Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 292
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Раждала съм 22ра и 24та нормално. Моето лично мнение е, че за нормално раждане екип не трябва, за да не се пришпорват нещата и да се опитва да се слагат в “график”.
22ра нямах екип, отношението беше съвсем нормално, но имаше един  страх от това какво да очаквам, как ще се отнесат към мен и тн.  Наложи се да вляза за преносване и родих 9 дни след термин, като ме изчакаха до последно! По мое желание и без да бъда юркана, защото мен екип не ме чакаше и нямаше за какво да се бърза.
На финала на раждането нещата се усложниха, родилна зала изведнъж се напълни и на помощ на екипа на смяна дойде доктор Георги Златков - млад, изключително спокоен и адекватен.
24та намерих д-р Златков и си го избрах за екип, честно казано напълно безсмислено, защото родих толкова бързо, че от влизане в родилна зала до появяването на бебето и доктора(който беше бързал изключително много, за да не изпусне раждането) ме деляха два по-сериозни напъна или  описано във време- 10 минути прекарани на магарето.

# 661
Доктор Златков ми беше веднъж за проследяване на тонове. И аз останах с приятни впечатления от него, при все, че е млад.

# 662
На мен ми беше втори лекар на секциото и съм много доволна също.

# 663
Два пъти съм раждала с избор на екип (само единия път в МД) и напълно подкрепям мнението, че е по-добре БЕЗ екип. И двата пъти ми пришпориха излишно раждането, а това си има своите негативни последствия. Не мисля, че за отношението после има значние дали сте била със или без екип.

# 664
Здравейте, знаете ли с кое точно АМ хранят новородените в болницата

# 665
Лятото беше Новалак ( за доносени ) на 12 етаж. На 7я ми казаха, че дават Аптамил Цезар на жените с цезаровото сечение.
За недоносените бебенца не знам. Blush

# 666
Лятото беше Новалак ( за доносени ) на 12 етаж. На 7я ми казаха, че дават Аптамил Цезар на жените с цезаровото сечение.
За недоносените бебенца не знам. Blush

Аз родих миналия месец и се наложи да останем повече там понеже беше на антибиотик и млякото което му даваха много добре му понасяше явно новалака.. акаше си по няколко пъти за деня
Сега е запечено и бая колики има
Но пък там и кърмех повече едновременно с АМ 😕 а и за туко що родено може би е нормално да ака повече..
на аптамил пронутра е но нещо май не е окей
Но не знам дали е правилно да го сменя рязко

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 11:12 от Simonakoleva791

# 667
Здравейте, знаете ли с кое точно АМ хранят новородените в болницата

Нан и Аптамил.

# 668
Здравейте!
Знаете ли каква козметика изполват за бебетата, чувала съм че е е добре в началото да се ползва същата и вкъщи
Искам да попитам също има ли майки, които са избрали 12 етаж, но са били секцио и им е било трудно да се раздвижат и полагат постоянни грижи за бебето си? Благодаря!

# 669
  • България
За декларацията мисля,че не можеш предварително. Първо трябва да го запишат и след това вече да отиде вашият мъж до нотариус за да припознае детето и вие да дадете декларацията на соц. работнил.

Да, предварително се подготвя. Раждащите нормално не стоят изобщо в реанимация какво остава за 24 часа. Ако има много родилки и тези със секциото стоят по-малко време там

Аз пак да питам за декларацията при двойки без брак - дали още някой знае дали може да е предварително или не подготвена? Благодаря!

# 670
Аз съм чувала че може предварително, но  не знам от личен опит, ние имаме брак.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 20:56 от AlisonParker

# 671
Здравейте!
Предстои ми първо раждане в майчин дом без избор на екип. Интересувам се каква е процедурата по приемане в болницата ако отидеш с контракции има ли шанс да те върнат, тъй като не съм от София?
Също какво е необходимо да носим в багажа си, списъците които намерих не знам дали все още са актуални? И за припознаването, декларацията от нотариус има ли как да се издаде предварително или таткото трябва да отиде след като му съобщим, че съм родила?
Извинявам се ако въпросите ми се сторят глупави, просто минавам през всичко за първи път и с наближаването на термина паниката си казва думата. Благодаря предварително за отговорите!

# 672
Здравейте!
Предстои ми първо раждане в майчин дом без избор на екип. Интересувам се каква е процедурата по приемане в болницата ако отидеш с контракции има ли шанс да те върнат, тъй като не съм от София?
Също какво е необходимо да носим в багажа си, списъците които намерих не знам дали все още са актуални? И за припознаването, декларацията от нотариус има ли как да се издаде предварително или таткото трябва да отиде след като му съобщим, че съм родила?
Извинявам се ако въпросите ми се сторят глупави, просто минавам през всичко за първи път и с наближаването на термина паниката си казва думата. Благодаря предварително за отговорите!

Здравей, мога да помогна само със списъка за родилното, тъй като и на мен ми предстои раждане и съм се насочила към МД. Снимката е от преди две седмици. Като мен ме прати до спешното следящия ме АГ да си взема нужните декларации за прием за да си ги прочета и попълня вкъщи на спокойствие без да пиша дата и само да ги взема с мен като тръгна да раждам.

# 673
Аз се прибрах от МД на 7.11.24.
Ще добавя и помпа за кърма, сешоар, халат, тоалетна хартия, хавлии, кърпи и памперси и еднократни подложки за повивалник за бебето.
Няма условия за стерилизация на помпата, затова ММ ми донесе и кана за изваряване на вода, бебешки препарат за съдове както и гъбка и пликчета за съхранение на кърма. Във всяка стая на 12 ет. има хладилник с камера, където можете да си замразявате кърмата.

Здравейте!

Здравей, мога да помогна само със списъка за родилното, тъй като и на мен ми предстои раждане и съм се насочила към МД. Снимката е от преди две седмици. Като мен ме прати до спешното следящия ме АГ да си взема нужните декларации за прием за да си ги прочета и попълня вкъщи на спокойствие без да пиша дата и само да ги взема с мен като тръгна да раждам.

# 674
Не мисля, че декларацията за припознаване на детето от бащата може да се изготви предварително. Все пак в нея се вписват имената на детето и че е родено на еди коя си дата т.е. вече случило се събитие (има бланката в интернет, може да видите текста). Нашата моя мъж я направи ако не се лъжа на втория ден след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт