Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 313
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • България
Здравейте, дами! Д-р Ибрям ми насрочи секцио в средата на януари и ми даде направление като каза, че ще съм на неговия етаж. Не съм с избор на екип, но иска да е сигурен, че ще мине всичко наред, въпреки диабета ми. Забравих да ги питам за кой етаж става дума обаче - дали някой знае?

Иначе след раждането, как се уведомява бащата? Аз ще съм в реанимация, та не знам дали ще мога да му звънна или ще ми позволят. И също така, кога ще може да ни види с бебето или чак на изписването?

Благодаря предварително на всички отговорили. Simple Smile

# 646
Здравейте, дами! Д-р Ибрям ми насрочи секцио в средата на януари и ми даде направление като каза, че ще съм на неговия етаж. Не съм с избор на екип, но иска да е сигурен, че ще мине всичко наред, въпреки диабета ми. Забравих да ги питам за кой етаж става дума обаче - дали някой знае?

Иначе след раждането, как се уведомява бащата? Аз ще съм в реанимация, та не знам дали ще мога да му звънна или ще ми позволят. И също така, кога ще може да ни види с бебето или чак на изписването?

Благодаря предварително на всички отговорили. Simple Smile

Не знам кой е етажа на др Ибрям. Опциите са ви 7 и 12, или поне така беше когато раждах миналата година. Още в реанимация ще ви позволят да са обадите по телефона, а бебенцето когато сте си вече на етажа може да го покажете през стъклото в коридора (ако са позволени свиждания). Леко раждане.

# 647
Скоро бях за няколко дни в МД, др Ибрям минаваше на визитации на 8ми етаж, предполага това е неговия, но не знам. Иначе да, след като родиш на 7ми или 12ти би трябвало

# 648
Др Ибрям е на 8 етаж

# 649
Здравейте, мили дами. Бих искала да попитам разни нещица.
След като родиш, кога можеш да вземеш бебето, за да го кърмиш? Разбрах, че при нормално раждане престояваш 2ч. в родилна зала и след това те пренасят на избрания етаж (7/12). Съответно означава ли това, че още на първото кърмене по графика на етажа можеш да вземеш бебето, ако въобще си в състояние за това (ако родиш на обяд, вечерта и тн), или пък бебето остава на тяхно разположение определено време за манипулации? Може да споделите и за нормално раждане, и за секцио. Наистина ще се радвам на подробности по въпроса според вашия опит - кога родихте, колко време след това ви настаниха на етажа, колко време след това кърмихте за първи път, как се чувствахте? 🤗 Насочила съм се за раждане в болницата, не съм от града и черпя информация от тук и фейсбук групата. Надявам се да успеем с таткото да посетим ден на отворените врати, за да задам и на лекарите въпросите си.

# 650
  • България
Благодаря на всички отговорили! А да попитам, ако нямаме брак с таткото, как става записването на името? Накрая при изписването ли се случва? Не сме от София, за това питам - дали таткото трябва да идва преди изписването.

# 651
След като родиш, дали нормално или секцио , си в реанимация 24 ч. Няма как веднага след раждането да те качат на етажа. Качат ли те на етажа, ако си в състояние да ставаш,  (най-много да те изчакат едно хранене) отиваш да си взимаш бебето по график.
Всеки работен ден идва служител от общината, в определени часове, за да записва
бебетата. В рамките на три работни дни от раждането на бебето, то се записва. Тези мами, които нямат сключен брак, трябва да предоставят нотариално заверена декларация от бащата, че припознава бебето т.е. в рамките на три работни дни от раждането на бебето бащата трябва да донесе въпросната декларация.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:51 от Book_79

# 652
Book_79, не смятам, че твърдението ви за тези 24 часа е адекватно за двата типа раждане. Извинете, но и аз познавам раждали жени. 🤗 Надявам се, че ще се включат и други дами с личен опит.

# 653
  • България
Всеки работен ден идва служител от общината, в определени часове, за да записва
бебетата. В рамките на три работни дни от раждането на бебето, то се записва. Тези мами, които нямат сключен брак, трябва да предоставят нотариално заверена декларация от бащата, че припознава бебето т.е. в рамките на три работни дни от раждането на бебето бащата трябва да донесе въпросната декларация.

А може ли предварително да се подготви тази декларация?

