чували ли сте за обратното? От Майчин дом лекари да кажат, че не могат да се справят и да пратят в друга болница.

Не искам изобщо да се заяждам, само разсъждавам. Личното ми мнение, че добри и лоши специалисти има навсякъде.

Няма държавна АГ болница с по-високо ниво на компетентност от Майчин дом, така че е логично, че от там не препращат за раждане към други болници. Няма как да принудят някого да отиде в частна, примерно. Правят каквото могат и така.
Иначе дадох пример за своя близка с проблем извън сферата на АГ, за която единствено препоръчан вариант за раждане в България (предвид възможно усложнение по хроничното ѝ заболяване), беше Токуда. За нейния случай беше необходима болница с отделение по нефрология и високо ниво на неонатология. В Св Анна имат нефрология, но не са с най-високо ниво на неонатология, така че остана Токуда. Разбира се, ако не можеше да си позволи разхода, щеше да поеме съответния риск и да роди в Св Анна или в Майчин дом.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 00:10 от hatred

# 527
Ето обратна връзка за Токуда и д-р Масларска- претупан преглед, недовиждане и негрижиране на проблем, който педиатърът след няколко дни установи. Без ЗК преглед 150 лева! Не се спази часа. В България така и не разбират,че за тези луди такси в частните клиники наистина трябва да има по-качествена услуга, не само лъскави фоайета. Преди месеци отново имах неприятен спомен от там.
Подкрепям написаното за Майчин дом,всички тежки казуси не само от София, а от цяла България са там и може да не е 10/10, но също се чувствах спокойна и с днешна дата не съжалявам,че съм родила там. Фактите са си факти,а който иска да се суети,нека ражда на частно.

# 528
  • София
И аз след неразбирателство с проследяващия лекар и доста кофти отношение в спешното на Токуда, в 6 месец се преместих и родих в Майчин дом. Да, там също не те галят с перце. Не знам точно какви са очакванията към болница с такова текучество. Моите впечатления са напълно ок. Тоалетните и баните на 5 етаж не са готини, факт. Носете си тоалетна хартия и сапун задължително. Храната е напълно ок, да не кажа, че аз като прясно родила си я усещах супер вкусна 😀
Лошо отношение не съм срещнала в никой момент през тези 6 дни, но честно казано си бях негативно подготвена. Направо бях решила да си стискам зъби, та може и просто да съм била игнор на някои дребни подмятания. Това бащата да има досег до бебето в първия ден, за мен е неразбираемо условие при избор на болница. Най-важното е да се приберете живи и здрави, а вкъщи е мястото за най-личните и съкровени моменти.

# 529
Между другото казвам, без да влизам в спора, че таткото може да види бебето в МД.
Таткото чакаше в фоайето на спешното, след като родих, влезе в родилна зала за около 10-15минути, където видя мен и детето. Това е от преди 2 седмици.

# 530
Между другото казвам, без да влизам в спора, че таткото може да види бебето в МД.
Таткото чакаше в фоайето на спешното, след като родих, влезе в родилна зала за около 10-15минути, където видя мен и детето. Това е от преди 2 седмици.

Да, в зависимост от лекаря, таткото вижда бебето веднага след раждането и го вкарват да види родилката в реанимация. После вижда бебето през стъкло във фоайето, макар че го правих това.
В Александровска болница също имат добра нефрология, но не са в една сграда с МД, което налага транспортиране на родилката до Клиниката.

# 531
Почти всички добри лекари в частните клиники са започнали професионалния си път от Майчин дом. Аз, като раждах в Майчин дом през месец март, докараха една родилка от Токуда, където прехвалените им лекари бяха оср*ли ситуацията и бяха развели бялото знаме. А сигурно, преди това, са едни взели едни 4000-5000 лв за раждане.  Доволна съм от престоя си там. Едното ми бебе беше с тежка жълтеница, за 3 дни го преобразиха с фототерапия, всеки ден го боцкаха за изследване, престоя ни се удължи но не ни изписаха, докато не се увериха, че всичко е наред. Бях свидетел на ситуации, при които нервни майки демонстрираха крайно неуважително отношение към акушерките и шапка свалям на последните, които запазваха спокойствие и стоически издържаха истериите и простотията. Адмирации на всички, които работят в Майчин дом и не са се "продали" за повече пари в частните клиники.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 12:36 от Book_79

# 532
  • България
А колко време е средно един престой? Тъй като съм с диабет и Хашимото, ми казаха, че вероятно секцио ще трябва да родя.

# 533
Стандартният престой със секцио е 5 дни, като не се брои деня на постъпване.

# 534
Да попитам някой с операция пластика на уретер да е раждал в Майчин дом?

# 535
МД е една от най-добрите болници за раждане, но при случая с руптурата на матката - къде е била епикризата на д-р Хранов, какво е пишело там? Точно заради нещо такова, което може да не бъде описано в епикризата в държавна болница, а е изключително опасно за здравето на пациента, аз бих избрала Токуда - всичко ти описват в епикризата от-до. Не всички лекари в МД са светила - не се подлъгвайте! Точно за д-р Хранов наблюденията ми са, че неговите пациентки чакат със седмици в болницата естествено раждане и накрая все някак се оказват срязани. Д-р Дяволов, една от емблемите на МД пък няма прегледи по ЗК. Но няма втори като него. За мен МД беше успокоение заради неонатологията и факта, че тази болница е виждала МНОГО и различни случаи, та варианта "Не сме виждали подобно нещо за всичките си години стаж" е доста малък.

# 536
Писах и в темата на доктор Дяволов, но и тук да питам.
Имам секцио при него (2020, причина -интраутеринна ретардация).

Знаете ли дали подкрепя VBAC раждане.
Ако имате отзиви и за други лекари в МД, споделете. Ама такива, които наистина подкрепят вагиналното раждане, след цезарово сечение.

# 537
Здравейте, може ли някоя от вас мами да ми прати номера на д-р Ибриям, с диабет съм и ми го препоръчаха, но никъде не намирам негови координати! Благодаря предварително!

# 538
  • София
Здравейте, може ли някоя от вас мами да ми прати номера на д-р Ибриям, с диабет съм и ми го препоръчаха, но никъде не намирам негови координати! Благодаря предварително!

Може да си запазите час при него в МЦ Димитров и направо като се видите вече ще се уговорите.

# 539
  • България
Да ви питам - има ли някой с диабет/Хашимото /друго заболяване и са постъпвали в Майчин дом преди раждането? Колко пъти трябваше да лежите преди самото раждане?

Общи условия

Активация на акаунт