# 654
Да, предварително се подготвя. Раждащите нормално не стоят изобщо в реанимация какво остава за 24 часа. Ако има много родилки и тези със секциото стоят по-малко време там

# 655
След нормално раждане има престой за наблюдение в родилна зала за около 2 часа (при мен бяха 3), после те качват на избрания от теб етаж.
Аз бях на 12 етаж и там може да си вземеш бебето веднага щом те качат. При мен дойде акушерка, уведоми ме как е бебето и каза когато се почувствам готова да стана да се изкъпя и ако искам да отида да си го взема.
Аз обаче получих странична реакция от епидуралната и кръвното ми падна много, виеше ми се свят и нямаше как да се грижа за бебето защото не можех да стана от леглото. Повиках акушерката и тя каза, че няма проблем да стои при тях докато се почувствам добре. Тъй като беше 18 часа, каза, че може направо на другия ден да го взема за да си почина и да ми се нормализират кръвното и пулса. Така и направих. От там нататък до края на престоя бебето си беше при мен. Кърмих за първи път щом си го взех. Не обясняват много за кърменето и не показват кой знае какво, така че се подгответе предварително. Май има консултант по кърмене, но аз лично не съм търсила, справих се с книгата на Хедра.

# 656
Ако родиш естествено и си в добро състояние защо ти е реанимация ? Мен ме качиха след около 3 ч. на етажа, който си избрах.
Аз си взех детето още същата вечер , преди това ходих да го видя само. Относно кърменето - аз попитах и два пъти идваха две различни жени ,съответно с различни начини и обяснения за кърменето.
За декларацията мисля,че не можеш предварително. Първо трябва да го запишат и след това вече да отиде вашият мъж до нотариус за да припознае детето и вие да дадете декларацията на соц. работнил.

# 657
Не е вярно, че след естествено раждане се стои в реанимация. Аз родих е 15.00 ч., стоях 2 часа в родилна зала и около 17.00 ч. ме качиха на 7-ми етаж. Тогава ремонтираха 12-ти. Отидох след около половин час да си искам бебето, малко ми се накара една акушерка - да съм лягала да почивам, цял живот съм щяла да го гледам това бебе и т.н. На последното взимане на бебетата не ходих да я искам, защото ми бяха казали да я взема чак на другия ден и да почиваме и двете. Междувременно се беше сменила смяната и дойде една друга акушерка да пита защо само аз не съм си взела детето. Казах какво са ми казали колежките ѝ, а тя ме прати да си взема бебето. Та, така беше при мен, реално кърмих на следващия ден 🙂

# 658
Здравейте! Предстои ми раждане. Насочила съм се към МД. Искам да питам някоя от вас раждала ли е там нормално без избор на екип и какво е отношението?

# 659
Аз раждах там на 20.10 - трябваше да имам избор на екип пак за нормално раждане, но ми изтекоха водите през нощта и родих в 36-та седмица преждевременно. Та избор на екип нямаше. Нямаше и защото докторът по ирония на съдбата беше болен и не дойде.

Приеха ме в 1:50ч. Направиха ми клизма (много неща не помня вече, сякаш бях пияна, такова ми е усещането) и ме настаниха в родилна зала да чакаме разкритие. Постъпих при д-р Младенов в спешното с 1.5см разкритие. После в 9ч. сутринта ме прегледа д-р Джерев и чакахме разкритие 4см, за да ми сложат епидурална, защото не издържах на болката. И докато се случваше това ме пое за раждане екип на д-р Цанкова.

Реално акушерките извършват раждането. Мисля, че анестезиолог беше д-р Йорданова. Много оправна. Сложиха ми окситоцин по някое време да тече. Към мен никой не е бил груб. Цяла нощ обаче се измъчих и си вих като магаре на тая родилна маса докато течеше разкритието. После ме напънаха към 12ч. Така родих в 13:55ч.

Мислете си за това, че Вашият и този живот на бебето Ви зависят от тези хора и те наистина знаят какво правят. Там не отиваме на хотел и никой не гали с перце и не ни прегръща. Така че се настанявате на родилната маса и слушате какво Ви говорят и изпълнявате. Те няма да Ви мислят лошото. Доверете им се. Аз избрах МД най-вече заради неонатологията - в случай, че нещо се обърка и детето има нужда от помощ, няма по-добри от МД.

Здравейте! Предстои ми раждане. Насочила съм се към МД. Искам да питам някоя от вас раждала ли е там нормално без избор на екип и какво е отношението?

Общи условия

Активация на акаунт